*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea Emotion plus
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 96000
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
T-Jet Turbo Hortumu Sıkıntısı (Çözüldü)
« : Mayıs 17, 2015, 08:57:29 ÖS »
merhaba arkadaşlar
aracım linea 1.4 tjet.Araçta geçen akü değişimi yaptık ve aracın gidişatı acayip bozuldu.1. ve 2. viteste dip gaz yapsan dahi en fazla 4 kademe doluyor turbo göstergesi.Fakat diğer viteslerde tam doluyor gösterge.Servise götürdüğümde gaz adaptasyonu ve ecu resetleme gibi işlemler yaptılar fakat değişen olmadı.Aküyle alakası yok tesadüfen olmuştur dediler.Turbo değişmesi gerek dediler.Anlamadığım nokta 3-4-5. viteslerde çalışan turbonun derdi ne ki 1 ve 2 de tam çalışmıyor.Yardımlarınız benim için çok önemli.Ve nadirde olsa arada 2.viteste tam doluyor ve araba fırlıyora
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2015, 08:58:53 ÖS Gönderen: Sporsal »

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Donanım: Dynamic
  • Motor: T-Jet 120 HP
Ynt: T-Jet Akü Değişimi Sonrası Sıkıntı
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2015, 09:04:22 ÖS »
Öncelikle geçmiş olsun.

Birincisi iki ayrı başlık açmışsınız diğerini sildim.
İkincisi başlık ile sorununuz alakasız, onu da değiştirdim.

Sanıyorum akü değişimi sonrası sıkıntı yaşamışsınız.
Akü değişimi sonrası arabanın turbosu bozulmaz. LPG yada Km bilginiz yok, turbo arızası demişlerse turboyu değiştirmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Turbo'lu araç kullanım kurallarına dikkat ederseniz, daha uzun turbo ömrünüz olur.
Diğer bir konu zaten her zaman turbo tam dolum yapmaz. Bu gaz pedalı sensörünün ayarladığı basınç ile alakalıdır.
Bende 5 yıldır T-Jet kullanıyorum, başka sorununuz varsa yardımcı olalım.
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2015, 09:06:53 ÖS Gönderen: Sporsal »

*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2015, 09:27:20 ÖS »
aküden önce ne zaman dip gaz yapsam turbo kademeleri tam doluyordu.Forumdaki araştırmalarımda map sensörü aklıma geldi acaba olabilir mi diye.Servistekilere pek güvenemedim pc bağladılar birkaç işlem yapıp sorun yok görünüyor dediler.Anlayamadığım arızalı olan turbo diğer viteslerde niye tam kademe çalışsın. Lpg lovato km 80 bin ki aracın turbosu 65 binde değişmiş.

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2015, 09:28:51 ÖS »
aküden önce ne zaman dip gaz yapsam turbo kademeleri tam doluyordu.Forumdaki araştırmalarımda map sensörü aklıma geldi acaba olabilir mi diye.Servistekilere pek güvenemedim pc bağladılar birkaç işlem yapıp sorun yok görünüyor dediler.Anlayamadığım arızalı olan turbo diğer viteslerde niye tam kademe çalışsın. Lpg lovato km 80 bin ki aracın turbosu 65 binde değişmiş.

Aracın turbosu neden 65.000'de değişmişki?
Bizim forumda daha turbo değiştiren yok (ben dahil - 140.000 km'deyim)... Acaba başka sorun mu var...
İsterseniz birde başka ustalardan araştırın. Boşuna maliyet çıkmasın.

