*

Çevrimdışı BurakHAN

• 83
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 1.3 MJ Active Plus Euro5
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 122000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Egzozdan Gelen İğrenç Koku
« : Ocak 15, 2017, 03:42:01 ÖS »
Merhabalar. Uzun süredir devam eden bir problemim var. Egzozdan muazzam derecede kötü bir koku geliyor. Keskin bir koku ve bagajdan bir şey indirirken dayanılmaz oluyor. Bazen içeri mazot kokusu geliyor. Araba durur vaziyette motor çalışırken camı açmaya korkuyorum o koku içeri geliyor. Bu saydıklarıma fazla yakıt tüketimi de eşlik ediyor. Sizce problem nedir dostlarım ? Yıllık bakımı gelmeden orijinal marka filtreler + yağ değişimi yapıldı.1.3 MJ 95 HP Euro5 Motor 129.000 km de aracım.

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 67000
Ynt: Egzozdan Gelen İğrenç Koku
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2017, 03:49:01 ÖS »
Eğer bu koku motor soğukken geliyorsa çiğ mazot kokusudur. Bazen bende aynı kokuyu duyuyorum. Bazen de kalorifer açıkken öndeki araçların eksoz kokusu içeri giriyor çok rahatsız edici bir koku. Ben de dış havalandırmayı kapatıyorum. Hele ki öndeki araç lpg li ise iğrenç bir koku oluyor.

*

Çevrimdışı BurakHAN

• 83
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2017, 03:52:16 ÖS »
Eğer bu koku motor soğukken geliyorsa çiğ mazot kokusudur. Bazen bende aynı kokuyu duyuyorum. Bazen de kalorifer açıkken öndeki araçların eksoz kokusu içeri giriyor çok rahatsız edici bir koku. Ben de dış havalandırmayı kapatıyorum. Hele ki öndeki araç lpg li ise iğrenç bir koku oluyor.
Soğukken sıcakken farketmiyor. 50km gittim bugün bagajdan eşya indirdim egzoza havuç tıkayacaktım neredeyse :D

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2017, 10:05:40 ÖS »
Bilen arkadaşlar daha iyi bilgiler verecektir ama benim tahminim kullandığınız yakıtı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ben shell den alırken daha fazla oluyordu. Şuan total kullanıyorum sanki koku bir süredir yok gibi. Yada benim dikkatimi çekmedi.

*

Çevrimdışı BurakHAN

• 83
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2017, 01:09:01 ÖÖ »
total gerçekten iyi oluyor benim araca ancak baya uzak kalıyor bana. Opetten alıyordum hep. Yarın totalden alacağım denemek gerek.

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2017, 03:13:04 ÖS »
total gerçekten iyi oluyor benim araca ancak baya uzak kalıyor bana. Opetten alıyordum hep. Yarın totalden alacağım denemek gerek.
opetin yakıtı güzel ama biraz sesli çalışıyor.bu zamana kadar en beğendiğim yakıt TP idi.fakat tp artık yok ne yazık ki.

*

Çevrimdışı Agrega

• 51
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Emotion
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2017, 02:35:22 ÖS »
Merhabalar. Uzun süredir devam eden bir problemim var. Egzozdan muazzam derecede kötü bir koku geliyor. Keskin bir koku ve bagajdan bir şey indirirken dayanılmaz oluyor. Bazen içeri mazot kokusu geliyor. Araba durur vaziyette motor çalışırken camı açmaya korkuyorum o koku içeri geliyor. Bu saydıklarıma fazla yakıt tüketimi de eşlik ediyor. Sizce problem nedir dostlarım ? Yıllık bakımı gelmeden orijinal marka filtreler + yağ değişimi yapıldı.1.3 MJ 95 HP Euro5 Motor 129.000 km de aracım.
hocam bendede aynı problem oldu ort. yakıt tüketimi 7.6 ya kadar çıktı hava ve mazot filtresini değiştirdim yakıt tüketimi 6.1 e düştü egzoz kokusuda ciddi miktarda azaldı

*

Çevrimdışı ikon

• 200
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat fio 2014
  • Araç Modeli: fiorino
  • Donanım: Emotion
  • Km: 60000
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2017, 10:29:25 ÖÖ »
bende olaya başka bir yorum getireyim...
dpf ten geliyor bu koku...asitimsi  çamaşır suyu sarımsak kokusu karışımı bir koku...
dpf  ya   dolu veya... içi mozot veya yağ karışımı  bir madde ile kaplı...bu fikre söyle kapıldım...araç bagırıyor ama zor topluyor....bunun nedeni sanırım bazen dpf  yanmasının yarım kalması...kii bazen dpf uyarısı vermeden temizlik yapıyor araç...
Tasarımcı.....

