*

Çevrimdışı avvuran

• 59
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: LINEA
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Active
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 95000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
1.3 multijet motor yağı
« : Şubat 04, 2013, 10:06:21 ÖS »
Selenia tavsiye ediyorlar geçen servise gittim Opar marka yağ kullanıyorlardı. Hani Selenia şarttı?
Arkadaşlar 80 bin bakımı yaptıracağım da Castrol düşünüyorum ne dersiniz?
Bir de Motor Silk olsa mı???
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

*

Çevrimdışı AYTEKAYDIN

• 321
  • +1/-1
  • KOCA HESTIY AYA BEDENEM
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Easy
  • Km: 40000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: 1.3 multijet motor yağı
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2013, 10:11:38 ÖS »
Bence fiat için yağ tercihi tamamen sponsorlukla ilgili, yani anlaşma. Evet bir zamanlar selenia dan başka yağ kullanılmaz diyen fiat, daha sonra opar oil yağına geçti. Mecbur bizde araçlarımız garantili diye kullanıyoruz. Fakat bana göre castrol daha kaliteli bir yağ.
KOCA HESTIY AYA BEDENEM

*

Çevrimdışı avvuran

• 59
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2013, 10:14:58 ÖS »
Eyvallah forumdaş :)
Bende garanti bittiğine göre mecburiyetim de yok. Bakalım yarın ayrıntılı listeyi paylaşırım.

*

Çevrimdışı kuru

• 265
  • +2/-0
  • Kontrolsüz Güç Güç Değildir!
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Active Plus
  • Araç Modeli: 1.3,5
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 97530
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2013, 10:27:51 ÖS »
Not: Selenia yağları castrol yapımıdır.
Ben kendi aracımada castrol kullanıyorum :)
Memnunum ama yağ katkıları kullanırken dikkatli olun malum ürünler yağ kalanlarını tıkama ihtimali olabiliyor.

Bilgilerinize,

*

Çevrimdışı avvuran

• 59
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2013, 10:32:39 ÖS »
Castrol bu kadar pahalı olduğuna göre geröekten hissedilir bir performans oluyor mu? Değer mi yani?

*

Çevrimdışı kuru

• 265
  • +2/-0
  • Kontrolsüz Güç Güç Değildir!
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Active Plus
  • Araç Modeli: 1.3,5
  • Km: 97530
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2013, 10:37:51 ÖS »
Castrol bu kadar pahalı olduğuna göre geröekten hissedilir bir performans oluyor mu? Değer mi yani?

Yağda bir performans olmaz daha çok aracın rahat çalıştığını fark edersiniz ve bilirsinizki motorunu gerçek kalite ile koruma altında...

*

Çevrimdışı AlperURHAN

• *
  • 500
  • +3/-0
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç Marka ve Modeli: OPEL ASTRA K
  • Araç Modeli: 2018 1.6 CDTI EXCELLENCE
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 7500
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2013, 10:40:09 ÖS »
ben bi ara Shell Helix Ultra AG 5W-30 kullandım gayet memnundum başarılıydı yani. fiyatı diğerlerine göre biraz pahalıdır ama değer. motorun sesi bile değişiyor

*

Çevrimdışı trakyalı

• 165
  • +3/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Km: 92000
  • Motor: T-Jet 120 HP
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2013, 08:46:05 ÖÖ »
mobıl de iyidir.
Allah kaza bela vermesin!

*

Çevrimdışı maycicek

• 311
  • +2/-12
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 15000+
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2013, 09:48:50 ÖÖ »
Ben 2000 km de - yol bilgisayarına göre 50 saatte, yağı ve yağ filtresini değiştirdim. Ne kadar gerek yok densede, yağ değiştirmekten hiç bir motor zarar görmez ve yeni motorda olan aşınmalardan dolayı yağda toplanan metal parçalarıda uzaklaştırmış olduk :)

Filtreyi servisten aldım orjinali olsun diye + yağıda eski aracım opel astra zamanından alışverişim olan opel yedek parçacısından, petrol ofisi tarafından üretilen GM markalı yetkili servislerde kullanılan 5w - 30 yağdan aldım. Yağ 5 lt lik ambalajda ve 60 tl fiyatı vardı. 15 gün önce bakımda yağın litresine 34 tl + kdv yazdılar acımasızca :) düşünün ne para kazanılıyor bakımdan..

bu yağ, dpf li eurodiesel motorlara uygun ve birçok ana üreticinin belirlediği standartlara uygun. Dolayısıyla herkesede öneririm gönül rahatlığıyla.

