*

Çevrimdışı sulkoc

• 35
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 80000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Linea'ya Sonradan Hız Sabitleyici Takılır MI ? TAKDIRDIM OLDU
« Yanıtla #1500 : Haziran 16, 2015, 07:56:06 ÖS »
Engin beyin paylaşmak istediği şema
1.3 Linea Lounge 2014

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
  • Araç Marka ve Modeli: fiat
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh -
  • Km: 135000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #1501 : Haziran 16, 2015, 08:13:24 ÖS »
suleyman beyin paylastigi sema alfa kolu semasi baglantilar degil sorun on off anahtari off konumundayken hız+, hiz- res uclarinda 12 volt dc voktaj oluyor tuslardan birine basildiginda beyne giden sinyal blokaj yaptiriyor anahtari on konumuna alsanizda sistem calismiyor. araci stop edip tekrar calistirnca crouse control devreye alinabiliyor
Benim sadık yarim kara topraktır

*

Çevrimdışı sulkoc

• 35
  • +0/-0
« Yanıtla #1502 : Haziran 16, 2015, 08:13:42 ÖS »
ben sadece kullanıcıyım bilgim yok ama iki şema arasında on off farklı yerlerde bu bir sebep değilmidir bu arada bana uygulanan sanırım alfa 147 kolu doğrumudur Engin bey
« Son Düzenleme: Haziran 16, 2015, 08:19:49 ÖS Gönderen: sulkoc »
1.3 Linea Lounge 2014

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1503 : Haziran 16, 2015, 08:20:48 ÖS »
ali bey iki semayi karsilastirip yorum yaparmisiniz rica etsem

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1504 : Haziran 16, 2015, 08:24:06 ÖS »
Semayi incelediginizde anlattiklarimin aynisi oldugunu goreceksiniz sizin sistemde sorun varsa baglantilarinizi ozellikle 12 giris ve cikisidaki kablolari inceleyin lutfen :) ;)
Ali bey iki semayi karsilastirip inceleyip yorum rica ediyorum.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea active plus
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 95500
« Yanıtla #1505 : Haziran 16, 2015, 08:35:45 ÖS »
Evet semalari inceledim  birinci sema benimle ayni ve ecu dahil butun devreleri kesiyor, benim ikinci semayla ilgili anlattiklarimin aynisi oldugu hususunda yanilmisim ozur dilerim :( bu  ikinci semaya gore yapacaginiz baglantida anlattiginiz problemi yasayacaksiniz ikinci sema sadece ecuya giden akimi kesiyor bu  ikinci sema benim anlatmaya calistigim durumu anlatmiyor  semanin benimle ayni oldugu hususunda telefondan baktigim icin yanlis yorumlamisim  tekrar ozur dilerim ama yukarida anlattiklarimi uygularsaniz sorununuz kalmiycak birinci semadaki gibi on of mutlaka butun devreleri acip kapatmali . İkinci semada  da bu semanin sadece on of kismini degistirip  on konumunda butun devrelere 12v gelmesini saglayiniz of konumunda da butun devrelerin kapanmasini saglayiniz sema hususundaki yanlis yorum icinse tekrar ozur :-[  ikinci semayla ilgili yorumumu hemen kaldiriyorum :)
« Son Düzenleme: Haziran 16, 2015, 09:03:52 ÖS Gönderen: alialiço »
bir gün herkes insan olmayı ögrenecek

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1506 : Haziran 16, 2015, 09:02:08 ÖS »
Engin bey sulkoc bey  sizin son iki mesajinizdaki semalar ayni ve bu semaya gore ecu haricinde akim kesilmiyor' engin bey sizin daha yukaridaki mesajinizdaki sema ise bemim anlatmaya calistigim durum ben telefondan bakip ikinci mesajdaki semayi ilk mesajla karistirdigim icin boyle bir yanilgiya dustum ve ikinci mesajdaki semanin beni destekledigini soyledim, dogru olan birinci sema yani tum devreleri kapatip acan ilk paylastiginiz bizim araclar icin uygun olan,, ikinci sema ile ilgili yorumumu kaldirdim ve nazik uyariniz icin tesekkur ederim
« Son Düzenleme: Haziran 16, 2015, 09:08:25 ÖS Gönderen: alialiço »

