Her LPG konusunda yazıyorum ama bana kızmayın

Amcam Lpg ci diye.
Ona danıştım geçen.Golf 5 var dedim 2006 lpg li. hiç durma takas et dedi.Dizelleri sevmiyorlar.Nedenleri ise ;
1-) Dizel geç ısınıyor , Benzin-LPG'de öyle bir sıkıntı yok .
2-) Dizelde dikkatli kullanım gerekiyor ani hızlanma,ısıtma vb. gibi ama Benzin-LPG'de gerek yok.
3-) Dizelde Devir göstergesine bağlısınız, Benzin-LPG'de 2binRPM üstünde hiç bir sıkıntı yok Redline a kadar yolu var.
4-) Dizelde Motor masraf pahalı , Benzin-LPG'de daha ucuz. ortalama dizel motor 4-5binTL Benzin ise 2-2.5TL-1.6&1.8 motor
5-) Dizelde motor sesi kötü , Benzin-LPG'de motor sesi gaza getirici ve daha güzel .
6-) Dizelde bakım masrafları vs. pahalı - Benzin-LPG'de daha ucuz ( bunu söylüyorlar ama ben bilmiyorum yalan olmasın

)
7-) Dizelde 2. el alırken diken üstündesiniz - Benzin-LPG'de kafanız rahat eğer motor uyumlu ise tabi.
8-) 2. El alırken Dizelde daha düşük model yada düşük sınıf. Benzin-LPG'de daha yüksek model-yüksek sınıf araç
9) Dizelde kafanız rahat mazot göstergeleri çalışıyor -LPG'de Stepne ise göstergeler tam göstermez hesap yapmanız gerekir.
10-) Yurtdışlarında LPG li araçları kapalı alanlara alınıyor.Çünkü sızdırmazlık raporları tam oluyor.Türkiyedede sızdırmazlık raporu alıyoruz fakat boşuna çünkü kimse takmıyor.istenilen yere girilmesi lazım.
11-) Git gide LPG artıcak çünkü yurtdışındada destekleniyor.Havaya salınan kötü hava daha az.
12-) Dizelde kötü yakıt derdi var - Benzin-LPG'de kötü gaz derdi çok yok.Oktan sayısı daha fazla.
13-) Benzin-LPG'de LPG tankları sağlamlık testlerinden geçirilmiştir ve çok ilginçtirki arabaların yakıt depolarından daha sağlam üretiliyor.Çünkü bagajta durduğu için darbelerde daha dayanıklı olmalı.
Sigorta sistemi olduğu için herhangi ani bir durumda gaz kesiyor + patlama riski çok düşük çük full depo dolmuyor %20 boşta duruyor sıkışma olmasın diye.
Her yanan arabaya LPG li deniyor fakat bunlar yalan.He evet LPG de yananlar vefat edenler var fakat çoğu bakımsız,düzgün takılmamış,önemsenmemiş araçlarda oluyor.istisnadır hatta.
Bu sitedede bi abimizin dostları LPG araç yüzünden vefat etmiş unuttum adını.
Düzgün LPG li araç bulabilsem ben LPG yi Dizele tercih ederim ama nasıl ;
1.8 T Passat alırım LPG de performans derdim olmaz. mesela..