Yağa anormal para vermek bence kayıp, asgari şartları sağlayan yağdan alıp, 10 bin km de bir yağ değiştirmek gerekli bence.. 20 bin km uzun bir periyot (1.6 mjet için konuşuyorum)

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2013, 10:06:09 ÖÖ »
castrol tavsiye ederim...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı -YağmurAdam-

• 142
  • +1/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Km: 167.000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #10 : Şubat 06, 2013, 02:23:59 ÖS »
Günümüzde teorik olarak tam sentetik yağlar 20bin km boyunca sorunsuz konuma sağlıyorlar. Doblo olarak sadece eksilince yağ ekleyerek 100bin km'den fazla km yapılan araç biliyorum ve hala sorunsuz. Selenia uygun fiyatlı 4 lt 57 tl benim aldığım yerde. 10 bin km'de yağ değiştiriyorsanız selenia yeterli gelecektir.

*

Çevrimdışı carlos45

• **
  • 13
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Fiat linea classic
  • Km: 6.700
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2013, 10:50:36 ÖÖ »
iyi günler aracım 8 bin kilometrede motor yağı minimuma yaklaşmış motor yağını ben değiştirsem olur mu yoksa servis mi değiştirmeli garantisi devam ediyor.

*

Çevrimdışı kevın2148

• 412
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 2011
  • Araç Modeli: linea
  • Km: 100000
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2013, 11:10:04 ÖÖ »
8000 km deki bir aracın yağının minimuma inmesi sıradan bir olay değil servise gidin kontrol ettirin hatta biraz artistlik yapma hakkınınzda var yağ yakıyor demekki arabanız servise gidin en kısa zamanda
Ölümün olduğu bu dünyada, hiç birşey çok da ciddi değildir aslında
                               Franz Kafka

*

Çevrimdışı carlos45

• **
  • 13
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Fiat linea classic
  • Km: 6.700
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2013, 01:36:44 ÖS »
yanlış görmüşüm düz yolda dikkatlice baktım maksimumu cizgisinin çok az altında cevaplarınız için teşekkürler..

*

Çevrimdışı hrarslan

• 20
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea 1.6 E5 2012
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2013, 11:58:04 ÖS »
arkadaşlar benim aracım Linea 1.6 Emotion plus e5 bu araç da bilindiği uzere dpf filtresi bulunuyor onun icin hangi yağ kullanılmalıdır fiyat önemli değil zaten 5 lira 10 lirs oynar heraldetavsiyelerineize ihtiyacım var

*

Çevrimdışı hasanevcek

• 158
  • +7/-1
  • Araç Marka ve Modeli: ford c max
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 33000
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2013, 06:35:47 ÖS »
aracınızın garanti süresi bitene kadar servis neyi kullanırsa  razı olmak zorundayız, ama garantiden sonra siz istediğiniz marka malzemeyi kullanabilirsiniz.mesela selenıa malezya malı, petronas menşeli yarı sentetik bir yağdır (wr 5/40) ve fena bir yağ değildir. castrol derseniz bp menşeli ve aynı yağ bp den pahalıdır.ben mobil kullanmasam castrol yerine aynı  yağ olan bp yi kullanırım.mesela, castrol edge turbo dıesel 5w/40 yerine   Bp visco 5000 turbo dıesel 5w/40 kullanırım. :)

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Araç Modeli: 2011
  • Km: 127000
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2013, 06:53:03 ÖS »
Arkadaşlar Castrol yağ kullanacaksanız katkı koymadan önce mutlaka bidonun üzerini okuyun. Çünkü geçenlerde aldığım bir yağın üzerindeki etikette "kesinlikle katkı maddesi kullanmayınız" diye yazıyordu.