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1507 : Haziran 16, 2015, 09:18:31 ÖS »
Ali bey ikinci sema alfa kolu semasidir kolun icine müdahale soz konusu bile olamaz bu yasanilan problemi bilerek bu kollar ile kulkanacagiz

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1508 : Haziran 16, 2015, 09:29:49 ÖS »
Engin bey alfa 147 dediginiz semayi tekrar dikkatlice inceledim  on of taki kablolarin  , 1 ve 2 nolu yani  f 51 den gelen12 v giris ve ecuya giden 20 nolu pine giden kablolari kola girise yakin soket veya eklem kisimda yer degistirirseniz basit ce sorununuz hallolacak ve ilk paylastiginiz semadaki gibi olacak,  on of anahtar tum devreleri acip kapatacaktir biraz dikkatle incelerseniz cozeceksiniz saygilar kolay gelsin
« Son Düzenleme: Haziran 16, 2015, 10:16:06 ÖS Gönderen: alialiço »

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1509 : Haziran 16, 2015, 10:23:20 ÖS »
Ali bey koldakisari kabloyu 12 volt giris turuncu kabloyu 20 nolu pine girmemi tavsiye ediyorsunuz. Yarin kendi aracimda deneyip yazicam tavsiyeniz ve ilginize teşekkür ederim. Saygilar

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1510 : Haziran 16, 2015, 10:29:47 ÖS »
Ali bey koldakisari kabloyu 12 volt giris turuncu kabloyu 20 nolu pine girmemi tavsiye ediyorsunuz. Yarin kendi aracimda deneyip yazicam tavsiyeniz ve ilginize teşekkür ederim. Saygilar
bendeki 156 kolu 147 kolundaki renkleri bilmiyorum ama  f51 den kola gelen  12 v  akim olan ,ve koldan ecu 20 nolu pine giden on of ile ilgili olan iki kablo   yer degistirecek. Hiz + hiz- ve res onlar sabit kalacak ,  tekrar ediyorum kablo renklerini bilmiyorum

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1511 : Haziran 16, 2015, 10:38:59 ÖS »
Euro 4 veya euro 5 te olsa sadece on of a gelen f5112 v enerji ve on oftan cikan ecuya giden  on , of ,  ,,,kablolar yer degistirecek koldaki kablo renklerini bilemiyorum, hiz + hiz - ve res sabit kalacak onlarin dogru baglandigi varsayim olarak euro 4 ve euro 5 motorlardaki ecu pin no lari farkli olabilecegi icin bunu da bir ek aciklama olarak kabul ediniz

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1512 : Haziran 17, 2015, 09:10:18 ÖÖ »
Euro 4 veya euro 5 te olsa sadece on of a gelen f5112 v enerji ve on oftan cikan ecuya giden  on , of ,  ,,,kablolar yer degistirecek koldaki kablo renklerini bilemiyorum, hiz + hiz - ve res sabit kalacak onlarin dogru baglandigi varsayim olarak euro 4 ve euro 5 motorlardaki ecu pin no lari farkli olabilecegi icin bunu da bir ek aciklama olarak kabul ediniz
Ali bey yardimlariniz icin teşekkür ederim. Tavsiyeniz ve yorumlariniz sayesinde Şemayi tekrar inceleyince alfa 147 , bravo , stilo crouse control kollarinda turuncu olarakctarif edilen 12 volt girisin yanlis olduğunu sari kablonun 12 volt giriş turuncu kablonun ecu soketine gitmesi gereken kavlo oldugunu tespit edip aracimda uyguladım . Problem ortadan kalkti ilginiz icin tekrar tesekkür ederim.saygilar.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1513 : Haziran 17, 2015, 09:22:52 ÖÖ »
 Yardimci olabildiysem ne mutlu :)  problem kalmadigina gore gule gule kullanin keyfini cikartin iyi gunler
« Son Düzenleme: Haziran 17, 2015, 11:12:27 ÖÖ Gönderen: alialiço »

