arkaşdalar aracına cruise montajı takılıp sonradan sorun yaşayan oldu mu? uzun zamandır takip ediyorum böyle sorun yaşayan görmedim cevremde.
Murat Bey, ben artık alıştım ama ilk taktığım günden bu yana sorunum devam ediyor. Sağolsunlar arkadaşlar sayesinde montajı ve aktifleştirmeyi yaptım. Yine arkadaşlar yardımı ile gereken her şeyi yaptık sonuç değişmedi.
sizdeki sorun neydi?
Murat bey, sorunum şöyle. On-off anahtarı açıkta olsa kapalıda olsa iki türlüde denedim, aracı çalıştırıyorum. Eğer anahtar on konumunda çalıştırmışsam zaten gögüste yeşil c.c lambası yanık oluyor. 50 km/h hızı geçtikten sonra (+) veya (-) tuşuna basıyorum, devreye girmiyor. Anahtar off konumunda iken aracı çalıştırıp 50 km/h hızı geçtikten sonra, anahtarı on yapıyorum c.c ışığı gögüste yanıyor, (+) veya (-) yine aktif olmuyor. Anahtarı off 'a alıyorum gögüsteki c.c ışığı SÖNMÜYOR. İlk günden bu yana alıştığım aktif olması için yaptığım işlem ise şöyle. Anahtarı on konumuna alıyorum, hız ve vites fark etmiyor, araç hareket halinde iken pedallara hiç dokunmuyorum, viteside boşa almıyorum, kaçıncı viteste ise aynen kalıyor sadece kontağı kapatıp geri açıyorum. Kontağı açınca gögüsteki ilgili tüm ışıklar yanıyor ve bir süre sonra sönüyor. Işıklar sönünce aracı hıza göre normal olarak kullanıyorum. Artık c.c de aktif oluyor. On-off anahtarı, (+) (-) RES hepsi orjinal gibi sorunsuz çalışıyor. Yani sorunum ilk devreye almakta. Önceleri Berkant bey, en sonda Engin Beyin bilgileri ve yönlendirmeleri ile tesisatı bile tekrar yeni kablo ve pinler ile yeniledim. Kullandığım kol alfa 147, Berkant beyden almıştım. Direnç değerleri ve akü voltajı normal görünüyor. Aracım 2014 - 1.4 - e5 easy.