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2020, 10:17:23 ÖS »
Bu problemin hala çözülememiş olması gerçekten büyük bir  problem.
Bu kokunun sebebini çözmek için geniş çaplı bir çalışma yapmam gerekecek.

Öncelikle şunu belirtmeliyim. Problem kesinlikle katalizör ya da  dpf kaynaklı değildir. Evet katalizör dolduğu için filtre etme kabiliyetini kullanamıyor. Ama problemin kaynağı hava yakıt karışımını ayarlayan sensörlerde olmalı.
Geçenlerde katalizörümü söküp  içine benzin döküp pürmüzle ateşe vermiştim. Sonra suyla içini güzelce durulamıştım . Koku problemi neredeyse gitmiş gibiydi ama malesef mart 2020 den  beri kokusuz kullandığım aracım malesef tekrar kokmaya başladı.
Problem katalitik konvertörde değil

Aranızda daha önce hiç maf sensörünü temizlemeye çalışmış ya da temizletmiş birileri var mı acaba
Kurduğum senaryo şu şekilde:
maf sensörünün içini ona uygun bir materyal ile temizlenmediğinden içeri giren havayı düzgün ölçememesi ve bunun sonucunde enjektörden püskürtülen yakıtın fazla kaçması ve egoz sistemine ulaşarak kokuya neden olması.
Ben maf'ı balata spreyi ile temizlemiştim
Fikri olan yoruma gelse ya
Teşekkürler.

bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2020, 09:09:42 ÖÖ »
Gelen koku mazot kokusu ise yanma odasına gidip yanmayan mazot fazlalığı var demektir. Burada hava yakıt oranı sorunu vardır. Normal şartlarda yanmayan mazot tekrar yanma odasına gönderilir. Katalizör, egr'nin görevi bu diye biliyorum. Ancak aşırı oranda mazot çiğ olarak atılıyorsa bu durumda egr ve katalizörün erken dolmasına neden oluyordur. Bu durumda enjektörlerden başlayarak, sübaplara, egr ve katalizöre, hava, oksijen sensörlerine bakmak lazım. Cihaza bağlanıp bunların verdiği değerleri kontrol etmekte fayda var.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Km: 180000
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2020, 10:21:27 ÖÖ »
Benim araçta galiba egr yok (neden yok bilmiyorum), dpf'de yok. Arada benim araçta koku yapıyor. Aslında içten yanmalı benzin dizel veya lpg koku yapmayan araç görmedim desem yanlış söylemiş olmam heralde.
Lakin bu koku motor ısındığında ortadan kalkmıyorsa muhtemelen zengin karışım söz konusu olabilir.
Maf sensörünü bende temizledim. bolca hava tutmuştum. Fakat kesinlikle balata spreyi kullanmayı önermiyorum. Özellikle hava akış sensörünü bozduğunu duymuştum. Aslında bulunabilirse sensör temizleyiciler veya bauhausta satılan elektronik kartlarda kullanılan temizleyiciler var. Yada işte bolca hava tutmak.
Aşağıdaki ürüne bi bakın:
https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-maf-hava-akis-debimetre-sensor-temizleyici-200ml-4066-pm-HB00000D50HP

Maf sensörü arızalı bi çok aracada rastladım. Bu parça arızalandığında araçta çekiş düşüklüğü oluyor. Ayrıca ekranda uyarı çıkıyor. Bazen aracın çalışmadığınada rastladım. Benim araç sensör çıkıkken çalışıyor ve uyarı vermiyor (denedim)
Bu hava akış sensörünün fişini komple söküp kullananda gördüm. (çekişi arttırmak için)

Erhan abiye katılıyorum. Bi pc'ye bağlayıp bakmak lazım.Bi obd edinilmeli aslında. Hep aklımda fırsat olmadı uğraşmak.
« Son Düzenleme: Eylül 22, 2020, 10:42:02 ÖÖ Gönderen: 06linea »

