*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 16300
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Bakım için yardım
« : Ocak 14, 2013, 11:46:44 ÖS »
Arkadaşar 2012 subatta aldıgım lineam 1.6 multijet ve subatta bakıma gırıcem 6100 km cıvarında bakıma giricek ızmırdekı fıat servıslerınden fıyat almaya gıttıgımde kafamı karıstırdılar
Birmot klımometrenın 6000 cıvarında olmasından dolayı sadece yag,yağ flitresı, hava flitresi ve ıhtıyac varsa polen flıtresı degısse yeterlı gerısı sadece kontrol edılır dıyıp 300-350 arası fıyat verdı dıgerlerı 20000 bakımı gıbı yağ, yag flitresi, hava flitresi,polen flitresi, mazot flitresi balata kontrolu gibi genis bi bakım gerektıgını soyleyıp 500-550 arası fıyat verdı ılk defa 0 arac aldık sızce ne yapamamı tavsıye edersınız arada cıddı fıyat farkı var?

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LINEA
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 84000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
Ynt: Bakım için yardım
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2013, 09:46:40 ÖÖ »
maalesef kimisi dediğiniz gibi kimisi daha farklı konuşuyor normalde 10 bin veya sene önce hangisi dolarsa sistemi var ama forumdan bir örnekle öğrendiğim şu  misal, araç 17 bin km de ama aracın 2 ci senesi doldu ama tahminen 20 bin km ye 3,4 ay sonra ulaşıcam senelik bakıma girip 3,4 ay sonra 20 bin bakımınamı giricem yani 3,4 ay içinde önce 150 TL verip sonra 400 küsürlük bakımamı giricem bana verilen cevapta seneyi doldurduğumdan dolayı serviste 20 bakımına giriceğim ve bakıma girdiğim tarih ve km den itibaren önce yıl yada km hangisi dolarsa ( km olarak 30 bin değil 27 bin km olursa ) 10 bin km bakımına gireceğim söylendi ben böyle öğrendim ama bir arkadaşımda megane 2 var 2004 model hala usanmadan yetkili servise götürür ( mais bornova ) aracının senesi dolduğundan servise gitmiş ama km olarak 4bin yada 6 bin km gibi bişi gitmiş, maistekiler senin bakıma ihtiyacın yok abi aracın 10 bin km ye gelsin öyle bakım yaparız diyip adamı göndermişler,
piyasada maalesef böyle farklı yorumlar var
az önce kullanım klavuzuna baktım sanırım işinize yarayacak maddeler var
YILLIK BAKIM
Birıyıl  içerisinde 20.000 Km'ye ulaşılmaması durumunda aşağıdaki işlemler
ve kontrollerı yapılmalıdır.
•   Motor yağının değişimi
•   Motor yağı filtresinin değişimi
•   Hava filtresinin değişimi
•   Polen filtresinin değişimi (Klimalı  modeller için)
•   Ateşleme bujilerinin değişimi (Benzin motorlu tipler)
•   Sıvıların kontrolü ve gerekiyor ise tamamlanması (Motor soğutma sıvısı, Fren hidrolik yağı, cam yıkama sıvısı, akü vb)
•   Akü şarj durumunun kontrolü
•   Triger ve yardımcı sistem kayışlarının kontrolü
•   Ön fren balatalarının ve ön fren disklerinin aşınma ve çalışma kontrolü, gerekirse değişimi (*)
•   Ön/arka cam silecekleri aşınma ve pozisyon kontrolü, gerekirse değişimi(*)
•   Ön cam silecekleri çalışma kontrolü, fıskiyelerin ayarı
•   Lastiklerin durumu /aşınma kontrolü ve gerekirse basınçlarının ayarı(yedek Lastik dahil)
•   Ön ve arka süspansiyon elemanlarının Boşluk kontrolü, gerekirse ilgili elemanların değişimi (*)  (Rotbaşı ,Rotil, Salıncak Burcu, Amortisör, Amortisör takoz ve Burçları )
•   Aydınlatma sistemlerinin kontrolü (farlar, sinyaller, dörtlü flaşör, bagaj lambası, yolcu kabini aydınlatma lambası , uyarı lambaları)
•   Gözle yapılacak kontroller; motor, vites kutusu, transmisyon, boruları(egzoz, yakıt, fren boruları), kauçuk parçalar
•   Examiner ile elektronik sistemlerin kontrolü (Motor, ABS, Araç bilgisayarı ,Can Ağı vb.)