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 127000
« Yanıtla #1514 : Haziran 17, 2015, 09:29:41 ÖÖ »
Dün akşam rahatsız olduğumdan foruma bakamadım. Şemalar arasındaki fark 19-20-21-22 nolu pinlere bağlanan uçlar 1,3mjet ecularının pin bağlantısı şeması, 38-56-77-78 uçlara bağlanan da 1,6 mjet motorlara ait bağlantı şemasıdır bunlar ilk paylaşımlarda açıklandı. 14. sf da Snn77 nin paylaşımında bütün araçlara ait bağlantı şeması var isterseniz 1,6eklenmiş halini de paylaşa bilirim. Sorunun çözüldüğüne sevindim bu arada.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1515 : Haziran 17, 2015, 09:47:02 ÖÖ »
Gecmis olsun berkant bey ALLAh kimsenin sagligini bozmasin taa kistan beri bende duzelemedim bir turlu nasil bi gripse bu anlayamadim selamlar

*

Çevrimdışı sulkoc

• 35
  • +0/-0
« Yanıtla #1516 : Haziran 17, 2015, 11:24:29 ÖÖ »
Engin bey sorunu çözdüğünüze sevindim yaşasın linea kardeşliği :)
1.3 Linea Lounge 2014

*

Çevrimdışı sulkoc

• 35
  • +0/-0
« Yanıtla #1517 : Haziran 17, 2015, 11:29:33 ÖÖ »
Engin beyin tarifi ve yanlış olan bağlantılar.

Ali bey yardimlariniz icin teşekkür ederim. Tavsiyeniz ve yorumlariniz sayesinde Şemayi tekrar inceleyince alfa 147 , bravo , stilo crouse control kollarinda turuncu olarakctarif edilen 12 volt girisin yanlis olduğunu sari kablonun 12 volt giriş turuncu kablonun ecu soketine gitmesi gereken kavlo oldugunu tespit edip aracimda uyguladım . Problem ortadan kalkti ilginiz icin tekrar tesekkür ederim.saygilar.

1.3 Linea Lounge 2014

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1518 : Haziran 17, 2015, 11:32:29 ÖÖ »
Arkadaslar bizdeki problemin cozumu 12 volt girişi sari on off yazan kablo dan girince turuncu kabloyu on off olarak ecu soketine giden 20 - 25 gibi uclara verince duzeliyor.

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1519 : Haziran 17, 2015, 11:40:00 ÖÖ »
Dün akşam rahatsız olduğumdan foruma bakamadım. Şemalar arasındaki fark 19-20-21-22 nolu pinlere bağlanan uçlar 1,3mjet ecularının pin bağlantısı şeması, 38-56-77-78 uçlara bağlanan da 1,6 mjet motorlara ait bağlantı şemasıdır bunlar ilk paylaşımlarda açıklandı. 14. sf da Snn77 nin paylaşımında bütün araçlara ait bağlantı şeması var isterseniz 1,6eklenmiş halini de paylaşa bilirim. Sorunun çözüldüğüne sevindim bu arada.
Berkant bey geçmiş olsun acil sifalar dilerim.

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Km: 127000
« Yanıtla #1520 : Haziran 17, 2015, 12:17:06 ÖS »
Hepinize çok teşekkür ederim. Aslında epeydir çektiğim bir sıkıntı sinüzit, çözüm bulamıyorum doktor da ilaç çok kullandım diye vermek istemiyor. Böyle olunca öksürük krizlerinden başımı alamıyorum. CC konusunun dışında buna çözüm bula bilen varmı? :)

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #1521 : Haziran 17, 2015, 02:12:32 ÖS »
Berkant abi geçmiş olsun.

