*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
Fiat linea yazılım
« : Ağustos 31, 2019, 09:51:44 ÖS »
Selam aleyküm Fiat Linea yazılım attıran oldumu aramızda hocam attırsak nasıl olur bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim bana göre linea biraz hantal sanki yazılımla giderilirse güzel olur diye düşünüyorum ne dersiniz arkadaşlar ustalar fikriniz nedir fikirleriniz önemli benim için şimdiden teşekkürler

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 160000
Ynt: Fiat linea yazılım
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2019, 12:09:13 ÖS »
Ben instagram üzerinden 2cr ye sormuştum e4 için. 120 hp 250 nm güce ulaşılır, yakıt tüketimi de kullanıma göre 1 lt ye kadar azalabilir dediler.
Böyle bakınca mantıklı geliyor ama bizim turbo enjektör basınç ayarları o güçlere yeter mi yetmez mi soru işareti. İşin mekaniği kaldırırsa yazılım kolay gibi geliyor.
Bir de işin şu boyutu var: gücü hissettiren araba ile kimse az yakıt yakamaz. O gaz pedalına daha çok basılır ve daha çok yakıt yakılır.
Velhasıl iyi ölçüp tartmak lazım.

2010 1.3mjet DPD

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2019, 05:08:05 ÖS »
Yazılım attırcam 80km hızla uzun yol gitcem. Niye: az yakcam diye. Bırak abi yaa. 80km hızda yarım lt fazla yaksın benimki. Kaldıki benimki aynı yakıyor videodaki görüntüyle. Geçen gün bir kullanıcı paylaşmıştı orjinal araçla 3.1lt yakmış. yazılıma ne gerek var 80km hızda anlamadım.

Yazılım söyle gerekli olabilir. Yurtdışında beygir gücüne göre vergilendirme yapılıyormuş galiba. Üreticilerde daha düşük vergi dilimine girsin diye beygiri yazılımsal biraz kısıyorlarmış. Hani böyle bişey varsa yazılım yapılabilir ama bunun dışında birr kullanıcı olarak bana pek mantıklı gelmiyor bu yazılım işi.

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2019, 02:32:02 ÖÖ »
Hocam bendeki linea 1,5 yıldır yazılımlı. Yazılım atıldığından bu yana 44.000 KM yol yaptım tık yok. Arabayı hor kullandıktan, bakımlarını aksattıktan sonra yazılımlı olsun veya olmasın arıza yapar. Önemli olan bakımlarını iyi yapmak. Yakıt miktarında önemli bir düşüş yaşanıyor elbette. Yakın zamanda çektiğim bir videonun linkini paylaşıyorum. (Yazılımlı Linea)
https://www.youtube.com/watch?v=3Axdk5NOZSk
Video izledim hocam yazılım ne kullandılar bilgin varmı benim araç bugün seyir halindeyken baktım senin gibi km 60 falandı yani Aot  12.1 yazıyor du benim araç ben yazılım işini kalkışlar için biraz daha hareketli olması için yoksa benim bir sıkıntım yok sadece az daha atik olması için yazılım ne atıldı bilgi verirsen birde kullanma klavuzunda 6.5 olması lazım diye biliyorum benim araç Aot 12.1  gösteriyord.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2019, 11:11:50 ÖÖ »
Video izledim hocam yazılım ne kullandılar bilgin varmı benim araç bugün seyir halindeyken baktım senin gibi km 60 falandı yani Aot  12.1 yazıyor du benim araç ben yazılım işini kalkışlar için biraz daha hareketli olması için yoksa benim bir sıkıntım yok sadece az daha atik olması için yazılım ne atıldı bilgi verirsen birde kullanma klavuzunda 6.5 olması lazım diye biliyorum benim araç Aot 12.1  gösteriyord.
aracın bakımlarının yeni olduğunu filtrenin temiz olduğunu varsayıyorum. Bu bakımdan 12.1 ortalama yakıt tüketimi bayağı fazla.

Ortalama yakıtı ne etkiler.
Bakım durumu,
Yol durumu,
Trafik yoğunluğu,
Kısa mesafe kullanımlar,
Çok dur kalk,
Rampaların çok olması,
Gaza fazla basmamız,
110 dan yukarı hızlarda çok kullanmak,
Düşük vites yüksek devir çevirmek,
Araç yakıtını olumsuz etkiler.