(*) Periyodik bakım işçilik ücretine dahil olmayan ek ücrete tabi işlemler veya kontroller sonrası değiştirilmesi öngörülebilecek parçalara ait ek ücrete tabi işçilikler

Bende arabamı ilk aldığımda aracım 11bin km deydi ve ayni zamanda ilk sensini dolduralı 2 ay olmuştu 10 bin bakımına girmesi lazımdı, o an gaziemirdeki poyraz a yakın olduğumdan aracı alacağım kişiyle beraber gittik, adamlar 400 TL falan dediler ne yapıyosun sen dedim senesi dolmuş km si dolmuş vsvs bakım olması lazım dediler benim bildiğim 10 bin veya sene önce hangisi dolarsa mantıken 150 TL lik 10 bin bakım yapmam lazımdı  adamlar ısrarla o şu bu değişmesi lazım dediler bende bitmotla enriko alibertiyi aradım en son bornovadaki Merkez servise gittim orda yaptırdım merkezi öneririm, birmotu ne zaman aramaya kalkışsam hep pişman olmuşumdur, size bir tavsiye bakımda teker teker ne yapıldığını sorun ve ne marka yağ koyduklarını sorun ben 1 ay önce sordum birmot 20 bin bakımı için telefon açtım bakım için filtreler değişcek dedi 400, 450 olur dedi  lastik değişimi balans vs sordum  ona extra deyip 60+kdv dedi, yağın markasını sordum opet olio dedi başka marka yokmu dedim yok olurmu fiat bunu tavsiye ediyor bu yağ kullanılır dedi, bende enriko alibertiyi aradım sordum onlarda 450 dedi işlemleri detaylı bir şekilde saydı döktü filtreler kapı ayarları lastik sökme takma vs iyi dedim yağ ne marka dedim opet olio yada selenia dedi, en son daha önce gittiğim merkez servisi aradım onlarda 400, 450 ye yaparız dedi onlarda işlemleri saydı döktü yağ ne marka dedim opet olio, selenia, mobil1 dedi 10 bin bakımındada mobil1 koymuşlardı zaten bende eyvallah dedim benim şu an kafamda merkez servis var, forumda birisi yada yakın tanıdıklarımdan biri birmota gitmemi söylemişti orda çok aşırı araç trafiği olduğunu şirket araçlarıda oraya geldiğini sirkülasyon çok olduğundan bakımları biran önce yapıp bitirmek için biraz işlerini biraz salladıklarını söylemişti, zaten normaldede birmota bir türlü ısınamadım ne zaman telefon açsam gitsem hiç para kazanmak isteyen bir kurum gibi davranmıyorlar duyarsız bir şekilde davranıyorlar telefon açıyom bilmem ne almak istiyom kardeşim diyorum şuna aktarıyom buna aktarıyom ben ilgilenmiyom şuna bağlıyom derler telefondan telefona bağlarlar 10 dakika beklerim birden kapanır tekrar aradığımda kimse telefonu açmaz yada tekrar ayni şekilde telefondan telefona aktarırlar sanki arama der gibiler
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2013, 09:50:17 ÖÖ Gönderen: asaksak »

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2013, 09:52:58 ÖÖ »
bu arada polen filtresini muhakkak değiştirin ihtiyaç mihtiyaç muhabbetine girmesinler yaz ayından çıktınız yaz ayı malum toz vs bol olduğundan soluduğunuz havanın daha temiz olması için değişim şart zaten çok pahalıda değil bence yaz başında ve kış başında hava ve polen filtreleri değişmeli diye düşünüyorum

