Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Sorularınızı gelince;
1-LPG tereddütsüz/mutlaka takalim...
2-Landirenzo (evo modeli)
3-Ben aracimi bayiden sıfır aldigimda LPG taktırarak teslim almıştım. Aracın garantisi bozulmadı, aynen devam..
(((( Landirenzo, motora aynı sure/kilometre garantiyi veriyor. Motor dışında kalan aksamlar zaten fiatin garantisi altında... Motordaki garanti el değiştiriyor (LPG taktirdiktan sonra lpg firması motora garanti veriyor, FIAT değil..) ama garanti, aynen devam..
Hulasa, bu garanti işi için biraz araştırma yapın. Kanaatimce, yetkili bayiniz sizi sallamis..))))
4-"İlerleyen dönemlerde LPG aracın daha hızlı yıpranmasına neden olacakmııdr?"
'İlerleyen donem'den kasıt ne kadar ileri bir donem? Mesela 20 yil mi?? Şöyle söyleyeyim: En az 300.000 km Kesinkes motorunuzda lpg kaynakli hiçbir tahribat oluşmayacaktır. (10.000 km'de bir LPG bakımı ve araç bakımını yaptirirsaniz/aksatmazsaniz++LPG montajını da ehil ellere emanet ederseniz). Bu sure zarfında en kötü ihtimal, subap erimesi yaşarsınız ki bu da çelik subapla halledilir.. Bahsi geçen kilometre de standart kullanıcıysaniz (yılda 15.000 km) aracinizi 20 yıl kullanacaksiniz demektir ki muhtemelen aracinizi bu kadar yil elde tutmayacaksiniz. Dolayısı ile kullandığınız sure zarfında bir sorun yasamazsiniz diye düşünüyorum...
5-Yakit maliyetini sormussunuz: şehirler arası: 7-7,5 lt LPG... Şehiriçi: 8,5-9 lt LPG tuketirsiniz..
Bu da 100 km'de sehirdisi: 14-15 TL, şehiriçi: 17-18 TL yakar demektir...
Hayal değil, gerçek bu.. Şuan samsun'a tatildeyim. 70 TL LPG koymuştum 453 km oldu hala gaz bitmemiş, son 50 kilometresi şehiriçi olmak kaydıyla.. Full bagaj, 2 yetiskin-3cocuk, yer yer klima ve dağ bayır... Hesap, budur..
Bu değerler tabiki kullanım kosullariniza gore değişebilir...
Benden bu kadar. İnş. yardımcı olabilmisimdir..