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1522 : Haziran 17, 2015, 06:39:43 ÖS »
arkadaşlar butonlu da olsa kollu da olsa on of anahtar ecu ya ve hız +  hız - ve res  e giden akımı saten kesiyor ne gerek var 0-1 anahtarla ugraşmaya ,, acaba bir baglantı hatasımı yaptınız ki kol yada buton da ki on-of anahtar sadece ecuya gıden akımı kesiyor ben mi yanlış anladım yoksa ama ben sizlere önce butonla sonra da kolla yaptıgım kablo baglantısını anlatayım bilgisayar ı iyi kullanamadıgım için şema cizemiyom onun için yazarak anlaticam kusura bakmayın lutfen. butonlu baglantı için direnç ler konmuş varsayarak 1.- f 51 sigortadan iki bacaklı on of anahtarın bir bacagına kablo cektim  2.-diger bacaktan  da ecu ya,hız artı buton a  hız eksi buton a ve res e  birer kablo çektim yani her butonon birer bacagını on  of butonun açılınca akım gelen bacagıgla birleştirdim  ve boylece on of yapınca tum butonların ve ecunun devrelerini açıp kapatıyorum ,,3.- ve geri kalanı saten sizlerde yaptınız  bu baglantı şekliyle hiç bir hata ve karışıklık olmadan sorunsuz kullanıyordum . daha sonra berkant beyden alfa 156 kol aldım oununda baglantısını, bendeki kolun kablo renkleri farkkllılk gösterirmi bilmiyorum ama şoyle yaptım 1.- f 51 sigortadan  12 v akım  gelen kabloyu kolun gri ucuna bagladım on of anahtarı açınca da yeşil kabloya akım geldi onu da ecu 20 nolu pine bagladım,,  kırmızı olan nı 22 nolu pin resum e,, koyu mavi  olanı 19 nolu pin hız - ye,, siyah olanı da hız artıya 21 nolu pin e bagladım ve hiç bir sorun yok,,  bu baglantı şekliylede on konuma almadan ecu dahil hiç bir devreye akım gitmez on of yapınca tum devrelerin açılması veya kapanması saglanmıştır...( ama 156 kolu için şayet f 51 den gelen 12 v akım kablosunu yeşil e ,, ecuya giden 20 nolu pine de griyi baglarsanız bu yukarıdaki anlattıgınız sorunu yaşarsınız çunkü yeşil kabloyu f 51 e baglarsanız  on of anahtarla sadece ecu ya giden akımı kesersiniz ama diger üç konumdaki enerjiyi kesemezsiniz ve onlarda sizin her denemenizde beyne komut göndermeye devam eder on of anahtar kapalı oludugu içinde beyin eksik komut almış olur ve saçmalar) biraz karışık karma çorma bi anlatım oldu galiba ama bu yazdıklarımı iyi ce okuyup anlayıp uygularsanız sizlerinde sorunu kalmıycak kolay gelsin :)
Onlar italyadan mühendis bekliyorlar. Bizim söylediklerimiz onları kesmiyor. Sıkıntılarına kafa yorup; Koldan Ecu ya giden kablo ile sigortaya giden kablo ters bağlanmış sebep o dedik dinleyen yok. Şemayı da dert etme önceki sayfalarda koyduğum şema var isteselerdi bulurlardı.
Ahmet bey bu site yardimlasma ve sorunların anlatarak mutevazi sekilde yardim etme amacli kurulmus siz agresif bir yaklasim sergileyip yardim etmek yerine italyadan mühendis isterken telefondan baglandigim icin semalari gec yukledim. Ali bey sagolsun fikir verdi ve alfa kolundaki 12 volt girisinin yanlış oldugunu tespit ettim resimleri incelerseniz hakli okdugumu  problemi anlattigimi ve cozumude paylastigimi gorursunuz. Butonlu okarak bende sizin gibi yaptim 1. semadaki gibi sulkoc beyin gonderdigi sema ve benim foruma attigim alfa 147 kol baglantilari aynidir. Bu sekilde yaparak anlattigim problemleri yasadim  çözümü tekrar paylasayim alfa kolla hız sabitleyici yapmak isteyen arkadaslar sorun yasamasin.
Alfa koldaki 12 volt girişi truncu kablodan degil sarı kablodan girilip turuncu kablo on off olarak 1.3 90 hp da 20 nolu pine, 1.3 95 hp da 25 nolu pine girilecek

