dizel... (yeni gelmedim ama)
Ali bey, siz daha once 9.2.2013 de yazmissiniz zaten. Yascda olmus 40. acaba unutunuz da bir daha mi yaziyorsunuz.?
:-)
:-)
Saka tabii ki:-)
10 yil kadar dizel kullandim, genel olarak ekonomi amacli bir surus stilim okdugundan linea 1,6 mj ye kadar dizel birinci tercihim idi. Ama linea 1,6 mj beklentimin uzerinde bir yakit tuketimi sundu bana. Performansina diyecek biseyim yoktu ama tuketim hep fazla geliyirdu bana gore tabiii. Bunda daha once hep gorece kucuk hacimli, zayif motorlu dizel kullanmamin da etkisi var, yoksa muhtemelen 1,6 mj diger 1,6 dizeller kadar yakiyordur.
Ilk defa lpg li bir arac denedeim. Simdiye kadar gecirdigim 12 bin km de memnunum. Son zamlar beni biraz uzse de hemen hemen 1,6 dizeller kadar tuketimim var. Ancak otomatik vites konforum da var.
Ben, konuda yazan negatif etki daha yasamadim. Performans kaybi hissetmedim, kapali garaj sikintisi yasamadim (benim arac fabrika cikisli lpg on hazirlikli oldugundan disardan lpg oldugu belli degil) hatta valeye bile verip kapali garaja sokmuslugum var.
Simit tip depo var, bagaj derdim yok. Yedek lastik ihtiyacim yok cunku zaten lastik degistirmeyi beceremem. Bugune kadar hep kaskonun yol yardimindan destek aldim. Bir tane tamir kitim var.
En son eylul ayinda benzin depomu fullemistim. O tarihten bugune 2500 km kadar yol yaptim, gecen gun bir daha benzini fulledim, 70' tl aldi. Yani her ay 40-50 tl degil, ayda 15-20 tl gibi bir benzin tuketimim var.
Ha ali beyin yazdigi az menzil ve yb kullanamama sikintisi var evet ama bu da benim icin buyuk bir sikinti degil. Aracimin kapasitesini biliyorum. 100 tl ye depom doluyor sehir ici 250-300 km arasi, uzun yolda ise 350-400 km arasi menzil yapiyorum. Ona gore kendimi ayarliyorum. Brc nin gostergesinden memnun degilim fikir vermiyor. Honda, uzerine caliisiyormus, bir modul gelistirmis. Yb den, kalan gaz ve tahmini yapilabilecek yolu da gorebilecmisiz. Bu da olursa fazla bir derdim yok simdilik.
Ben simdilik lpg den memnunum.