*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea t jet
  • Araç Modeli: 2009
  • Donanım: Emotion
  • Km: 76000
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
Araca birinin çarpması sonucu yapılması gerekenler
« : Ocak 12, 2013, 08:27:02 ÖÖ »
Arkadaşlar daha yeni alınmış arabaya hıyarın biri gelip çarpabiliyor gerçekten çok moral bozucu bir durum benim başıma da geldi karda kayarak gelip arabanın sol ön çamurluğuna çarptı artık olan oldu cana gelmesin dedik fakat bu durumda zararımı en aza indirmek için neler yapılması gerekir öncelikle muşta olduğumu belirtmek isterim yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Araca birinin çarpması sonucu yapılması gerekenler
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2013, 09:35:21 ÖÖ »
öncelikle geçmiş olsun... forumumuz da bu konuda uzman arkadaşlar da var ama ben yardımcı olmaya çalışayım. ilk iş olarak araçları oynatmadan farklı açılardan fotograflar çekin. sigorta firmasını telefon ile arayıp neler yapmanız gerektiğini öğrenin (trafik sigortası belgesinde vardır). Sigorta şirketleri 7/24 çalışır. ama oldu ki ulaşamazsanız aşağıdaki işlemleri yapın.

Trafik kazası Tespit Tutanağı (anlaşabilirseniz ikiniz tarafından, anlaşamazsanız bölgeye bağlı olarak polis veya jandarma tarafından)
Alkol Raporu (İlgili Sağlık biriminden)
Ruhsatların ve Ehliyetlerin Fotokopisi (Her iki aracın)
Sigorta Poliçesinin fotokopisi(Her iki aracın)
Araçların kazadan sonraki fotoğrafları (Yeteri kadar)
Hazırlanan bu evraklar en kısa sürede (En fazla 5 gün içinde) karşı aracın sigorta şirketine gönderilmesi gerekir.

tekrar geçmiş olsun. cana geleceğine mala gelsin. ne diyelim...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2013, 10:57:06 ÖÖ »
öncelikle geçmiş olsun... forumumuz da bu konuda uzman arkadaşlar da var ama ben yardımcı olmaya çalışayım. ilk iş olarak araçları oynatmadan farklı açılardan fotograflar çekin. sigorta firmasını telefon ile arayıp neler yapmanız gerektiğini öğrenin (trafik sigortası belgesinde vardır). Sigorta şirketleri 7/24 çalışır. ama oldu ki ulaşamazsanız aşağıdaki işlemleri yapın.

Trafik kazası Tespit Tutanağı (anlaşabilirseniz ikiniz tarafından, anlaşamazsanız bölgeye bağlı olarak polis veya jandarma tarafından)
Alkol Raporu (İlgili Sağlık biriminden)
Ruhsatların ve Ehliyetlerin Fotokopisi (Her iki aracın)
Sigorta Poliçesinin fotokopisi(Her iki aracın)
Araçların kazadan sonraki fotoğrafları (Yeteri kadar)
Hazırlanan bu evraklar en kısa sürede (En fazla 5 gün içinde) karşı aracın sigorta şirketine gönderilmesi gerekir.

tekrar geçmiş olsun. cana geleceğine mala gelsin. ne diyelim...

sağolun yardımınız için teşekkür ederim fotokopileri almadım ama hemen trafik ekiplerine tutanak tutturdum alkol kontrolu yapıldı p.tesi şubeden tutanağı alıcam ama aracın tamiri süreci nasıl işleyecek muşta fiat servisi yok sanayiye götürücem bu konuda bilgisi olan var mı ? kaportacıya ne zaman bırakıcam acaba arabayı ?

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 16300
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2013, 11:04:14 ÖÖ »
geçmiş olsun allah beterinden saklasın trafikren tutanağı aldıktan sonra karşı tarafın anlasması oldugu bı kaportacı yada özel servise götürmeniz gerekli

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2013, 11:41:18 ÖÖ »
geçmiş olsun allah beterinden saklasın trafikren tutanağı aldıktan sonra karşı tarafın anlasması oldugu bı kaportacı yada özel servise götürmeniz gerekli

karşı taraf yurtiçi kargo kaskoluymuş sanırım bu durumda kasko zararı karşılayacak yanılmıyorsam

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2013, 11:51:34 ÖÖ »
anlaşmalı servislere yaptırabilirsin, her yer olmaz diye biliyorum. karşı tarafın kaskosu değil trafik sigortası yaptıracaktır.