*

Çevrimdışı ahmetkkaya

• 72
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Active
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #1523 : Haziran 17, 2015, 07:49:05 ÖS »
arkadaşlar butonlu da olsa kollu da olsa on of anahtar ecu ya ve hız +  hız - ve res  e giden akımı saten kesiyor ne gerek var 0-1 anahtarla ugraşmaya ,, acaba bir baglantı hatasımı yaptınız ki kol yada buton da ki on-of anahtar sadece ecuya gıden akımı kesiyor ben mi yanlış anladım yoksa ama ben sizlere önce butonla sonra da kolla yaptıgım kablo baglantısını anlatayım bilgisayar ı iyi kullanamadıgım için şema cizemiyom onun için yazarak anlaticam kusura bakmayın lutfen. butonlu baglantı için direnç ler konmuş varsayarak 1.- f 51 sigortadan iki bacaklı on of anahtarın bir bacagına kablo cektim  2.-diger bacaktan  da ecu ya,hız artı buton a  hız eksi buton a ve res e  birer kablo çektim yani her butonon birer bacagını on  of butonun açılınca akım gelen bacagıgla birleştirdim  ve boylece on of yapınca tum butonların ve ecunun devrelerini açıp kapatıyorum ,,3.- ve geri kalanı saten sizlerde yaptınız  bu baglantı şekliyle hiç bir hata ve karışıklık olmadan sorunsuz kullanıyordum . daha sonra berkant beyden alfa 156 kol aldım oununda baglantısını, bendeki kolun kablo renkleri farkkllılk gösterirmi bilmiyorum ama şoyle yaptım 1.- f 51 sigortadan  12 v akım  gelen kabloyu kolun gri ucuna bagladım on of anahtarı açınca da yeşil kabloya akım geldi onu da ecu 20 nolu pine bagladım,,  kırmızı olan nı 22 nolu pin resum e,, koyu mavi  olanı 19 nolu pin hız - ye,, siyah olanı da hız artıya 21 nolu pin e bagladım ve hiç bir sorun yok,,  bu baglantı şekliylede on konuma almadan ecu dahil hiç bir devreye akım gitmez on of yapınca tum devrelerin açılması veya kapanması saglanmıştır...( ama 156 kolu için şayet f 51 den gelen 12 v akım kablosunu yeşil e ,, ecuya giden 20 nolu pine de griyi baglarsanız bu yukarıdaki anlattıgınız sorunu yaşarsınız çunkü yeşil kabloyu f 51 e baglarsanız  on of anahtarla sadece ecu ya giden akımı kesersiniz ama diger üç konumdaki enerjiyi kesemezsiniz ve onlarda sizin her denemenizde beyne komut göndermeye devam eder on of anahtar kapalı oludugu içinde beyin eksik komut almış olur ve saçmalar) biraz karışık karma çorma bi anlatım oldu galiba ama bu yazdıklarımı iyi ce okuyup anlayıp uygularsanız sizlerinde sorunu kalmıycak kolay gelsin :)
Onlar italyadan mühendis bekliyorlar. Bizim söylediklerimiz onları kesmiyor. Sıkıntılarına kafa yorup; Koldan Ecu ya giden kablo ile sigortaya giden kablo ters bağlanmış sebep o dedik dinleyen yok. Şemayı da dert etme önceki sayfalarda koyduğum şema var isteselerdi bulurlardı.
Ahmet bey bu site yardimlasma ve sorunların anlatarak mutevazi sekilde yardim etme amacli kurulmus siz agresif bir yaklasim sergileyip yardim etmek yerine italyadan mühendis isterken telefondan baglandigim icin semalari gec yukledim. Ali bey sagolsun fikir verdi ve alfa kolundaki 12 volt girisinin yanlış oldugunu tespit ettim resimleri incelerseniz hakli okdugumu  problemi anlattigimi ve cozumude paylastigimi gorursunuz. Butonlu okarak bende sizin gibi yaptim 1. semadaki gibi sulkoc beyin gonderdigi sema ve benim foruma attigim alfa 147 kol baglantilari aynidir. Bu sekilde yaparak anlattigim problemleri yasadim  çözümü tekrar paylasayim alfa kolla hız sabitleyici yapmak isteyen arkadaslar sorun yasamasin.
Alfa koldaki 12 volt girişi truncu kablodan degil sarı kablodan girilip turuncu kablo on off olarak 1.3 90 hp da 20 nolu pine, 1.3 95 hp da 25 nolu pine girilecek
Yardımlaşma konusunda aynı fikirdeydim. Problemi ilk söyledikleri anda yardımcı olayım diye 45 nci sayfada sorunun kaynağını  söyledim. Padişahın beygiri muamelesi gördüm. Akıllarına yatar veya yatmaz insan bir soru sordu ise cevap verir. Biz dedik olmadı, Alibey sonradan aynısını anlattı, belki benim söylediklerimi değerlendirerek bunu yaptı işlem tamam. Mühendis bekliyorlar diye sitem etmemde haksızmıyım. Sitem etmek agresiflik mi oluyor.
Dolayısı ile mütavazilik göstermeyi bilinmeyen bir ortamda ben mütavazilik göstermeye çalışsaydım biraz sırıtırdım.
« Son Düzenleme: Haziran 17, 2015, 07:52:20 ÖS Gönderen: ahmetkkaya »

