Mesela plaka lambalari, 5w icin olsa tahmini isinma ne olurdu?
Bir de bu tip uruerim isinmadan dolayi bir riski varmidir?
Aluminyum govde bu sebepten mantikli geliyor
Hatta monte etmeden once 1 saat calistirip isi kontrolu yapmak da olabilir.. belki konumu degistirmek gerekebilir gibi.. fazla da isinmamasi veya bulundugu kapali ortami daha da isitmamasi icin..

Olabilir tabii ama ben kişisel olarak o tip ürünlere güvenmiyorum, kapalı kutu, içinde tam olarak ne olduğu belirsiz. Farklı voltajlarda, farklı akımlarla denemek lazım. Basit direnç kullanınca nasıl tepki vereceğini önceden kestirebiliyorsunuz. Bunların da içinde yüksek ihtimal bildiğimiz seramik ya da metal kaplama dirençlerden vardır, ama her araca, her lede uysun diye çekilen akım yüksek tutulmuştur. Oysa alınan lede göre direnç değeri belirlenmeli.
Isınma meselesi de şöyle, önceki hesapta 18.5W güç harcanması gerektiğinden 25W'lık direnç seçtim, eğer 3W harcanacaksa 5W'lık direnç seçerdim, direncin kaldırabileceği max. watt değeri farkı iki durumda yakın olduğundan aynı miktarda ısınmasını, hatta 25W'lık direncin daha az ısınmasını beklerim. Aslında kendi aracıma uygulamadan önce küçük bir test yapmıştım, söyle:

Sizdeki gibi kızılötesi termometre ile olmasa da

kendi ölçümüme göre 5w 47 ohmluk bir seramik direnç 12V altında ve oda sıcaklığında max. 125 dereceye kadar ısınıyor. Güvenli bir yere yerleştirilirse hiçbir sorun yaratmayacaktır. Eğer plaka lambasını lede çevirmek istiyorsanız bagajın sol alt iç tarafından arka tampona kablo çıkışı var, o taraftaki kablo demetinden şase ve + arasına yerleştirilebilir.