*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2013, 12:20:53 ÖS »
Victory09 Kardeşim. bu konuda en tecrübeli benim sanırım... Lakin henüz 6 aylıkken benim Linea ya da olmayacak bir yerde park halinde bir bayan çarptı. Şimdi; Tutanak tutulmuş, karşınında kaskosu var. Tutanağı alınca benim şiddetle tavsiyem Muş a en yakın Fiat servisine git. Sigorta Eksperi eğer tamir derse tampon tamiri yapılacak ki; bu bence iyi bir şey değil,Tampon çok kırıksa zaten değişmesi gerekecek. Tampon değişecek der ise sıfır tampon aracın renginde boyanıp montaj yapılıyor. Benim tampon değiştirildi. Sabah servise bıraktım 1 gün sonra öğlen hazır diye aradılar.. neyse sen en iyisi beni ara   0 533 698 72 56

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2013, 02:26:28 ÖS »
Victory09 Kardeşim. bu konuda en tecrübeli benim sanırım... Lakin henüz 6 aylıkken benim Linea ya da olmayacak bir yerde park halinde bir bayan çarptı. Şimdi; Tutanak tutulmuş, karşınında kaskosu var. Tutanağı alınca benim şiddetle tavsiyem Muş a en yakın Fiat servisine git. Sigorta Eksperi eğer tamir derse tampon tamiri yapılacak ki; bu bence iyi bir şey değil,Tampon çok kırıksa zaten değişmesi gerekecek. Tampon değişecek der ise sıfır tampon aracın renginde boyanıp montaj yapılıyor. Benim tampon değiştirildi. Sabah servise bıraktım 1 gün sonra öğlen hazır diye aradılar.. neyse sen en iyisi beni ara   0 533 698 72 56

çok sağolun naim bey şu an muşta bütün yollar kapalı gibi en yakın servis erzurum elazığ gibi yerlerde oralara aracın çamurluk davlumbazı sürterken gitmeyi açıkcası zararı büyütmekten korkup gidemiyorum onun için muşta yeni açılan auto king e gittim göstermek için adamlar benim aracımı bırakmamı rica ettiler henüz tutanağı almadım bir sakınca doğurur mu bilmiyorum ama umarım herhangi bir terslik olmaz diye umuyorum yolların kapalı olmasından dolayı ekspertin gelmesinin uzun süreceğini mail ile fotolarını yollayacaklarını söylediler açıkcası başka seçeneğim de olmadığından el mahkum biraz ama naparsın

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2013, 02:55:00 ÖS »
auto king iyidir. merak etmeyin. kaporta boya, tamir işlerini yetkili servisten bile iyi yapar...

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2013, 03:44:17 ÖS »
auto king iyidir. merak etmeyin. kaporta boya, tamir işlerini yetkili servisten bile iyi yapar...

sağol hocam bu iyi oldu muştaki sanayiciler içime sinmiyordu açıkcası peki kazayla ilgili tutanaklar henüz elimde değil ekspert henüz görmedi aracı bunda bir sıkıntı çıkar mı?

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 127000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2013, 04:14:07 ÖS »
Eksper aracınızı siz çağırdıktan sonra muhtemelen serviste görecek bu işler için bir hafta on gün süreniz var endişe etmeyin.
Auto king ile görüşün onlar muhtemelen karşı tarafın trafik sigortasını arayarak sigorta experini çağırır tamirat masraf ve diğer işlemlerini görüşerek kendileri halledebilirler. Sizin imzalar hariç hiçbir şeye karışmanıza gerek kalmayabilir. Biz Ankara'da aracımızı kendi kaportacımıza götürüp karşı sigortanın eksperini oraya çağırdık ve gelip fiyatlandırmayı bizim kaportacımızla yaptılar.
İlk iş aracınızın hasarını büyütmemek adına aracınızı acil durumlar dışında kullanmayın.
İkinci olarak aracınızı güvendiğiniz firmaya götürün ve trafik sigortası işlemleri ile kendilerinin ilgilenmesini talep edin. Firma aracınızın işlemleri ile ilgilenecek sizede aracınızın tamiri bittikten sonra keyifle binmek kalacaktır.