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1524 : Haziran 17, 2015, 08:31:41 ÖS »
Merhaba arkadaslar lineasina alfa 147,  alfa 156 , bravo, stilo cc. Kolu veya butonlu olarak yapan butun arkadaslarim araclarinizi calistirdiktan sonra veya yolda giderken on off anahtari off konumundayken hiz + , hiz - res tuskarindan birine bastiktan sonra cc anaktarini on konumuna aldiginizda crouse control devreye girmeme olayi ile karsilasan oldumu . Ben 1.3 90 hp e4 ve iki arkadasim 1.3 95 hp e5 bu problemle karsilastik.
Aracimizi stop edip tekrar calistirdikta sonra cc anahtarini on konumuna alınca sistem calisiyor. Bu olayi araclarinizda test edip bu olayi yasiyorsaniz bu konuda fikir ve yorumlarinizi rica ediyorum.  Saygilar.

hiz + , hiz - res anahtarları 12v direk alıyor ve on off anahtarı sadece ecuya giden kabloyu kumanda ediyor olabilir. off pozisyonunda Ecu ya 12 volt gelmeden diğer tuşlardan akım gönderilmesi sistem durumu kısadevre gibi algılayıp kendini kilitliyor olabilir.

evet ahmet bey bu mesajinizi siz bana cevap verdikten sonra simdi gordum cevabi ve cozumu cok kisa ve anlasilir bir sekilde anlatmissiniz :) ;)
polemik olmasin ama  ahmet bey size bu cevabi vermesem bu seferde ben siriticaktim, bende buyuklenme yoktur gerektiginde ozur de dilerim icab ederse  olmam gerkiyorsa karsidan bir saygisizlik gormemissem sonuna kadar mutevazi de olurum hakli oldugumdada hakkimi sonuna kadar savunurum ve bilgim dahilinde olan hic bir konuyuda yari yolda birakmam, Ahmet bey ben sizin bu cevabinizi daha once gorse idim dakikalarca genis genis bir aciklama yapmaya ugrasmazdim cevap verilmis der bu cevabinizi alinti yapardim  engin beyle biz abant bulusmamizda tanismis ve kisa da olsa bir muhabbetimiz olmustu berkant bey  engin bey in aracina cc aktivasyonunu yaparken engin beyle oradaki 5 dakikalik muhabbetimiz adina elimden geldigince sonuna kadar yardimci olmaya calisdim  bilgim Dogrultusunda dilim dondugu kadariyla , ama simdi siz beni bilgi hirsizligiyla sucladiniz ewet benden daha bilgili becerikli olabilirsiniz ,  yukarida neyi nasil yaptigimi anlattigim bolumu de mi sizden calmisim acaba , beni bilgi hirzisligi ile suclayak gercekten cok uzdunuz, ewet burada bir cok arkadasimin bilgisinden ve tecrubesinden  yararlaniyorum ama bilgi sahibine tesekkur edip hakkini vererek ,ben sonucta emekli bir  duvar sivaci ustasiyim  ve bilgim becerimde sinirli bir noktaya kadar ama bir suru aracim oldu ve bir cok ta tecrubem oldu  sagolsun bazi uc isini tam bilemeyen ustalarimiz sayesinde ben de soz gelisi yari usta oldum , usta oldum derken gercek ustalardan ozur dilerim, ben gerektigi zaman sanziman indirip baski balatayi da kendim degistiriyorum kendi aracimin mars sarj  arizalarinida kendim yapiyorum  yapamadigimdada bozuyorum bozarsamda kendi aracimi bozuyorum   yapamazsam diye bi korkum yok kimseye verdigim bi zararimda yok  sorumlu benim, bir zahmet bundan onceki iletilerime bir goz atarsaniz bir fikriniz olusacaktir, asla bilgi hirsizligi yapmam mesajinizi gorunce  burada paylasmisim bakin hakkinizi teslim etmisim,  bakin birtek cumlenizle beni bu kadar aciklama yapmaya mecbur ettiniz,tekrar ediyorum amacim tartismak yada polemik degil saygilar selamlar lutfen  yukaridaki cevabinizi alinti yapmis oldugum tarihe dikkat edin
« Son Düzenleme: Haziran 17, 2015, 09:59:44 ÖS Gönderen: alialiço »