Kimisi sürekli uzun yol yapar, 3.2 ortalamaları yakalar. Kimisi İstanbul sıkışık trafiğinde günü geçirir, 10 ortalamaları yakalar. Kimi sürekli rampalı, dur kalklı trafikte kullanır, yakıt artar. Kimi akan trafikte 70 80 ile işe gider gelir, 4 5 lt leri görür.

Kıyaslarken bu kriterleri dikkate alın.
Yazılım uygulamak ise yukarıda yazılmış. Araçta yazılımla bir kısıtlama fabrikasyon olarak yapılmamışsa eğer, Araçta spesifik değişiklikler yapılmadan yüksek güç elde etmek kısa vadede güç verirken uzun vadede sorunlara metal yorulmalarına neden olur. Ancak 90bg gücü 100gb yapmışsınız pek etkilemeyebilir. Motor üzerinde güçlendirme yapmadan stock motordan 120bg almak mantıklı değil.

Araç sürüş alışkanlığınızı değiştirmezseniz yazılımda atsanız araç fazla yakar. Bakarsın yazılımla daha fazla yakar.

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2019, 03:26:23 ÖS »
aracın bakımlarının yeni olduğunu filtrenin temiz olduğunu varsayıyorum. Bu bakımdan 12.1 ortalama yakıt tüketimi bayağı fazla.

Ortalama yakıtı ne etkiler.
Bakım durumu,
Yol durumu,
Trafik yoğunluğu,
Kısa mesafe kullanımlar,
Çok dur kalk,
Rampaların çok olması,
Gaza fazla basmamız,
110 dan yukarı hızlarda çok kullanmak,
Düşük vites yüksek devir çevirmek,
Araç yakıtını olumsuz etkiler.

Kimisi sürekli uzun yol yapar, 3.2 ortalamaları yakalar. Kimisi İstanbul sıkışık trafiğinde günü geçirir, 10 ortalamaları yakalar. Kimi sürekli rampalı, dur kalklı trafikte kullanır, yakıt artar. Kimi akan trafikte 70 80 ile işe gider gelir, 4 5 lt leri görür.

Kıyaslarken bu kriterleri dikkate alın.
Yazılım uygulamak ise yukarıda yazılmış. Araçta yazılımla bir kısıtlama fabrikasyon olarak yapılmamışsa eğer, Araçta spesifik değişiklikler yapılmadan yüksek güç elde etmek kısa vadede güç verirken uzun vadede sorunlara metal yorulmalarına neden olur. Ancak 90bg gücü 100gb yapmışsınız pek etkilemeyebilir. Motor üzerinde güçlendirme yapmadan stock motordan 120bg almak mantıklı değil.

Araç sürüş alışkanlığınızı değiştirmezseniz yazılımda atsanız araç fazla yakar. Bakarsın yazılımla daha fazla yakar.
Hocam dediginiz dogru kullandıgım yerde dur kalk çok yapıyorum kısa mesafe hep bakım derseniz 5000 binde bir filtre yag hepsi değişir daha yeni  değişim yaptım 500 km oldu daha bakımlarını aksatmam 5000 de bir değişirim geçenlerde arıza yaktı gittim dpf tıkalı dendi temizlik yapılması gerek dendi ışık kendiliginden söndü geri tamircim bin açılabilir dedi bende 40 km yol gittim geldim söndü ışık şuan sönük bunun yakıta etkisi olur diye düşünüyorum birde ilk  çalışmada şuan ısıtma veriyor geri sönüyor bende  değişmedim bujiler belki bundan diye düşünüyorum sizce fark edermi bunlardan egzozdan dpf video çektim 10.2 kadar düşüyor yer yer

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2019, 04:02:38 ÖS »
Hocam dediginiz dogru kullandıgım yerde dur kalk çok yapıyorum kısa mesafe hep bakım derseniz 5000 binde bir filtre yag hepsi değişir daha yeni  değişim yaptım 500 km oldu daha bakımlarını aksatmam 5000 de bir değişirim geçenlerde arıza yaktı gittim dpf tıkalı dendi temizlik yapılması gerek dendi ışık kendiliginden söndü geri tamircim bin açılabilir dedi bende 40 km yol gittim geldim söndü ışık şuan sönük bunun yakıta etkisi olur diye düşünüyorum birde ilk  çalışmada şuan ısıtma veriyor geri sönüyor bende  değişmedim bujiler belki bundan diye düşünüyorum sizce fark edermi bunlardan egzozdan dpf video çektim 10.2 kadar düşüyor yer yer
dbf temizliği yaparken yakıt bir miktar artar diyorlar. Net bilgim yok. Çok dolu ise söküp temizliyorlar sanırım. Ancak çok dolmadı ise sizin de yaptığınız gibi bir müddet 3000 devir üstü çevirerek kullanmak kurumları yakıp temizlik yapıyor.