Çok Geçmiş olsun...
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2013, 04:18:03 ÖS Gönderen: BSelhep »

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2013, 04:47:17 ÖS »
Eksper aracınızı siz çağırdıktan sonra muhtemelen serviste görecek bu işler için bir hafta on gün süreniz var endişe etmeyin.
Auto king ile görüşün onlar muhtemelen karşı tarafın trafik sigortasını arayarak sigorta experini çağırır tamirat masraf ve diğer işlemlerini görüşerek kendileri halledebilirler. Sizin imzalar hariç hiçbir şeye karışmanıza gerek kalmayabilir. Biz Ankara'da aracımızı kendi kaportacımıza götürüp karşı sigortanın eksperini oraya çağırdık ve gelip fiyatlandırmayı bizim kaportacımızla yaptılar.
İlk iş aracınızın hasarını büyütmemek adına aracınızı acil durumlar dışında kullanmayın.
İkinci olarak aracınızı güvendiğiniz firmaya götürün ve trafik sigortası işlemleri ile kendilerinin ilgilenmesini talep edin. Firma aracınızın işlemleri ile ilgilenecek sizede aracınızın tamiri bittikten sonra keyifle binmek kalacaktır.

Çok Geçmiş olsun...

çok teşekkürler kıymetli tavsiyeleriniz için Bselhep sabah auto king deki ustalar arabayı onlara bırakmamı söylediler ben de bıraktım sonra da içime kurt düştü bu daha sonra bana sıkıntı cıkartabilir mi eksper aracı görmedi henüz ama adamlar tamiratına başlarsa nasıl olur ? adamlar 17 sigorta şirketiyle anlaşmalıyız gibi birşeyler söylediler kendileri ekspertize mail yoluyla fotoları atacaklarmış sanırım

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2013, 07:37:10 ÖS »
Öncelikle tekrar geçmiş olsun.
Auto King bu konuda deneyimli bir firmadır birde kendilerine kaza tutanağını getireceğinizi söylediyseniz bilginiz dışında birşey yapmazlar. Sonuçta hepimizin başına kazalar geliyor ve her seferinde birşeyler  öğreniyoruz. Belki ileride başka arkadaşlarada lazım olabilir diye bir arkadaşımın başına gelen olayıda size anlatayım.

Arkadaşın kullandığı araba  kendi şeridinde giderken sarhoş bir vatandaş ters yönden gelip kafa kafaya çarpmak suretiyle arabayı pert olacak duruma getirdi. Bir sürü görüşmeler neticesinde arabaya çarpanlar ödeme yapmayacaklarını beyan ettiler arkadaşımda 1 hafta  geçtikten sonra tutanaklarla eksper çağırdı. Eksper arabayı yeni aldıkları için istedikleri orjinal parçaları pahalı buldu ve arabayı değerinden 2000'TL daha az ödeyerek aldı.

Eğer haklıysanız sigorta arabayı trafik sigortasından neredeyse tamamen ödüyor. Sadece gerekli evrakları doğru doldurun mümkün olduğu kadar güvenilir firmalara arabanızı teslim edin, gerekiyorsa aşamaları kontrol etmek için ara ara servisinize gidin. Aracınızı teslim alırken eksiklik olup olmadığını iyice inceleyin.
« Son Düzenleme: Ocak 12, 2013, 07:51:42 ÖS Gönderen: BSelhep »

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2013, 04:46:30 ÖS »
arkadaşlar bugün kaza raporunu aldım bana kusur yazılmamış karşı taraf kusurlu olarak görülüyor adamların şubeye gittim ruhsat poliçe ve ehliyetin fotokopisi için onlar da benimkileri istediler kendi hasarları için sanırım burada benim adamlara verdiğim bir zarar yok raporda da benim herhangi bir kusurum görülmüyor bu belgelerin fotokopilerini vermemin mantığını anlamadım sonra başımı ağrıtacak bir durum çıkartabilir mi bana ?