*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2015, 09:32:11 ÖS »
serviste değişti olarak çıkıyor sadece.Aslında burdaki ustalara güvenemiyorum.Diyarbakırın bir ilçesinde öğretmenlik yapıyorum.Turboyu değiştirmek pek mantıklı gelmiyor.Belki burda yardımcı olacak birileri vardır dedim son şans olarak.Debimetre map sensörü sadece şuan aklıma gelenler

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2015, 09:50:01 ÖS »
serviste değişti olarak çıkıyor sadece.Aslında burdaki ustalara güvenemiyorum.Diyarbakırın bir ilçesinde öğretmenlik yapıyorum.Turboyu değiştirmek pek mantıklı gelmiyor.Belki burda yardımcı olacak birileri vardır dedim son şans olarak.Debimetre map sensörü sadece şuan aklıma gelenler

Her ustaya güven olmuyor, o konuda haklısınız. Olmazsa bi yolunuz düşerse başka bir Fiat servisine gösterin bence. Durduk yere turbo neden değişecek anlamadım çünkü.

*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2015, 09:56:04 ÖS »
açıp baktı usta.Bu kanatçık dedikleri bi pervane var.4 kanatçıklı iki tanesi hafif açılmış hava filtresinden taş fln gelmiş dedi bundan dolayı yapar dedi fakat anlam veremedim.Hiç devreye girmemesi gerek o zaman.Servis hep kolaya kaçıyor

*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2015, 10:55:55 ÖS »
arkadaşlar sorunu çözmüş bulunmaktayım.Kendi işini kendin yapman gerekirmiş birkez daha öğrendim.Manifoltun önündeki sensöre gelen hortum kıvrılmış.Onu düzelttim ve araç zımba gibi oldu.Servise götürdüğümde turbo değişmesi gerek dediler.Buda servislerin kalitesini göstermekte...

*

Çevrimdışı Murat-h

• 333
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2009
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 147800
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2015, 11:04:49 ÖS »
arkadaşlar sorunu çözmüş bulunmaktayım.Kendi işini kendin yapman gerekirmiş birkez daha öğrendim.Manifoltun önündeki sensöre gelen hortum kıvrılmış.Onu düzelttim ve araç zımba gibi oldu.Servise götürdüğümde turbo değişmesi gerek dediler.Buda servislerin kalitesini göstermekte...
geçmişolsun.halletiğinize sevindim.bu araçlardan anlayan usta ve servis bulmak zor belkide yok.benimde zamanında turboya giren iki küçük hortumu ters takmışlar baya uğraşmıştım.

*

Çevrimdışı midnight

• 315
  • +0/-0
    • http://www.fiatlinea.org/register2#
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 14.500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2015, 11:13:52 ÖS »
Sizin bu is benim aracin bijon olculerine donmos.mini stepne alacagim,sordum servise bijon araligini bilmiyoruz dediler.aman tanrim didim :)
Biz ne araçlar gördük,Gül Gül Öldük Ya

*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2015, 11:24:07 ÖS »
teşekkür ederim baya baş ağrıtıcı sorunlar.2500 lira masrafı var dedi servis sıfır turbonun.Ve değişmeden olmaz dediler.Baya üzüntülüydüm.Gerçekten bu araçların dilinden anlayan usta çok az.Bakım için ise normal buji takıyolardı ki şase numarasından tjetin bujisinin farklı olduğunu  görüp değiştirdiler.Vaziyet bu :)

*

Çevrimdışı linea412

• 451
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 22000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2015, 12:04:39 ÖÖ »
açıp baktı usta.Bu kanatçık dedikleri bi pervane var.4 kanatçıklı iki tanesi hafif açılmış hava filtresinden taş fln gelmiş dedi bundan dolayı yapar dedi fakat anlam veremedim.Hiç devreye girmemesi gerek o zaman.Servis hep kolaya kaçıyor
Bunu size hangi servis söyledi hocam? Diyarbakır odabasi-bal otomotiv mi?
Teshise bak yaw! Hava filtresinden tas girmiş turboya?? Tas bu, toz mu ki havada ucussun da hava filtresine girsin..?
Sorununuzu cozmussunuz, gecmis olsun bu arada...
1-Doğan SLX 1.6 ie + LPG, 1999 model, Kullanım:10.000 km (2009-2010)
2-Opel Astra H 1.6+ LPG, 2010 model, Kullanım: 54.000 km (2010-2013)
3-Renault Kangoo Multix 1.5 dci, 2004 model, Kullanım: 20.000 km (2013-2014)
4-Fiat Yeni Linea Pop 1.4 Fire + SP + LPG, 2014 model, (2014-....?)

