*

Çevrimdışı DoğanLinea

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 128000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
Komple araç boyamak
« : Temmuz 30, 2020, 06:36:45 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. 2010 model Mıstık gri Lineam var. Ustaların söylemesine göre kataforez hatası yüzünden tavan ve ön cam kenarlarında kabarma ve boya atması oluyor. Parça parça boyatıp başka bir yerde daha çıkma riskine girmeden komple boyatsam mı diye düşünmeye başladım. Hatta mat gri nasıl olur diye de düşünüyorum fakat hala karar veremedim. Etrafımdaki insanlar satamazsin arabayı ileride diyor ama bu şekilde de binmeye gönlüm razı değil. Bu yüzden sizden fikir almak istedim. Tabi henüz komple boya maliyetini de bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Komple araç boyamak
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2020, 09:20:48 ÖS »
Boyatmak güzel olur. Hele ki birde işinin ehli usta yaparsa tertemiz binersiniz araca.

Ancak ülkemizde boyanmış araba, hele hele tavanı boyanmış arabayı değerinde satamazsın. Taklalı araba muamelesi görür. Nerden baksanız 5 bin tl boyatmaya verirsiniz 10 bin tl de düşüğüne satarsınız aracı. Bunu değerlendirip ona göre karar verin.

Bir tarafta boyatıp temiz temiz binmek, bir tarafta satarken çekilecek zorluk.

Ha şunu yapabilirsiniz. Aracın tüm boyatma aşamalarını fotograflar ve videoya alırsanız satarken faydası ve bir nebze inandırıcılığı olur. Ancak fiyat olarak gene ederinden altına gider. 

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2020, 10:03:24 ÖS »
10 yasini doldurmuş tum aracların ortak sorunu. Anlattıklarınız birebir bendede mevcut
Boyatsak bi dert boyatmasak dahada ilerliyor
Satsak kendi aracımız kadar temizini nasıl buluruz?
Euro4 zaten başlı başına bi avantaj
Euro5 veya egea olsa hem yuklu bi fark hemde egea kullananlardan duydugum bizim araclara gore çok daha sorunlu
Bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Böyle kullanıyorum şimdilik. Çünkü aracımı seviyorum. Varsın boyası kotu olsun.
Satmak dert almak dert boyatmak ayrı dert. Gözum yemiyo ;)
Ayrıca buyuk sehirlerde artık hergun biyerini surtup kacıyolar. Otoparkta kapisini vuranmı dersin bisikletle çizenmi, yağlı boya damlatan mı. Belli bi yerden sonra akışına bırakıyosun. Olmayınca olmuyo ;)
« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2020, 10:08:32 ÖS Gönderen: 06linea »

*

Çevrimdışı VZR

• 137
  • +3/-0
  • E-Torq *
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 37.600
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2020, 10:55:58 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. 2010 model Mıstık gri Lineam var. Ustaların söylemesine göre kataforez hatası yüzünden tavan ve ön cam kenarlarında kabarma ve boya atması oluyor. Parça parça boyatıp başka bir yerde daha çıkma riskine girmeden komple boyatsam mı diye düşünmeye başladım. Hatta mat gri nasıl olur diye de düşünüyorum fakat hala karar veremedim. Etrafımdaki insanlar satamazsin arabayı ileride diyor ama bu şekilde de binmeye gönlüm razı değil. Bu yüzden sizden fikir almak istedim. Tabi henüz komple boya maliyetini de bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler

Aslında boyatsanız tertemiz olur. Araç soyulurken fotoğraflarsınız satarken ispatlamak için.
İyi bir usta 6-7bine boyar. Biz pandemiden önce 6bine anlaştık çiçek gibi çıktı.
Bir 5bintlde fire dynamic paketi loungeye çevirmek için harcadık verilen emeğe değdi  :)

*

Çevrimdışı Skayn

• 59
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Egea
  • Araç Modeli: 2017
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 12000
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2020, 09:37:43 ÖS »
Beni dinlersen sakın boyatma. Kabaran yerlere de rötüş vs bölgesel işlem yap. Ben aracımdan çabuk sıkılır sık araç değiştiririm. Kaput, Tavan, Bagaj hariç boyalı Linea aracım en zor sattığım araç oldu. Komple boyalı dediğin zaman düşman görmüş gibi kaçıyorlar. Fotoğrafı var diyecek kadar bile dinlemiyorlar. Bu kadar tuhaf bizim millet. Bu yüzden herkes güneş yanıklı araçla geziyor. Linea'dan sonra iki araç daha aldım ikisi de boyasız sırf uğraşmamak için.