*

Çevrimdışı sayimkarakas

• 406
  • +1/-1
  • Araç Marka ve Modeli: volkswagen tiguan
  • Araç Modeli: 2016
  • Km: 1000
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2013, 08:31:04 ÖS »
benim aracımın servis kayıtlarına baktığımda bugüne kadar hiç selenia yağ kullanılmamış. hep mobil yağ kullanmışlar. katkıya gelince çoğu usta tavsiye etmiyor. birazıda kullanılmasından yana. bana sorarsanız eğer katkıya hiç gerek yok. 3lt yağ 70tl, katkı 55-60tl 250ml. para tuzağı bence bunlar. bir kere ustam ısrar etti ve koydurmuştum yağı inceltmiş birz. sibop fincanlarındaki yağ aşağı aktığı için motor ısınana kadar şakır şakır sibop sesi yapmaya başlamıştı aracım. ustaya kavga dövüş yeni yağ koydurtmuştum.

*

Çevrimdışı -YağmurAdam-

• 142
  • +1/-1
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2013, 09:02:41 ÖS »
aracınızın garanti süresi bitene kadar servis neyi kullanırsa  razı olmak zorundayız, ama garantiden sonra siz istediğiniz marka malzemeyi kullanabilirsiniz.mesela selenıa malezya malı, petronas menşeli yarı sentetik bir yağdır (wr 5/40) ve fena bir yağ değildir. castrol derseniz bp menşeli ve aynı yağ bp den pahalıdır.ben mobil kullanmasam castrol yerine aynı  yağ olan bp yi kullanırım.mesela, castrol edge turbo dıesel 5w/40 yerine   Bp visco 5000 turbo dıesel 5w/40 kullanırım. :)

yanlişınız var selenia 5-40 tam sentetiktir

*

Çevrimdışı hasanevcek

• 158
  • +7/-1
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2013, 09:51:26 ÖS »
keşke tam sentetik olsa.. bu yağın tam sentetik olduğunu gösteren(wr 5/40) kutu üzerinde tam sentetik yada ful sentetik diye bir yazı varmı,yada sentetik bazlı ,yarı sentetik diyemi yazıyor hatırladığım kadar, wr 5/40 da sentetik bazlı  bir yağdır diye yazıyor. yani sentetik ile madeni yağın karışımı.. 2 yıldır bu yağı kullanmıyorum.mobil kullanıyorum ve üzerinde tam sentetik diye yazıyor.eğer selenıa dada böyle bir açıklama varsa inanın görmek ve yanılmak isterim.

*

Çevrimdışı El-Diablo

• 28
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat BRAVO
  • Donanım: Dynamic Plus
« Yanıtla #20 : Mart 16, 2013, 06:02:59 ÖS »
4lt Mobil 1 ESP Formula 5/30 yağı 80tl verip alacak ve aracınızın bagajına koyun.
Sonrasında servise gidip müşteri danışmanı arkadaşa uygun ve kesin bir dille ''yağ konusunda takıntılıyım bu yağı koyacaksanız bakıma alın'' deyin.

Selenia yada OPAR Olio derdinden/tasasından gönül rahatlığı ile kurtulun. ;)
Kahyayı kovmuş, Keyfi ile birlikte takılıyor....

*

Çevrimdışı SARIKEPE

• 49
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Km: 90000
« Yanıtla #21 : Mart 16, 2013, 06:38:03 ÖS »
1988 de sıfır olarak babamın satınaldığı Şahin'e 24 yıl boyunca Petrol Ofisi motor yağı koyduk, bakım zamanlarını hiç aksatmadık.

24 yıl sonunda:   arabanın yakıt tüketimi hâlâ fabrika verisi olan 7 lt/100km idi, ne yağ yakıyordu ne de eksiltiyordu, km 145.000 olmasına rağmen motor saat gibi çalışıyordu, -20'de kontağa basınca  3. saniyede  çalışıyordu, rektefeye gerek yoktu.

