*

Çevrimdışı Teknical

• 24
  • +0/-0
  • Birgün herkes Linea'cı olacak...
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 8000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Linea LED (Arıza lambası yakmayan)
« : Aralık 18, 2016, 07:13:08 ÖS »

Merhaba arkadaşlar.Linea'lara led ışık takanınız var mı?
Çok güzel bir görüntü yarattığı için ben de takmak istiyorum.Fakat bununla ilgili 2 denemem oldu.ikisinden de memnun kalmadım.
İlk deneme de sadece led lambayı taktım uyarı lambalarını yaktı.arıza göstergesinin sürekli yandığı bir araba da da hiç iyi bir görüntü olmadı.
İkinci deneme de de arıza ışığını söndüren decoder kullandım.iyi güzel arıza ışığını yakmıyor fakat led patlasa,yansa,yerinden çıksa bile uyarı vermiyor ve kullanıcıyı uyarmuyor.
Benim istediğim hem arıza ışığını söndürecek hemde bozulduğu, yandığı,yerinden çıktığı ve kısacası led ışık vermediği zaman da uyarı ışığını yakarak arıza bildirecek bir olaya ihtiyacım var.
Acaba bu konuda hem arıza ışığını söndüren ve led bozuldugunda da lamba hatası uyarısını veren sistem hakkında bir fikri olan varmı dır.
Bununla ilgili tecrübesi ve deneyimi olanlar varsa paylaşabilir misiniz?
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2016, 08:43:44 ÖS Gönderen: Teknical »

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 165000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Linea LED (Arıza lambası yakmayan)
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2016, 07:39:17 ÖS »

Merhaba arkadaşlar.Linea'lara led ışık takanınız var mı?
Çok güzel bir görüntü yarattığı için ben de takmak istiyorum.Fakat bununla ilgili 2 denemem oldu.ikisinden de memnun kalmadım.
İlk deneme de sadece led lambayı taktım uyarı lambalarını yaktı.arıza göstergesinin sürekli yandığı bir araba da da hiç iyi bir görüntü olmadı.
İkinci deneme de de arıza ışığını söndüren decoder kullandım.iyi güzel arıza ışığını yakmıyor fakat led patlasa,yansa,yerinden çıksa bile uyarı vermiyor ve kullanıcıyı uyarmuyor.
Benim istediğim hem arıza ışığını söndürecek hemde bozulduğu, yandığı,yerinden çıktığı ve kısacası led ışık vermediği zaman da uyarı ışığını yakarak arıza bildirecek bir olaya ihtiyacım var.
Acaba bu konuda hem arıza ışığını söndüren ve led bozuldugunda da lamba hatası uyarısını veren sistem hakkında bir fikri olan varmı dır.
Bununla ilgili tecrübesi ve deneyimi olanlar varsa paylaşabilir misiniz?
muhtemelen beslemeleri park veya o tarz arıza vermesi  muhtemel olan bir yerden aldınız. Dolayısıyla standartta olması gereken güç değerini aştınız ve arıza lambası yaktı.
Ben olsam beslemeyi direk aküden alır araya da sigorta koyardım. Bir de buton eklediniz mi olay tamamdır.
Yada butonla uğraşmak istemiyorum araç çalışınca otomatik yansın istiyorsanız sigorta kutusunda aracın çakmak sigortasının önünden besleme alabilirsiniz. Araç marş konumunda iken çakmaklık aktif olacak ve ledleriniz yanacaktır.
Bu şekilde arıza vermeyeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla decoder e de gerek yok.
Ama adaprif bir gündüz ledi isterseniz nette o tarz gündüz ledi bağlantıları var.