*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2015, 07:35:38 ÖÖ »
aynen hocam odabaşı koydu bu teşhisi.İki kere gitmeme rağmen.Sağolasın hocam bi daha sorun çıkarsa kolay kolay servise uğramam bunu anladım

*

Çevrimdışı lineaci2011

• 225
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Km: 61000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2015, 10:22:17 ÖÖ »
Bir sorunu en az 3-4 ustaya göstermeden ve kendimiz araştırmadan bir işlem yaptırmamak lazım :)

*

Çevrimdışı 2010Dynamic

• 265
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat-Linea
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 126.600
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2015, 10:51:17 ÖÖ »
Hocam geçmiş olsun,resim paylasabilir misiniz? Hangi hortum oldugunu görmek açısından..Teşekkür ederim şimdiden..

*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
« Yanıtla #15 : Mayıs 24, 2015, 01:48:51 ÖS »
Hocam geçmiş olsun,resim paylasabilir misiniz? Hangi hortum oldugunu görmek açısından..Teşekkür ederim şimdiden..

hocam bu çember içine aldığım hortum kıvrılmış.Telle daha sağlamlaştırarak hallettim
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2015, 01:57:17 ÖS Gönderen: forbidden_ »

*

Çevrimdışı 2010Dynamic

• 265
  • +1/-0
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2015, 02:06:05 ÖS »
Tekrar teşekkür ederim.. Benim aracimda herşey olmasi gerektiği gibi görünüyor..Eğer bir kere onarim yapilirda kablo ve hortumlarin guzergahi yeri değişirse silinti oluyor..Bunu yapan birşey biliyor ki ona gore yapmis..Vaktiyle palio aracima LPG dönüşümü yapan yer gaz telinin guzergahini bozduğu için 3 defa gaz teli değiştirmek zorunda kalmistim..Neyse Fiat yetkili servisi Gursoy otodaki arkadaşlar sorunu bulup düzeltmişti..Tel kopma noktasına geliyordu zamanla,iç yüzeye surtunmekten..Çünkü kasintili hareket ediyormuş..İlk defa gaz teli degistiriyoruz demişti hem sanayideki ustam hem de yetkili servisteki usta..Olabiliyor boyle şeyler..

*

Çevrimdışı nyildiz7

• 242
  • +0/-0
« Yanıtla #17 : Mayıs 26, 2015, 12:32:45 ÖS »
Tekrar teşekkür ederim.. Benim aracimda herşey olmasi gerektiği gibi görünüyor..Eğer bir kere onarim yapilirda kablo ve hortumlarin guzergahi yeri değişirse silinti oluyor..Bunu yapan birşey biliyor ki ona gore yapmis..Vaktiyle palio aracima LPG dönüşümü yapan yer gaz telinin guzergahini bozduğu için 3 defa gaz teli değiştirmek zorunda kalmistim..Neyse Fiat yetkili servisi Gursoy otodaki arkadaşlar sorunu bulup düzeltmişti..Tel kopma noktasına geliyordu zamanla,iç yüzeye surtunmekten..Çünkü kasintili hareket ediyormuş..İlk defa gaz teli degistiriyoruz demişti hem sanayideki ustam hem de yetkili servisteki usta..Olabiliyor boyle şeyler..
evet bu parçanın duruş şekli de önemli galiba.Rica etsem sizde orjinal halde nasıl duruyor bi foto çekip koyarsanız memnun olurum.

*

Çevrimdışı 2010Dynamic

• 265
  • +1/-0
« Yanıtla #18 : Mayıs 26, 2015, 01:32:43 ÖS »
Telefonumda olan bu resmi paylaşıyorum zira yeni resim çekip eklemem zaman alabilirdi..Araçtan uzaktayım bir hayli:))