Bence motor yağının ne olduğu çok önemli değil, zamanında değiştirilmesi önemli olan..  Bir sürü para dökmek anlamsız geliyor bana..

*

Çevrimdışı sayimkarakas

• 406
  • +1/-1
  • Araç Marka ve Modeli: volkswagen tiguan
  • Araç Modeli: 2016
  • Km: 1000
« Yanıtla #22 : Mart 16, 2013, 06:46:52 ÖS »
1988 de sıfır olarak babamın satınaldığı Şahin'e 24 yıl boyunca Petrol Ofisi motor yağı koyduk, bakım zamanlarını hiç aksatmadık.

24 yıl sonunda:   arabanın yakıt tüketimi hâlâ fabrika verisi olan 7 lt/100km idi, ne yağ yakıyordu ne de eksiltiyordu, km 145.000 olmasına rağmen motor saat gibi çalışıyordu, -20'de kontağa basınca  3. saniyede  çalışıyordu, rektefeye gerek yoktu.

Bence motor yağının ne olduğu çok önemli değil, zamanında değiştirilmesi önemli olan..  Bir sürü para dökmek anlamsız geliyor bana..
24 yılda 145000km mi yaptı sadece. araba yatmış sürekli.

*

Çevrimdışı Erhan4785

• 639
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Ford Focus 3 1.6 Titanium Powershift
« Yanıtla #23 : Mart 16, 2013, 09:44:30 ÖS »
Selenia tavsiye ediyorlar geçen servise gittim Opar marka yağ kullanıyorlardı. Hani Selenia şarttı?
Arkadaşlar 80 bin bakımı yaptıracağım da Castrol düşünüyorum ne dersiniz?
Bir de Motor Silk olsa mı???

Servisler hep Selenia kullanıyordu fakat artık Opar a geçmişler..

4 yıl Selenia kullandım hiç sorun yaşamadım.

*

Çevrimdışı Hakan0739

• *
  • 1732
  • +16/-3
  • Donanım: Urban
  • Km: 30,000
« Yanıtla #24 : Mart 20, 2013, 11:17:17 ÖS »
Bu gün şirketin makinelerine end. yağlar satan arkadaşla yaptığım görüşmede araç için Castrol Edge 5w-40  tavsiye ediyor.

http://castroledge.com.tr/
BEN DÜNYANIN EN PAHALI AKARYAKITINI KULLANIYORUM. FAKAT CC VAR AZ YAKIYOR ;)

*

Çevrimdışı -YağmurAdam-

• 142
  • +1/-1
« Yanıtla #25 : Mart 21, 2013, 12:04:53 ÖS »
keşke tam sentetik olsa.. bu yağın tam sentetik olduğunu gösteren(wr 5/40) kutu üzerinde tam sentetik yada ful sentetik diye bir yazı varmı,yada sentetik bazlı ,yarı sentetik diyemi yazıyor hatırladığım kadar, wr 5/40 da sentetik bazlı  bir yağdır diye yazıyor. yani sentetik ile madeni yağın karışımı.. 2 yıldır bu yağı kullanmıyorum.mobil kullanıyorum ve üzerinde tam sentetik diye yazıyor.eğer selenıa dada böyle bir açıklama varsa inanın görmek ve yanılmak isterim.

Kusura bakmayın tekrar araştırdım. Sentetik bazlı diyor yani tam sentetik değilmiş. Hayret genelde almadan önce bakarım baya.

Bilseydim sanırım uzun zamandır Selenia yerine başka marka ama tam sentetik alırdım. Genel olarak 10bin km de değişimde çok fark etmez sanırım ama tam sentetik iyidir..

*

Çevrimdışı hasanevcek

• 158
  • +7/-1
« Yanıtla #26 : Mart 21, 2013, 03:12:34 ÖS »

Kusura bakmayın tekrar araştırdım. Sentetik bazlı diyor yani tam sentetik değilmiş. Hayret genelde almadan önce bakarım baya.