*

Çevrimdışı ahmetkkaya

• 72
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Active
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #1525 : Haziran 17, 2015, 11:54:00 ÖS »
Kusura bakma ali kardeş. lafım sana değildi. Bilgi hırsızlığı yapıldı gibi bir anlam çıkarmana üzüldüm. Çünkü orada BELKİ ifadesini kullandım. Benim sitemim; forumda forum üyelerinden yardım isteniyor, bizde bir üye olarak yardımcı olma nezaketi-zahmeti gösteriyoruz. İnsan iki kelime ile bile olsun bir dönüş yapar, teşekkür ederim ama kafama yatmadı der. Sanki özel birisinden bir yardım bekliyormuş gibi görmezden gelme nezaketsizliği bana dokundu. Bu bende tepki oluşturdu. Bende Baytarım ama hobilerimiz benzeşiyor. Elektrik, elektronik, makina tamiri konularında kendi başımın çaresine bakabilmeyi seviyorum. Tekrar söyleyim senin alınmana üzüldüm.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1526 : Haziran 18, 2015, 12:03:05 ÖÖ »
Kusura bakma ali kardeş. lafım sana değildi. Bilgi hırsızlığı yapıldı gibi bir anlam çıkarmana üzüldüm. Çünkü orada BELKİ ifadesini kullandım. Benim sitemim; forumda forum üyelerinden yardım isteniyor, bizde bir üye olarak yardımcı olma nezaketi-zahmeti gösteriyoruz. İnsan iki kelime ile bile olsun bir dönüş yapar, teşekkür ederim ama kafama yatmadı der. Sanki özel birisinden bir yardım bekliyormuş gibi görmezden gelme nezaketsizliği bana dokundu. Bu bende tepki oluşturdu. Bende Baytarım ama hobilerimiz benzeşiyor. Elektrik, elektronik, makina tamiri konularında kendi başımın çaresine bakabilmeyi seviyorum. Tekrar söyleyim senin alınmana üzüldüm.
bu durumda sorun kalmadı  bu guzel geri dönüşünüz için teşekkür ederim

*

Çevrimdışı muratpasa

• 70
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2012
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 35000
« Yanıtla #1527 : Haziran 18, 2015, 12:10:38 ÖÖ »
herkezin sayesinde bende kendi arabama cruise taktım. engin bey sağolsun. elm içinde alibeyden yardımlarını bekliyorum

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1528 : Haziran 18, 2015, 12:19:24 ÖÖ »
Ahmet bey cepten baglandigim icin problemi resimli semali anlatmak istedim cevabinizi gec de olsa gordum. yardimlariniz icin tesekkur ederim. sizi kirdiysam Özür dilerim.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1529 : Haziran 18, 2015, 12:36:25 ÖÖ »
herkezin sayesinde bende kendi arabama cruise taktım. engin bey sağolsun. elm içinde alibeyden yardımlarını bekliyorum
elm icin siniperelit AKİF beyle ozelden irtibat kurun modifiyeli elm var onda aktvasyon icinde yardimci olacaktir cok iyi niyetli bir arkadasimiz saten bu cc isini forumda ilk cozen arkadaslardan biri kendisi emegi cok bu konuda siz onunla irtibat kurun