*

Çevrimdışı DoğanLinea

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 128000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2020, 03:32:49 ÖS »
Aracım yarı otomatik. Serviste bir ay oldu volan ve debriyaj takımı değiştireli. Seviyorum aracı satmayı düşündüm bir ara sıfır araç alayım üstünü tamamlayıp diye ama ilk aracım gönlüm razı olmadı satmadım. Boya atan kısım tam ön camın hemen üstünde ve her gördüğümde moralimi bozuyor. Boyatma diyen arkadaşlara da hak veriyorum ama o şekilde de kullanmak istiyorum. Başka bir çözüm olurmu ona da bakıyorum aslında. Kapatmakda var aklımda.

*

Çevrimdışı kovboy

• 253
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fıat panda
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2020, 06:03:07 ÖS »
7 yıl önce komple boyattım.Satmam gerekince gerekince arkadaşım talip oldu.Gittim sıfır araç aldım.Sorunlu bölgeyi onarıp devam edin.Paranız,emeğiniz boşa gider.

*

Çevrimdışı efendy06

• 387
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 190000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2020, 11:59:07 ÖÖ »
10 yasini doldurmuş tum aracların ortak sorunu. Anlattıklarınız birebir bendede mevcut
Boyatsak bi dert boyatmasak dahada ilerliyor
Satsak kendi aracımız kadar temizini nasıl buluruz?
Euro4 zaten başlı başına bi avantaj
Euro5 veya egea olsa hem yuklu bi fark hemde egea kullananlardan duydugum bizim araclara gore çok daha sorunlu
Bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Böyle kullanıyorum şimdilik. Çünkü aracımı seviyorum. Varsın boyası kotu olsun.
Satmak dert almak dert boyatmak ayrı dert. Gözum yemiyo ;)
Ayrıca buyuk sehirlerde artık hergun biyerini surtup kacıyolar. Otoparkta kapisini vuranmı dersin bisikletle çizenmi, yağlı boya damlatan mı. Belli bi yerden sonra akışına bırakıyosun. Olmayınca olmuyo ;)

Ben iki konuda avantajlıyım, hem otopark (kuşlar pisliyor ama sorun olmuyor, düzenli yıkatıyorum dışını) çoluk çocuktan uzak, girip çıkan araç sayısı 3, binanın arkasında kaldığı için yaya trafiği vs. de yok, hem de araç beyaz, bir daha da beyazdan başka renk tercih etmem. Çok yakışan renkler var ama beyaz renklerde eski kuş serilerinde bile sorun olmuyor boya ile alakalı.

Yanları çok ciddiye almaya gerek yok, ama ülkemizde kaput, bagaj ve tavanda boya takıntısı var. Adamın kırmızı arabası var, renk kırmızıdan başka her şeye benziyor artık, boyatmıyor orjinal diye. Boyatsa hem 4, 5 bin lira masraf edecek, hem de satarken değer kaybedecek.

Egea konusunda haklısın üstat, şirkette kullandığımız, daha 100 bin km olmamış, şirket anlaşması gereği sadece po'dan yakıt alınmış egeaya 2. kez enjektör değişimi yaptırdık. Sağ arka yolcunun ayak hizasından tır tır tır bir ses geliyor özellikle performanslı kullanımda, bulamıyorlar. Acil bir şey için çevre yolunda viraja sert girdim (Bağlum  köprüsü ile protokol yolu bağlantısı arasındaki viraj) ESB müdahale etti, kaza yapıyordum. Ben viraj dönüyorum, ESP aracı düzeltip düz götürmeye çalışıyor araç kıçtan kaçırıyor diye. ESP'siz linea ile aynı yerde aynı hızda geçiyorum, sorun teşkil etmiyor. Keşke egea yapacaklarına lineayı geliştirselerdi.

Bu arada, dün acil bir iş için yine biraz topukladım, bizim araçlar yakıta acımayınca iyi gidiyormuş, Kuzey Ankara'yı çıkarken önüme çıkan her aracı taciz edip yol aldım zorla. Viraj konusunda da beklentimden iyi çıktı. O kadar sert şerit değiştirdim, virajlara daldım, hiç bir kopma emaresi göstermedi. Sadece kupa salınımı fazla, araç yatıyor, tedirgin ediyor, ama şoförü tedirgin etse de kendisi pek tedirgin olmuyor.