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2020, 12:34:23 ÖS »
Benim araçta galiba egr yok (neden yok bilmiyorum), dpf'de yok. Arada benim araçta koku yapıyor. Aslında içten yanmalı benzin dizel veya lpg koku yapmayan araç görmedim desem yanlış söylemiş olmam heralde.
Lakin bu koku motor ısındığında ortadan kalkmıyorsa muhtemelen zengin karışım söz konusu olabilir.
Maf sensörünü bende temizledim. bolca hava tutmuştum. Fakat kesinlikle balata spreyi kullanmayı önermiyorum. Özellikle hava akış sensörünü bozduğunu duymuştum. Aslında bulunabilirse sensör temizleyiciler veya bauhausta satılan elektronik kartlarda kullanılan temizleyiciler var. Yada işte bolca hava tutmak.
Aşağıdaki ürüne bi bakın:
https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-maf-hava-akis-debimetre-sensor-temizleyici-200ml-4066-pm-HB00000D50HP

Maf sensörü arızalı bi çok aracada rastladım. Bu parça arızalandığında araçta çekiş düşüklüğü oluyor. Ayrıca ekranda uyarı çıkıyor. Bazen aracın çalışmadığınada rastladım. Benim araç sensör çıkıkken çalışıyor ve uyarı vermiyor (denedim)
Bu hava akış sensörünün fişini komple söküp kullananda gördüm. (çekişi arttırmak için)

Erhan abiye katılıyorum. Bi pc'ye bağlayıp bakmak lazım.Bi obd edinilmeli aslında. Hep aklımda fırsat olmadı uğraşmak.
Evet sanırım benim araçta da egr yok altına indim üstüne çıktım egr namına bir şey bulamadım.
Ve oksijen  sensörüm de yok.
Abartmak gerekirse eskiden egzozumu vantilatör olarak kullanırdım. Kesinlikle bir gram koku gelmezdi.
Carpex marka enjektör temizleyicisi kullandıktan sonra koku  olduğunu düşünüyorum. Ama net de hatırlamıyorum.
Keşke yakınlarımda şu maf map sensörlerini 1 haftalığına değiştirebileceğim bir lineadaş olsaydı.
O zaman problemin sensörlerden kaynaklanmadığını netleştirmiş olurdum.

bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
« Yanıtla #12 : Ocak 27, 2023, 02:21:21 ÖS »
Problemi sonunda çözdüm. Yalnız farkettim ki problemi 3-4 yıldır çekiyormuşum video da sehven 1.5 yıl dedim. Neyse !  :D  :D  :)

https://youtu.be/7JS_EhDR0IQ
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #13 : Ocak 27, 2023, 02:38:24 ÖS »
Problemi sonunda çözdüm. Yalnız farkettim ki problemi 3-4 yıldır çekiyormuşum video da sehven 1.5 yıl dedim. Neyse !  :D  :D  :)

https://youtu.be/7JS_EhDR0IQ

Elinize sağlık
3-5 ay gözlemlemek gerek. Benim manifoltun içi devamlı nemli. Temizleyip takıyorum bi süre sonra yine aynısı oluyor. Yeni taksamda aynısı olacak bende. Bu sensör kolay kolay bozulacak bi parça olmasa gerek

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
« Yanıtla #14 : Ocak 27, 2023, 02:44:21 ÖS »
Elinize sağlık
3-5 ay gözlemlemek gerek. Benim manifoltun içi devamlı nemli. Temizleyip takıyorum bi süre sonra yine aynısı oluyor. Yeni taksamda aynısı olacak bende. Bu sensör kolay kolay bozulacak bi parça olmasa gerek
Benimki de nemli  hatta ıslak diyim. Map sensörü 250-300 tl bir şey al tak problemin çözüleceğine inanıyorum .
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2023, 01:41:32 ÖÖ »
Benimki de nemli  hatta ıslak diyim.

Bu yorum çok değerli benim için. Turbodan şüphelenmiştim. Durduk yere öpülecektik  ;)
Map sensörü konusunu 2-3 ay deneyin sonra tekrar görüşelim hocam. Çünkü ben sık sık kontrol ettim. Temizleyince düzeliyor sonra tekrar aynısı oluyor.
Birde video'nuzu izledim. Benim gibi uğraşmayı seviyorsunuz. Size başka bir sensör daha paylaşıp bi iş daha çıkarayım nacizane.
Lamda sensörü: https://www.youtube.com/watch?v=K1ZKQmeWhXA

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2023, 08:44:36 ÖÖ »
2008 lerde lambda sensörü olmuyor. Yanlış mı biliyorum?
bisiklet sür uzun yaşa