*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2013, 05:23:04 ÖS »
  :-\(bu belgelerin fotokopilerini vermemin mantığını anlamadım sonra başımı ağrıtacak bir durum çıkartabilir mi bana ?) ;D

Hiç bir şey olmaz. o belgeleri illa alıyorlar... Foto var mı? bizimle paylaşır mısınız? Sizin bu iş uzun sürecek galiba zira kış günü Muş a ulaşım zor. Eğer değiştirme derse bir de çamurluğun gelmesini bekleyeceksiniz... Tampon da hasar var mı? çamurluk montaj+ boya en az 3 gün derim...

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2013, 06:27:05 ÖS »
  :-\(bu belgelerin fotokopilerini vermemin mantığını anlamadım sonra başımı ağrıtacak bir durum çıkartabilir mi bana ?) ;D

Hiç bir şey olmaz. o belgeleri illa alıyorlar... Foto var mı? bizimle paylaşır mısınız? Sizin bu iş uzun sürecek galiba zira kış günü Muş a ulaşım zor. Eğer değiştirme derse bir de çamurluğun gelmesini bekleyeceksiniz... Tampon da hasar var mı? çamurluk montaj+ boya en az 3 gün derim...

hocam valla benim araç park halinde olduğundan ben niye adamlara benim belgeleri veriyorum onu anlamadım :D

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2013, 06:36:09 ÖS »
Diğer araç kaskolu ise kendi aracındaki işlemleri yaptırması için evraklarınızı istemiş olabilir. Sizin için herhangi bir sakıncası yok rutindir.
Bu arada fotograftan aracın lastiğinede çarpmış olabilecekleri görünüyor bence bir rot balanscıya gösterilmesindede fayda olabilir.
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2013, 06:39:37 ÖS Gönderen: BSelhep »

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #17 : Ocak 14, 2013, 06:53:04 ÖS »
Diğer araç kaskolu ise kendi aracındaki işlemleri yaptırması için evraklarınızı istemiş olabilir. Sizin için herhangi bir sakıncası yok rutindir.
Bu arada fotograftan aracın lastiğinede çarpmış olabilecekleri görünüyor bence bir rot balanscıya gösterilmesindede fayda olabilir.

anladım hocam teşekkür ederim rot balans da şart çok haklısınız

*

Çevrimdışı mert74

• **
  • 13
  • +0/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Km: 110000
« Yanıtla #18 : Ocak 22, 2013, 10:33:14 ÖS »
Öncelikle kazasız belasız sürüşler....

Kaza durumunda ise; Hasar büyük değilse ve haklı siz iseniz ,Ör: 1000 TL yi geçmiyorsa Kaskoyla filan uğraşmayın mümkünse...Bir sonraki kasko yada sigorta yaptırırken fazlasıyla sizden tahsil ediyor soyguncu sigorta firmaları...

*

Çevrimdışı victory09

• 67
  • +0/-0
« Yanıtla #19 : Ocak 22, 2013, 10:38:16 ÖS »
Öncelikle kazasız belasız sürüşler....

Kaza durumunda ise; Hasar büyük değilse ve haklı siz iseniz ,Ör: 1000 TL yi geçmiyorsa Kaskoyla filan uğraşmayın mümkünse...Bir sonraki kasko yada sigorta yaptırırken fazlasıyla sizden tahsil ediyor soyguncu sigorta firmaları...

doğrudur hocam peki benim araçta kusur olmadığı durumlarda yine aynı mı? hasarı sadece sol ön çamurluk değişiyor

*

Çevrimdışı mert74

• **
  • 13
  • +0/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Km: 110000
« Yanıtla #20 : Ocak 22, 2013, 10:49:21 ÖS »
Tecrübeli arkadaşlar daha doğru yanıt verebilirler...
Eğer kendi aracındaki hasarı yaptırmak için kaskonu kullanacaksan 1..Artık kaskonun gözünde kaza yapmış bir sürücüsün..2..Aracın tramerde kazalı olarak gözüküyor...V.B..(Senin kusurun yoksa sanırım kasko yada trafik sigortası karşı tarafın sigorta veya kaskosundan tahsil ediyor..Bir de sağlam durmazsan veya karşındaki biraz etkili biri ise haklı bile olsan trafik sigorta durumlarında haksız çıkabiliyorsun.....Gecen hafta arkadaşın başına gelen olaydan öğrendik..%100 haklı olduğu durumda..polisin tutanağıyla haksız konuma düştü..)