Fazla yakıtın en büyük sebeplerinden birisi ısınmamış motor ve kısa mesafe kullanım ile dur kalk sırasında hızlanana kadar yüksek devir çevirme zorunluluğu.

Anlık yakıt verilerini takip ederek hangi viteste gaza ne kadar basıyorsunuz görebilirsiniz.

*

Çevrimdışı Ghosts

• 173
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Urban
  • Km: 170000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2019, 04:57:41 ÖS »
Uzun yolda sürekli düz yolda tek kişi 90km sabit hızla gidilse bile 3,2 litre tüketim, yazılım olsa dahi biraz hayal gibi...  Video da ortalama tüketimi gösteriyor (anlık tüketim değil) yani bunu ancak şu şekilde sağlayabilirsiniz: Trip sıfırladıktan sonra 20-30 km hafif inişli bi yolda giderseniz 3 litreleri bile görecektir. Herhangi bi arızası olmayan tüm Linea larda bunu görebilirsiniz.. Fabrika verisi bile 4.5 lardan bahsediyor ki bu da düz yol tek kişi 90km sabit hızda...
« Son Düzenleme: Eylül 03, 2019, 04:59:28 ÖS Gönderen: Ghosts »

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2019, 10:16:37 ÖÖ »
 yazılımsız 1.3. motorda tam ısınmadı. yol düz. giderkende gelirkende test edildi
yakıt tüketimi resimdedir  ;)

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2019, 12:19:53 ÖS »
yazılımsız 1.3. motorda tam ısınmadı. yol düz. giderkende gelirkende test edildi
yakıt tüketimi resimdedir  ;)
Bizim yakıtta böyle ama bu video dün çektim şimdi düştü az 9.5 oldu

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2019, 01:27:42 ÖS »
Bizim yakıtta böyle ama bu video dün çektim şimdi düştü az 9.5 oldu
Birim yanlis ama... yazan Km/l

11.5 ten 9.5e dusmesi.. yakit artmis demek
10l/km = 10km/l
Ornek
50km /l = 2l/100km

Sizin 11.5 km/l .. 8.7 litre /100km gibi
9.5 km/l de 10.5l/100km

Ayaginizi cekince 50 yaziyiyordur..

Bende 4.9 l/100km

20.4km/l eder..

« Son Düzenleme: Eylül 04, 2019, 01:45:50 ÖS Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı certurk

• 32
  • +0/-0
  • Araç Modeli: active plus
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 47100
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2019, 05:59:52 ÖS »
Kalkışlarda hattalıktan sebep yazılım attırmaya karar verdiyseniz bence yazılım yerine pedal commander deneyin hem zararsız hemde istediğiniz mod da kullanırsınız. ve ayrıca satın alırsanız iki hafta deneme süresi veriyorlar beğenmez seniz geri iade edebiliyorsunuz. Ayrıca takması da çok kolay ve istidiğiniz zaman da kendiniz bile sökebilirisiz.

*

Çevrimdışı Ghosts

• 173
  • +1/-0
  • Donanım: Urban
  • Km: 170000
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2019, 07:34:21 ÖS »
Pedal commander i ben de bi ara çok düşündüm ama belki araba değişikliği yaparım diye öyle kaldı..  Aslında denemekte fayda var..

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2019, 04:45:04 ÖS »
Birim yanlis ama... yazan Km/l

11.5 ten 9.5e dusmesi.. yakit artmis demek
10l/km = 10km/l
Ornek
50km /l = 2l/100km

Sizin 11.5 km/l .. 8.7 litre /100km gibi
9.5 km/l de 10.5l/100km

Ayaginizi cekince 50 yaziyiyordur..

Bende 4.9 l/100km

20.4km/l eder..

Benim araçta Aot baktım 10.2 enson 9.5 kadar düştü dün yakıt aldım söyle bişey oldu tirip sıfırladım Aot 26.0 gösterdi kullandıkça düştü şuan aot 11 .2 zaman zaman 9.5 oluyor bu normalmi senin dedigin hocam anlık tüketim atü  yani evet o gazdan ayıgını  çektiğinde 50. Gösteriyor gaz verince  kronometre gibi düşüyor yükseliyor sabit kalmıyor 7:5 e kadar düşüyor yükseliyor senin dedigin benim dediğim anlık ortalama tüketim yani aot 9.5 kadar düşüyor zaman zaman 11.5 de oluyor trip sıfırladım 26.0 dan başladı şimdi yavaş yavaş düştü şimdi 12.1  gösteriyo. Normalmidir bu

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Eylül 05, 2019, 04:51:46 ÖS »
Kalkışlarda hattalıktan sebep yazılım attırmaya karar verdiyseniz bence yazılım yerine pedal commander deneyin hem zararsız hemde istediğiniz mod da kullanırsınız. ve ayrıca satın alırsanız iki hafta deneme süresi veriyorlar beğenmez seniz geri iade edebiliyorsunuz. Ayrıca takması da çok kolay ve istidiğiniz zaman da kendiniz bile sökebilirisiz.
Aynen hocam yazılımdan vazgeçtim dediginiz şeyin linkini atarsanız sevinirim bir bakayım pedal commendar bu arada yazılım vazgeçtim daha beni tatmin etmezse bmw geçecem eskidende bmw kullanıyordum kükremesi bir başka oluyordu aslında lineada çok güzel araba işte 6 silindirin verdigi tadı vermiyor sadece yorumun için teşekkürler

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #15 : Eylül 05, 2019, 09:58:24 ÖS »
Sizin araç göstergesi iki satır mı üç satır mı?

İki satır ise anlık tüketiminiz ve ortalama tüketiminiz 1 lt yakıt ile kaç km gideceğinizi gösterir. Yani rakam ne kadar yüksek o kadar iyi.

Üç satır ise araç menüsünde iki seçenek vardır. 1. Seçenek km/lt 2. Seçenek lt/km yi gösterir.

Eğer 1 lt ile kaç km gideceğinizi ayarlarsanız anlık tüketimde gaza basmadığınızda 50 gaza bastığınızda devir durumuna göre 2.0 a kadar düşer. Bu şu demektir. Mesela gaza basıyorsunuz ve 35 değeri gördünüz bu dueumda 1 lt ile 35km gidersiniz. 10 değeri gördünüz 1 lt ile 10km gidersiniz. Bu durumda 100km de 10lt yakarsınız.

Diğer seçenekte ise gaza basmazsanız 2.0 değeri görürsünüz. Gaza basarsanız devre göre 50 değerini görürsünüz ki buda 100km de ne kadar lt yakıt yaktığınızı gösterir. Mesela 9 değerini gördünüz bu durumda 100km de 9 lt yakıt yaktığınızı gösterir.

Sizin anlatığınızda göre 1lt ile 12km yol yapıyorsunuz demektir. 100km de 8.3 lt yakıyorsunuz demektir.

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #16 : Eylül 05, 2019, 10:21:01 ÖS »

İki satır ise anlık tüketiminiz ve ortalama tüketiminiz 1 lt yakıt ile kaç km gideceğinizi gösterir. Yani rakam ne kadar yüksek o kadar iyi.

Üç satır ise araç menüsünde iki seçenek vardır. 1. Seçenek km/lt 2. Seçenek lt/km yi gösterir.

Eğer 1 lt ile kaç km gideceğinizi ayarlarsanız anlık tüketimde gaza basmadığınızda 50 gaza bastığınızda devir durumuna göre 2.0 a kadar düşer. Bu şu demektir. Mesela gaza basıyorsunuz ve 35 değeri gördünüz bu dueumda 1 lt ile 35km gidersiniz. 10 değeri gördünüz 1 lt ile 10km gidersiniz. Bu durumda 100km de 10lt yakarsınız.

Diğer seçenekte ise gaza basmazsanız 2.0 değeri görürsünüz. Gaza basarsanız devre göre 50 değerini görürsünüz ki buda 100km de ne kadar lt yakıt yaktığınızı gösterir. Mesela 9 değerini gördünüz bu durumda 100km de 9 lt yakıt yaktığınızı gösterir.