Neredeyse satacaktım bebek arabası bagaja sığmıyor diye, vazgeçtim :) Fakat bu ikiz bebek arabası çok büyük, cidden bagaja girmiyor.  ::)
Mevzu vatansa hepimiz ölelim,
Mevzu makamsa hepiniz ölün...

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2020, 10:35:53 ÖS »
Şimdi baktım, 2016 nisanda forum'a üye olmuşum. 2016 yılında aracı almış olsam 4 yıl olmuş. O zaman araç bana 30bin tl ye mal olmuştu. Şimdi baktığım zaman maddi anlamda külliyen zarar etmişim. Hele altın veya döviz bazlı hiç düşünmüyorum bile. Aslında aracı 2 yılda bi yenileyeceksin. Buna bazıları hobi diyor ama aslında bu bi zorunluluk. Güncelleme gibi. Araç alır herkes kar eder ben hep zarar ederim. Bunun nedeni uzun vade kullanım :)
Aracı alırım dört dörtlük yaptırırım. Bi civata eksiği kalmaz. Sonra zararına satarım. Bindiğin kar derler. Sonra yeniden başka bi araç alır onla cebelleşmeye başlarım.  Bizimki iş değil, arabacılık ta değil. Biraz ticari düşünmek lazım. İş duygusallığa dönünce zarar başlıyor  ;)
Bundan 2 yıl önceydi galiba. Satıp egea alalım dedik. 50-55bin tl ye tertemiz egea bulduk. Bizim araçta 40a yakın ederdi. 10bin gibi bi farkla güzel bi güncelleme fırsatıydı. Şuan aracı satsam en fazla 50-55 etse egea en az 100 oldu galiba. Aradaki fark 50bin'e cıkmış :) O zaman kime söylesek ne yapacaksın egeayı linea daha güzel derlerdi. Ama ticari olarak sonuç zarar :)

*

Çevrimdışı efendy06

• 387
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 190000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2020, 11:16:33 ÖS »
Şimdi baktım, 2016 nisanda forum'a üye olmuşum. 2016 yılında aracı almış olsam 4 yıl olmuş. O zaman araç bana 30bin tl ye mal olmuştu. Şimdi baktığım zaman maddi anlamda külliyen zarar etmişim. Hele altın veya döviz bazlı hiç düşünmüyorum bile. Aslında aracı 2 yılda bi yenileyeceksin. Buna bazıları hobi diyor ama aslında bu bi zorunluluk. Güncelleme gibi. Araç alır herkes kar eder ben hep zarar ederim. Bunun nedeni uzun vade kullanım :)
Aracı alırım dört dörtlük yaptırırım. Bi civata eksiği kalmaz. Sonra zararına satarım. Bindiğin kar derler. Sonra yeniden başka bi araç alır onla cebelleşmeye başlarım.  Bizimki iş değil, arabacılık ta değil. Biraz ticari düşünmek lazım. İş duygusallığa dönünce zarar başlıyor  ;)
Bundan 2 yıl önceydi galiba. Satıp egea alalım dedik. 50-55bin tl ye tertemiz egea bulduk. Bizim araçta 40a yakın ederdi. 10bin gibi bi farkla güzel bi güncelleme fırsatıydı. Şuan aracı satsam en fazla 50-55 etse egea en az 100 oldu galiba. Aradaki fark 50bin'e cıkmış :) O zaman kime söylesek ne yapacaksın egeayı linea daha güzel derlerdi. Ama ticari olarak sonuç zarar :)

Bence sorun lineanın fiyatının bir türlü yükselmiyor olması :) Daha doğrusu yükseliyor ancak piyasanın altında kalıyor. Söz gelimi bir reunault %25 arttıysa fiyatı, linea'da bu oran %10'da kalıyor. Ben lineayı aldığımda üzerine 5 bin daha ekleyip 301 yada celysee alabiliyordum. Şu an 15 bin eklemem lazım  :)
Mevzu vatansa hepimiz ölelim,
Mevzu makamsa hepiniz ölün...

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea 2017 model
  • Araç Modeli: 2017
  • Donanım: Pop
  • Km: 19
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #10 : Ağustos 02, 2020, 11:28:58 ÖS »
bizim  ülkemizde insanlar boyalı araca nedense üvey evlat muamelesi yaparlar...
çok anladığım işler değil ama birkaç   ustayla görüşün fikir  alın...
2005 model hundai Accent-admire 1.5CRDİ
2011 model Citroen nemo 1.4 HDİ
2017 model fiat linea 1.4