Bilseydim sanırım uzun zamandır Selenia yerine başka marka ama tam sentetik alırdım. Genel olarak 10bin km de değişimde çok fark etmez sanırım ama tam sentetik iyidir..

kusura bakacak hiçbirşey yok bizler kardeş sayılırız. bende keşke sentetik olsada yanılmış olsam diyordum ,çünki selenıayı 3 yıl kullandım ,hani yarım sentetikten iyidir araca bir zarar vermemiş olurdum diye düşündüm,artık bilerek tam sentetik mobil 3000x 1  5w/40 kullanıyorum. sanki kafam daha rahat gibi.. :)

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #27 : Mart 21, 2013, 04:59:30 ÖS »
forumdaşlar! castrol ve bp'nin aynı yerde üretiliyor olması ikisinin de birebir aynı olduğu anlamına gelmez. evet ikisi de belki 5W40 olabilir (bu arada ben 5W30 kullanıyorum. Fiat 2012 kılavuzu öyle tavsiye ediyor) ama aynı olduğunu iddia edebilmek için laboratuvar testi gereklidir. unutulmamalıdır ki kalite detaylarda gizlidir. Yani yağların içindeki katkıları ve bunların motora faydasını bilemiyoruz.
yağ mevzusu oldun mu hep aynı örneği veriyorum ama, başımdan geçen güzel bir örnektir o yüzden yazmaktan bıkmıyor.
Garanti süresince Fiat Tempra 1.6 SX-A selenia yağ kullanıyoruz. Motor hep yağ eksiltiyor ve takviye etmek zorunda kalıyoruz. yetkili servisler bunun tempra'lar için normal bir durum olduğunu söylüyorlar. Katlanıyoruz... garanti bitiyor, bir arayış içine giriyoruz. mobil, po, elf... en son castrol yağ kullanıyoruz. hepsinin de viskositesi aynı tabii ki! o da ne! sanki motora sihirli bir değnek (castrol) değmiş, sanki araba tempra değil, motor gram yağ eksiltmiyor. (bu arada elektronik mühendisiyim, yağ falan satmıyorum, castrol'de çalışmıyorum...) anladım ki marka çok önemli...

- İnsan genleriyle şempanze genleri de %95 oranında benzer ama farkımız ortada...  :)) :)) :))
  - Adını vermek istemediğim yoğurt firması kendi adına da yoğurt yapıyor, gayet de kalite. XXXX market adına da yoğurt yapıyor içinde olmaması gereken katkı maddesi çıkıyor ve ceza alıyor.
  - Lassa'da aynı yerde yapılıyor, Bridgestone lastikte aynı yerde yapılıyor. ama fren performansları aynı değil, çünkü hamurları farklı, desenleri farklı.
liste uzar gider.

buradan çıkan sonuç şudur, bir ürünün aynı yerde yapılıyor olması veya içeriğinin benzer olması, aynı kalite de olduğunu göstermez...

iyi forumlar...

Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı Raymon

• 863
  • +10/-1
  • Kartallar Yüksek Uçar
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Tjet
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
« Yanıtla #28 : Mart 21, 2013, 09:52:26 ÖS »
tjet aracım için geçen sene bakımda castrol magnatec aldım. servis pek uygun görmedi ama sonuçta aracın garantisi bitmişti ve castrol kendi tercihimdi. castroldan sonra aracta bir rahatlama, motor sesinde azalma ve daha atak performans gördüm. sonuç olarak memnunum. yağ motor için önemli ve 3-5 liradan kaçmamak lazım diye düşünüyorum.

Fiat Linea 1.4 Tjet Emotion+

*

Çevrimdışı derda

• *
  • 9
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Fiat linea
  • Km: 59000
« Yanıtla #29 : Mayıs 22, 2013, 12:31:51 ÖÖ »
ben bi ara Shell Helix Ultra AG 5W-30 kullandım gayet memnundum başarılıydı yani. fiyatı diğerlerine göre biraz pahalıdır ama değer. motorun sesi bile değişiyor
Yağ değişimini nerede yaptırdınız?bildiğim kadarıyla servis bu yağı kullanmıyor