Sizin anlatığınızda göre 1lt ile 12km yol yapıyorsunuz demektir. 100km de 8.3 lt yakıyorsunuz demektir.
Ortalama yakıt tamda  anlattığınız gibi 8.3 yakıtla 100 km yol gidiyorum şehir içi normal kullanım yani sizce normalmidir yakıt euro5 motor fotograf da atıyorum ekranım bu şekilde

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #17 : Eylül 05, 2019, 10:21:48 ÖS »

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #19 : Eylül 05, 2019, 10:34:30 ÖS »

Araç kontak açıp çektim bunları anlık tüketim kronometre gibi şuan araba  çalışmadığ. İçin boş göstermedi anlık ortalama tüketim 12.0 gösteriyor devamlı böyle sayılır bu normalmidir yakıt bana biraz fazla geliyor bana göre tüplü bir bmw 320 ile aynı yakıtı tüketiyor bu araçlara yakıtı için kullanıyoruz ama sanki fazla yakıtı sizcede fazla degilmi bir linea kullanıcısı olarak

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
« Yanıtla #20 : Eylül 05, 2019, 10:45:40 ÖS »
Ustad kullanıma bağlı ben benzinli araç gibi sürüyordum ilk aldığımda ortalama 9 lt deydi. Sitemizde m jet nasıl kullanılır diye arattığımda vites değiştirme aralıkları devirleriyle ilgili yorumları okudum uyguladım gerçekten faydasını gördüm Kilis gibi bir yerde trip A Aot 5.3 geçmedim ben kullandığımda bu değer 4.8 hanım kullandığında 5.3 ü geçmedik ki aldığımdan beri 11000 km küsür  oldu trip B Aot 4.6 araç 2014 E5 95 hp 92200 küsürde

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #21 : Eylül 05, 2019, 10:51:00 ÖS »
Ustad kullanıma bağlı ben benzinli araç gibi sürüyordum ilk aldığımda ortalama 9 lt deydi. Sitemizde m jet nasıl kullanılır diye arattığımda vites değiştirme aralıkları devirleriyle ilgili yorumları okudum uyguladım gerçekten faydasını gördüm Kilis gibi bir yerde trip A Aot 5.3 geçmedim ben kullandığımda bu değer 4.8 hanım kullandığında 5.3 ü geçmedik ki aldığımdan beri 11000 km küsür  oldu trip B Aot 4.6 araç 2014 E5 95 hp 92200 küsürde
Söyledigin gibiyse yakıtın bence güzel benim araçta az fazla işte 8.3lt yakıtla 90 veya 100 gidiyor benim araç bilgisayara baglattım hersey normal dendi bilmiyorum valla hocam tekrar baktıracam inşallah

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Km: 195625
« Yanıtla #22 : Eylül 05, 2019, 10:55:28 ÖS »
Üstad siz Kilis teydiniz galiba müsait bir zamanda görüşebiliriz...

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #23 : Eylül 05, 2019, 11:09:57 ÖS »
Ortalama yakıt tamda  anlattığınız gibi 8.3 yakıtla 100 km yol gidiyorum şehir içi normal kullanım yani sizce normalmidir yakıt euro5 motor fotograf da atıyorum ekranım bu şekilde
Yol vilgisayarınız 3. Satırlı aşağıya kullanım klavuzu ve fotolar attım. Araç durur vaziyetteyken kontağı açın. Sonra sol tarafta menü tuşu var. Ona basın. Artı eksi tuşları ile birim seçeneğine gelin ve yakıt verisini km/lt yi lt/100km yapın. Verileri düzgün görmeye başlarsınız.

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #24 : Eylül 05, 2019, 11:35:55 ÖS »
Yol vilgisayarınız 3. Satırlı aşağıya kullanım klavuzu ve fotolar attım. Araç durur vaziyetteyken kontağı açın. Sonra sol tarafta menü tuşu var. Ona basın. Artı eksi tuşları ile birim seçeneğine gelin ve yakıt verisini km/lt yi lt/100km yapın. Verileri düzgün görmeye başlarsınız.
Yarın birde öyle deneyecem daha önce ordan hız sınırı falan koymuştum uzun yol için yarın bakarım tekrar yakıt verisine bakarım ordan bir ayar yapar tekrar yorumlarda belirtirim ne oldugunu herkese yorumları teşekkür ederim