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Donanım: Lounge
  • Km: 65.000 km
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2013, 10:14:48 ÖÖ »
Hocam bir yılda maşallah neredeyse hiç binmemişsin ben 25.000 altına düşmedim :) size tavsiye edilen şudur. çok km yapmayınca 20.000 bakımından eksik olarak mazot filtresini değiştirmeyelim demişler. zaten fiyat olarak aradaki fark ondan doğuyor. 150 civarını bulur işciliği ve kdv siyle. ha gerek varmı yokmu bilmiyorum zxamanla yıpranması varmıdır. ama değiştirmesseniz bile faturayı atmayın saklayın sonraki bakımlarda belirtmeniz gerekir. filtreleri değiştirin hepsini zaten çok cüzi rakamlar.
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
  • Araç Marka ve Modeli: MERCEDES E200
  • Araç Modeli: 1995
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 158000
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2013, 11:04:14 ÖÖ »
maalesef kimisi dediğiniz gibi kimisi daha farklı konuşuyor normalde 10 bin veya sene önce hangisi dolarsa sistemi var ama forumdan bir örnekle öğrendiğim şu  misal, araç 17 bin km de ama aracın 2 ci senesi doldu ama tahminen 20 bin km ye 3,4 ay sonra ulaşıcam senelik bakıma girip 3,4 ay sonra 20 bin bakımınamı giricem yani 3,4 ay içinde önce 150 TL verip sonra 400 küsürlük bakımamı giricem bana verilen cevapta seneyi doldurduğumdan dolayı serviste 20 bakımına giriceğim ve bakıma girdiğim tarih ve km den itibaren önce yıl yada km hangisi dolarsa ( km olarak 30 bin değil 27 bin km olursa ) 10 bin km bakımına gireceğim söylendi ben böyle öğrendim ama bir arkadaşımda megane 2 var 2004 model hala usanmadan yetkili servise götürür ( mais bornova ) aracının senesi dolduğundan servise gitmiş ama km olarak 4bin yada 6 bin km gibi bişi gitmiş, maistekiler senin bakıma ihtiyacın yok abi aracın 10 bin km ye gelsin öyle bakım yaparız diyip adamı göndermişler,
YILLIK BAKIM
•   Sıvıların kontrolü ve gerekiyor ise tamamlanması (Motor soğutma sıvısı, Fren hidrolik yağı, cam yıkama sıvısı, akü vb)
•   Ön fren balatalarının ve ön fren disklerinin aşınma ve çalışma kontrolü, gerekirse değişimi (*)
•   Lastiklerin durumu /aşınma kontrolü ve gerekirse basınçlarının ayarı(yedek Lastik dahil)
•   Ön ve arka süspansiyon elemanlarının Boşluk kontrolü, gerekirse ilgili elemanların değişimi (*)  (Rotbaşı ,Rotil, Salıncak Burcu, Amortisör, Amortisör takoz ve Burçları )
•   Aydınlatma sistemlerinin kontrolü (farlar, sinyaller, dörtlü flaşör, bagaj lambası, yolcu kabini aydınlatma lambası , uyarı lambaları)
•   Gözle yapılacak kontroller; motor, vites kutusu, transmisyon, boruları(egzoz, yakıt, fren boruları), kauçuk parçalar
•   Examiner ile elektronik sistemlerin kontrolü (Motor, ABS, Araç bilgisayarı ,Can Ağı vb.)

(*) Periyodik bakım işçilik ücretine dahil olmayan ek ücrete tabi işlemler veya kontroller sonrası değiştirilmesi öngörülebilecek parçalara ait ek ücrete tabi işçilikler