*

Çevrimdışı Teknical

• 24
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2016, 08:37:01 ÖS »
Ben gündüz farı değil de led ön park,led plaka lambaları,led geri vites lambaları ve iç aydinlatma sofit akkor lambaların yerine ledlerden kullandım ve bahsettiğim problemlerle karşılaştım.benim amacım led ampullerden taktığımda aracimda ne bir arıza lambası yansın.Ve de led ampullerden birisi patladığında da orijinal lambası patlamış gibi uyarı vermesini istiyorum.cunku piyasada decoderle sattıkları ariza lambasını söndürüyor fakat led patladığı zaman ve hatta yerinden çıkıp düşse bile hata vermiyor.benim istediğim bu olay eğer yapıldıysa yada biryerlerde varsa bunu yapmak ve kökünden çözümle bu işi sonsuza dek bitirmek.çünkü led ampuller zaten ömürlük lambalar.fakat bazen yurdumuzun yolları malûm düz değil.yerinden çıkabiliyor.bu durumda sizde led ampullerim var diye sevinirken bakiyorsunuzki led yanmıyor.ama farkında degilsiniz.cunku araç arıza vermiyor.benim tek istediğim aracın orijinalindeki gibi sofit akkor lamba yerine ledi taktigimda mükemmel bir görüntü olacak ve arızası durumundada direkt beni yol bilgisayarindan uyaracak.
Bu dediklerim olmazsa zaten aracın aydınlatmasını led'e cevirmemin bir mantığı olmuyor.

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2016, 01:48:28 ÖÖ »
Ben gündüz farı değil de led ön park,led plaka lambaları,led geri vites lambaları ve iç aydinlatma sofit akkor lambaların yerine ledlerden kullandım ve bahsettiğim problemlerle karşılaştım.benim amacım led ampullerden taktığımda aracimda ne bir arıza lambası yansın.Ve de led ampullerden birisi patladığında da orijinal lambası patlamış gibi uyarı vermesini istiyorum.cunku piyasada decoderle sattıkları ariza lambasını söndürüyor fakat led patladığı zaman ve hatta yerinden çıkıp düşse bile hata vermiyor.benim istediğim bu olay eğer yapıldıysa yada biryerlerde varsa bunu yapmak ve kökünden çözümle bu işi sonsuza dek bitirmek.çünkü led ampuller zaten ömürlük lambalar.fakat bazen yurdumuzun yolları malûm düz değil.yerinden çıkabiliyor.bu durumda sizde led ampullerim var diye sevinirken bakiyorsunuzki led yanmıyor.ama farkında degilsiniz.cunku araç arıza vermiyor.benim tek istediğim aracın orijinalindeki gibi sofit akkor lamba yerine ledi taktigimda mükemmel bir görüntü olacak ve arızası durumundada direkt beni yol bilgisayarindan uyaracak.
Bu dediklerim olmazsa zaten aracın aydınlatmasını led'e cevirmemin bir mantığı olmuyor.
kusura bakmayın ben yanlış anlamışım. Şuan sorunu tam olarak anladım. Sizin sorununuz araca taktığınız park, kısa, uzun far, sinyal.. felan hangi lambaları led yaptıysanız o değiştirdiğiniz ledlerin watt değerlerinin ve amper değerinin uymaması. mesela kısaların orjinali 55W dır bu değerin küçüğünde arıza lambası yakar araç.
Size önerim araçtan söktüğünüz orjinal lamba ile sonradan taktığınız lambanın watt değerlerini karşılaştırmanız. ve orjinaline uygun led takmanız yönünde olacaktır.
En önemlisi de yeni teknoloji ledler çok düşük akım çekerler. siz parkları açtığınızda atıyorum normal halojen parklarda 3amper akım çekerse ledlerde 1 amper akım çeker sistem 3amperi baz aldığı için 2 amper eksik olduğu için sistem lambayı patlak zanneder. çok düşük akım aktığı için açık devvre gibi görür arıza ışığını yakar Aslında led yanar. Sizin yaşadığınız problem bu. Bunu da en son şu şekilde çözersiniz parklar arıza veriyorsa parklara paralel 2amper lamba bağlarsanız nominal akımın üzerine çıkar ve araç arıza ışığı yakmaz.(Watt ve amper değerleri temsilidir.) Umarım anlatabilmişimdir.
Son olarak türkiyede satışı zor olan kaliteli kendinden mercekli Cree ledleri öneririm size hem arıza ışığı yakmaz hemde xenondan fazla verim alırsınız karşı tarafında gözünde kamaşma olmaz. yalnız orjinal cree bulmak zor şu şartlarda.
Bu arada araçta olması gerken ampül değerlerinin fotoğrafını koydum size fabrikasyon değerlerini. benim aracım 2008 baz alabilirsiniz.