*

Çevrimdışı Yaşaryk

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #25 : Eylül 06, 2019, 11:37:26 ÖS »
Selam aleyküm aynen dedigin gibi yaptım şimdi daha verimli ortalama aldım esc tuşundan yakıt tüketim 1/100 yaptım sonra hareket ettigimde veriler daha dogru gelmeye başladı Aot/ 8.4/1.100 verdi anlık ortalama böyle verdi diger anlık tüketim baktım gazdan ayagını çektiginde anlık tüketim 2.0/1.100 gaza normal bastıgında 2000 devirde kullanımda 5.6 falan veriyor tam dip gaz yaptıgımda anlık tüketim 20.0/1.100 yaptı yani dip gazda anlık tüketim 20 verileri gösteriyor normal 2000 devirde kullanırsan 5.6 / 6.7 değişiyor ama anlık ortalama tüketim sabit gibi 8.4 /1.100 gösteriyor farlılık gösterirse burda yorumlarım teşekkürler verdigin bilgi için yakıt yüksek degilmi sizce şehir içi tabi aot 8.4 /1.100

*

Çevrimdışı tamerbayat

• *
  • 1
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Active
  • Km: 214000
« Yanıtla #26 : Eylül 07, 2019, 12:27:11 ÖS »
merhabalar herkese...
Araçım uzun yolda özelikle 3 4 ya da 5. viteste motor devri 3000 geçince aniden çekiş düşüyor ve motor arıza ışığı yanıyor. Motor istop edince düzeliyor. belli olmayan bir zaman diliminde tekrar yanıyor.

Suyu yağı tamamdır. Fiat linea 2008 model dizel.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #27 : Eylül 07, 2019, 09:28:58 ÖS »
Linea ailesine hoş geldiniz. Geçmiş olsun. Selamlar
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #28 : Eylül 07, 2019, 11:31:44 ÖS »
Selam aleyküm aynen dedigin gibi yaptım şimdi daha verimli ortalama aldım esc tuşundan yakıt tüketim 1/100 yaptım sonra hareket ettigimde veriler daha dogru gelmeye başladı Aot/ 8.4/1.100 verdi anlık ortalama böyle verdi diger anlık tüketim baktım gazdan ayagını çektiginde anlık tüketim 2.0/1.100 gaza normal bastıgında 2000 devirde kullanımda 5.6 falan veriyor tam dip gaz yaptıgımda anlık tüketim 20.0/1.100 yaptı yani dip gazda anlık tüketim 20 verileri gösteriyor normal 2000 devirde kullanırsan 5.6 / 6.7 değişiyor ama anlık ortalama tüketim sabit gibi 8.4 /1.100 gösteriyor farlılık gösterirse burda yorumlarım teşekkürler verdigin bilgi için yakıt yüksek degilmi sizce şehir içi tabi aot 8.4 /1.100
Ortalamanın düşmesi uzun süreç alabilir. Yol bilgisayar verilerini sıfırlayıp tekrar anlık tüketimi takip ederek yeniden ortalama yakıtı görebilirsiniz.

Trip A'da iken düğmeye uzun süreli basarsanız, Trip A verileri sıfırlanır. Kısa mesafede sıfırlarsanız ortalamanız yüksekten başlayıp sonra yavaş yavaş düşer. 20km civarında bir yolda giderken sıfırlarsanız o zaman sabit hız ve sabit gazdan dolayı düşük ortalama ile başlayıp yavaş yavaş yükselir ve belirli bir seviyede sabitler.

*

Çevrimdışı certurk

• 32
  • +0/-0
  • Araç Modeli: active plus
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 47100
« Yanıtla #29 : Eylül 08, 2019, 12:04:17 ÖS »
Aynen hocam yazılımdan vazgeçtim dediginiz şeyin linkini atarsanız sevinirim bir bakayım pedal commendar bu arada yazılım vazgeçtim daha beni tatmin etmezse bmw geçecem eskidende bmw kullanıyordum kükremesi bir başka oluyordu aslında lineada çok güzel araba işte 6 silindirin verdigi tadı vermiyor sadece yorumun için teşekkürler

https://www.pedalcommander.com.tr/ buradan bakım sana en yakın bayide ücretsiz deneme yapabilirsin.