Bende arabamı ilk aldığımda aracım 11bin km deydi ve ayni zamanda ilk sensini dolduralı 2 ay olmuştu 10 bin bakımına girmesi lazımdı, o an gaziemirdeki poyraz a yakın olduğumdan aracı alacağım kişiyle beraber gittik, adamlar 400 TL falan dediler ne yapıyosun sen dedim senesi dolmuş km si dolmuş vsvs bakım olması lazım dediler benim bildiğim 10 bin veya sene önce hangisi dolarsa mantıken 150 TL lik 10 bin bakım yapmam lazımdı  adamlar ısrarla o şu bu değişmesi lazım dediler bende bitmotla enriko alibertiyi aradım en son bornovadaki Merkez servise gittim orda yaptırdım merkezi öneririm, birmotu ne zaman aramaya kalkışsam hep pişman olmuşumdur, size bir tavsiye bakımda teker teker ne yapıldığını sorun ve ne marka yağ koyduklarını sorun ben 1 ay önce sordum birmot 20 bin bakımı için telefon açtım bakım için filtreler değişcek dedi 400, 450 olur dedi  lastik değişimi balans vs sordum  ona extra deyip 60+kdv dedi, yağın markasını sordum opet olio dedi başka marka yokmu dedim yok olurmu fiat bunu tavsiye ediyor bu yağ kullanılır dedi, bende enriko alibertiyi aradım sordum onlarda 450 dedi işlemleri detaylı bir şekilde saydı döktü filtreler kapı ayarları lastik sökme takma vs iyi dedim yağ ne marka dedim opet olio yada selenia dedi, en son daha önce gittiğim merkez servisi aradım onlarda 400, 450 ye yaparız dedi onlarda işlemleri saydı döktü yağ ne marka dedim opet olio, selenia, mobil1 dedi 10 bin bakımındada mobil1 koymuşlardı zaten bende eyvallah dedim benim şu an kafamda merkez servis var, forumda birisi yada yakın tanıdıklarımdan biri birmota gitmemi söylemişti orda çok aşırı araç trafiği olduğunu şirket araçlarıda oraya geldiğini sirkülasyon çok olduğundan bakımları biran önce yapıp bitirmek için biraz işlerini biraz salladıklarını söylemişti, zaten normaldede birmota bir türlü ısınamadım ne zaman telefon açsam gitsem hiç para kazanmak isteyen bir kurum gibi davranmıyorlar duyarsız bir şekilde davranıyorlar telefon açıyom bilmem ne almak istiyom kardeşim diyorum şuna aktarıyom buna aktarıyom ben ilgilenmiyom şuna bağlıyom derler telefondan telefona bağlarlar 10 dakika beklerim birden kapanır tekrar aradığımda kimse telefonu açmaz yada tekrar ayni şekilde telefondan telefona aktarırlar sanki arama der gibiler

Bak bu paylaşımınız müthiş olmuş. Benden bir puan.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı Ccingiler

• *
  • 2450
  • +54/-9
  • Cengiz Cingiler
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 150.000
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2013, 02:38:36 ÖS »
Arkadaşar 2012 subatta aldıgım lineam 1.6 multijet ve subatta bakıma gırıcem 6100 km cıvarında bakıma giricek ızmırdekı fıat servıslerınden fıyat almaya gıttıgımde kafamı karıstırdılar
Birmot klımometrenın 6000 cıvarında olmasından dolayı sadece yag,yağ flitresı, hava flitresi ve ıhtıyac varsa polen flıtresı degısse yeterlı gerısı sadece kontrol edılır dıyıp 300-350 arası fıyat verdı dıgerlerı 20000 bakımı gıbı yağ, yag flitresi, hava flitresi,polen flitresi, mazot flitresi balata kontrolu gibi genis bi bakım gerektıgını soyleyıp 500-550 arası fıyat verdı ılk defa 0 arac aldık sızce ne yapamamı tavsıye edersınız arada cıddı fıyat farkı var?

Mazot filtresi 20 binde değişiyor.. ben yeni yaptırdım.. bakım başlığında vardı..

açıklama                   adet                    brim fiyat           tutar
                 OPAR OLİO N2 5W-30                5,2 lt                                           136,4  TL
                   FİLTRE ELEMANI YAĞ                 1                          22,4                 22,4  TL
                  yakıt FİLTRESİ                        1                            66,35                66,3  TL
                    polen filtre                             1                          13.00                13.0  TL
                  MOTOR İÇ TEMİZLEYİCİ                                                                 20.3 TL
                   işçilik                                                                                       111,0  TL

toplam 370 tl %10 iskonto 330 tl +kdv = 392 tl....

Pardon hediyede vardı. 2 yane opar reklamlı aynaya asmaca koku.. 1 tane plst çakmak ve en önemlisi wv tosbağa formunda anahtarlık
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR; KADERİNE TERKEDİLEMEZ[/b]

*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2013, 02:55:05 ÖS »
benim 1,3 M jet 10.000 km bakımı KDV dahil 180,00 TL ye yaptırdım. Fatura yanımda değil. Cengiz Ağabey in (abi yazınca altına kırmızı çizgi atıyor) bakım değişenleri ile aynı hemen hemen. Yıl dolmadan bakım yaptırınca daha az fiyat çıkartıyorlar. Aracın bakım yılını geçirmeyin.