*

Çevrimdışı Teknical

• 24
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2016, 03:49:59 ÖÖ »
kusura bakmayın ben yanlış anlamışım. Şuan sorunu tam olarak anladım. Sizin sorununuz araca taktığınız park, kısa, uzun far, sinyal.. felan hangi lambaları led yaptıysanız o değiştirdiğiniz ledlerin watt değerlerinin ve amper değerinin uymaması. mesela kısaların orjinali 55W dır bu değerin küçüğünde arıza lambası yakar araç.
Size önerim araçtan söktüğünüz orjinal lamba ile sonradan taktığınız lambanın watt değerlerini karşılaştırmanız. ve orjinaline uygun led takmanız yönünde olacaktır.
En önemlisi de yeni teknoloji ledler çok düşük akım çekerler. siz parkları açtığınızda atıyorum normal halojen parklarda 3amper akım çekerse ledlerde 1 amper akım çeker sistem 3amperi baz aldığı için 2 amper eksik olduğu için sistem lambayı patlak zanneder. çok düşük akım aktığı için açık devvre gibi görür arıza ışığını yakar Aslında led yanar. Sizin yaşadığınız problem bu. Bunu da en son şu şekilde çözersiniz parklar arıza veriyorsa parklara paralel 2amper lamba bağlarsanız nominal akımın üzerine çıkar ve araç arıza ışığı yakmaz.(Watt ve amper değerleri temsilidir.) Umarım anlatabilmişimdir.
Son olarak türkiyede satışı zor olan kaliteli kendinden mercekli Cree ledleri öneririm size hem arıza ışığı yakmaz hemde xenondan fazla verim alırsınız karşı tarafında gözünde kamaşma olmaz. yalnız orjinal cree bulmak zor şu şartlarda.
Bu arada araçta olması gerken ampül değerlerinin fotoğrafını koydum size fabrikasyon değerlerini. benim aracım 2008 baz alabilirsiniz.
Evet şuanda konu anlaşılmış oldu.bu sizin dediğiniz arıza söndürmek için zaten decoder yada arıza giderici adı altında cihazlar satılıyor.ben bunlardan kullandım.ama sizinde bahsettiginiz gibi led teknolojisi çok düşük güç çekmektedir.bu arıza gidericileri takınca arıza gidiyor mu? gidiyor...ama asıl benim bahsetmek istediğim olay mesala diyelimki plaka lambaları 2 tane.bunlardan herhangi bir tanesi çıktığında,yerinden oynadığında veyahutta bozulduğunda lamba patlamış gibi algılayıp yol bilgisayarından uyarı vermesini istiyorum.piyasada satılan arıza gidericiler sadece arızayı yok ediyor ama led ampul patlasa ve yerinden dahi çıksa yol bilgisayarında uyarı bile verdirmiyor.yani akım devreyi arıza giderici üzerinden tamamladığı için var olan  lambalar hic yanmasa bile sistem hata vermiyor.ve ariza giderici dedikleri cihazlar çok ısınıyor.mazallah yangın cikartma riski bile olabilir uzun süren yolculuklarda.
Benim bu işte tam olarak olmasını istediğim olayda yukarıda bahsettiğim olayların kombosu oluyor.
Hem arızayı söndürecek,hem güvenilir ürün olacak ısınmayacak hemde ledler arıza yaptığında yol bilgisayarindan ariza uyarisini verecek.
Acaba çok mu istedim bilemedim ama benim gibi düşünüp bu işlere kafa yormuş ve başarı elde etmiş kişilerinde olabileceğini düşünüyorum.insallah bu yazılar yeterli okur'a ulaşırsa belki bu olayın çözümü bulunur.

*

Çevrimdışı rzgrgktn

• **
  • 13
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Urban
  • Km: 35000
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2016, 11:19:52 ÖÖ »
Merhaba Tecnical

Tam bahsettiğiniz durum benim linea da çözülmüş durumda. Benim ledler hem arıza lambası yanmıyor. Hem ampül (led) bozulursa ya da çıkarsa ikaz ediyor. Hem de ısınma olmuyor.

Sonuç olarak benim taktirdigim aparat piyasada satılan dan farklı ve sorunu kökünden çözdüm, yapılan iş de ömürlük oldu. Önemli olan işi bilen kişilere yaptırmanız.

Saygılar

*

Çevrimdışı rzgrgktn

• **
  • 13
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2016, 11:30:03 ÖÖ »
emredogan90 arkadaşımızın da dediği gibi, piyasada satılan Universal ürünlerle değil de her araca göre özel olarak, akım değeri ölçülerek takılan aparatla yaptırmanız gerekir. Benim lineaya o şekilde uygulanma yapıldı ve sıfır sıkıntı.

Ben de sizin gibi led bozulunca araç ikaz vermeyecek sanıyordum ama bu lineya özel değerde takılan aparatla bu sorun ortadan kalkıyor. Aynı zamanda da ısınma olmamasi da ayrı bir avantaj.

*

Çevrimdışı Teknical

• 24
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2016, 05:18:54 ÖS »
Merhaba Tecnical

Tam bahsettiğiniz durum benim linea da çözülmüş durumda. Benim ledler hem arıza lambası yanmıyor. Hem ampül (led) bozulursa ya da çıkarsa ikaz ediyor. Hem de ısınma olmuyor.

Sonuç olarak benim taktirdigim aparat piyasada satılan dan farklı ve sorunu kökünden çözdüm, yapılan iş de ömürlük oldu. Önemli olan işi bilen kişilere yaptırmanız.

Saygılar
emredogan90 arkadaşımızın da dediği gibi, piyasada satılan Universal ürünlerle değil de her araca göre özel olarak, akım değeri ölçülerek takılan aparatla yaptırmanız gerekir. Benim lineaya o şekilde uygulanma yapıldı ve sıfır sıkıntı.

Ben de sizin gibi led bozulunca araç ikaz vermeyecek sanıyordum ama bu lineya özel değerde takılan aparatla bu sorun ortadan kalkıyor. Aynı zamanda da ısınma olmamasi da ayrı bir avantaj.

Kardeşim senin bahsettiğin bu olay gerçekten bu işte büyük bir devrim diyebilirim.
Çünkü ben bu işlerle ilgilendim fakat benim tam istediğim bu olay hakkında bilgi sahibi olan birisi dahi bulamadım.
Herkes piyasa daki sabit satılan ürünleri söylüyor.
Seninde bahsettiğin ve emredoğan90 arkadasimizin da bahsettiği gibi bu olayın araca özel ve bizzat ölçüm yapılarak takılması gerekiyor.
Çünkü piyasadaki ürünler universal.adam passat'a da aynı ürünü gönderiyor.linea ya da aynı ürünü gönderiyor.birisinde hata veriyor.digerinde vermiyor.
İşin kötüsü birde montajını senin yapman gerekiyor.bu da ayrı bir muammaa.herkes yapabilecek mi  acaba bu tesisat olayını ve ne kadar güvenli yapılmış olacak.bu işin uzman eller tarafindan yapilması kesinlikle şart.
Daha önceden de bahsettigim gibi piyasadaki arıza gidericiler felaket ısınıyor.yani uzun kullanımda kesinlikle tutusturur aracı.allah korusun...
Rzgrgktn kardeşim sen nasıl yaptırdın kime yaptırdın görüntüleri varsa resim de eklermisin.hem bana hemde forumda ilgisini çekecek arkadaşlar bulunacaktır.gercekten bu işin her araca özel ve usta eller tarafından yapılması gerekiyor.
Senin yaptırdığın yerin ve kişinin bilgileri varsa da paylasabilir misin.
insallah tüm linea ailesine hayırlı ve uğurlu olur.

*

Çevrimdışı Ekremesiroglu

• 268
  • +1/-0
    • Fiat Araçlar Hız Sabitleyici
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 2013 Fire pop
  • Km: 27500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2016, 06:29:56 ÖS »
Bu plaka led olayı için aliexpress'ten onlarla led aldım hepsi ya arıza yaktı ya oksitten gitti yada çok ısındı.  Plaka lamlabaları 5watt gücünde ancak toplam 10 watt okuyor. yani 7+3 olursa sorun yok arıza yakmıyor 13 watt ın üstüne çıkarsa yine arıza verip beslemeyi kesiyor 9 wattın altına görürse arıza veriyor besleme kesmiyor

resimlerdeki mavi ampüller 5 watt. beyazların içinden çıkanlar ise 2 watt. bende ledin birini maviye paralel bağladım 7 watt oldu diğerine de sadece led taktım 9watt oldu. 2 aydır böyle kullanıyorum ısınma yanma arıza yapmadı hiç.

tabiki yeni kasalar için geçerli

« Son Düzenleme: Aralık 19, 2016, 07:48:42 ÖS Gönderen: Ekremesiroglu »

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2016, 08:31:28 ÖS »
Arkadaşlarım Ekremesiroglu arkadaşımız mantıklı bir uygulamada bulunmuş.
Yalnız bunu park kısa veya uzun farlara uydurmamız güç olacaktır.
Şuan araçlarımız arıza tespitini sadece akım yokluğunu algılayarak mı yapıyor yoksa feedbackli tamamlayıcı olarak mı yapıyor o konuda bilgim yok. Ledler tek yönde akım geçirdikleri için bunun kesinlikle bilinmesi gerekir.
Bu arada ben alibaba aliexpress gibi sitelere güvenmediğim ve çoğu merdivenaltı üretim ürünler olduğu için güvenip aracıma takamıyorum. Estetik için araçta yangın riskini göze alamam sonuçta.
Son zamanlarda Photon markasını araştırıyorum eğer olumlu feedback lar alırsam takmayı düşünüyorum kısa ve uzunlara.
Bunun yanında yakın zamanda Philips gibi sağlam firmalar cree ledler üzerinde uzmanlaşıp üretim yapacaklarını umuyorum.

*

Çevrimdışı rzgrgktn

• **
  • 13
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2016, 09:58:00 ÖS »
Arkadaşlar Normal halojen ampulü de led ile birlikte bağlayıp, görünmeyen bir yere monte ederek de arıza ışığını sondurenler var dediğiniz gibi ama kanımca hem böyle işçilik olmaz, hem de ısınma sorunu olur. Ayrıca ampül patlayınca tekrar arıza lambası yakacaktir.

Benim lineadaki sistem bu. Tek kelimeyle profesyonel çözüm. Yaptırmak isteyen arkadaşlar için irtibat numarası verebilirim.

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2016, 10:41:23 ÖS »
geri vitesler çift mi yanıyor aracınızda? benim 2008 aracımda tek yanıyor acaba tek yönlü mü bendeki yoksa arızalı mı :) fotoğraflarınızı incelediğimde düüştü kurt aklıma :)

*

Çevrimdışı rzgrgktn

• **
  • 13
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Aralık 19, 2016, 10:46:31 ÖS »
geri vitesler çift mi yanıyor aracınızda? benim 2008 aracımda tek yanıyor acaba tek yönlü mü bendeki yoksa arızalı mı :) fotoğraflarınızı incelediğimde düüştü kurt aklıma :)
:) Senin biri arızalı kardeşim, çift yanıyor.

*

Çevrimdışı rzgrgktn

• **
  • 13
  • +0/-0
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2016, 10:53:31 ÖS »
Merhaba Tecnical

Saygılar

Kardeşim senin bahsettiğin bu olay gerçekten bu işte büyük bir devrim diyebilirim.
Çünkü ben bu işlerle ilgilendim fakat benim tam istediğim bu olay hakkında bilgi sahibi olan birisi dahi bulamadım.
Herkes piyasa daki sabit satılan ürünleri söylüyor.
Seninde bahsettiğin ve emredoğan90 arkadasimizin da bahsettiği gibi bu olayın araca özel ve bizzat ölçüm yapılarak takılması gerekiyor.
Çünkü piyasadaki ürünler universal.adam passat'a da aynı ürünü gönderiyor.linea ya da aynı ürünü gönderiyor.birisinde hata veriyor.digerinde vermiyor.
İşin kötüsü birde montajını senin yapman gerekiyor.bu da ayrı bir muammaa.herkes yapabilecek mi  acaba bu tesisat olayını ve ne kadar güvenli yapılmış olacak.bu işin uzman eller tarafindan yapilması kesinlikle şart.
Daha önceden de bahsettigim gibi piyasadaki arıza gidericiler felaket ısınıyor.yani uzun kullanımda kesinlikle tutusturur aracı.allah korusun...
Rzgrgktn kardeşim sen nasıl yaptırdın kime yaptırdın görüntüleri varsa resim de eklermisin.hem bana hemde forumda ilgisini çekecek arkadaşlar bulunacaktır.gercekten bu işin her araca özel ve usta eller tarafından yapılması gerekiyor.
Senin yaptırdığın yerin ve kişinin bilgileri varsa da paylasabilir misin.
insallah tüm linea ailesine hayırlı ve uğurlu olur.

Hocam istediginiz fotoları cekebildigim kadarıyla koydum foruma,yine ilave ederim.

Montaj yapan arkadaşın numarasını özelden yolladım size. Arayın görüşün, zaten telefonda gerekli bilgiyi verecektir. Yapılan işçilikten ve üründen memnun kalırsınız diye düşünüyorum. Kendisi İstanbul'da. Saygılar

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2016, 12:14:44 ÖÖ »
demekki geri viteste arıza tespiti yok :) buna sevindim :)

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2016, 12:19:37 ÖÖ »
Bol Işıklı geri  Vites iyi olur aslında[emoji106]

Power+Torque=Multijet😈

*

Çevrimdışı Teknical

• 24
  • +0/-0
« Yanıtla #16 : Aralık 20, 2016, 11:16:28 ÖÖ »
Geri vites, bagaj, iç aydınlatma da arıza uyarisi vermiyor.
Digerleri veriyor.denemelerim sonucunda bunları tecrube ettim.🌟

*

Çevrimdışı Teknical

• 24
  • +0/-0
« Yanıtla #17 : Aralık 20, 2016, 07:28:50 ÖS »
Arkadaşlar Normal halojen ampulü de led ile birlikte bağlayıp, görünmeyen bir yere monte ederek de arıza ışığını sondurenler var dediğiniz gibi ama kanımca hem böyle işçilik olmaz, hem de ısınma sorunu olur. Ayrıca ampül patlayınca tekrar arıza lambası yakacaktir.

Benim lineadaki sistem bu. Tek kelimeyle profesyonel çözüm. Yaptırmak isteyen arkadaşlar için irtibat numarası verebilirim.

Rzgrgktn kardeşim ledlerin çok güzel görünüyor.Paylaştiğın resimlerden gördüğüm kadarıyla...
benim kullandiklarimdan farkli ya benziyor.daha parlak ve daha fazla ışık veriyor gibi görülüyor.zannedersem kullanılan led teknoloji si farkli gibi.
Numarayı vermişsin.en yakın zamanada görüşeceğim.

*

Çevrimdışı rzgrgktn

• **
  • 13
  • +0/-0
« Yanıtla #18 : Aralık 20, 2016, 09:45:34 ÖS »

Rzgrgktn kardeşim ledlerin çok güzel görünüyor.Paylaştiğın resimlerden gördüğüm kadarıyla...
benim kullandiklarimdan farkli ya benziyor.daha parlak ve daha fazla ışık veriyor gibi görülüyor.zannedersem kullanılan led teknoloji si farkli gibi.
Numarayı vermişsin.en yakın zamanada görüşeceğim.

Evet hocam, ışığı çok verimli. Ledler de kaliteli, mercekli ledler.  Ben herhangi bir sorun yaşamadım. Beyaz arabaya da beyaz ledler ayrı bir yakışıyor 😉

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #19 : Aralık 20, 2016, 10:29:51 ÖS »
Hocam kullanıdığınız ledlerin tipi nedir bilginiz var mı?
1-Smd
2-Colb
3-Cree
piyasada kullanılan bildiklerim bunlar. Muhtemelen sizin kullanıdığınız cree gibi bu tarz bir led kullanıyorsunuz
Güzel aydınlatma sağlamışssınız.

*

Çevrimdışı rzgrgktn

• **
  • 13
  • +0/-0
« Yanıtla #20 : Aralık 20, 2016, 10:39:49 ÖS »
1-Smd
2-Colb
3-Cree
piyasada kullanılan bildiklerim bunlar. Muhtemelen sizin kullanıdığınız cree gibi bu tarz bir led kullanıyorsunuz

Tam olarak bilmiyorum, SMD olabilir. Colb'u hiç duymadım. Bilgi alırım sizin için dönüş yaparım hocam.olur mu

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #21 : Aralık 21, 2016, 12:39:26 ÖÖ »
1-Smd
2-Colb
3-Cree

Tam olarak bilmiyorum, SMD olabilir. Colb'u hiç duymadım. Bilgi alırım sizin için dönüş yaparım hocam.olur mu
Tamam hocam sıkıntı yok çok teşekkür ederim. Çünkü şayet cree led ise orjinalini bulmak sıkıntı genelde. Öyle ise alışveriş düşünebilirz

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #22 : Aralık 21, 2016, 12:41:40 ÖÖ »
bu arada youtubedaki şu videodan gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. Eğer bu videodaki elemanın elindeki H1 mercekli smd led farın marka veya kalitelisini bulabilirsem değiştirmeyi düşünüyorum.
https://youtu.be/e9wP3FbTRpo
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2016, 12:44:40 ÖÖ Gönderen: emredogan90 »

*

Çevrimdışı Teknical

• 24
  • +0/-0
« Yanıtla #23 : Aralık 22, 2016, 12:06:39 ÖÖ »
Rzgrgktn kardeşim görüştüm numarasını verdigin kişiyle.
Body computer de arızayı söndürme olayını çözdüğünü.benim aradığım led patlarsa, yerinden çıkarsa vs...led'lerden birisi çalışmazsa bile arabanın ariza ışığının, aracın orijinalindeki gibi direkt hata verdirdigini.decoder'in ısınmaması konusunda da problemleri çözdüğünü söyledi.
Haftasonu bir görüşeceğiz...

*

Çevrimdışı rzgrgktn

• **
  • 13
  • +0/-0
« Yanıtla #24 : Aralık 23, 2016, 02:03:52 ÖS »
Rzgrgktn kardeşim görüştüm numarasını verdigin kişiyle.
Body computer de arızayı söndürme olayını çözdüğünü.benim aradığım led patlarsa, yerinden çıkarsa vs...led'lerden birisi çalışmazsa bile arabanın ariza ışığının, aracın orijinalindeki gibi direkt hata verdirdigini.decoder'in ısınmaması konusunda da problemleri çözdüğünü söyledi.
Haftasonu bir görüşeceğiz...

Ok. Çok iyi hocam. Sonucu burada yazın o zaman, diğer arkadaşların da bilgisi olur.

*

Çevrimdışı stan0ne

• 45
  • +0/-0
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 55000
« Yanıtla #25 : Mart 22, 2017, 02:59:45 ÖS »
kullandığnız bu ledlerin linkleri varmı aliexpresste falan?

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active
  • Km: 170000
« Yanıtla #26 : Mart 22, 2017, 07:17:43 ÖS »
kullandığnız bu ledlerin linkleri varmı aliexpresste falan?

Arıza geribeslemesi olan herhangi bir ampulu arıza ışığı yakmadan lede dönüştürebilirsiniz. Hem de 50 kuruş gibi bir bedelle. Mesela ön ya da arka 5W'lık park lambalarını ele alalım, diyelim satın aldığınız led 2W çekiyor, duya gelen 2 kablo arasına, lambaya paralel olacak şekilde 3W çeken bir taş direnç bağlayın. Led 2W, direnç 3W, 2+3=5W. Hepsi bu kadar. Direnci 5W'lık ampul için 75R 5W özellikli seçip kablolara değmeyecek bir yere yerleştirmeniz yeterli, çünkü lamba çalışırken direncin sıcaklığı 100 derecenin üstüne çıkacaktır.
(Bu verdiğim direnç değeri 5W'lık ampul için geçerli, farklı güçteki ampul için ona göre hesaplama yapılmalı.)
"gelişmiş ülke, fakirlerin bile arabaya bindiği ülke değil, zenginlerin bile otobüse bindiği ülkedir."

gustave petro

*

Çevrimdışı Ekremesiroglu

• 268
  • +1/-0
    • Fiat Araçlar Hız Sabitleyici
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 2013 Fire pop
  • Km: 27500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #27 : Mart 22, 2017, 07:19:29 ÖS »
Ben ilk önce bu paralel direnç muhabbetini yaptım ama direnç ateş gibi yanıyor çok ısınıyor tehlikeli

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #28 : Mart 22, 2017, 07:44:14 ÖS »
Ben ilk önce bu paralel direnç muhabbetini yaptım ama direnç ateş gibi yanıyor çok ısınıyor tehlikeli

Ben direnç doğru hesaplanmış ve konumlandırılmışsa tehlikeli bulmuyorum, zaten halojen lambanın kendisi de o kadar ısınmakta. Kendi aracımın ön takım park lambalarını bu şekilde led olarak kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım. Üstelik led arızalanır açık devre olursa yine arıza vermeye devam ediyor. Fırsat bulduğumda bu konuda bir video çekmeyi de düşünüyorum.

« Son Düzenleme: Mart 22, 2017, 10:25:50 ÖS Gönderen: paperring »
"gelişmiş ülke, fakirlerin bile arabaya bindiği ülke değil, zenginlerin bile otobüse bindiği ülkedir."

gustave petro

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #29 : Mart 22, 2017, 10:36:15 ÖS »
Eğer ihtiyacı olan, merak eden varsa direcin nasıl seçilmesi, hesaplamanın nasıl yapılması gerektiğini anlatabilirim.

gustave petro