Video izledim hocam yazılım ne kullandılar bilgin varmı benim araç bugün seyir halindeyken baktım senin gibi km 60 falandı yani Aot 12.1 yazıyor du benim araç ben yazılım işini kalkışlar için biraz daha hareketli olması için yoksa benim bir sıkıntım yok sadece az daha atik olması için yazılım ne atıldı bilgi verirsen birde kullanma klavuzunda 6.5 olması lazım diye biliyorum benim araç Aot 12.1 gösteriyord.
aracın bakımlarının yeni olduğunu filtrenin temiz olduğunu varsayıyorum. Bu bakımdan 12.1 ortalama yakıt tüketimi bayağı fazla.
Ortalama yakıtı ne etkiler.
Bakım durumu,
Yol durumu,
Trafik yoğunluğu,
Kısa mesafe kullanımlar,
Çok dur kalk,
Rampaların çok olması,
Gaza fazla basmamız,
110 dan yukarı hızlarda çok kullanmak,
Düşük vites yüksek devir çevirmek,
Araç yakıtını olumsuz etkiler.
Kimisi sürekli uzun yol yapar, 3.2 ortalamaları yakalar. Kimisi İstanbul sıkışık trafiğinde günü geçirir, 10 ortalamaları yakalar. Kimi sürekli rampalı, dur kalklı trafikte kullanır, yakıt artar. Kimi akan trafikte 70 80 ile işe gider gelir, 4 5 lt leri görür.
Kıyaslarken bu kriterleri dikkate alın.
Yazılım uygulamak ise yukarıda yazılmış. Araçta yazılımla bir kısıtlama fabrikasyon olarak yapılmamışsa eğer, Araçta spesifik değişiklikler yapılmadan yüksek güç elde etmek kısa vadede güç verirken uzun vadede sorunlara metal yorulmalarına neden olur. Ancak 90bg gücü 100gb yapmışsınız pek etkilemeyebilir. Motor üzerinde güçlendirme yapmadan stock motordan 120bg almak mantıklı değil.
Araç sürüş alışkanlığınızı değiştirmezseniz yazılımda atsanız araç fazla yakar. Bakarsın yazılımla daha fazla yakar.