*

Çevrimdışı neoman

• 281
  • +1/-1
  • ilker Yelyaran
  • Araç Marka ve Modeli: fıat linea
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 76000
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2013, 04:56:51 ÖS »

Mazot filtresi 20 binde değişiyor.. ben yeni yaptırdım.. bakım başlığında vardı..

açıklama                   adet                    brim fiyat           tutar
                 OPAR OLİO N2 5W-30                5,2 lt                                           136,4  TL
                   FİLTRE ELEMANI YAĞ                 1                          22,4                 22,4  TL
                  yakıt FİLTRESİ                        1                            66,35                66,3  TL
                    polen filtre                             1                          13.00                13.0  TL
                  MOTOR İÇ TEMİZLEYİCİ                                                                 20.3 TL
                   işçilik                                                                                       111,0  TL

toplam 370 tl %10 iskonto 330 tl +kdv = 392 tl....

Pardon hediyede vardı. 2 yane opar reklamlı aynaya asmaca koku.. 1 tane plst çakmak ve en önemlisi wv tosbağa formunda anahtarlık
Cengiz abi motor içi temizleme nedir ?spey mi sıkıyorlar....bizim serviste de var bi işe yaramaz..sadece toz kapıyor...bize malieti de 6.00 tl
MÜKEMMEL ÖTESİ....1.6 LOUNGE

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2013, 05:22:09 ÖS »
YILLIK BAKIM

Bak bu paylaşımınız müthiş olmuş. Benden bir puan.
Teşekkürler

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2013, 07:25:58 ÖS »
yardımlarınız ıcın tesekkurler bu merkez servıs sıfa hastanesınına Arkasındakı servıs galıba yetkılı servısmı sonradan sıkıntı cıkmazsın bırde oradan fıyat alayım olmadı bırmottan yaptırıcam su an en uygunu orası
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2013, 10:56:07 ÖS Gönderen: ozenc_777 »

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2013, 07:28:16 ÖS »
yaa abi ıs yerıne servısle gıdıp gelıyorum sadece hafta sonları bılıyorum o yuzdne km yukselmedı bıde kredı var oda onemlı bı etken oluyo tabi :D

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
« Yanıtla #11 : Ocak 15, 2013, 11:20:09 ÖS »
yardımlarınız ıcın tesekkurler bu merkez servıs sıfa hastanesınına Arkasındakı servıs galıba yetkılı servısmı sonradan sıkıntı cıkmazsın bırde oradan fıyat alayım olmadı bırmottan yaptırıcam su an en uygunu orası
Merkez servis tabiki yetkili servistir yetkisiz deseydiniz çağdaş oto derdim sanırım :) bakım için birmota giderseniz detayları paylaşırmısınız, fiyat size yaklaşımları izlenimleriniz vs ayrıca diğer servislerden aldığınız fiyatlarıda paylaşırsanız sevinirim

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2013, 11:50:04 ÖS »
servis deneyimimi mutlaka burda paylaşacağım
birmot                          300-350 tl
poyraz                          500-550 tl
enriko alberti (bornova)    450-500tl gibi bi fiyat verdi yarın merkez sevistende fiyat alıp bilgileri paylaşırım aslında poyrazın servısı ıs yerıme yakın bı cok sorunumda oraya gıdıyordum ama en son gıttıgımde aracımın arka tamponunu cızdıklerı ıcın oraya gıtmeyı dusunmuyorum su an ya merkez yada birmot yolu gorunuyo bana

*

Çevrimdışı golgem35

• 161
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Fiat Linea
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2013, 12:32:46 ÖÖ »
Poyrazında maşallahı var.Fiyatları hep tavan.

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2013, 01:57:46 ÖÖ »
Allahtan poyrazda tanıdığımız var bide olmasa bilemiyorum artık :-)

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2013, 09:19:27 ÖÖ »
Allahtan poyrazda tanıdığımız var bide olmasa bilemiyorum artık :-)

grandepuntotr de izmir için merkez servis ve poyrazı tavsiye ediyorlar bu arada fiyatlar arasında baya fark var eksik işlem yapıyorlar sanırım veya diğerleri fazla işlem yapıyor :)

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2013, 07:48:31 ÖS »
evet eksık lık var bakımlarda bakalım bana sımdılık bıtmot yolu gorunuyo :D

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 136700
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #17 : Ocak 17, 2013, 08:17:40 ÖS »
merkez servis en iyisidir
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı golgem35

• 161
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Fiat Linea
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2013, 10:02:55 ÖS »
Valla poyrazda tanıdık var diye oraya gitçez.Bakalım indirim olacak mı:))

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir