*

Çevrimdışı abdurrahmanulupinar

• *
  • 8
  • +0/-0
    • -
  • Araç Marka ve Modeli: Opel ASTRA G 1.6 16v
  • Araç Modeli: -
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 116.000
  • Motor: Hiçbiri
Bana Yardımcı Olacak Birileri Varmı?
« : Eylül 02, 2014, 01:34:36 ÖS »
Selam abilerim kardeşlerim

opel astra 2000 model 1.6 16v cd paket araç kullanmaktayız
haliyle artık yaşlandı ve değişmek istiyor
bende araç araştırmalarına başladım ve yüksek model - uygun fiyat - düşük km - yüksek performans ve doluluk açısından ----linea 1.4 tjet emotion plus ---- aracı çok beğendim
akrabamda punto 1.4tjet var ve yazılımla 0-100 7 sn. Olduğunu söylüyor ve lpg ye gerek duymuorum sakin kullanıyorum diyor

şimdi gelelim soruna astra 1.6 lpg li araç yokuşlar da bayılıyor çok sinir bozucu bir durum ve bende bu yüzden turbolu ve yüksek torku olan bir araca geçmeyi düşünyorum (astra 101 hp 150nm tork - linea 120 hp 206 tork) linea 1.4tjet beni yokuşlarda üzer mi ? Parçası nasıl uygunmu ? 1.4 tjet önerirmisiniz ? Brc turbo kit düşünüyorum alırsam uyum sağlarmı ? Sağlam bir araç mı ? 5 kişişlk geniş bir aileye gidermi (not: doblo kamyonet olarak geçtiği için dşünmüyorum . ) sözün özü linea 1.4tjet 2000 mod. Astrayı aratırmı ?
[/size]
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2014, 01:59:54 ÖS Gönderen: abdurrahmanulupinar »

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Donanım: Dynamic
  • Motor: T-Jet 120 HP
Ynt: Bana Yardımcı Olacak Birileri Varmı?
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2014, 02:04:23 ÖS »
Yazınızı düzelttim, büyük harf kullanmıyoruz.
Şimdi gelelim sorunuza,

5 yıldır T-Jet kullandığım için sorunuzu ben önden cevaplayayım,
T-Jet turbo benzinli olduğu için düz yolda da, yokuşta da sizi asla üzmez. Aşırı yüklü ve klima açıksa sadece yokuşta geride kalabilir. Onun haricinde tırmanır gider, sorun olmaz.

Dizel düşünmüyorsanız, T-Jet beklentilerinizi kesinlikle karşılar, pişman olmazsınız. 500 lt bagaj hacmi var zaten, rahatlıkla aile aracı olarak kullanılır.
Parçası uygun çok rahat edersiniz. Bujileri platin buji olduğu için diğerlerine göre pahalıdır. (4'ü 100 TL), yanlız 50.000 km gider, dayanıklıdır.

T-Jet alınca ve gaza dokununca 2000 model astrayı unutuverirsiniz hiç merak etmeyin :) LPG konusunda öyle çok sıkıntı yaşayan pek olmadı, her zaman denildiği gibi iyi usta lazım.

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
  • Araç Modeli: fiat linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 150000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2014, 02:16:09 ÖS »
Performans olarak sporsala katiliyorum ama iki aracida kullanan biri olarak bir cok konuda linea avantajli olsa da surus keyfi ve yol tutus ve rahatlik olarak astrayi arayacaginiza emin olabilirsiniz

*

• *
  • 8
  • +0/-0
    • -
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2014, 03:05:06 ÖS »
@sporsal yorumunuz içiçn öncelikle teşekkür ederim . Forum kurallarını bilmiyoum yeni üyeyim kusura bakmayın . Astra zaten genel olarak şehirler arası yollarda 5 kişilk kalabalık aile olduğumuz için ve bagaj dolu olduğu içinde çekmeme sorunu var. 1.4tjet in daha iyi olacağını umuyorum .

anstzst : Yol tutuş konusunda arabamdan çok memnunum 195/55/16 lastiklerle opc jant kullanıyorum . Linea emotion plus alsam yol tutuşu hala üzermi beni acaba ?

*

Çevrimdışı lineaturbo

• 182
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 1.3 Multijet
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 105k
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2014, 03:19:56 ÖS »
@sporsal yorumunuz içiçn öncelikle teşekkür ederim . Forum kurallarını bilmiyoum yeni üyeyim kusura bakmayın . Astra zaten genel olarak şehirler arası yollarda 5 kişilk kalabalık aile olduğumuz için ve bagaj dolu olduğu içinde çekmeme sorunu var. 1.4tjet in daha iyi olacağını umuyorum .

anstzst : Yol tutuş konusunda arabamdan çok memnunum 195/55/16 lastiklerle opc jant kullanıyorum . Linea emotion plus alsam yol tutuşu hala üzermi beni acaba ?

Yol tutuşu konusunda sıkıntı çıkarmaz Linea. Sağa sola yatıyor hissi versede izini kolay kolay kaybetmiyor. Her türlü testi bizzat yaptım. İyi bir taze lastik sizi sınırları çok fazla zorlamadıkça güvenle her yere götürür getirir.

Ha lastik kötüyse esp' li arabada olsa bir işe yaramaz.
Fiat Linea 1.3 Multijet
Continental Premium Contact 5
Bosch Plus90
Mobil 1 New Life 0W-40

*

• *
  • 8
  • +0/-0
    • -
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2014, 03:36:31 ÖS »
Ben lastik konusunda hassa birisiyim zaten şuankı aracım da continental var . Linea alırsam da uyarılarınızı dikkate alarak mıcheli bir lastik alırım . Peki bu tjetlerin lastik ebatları ne oluyor ?

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2014, 04:14:28 ÖS »
195/60/15-16
195/65/15-16
205/55/16

rahatlıkla kullanabilirsiniz.

*

• *
  • 8
  • +0/-0
    • -
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2014, 04:29:06 ÖS »
@sporsal sanırım yakıt açısından ve yol tutuş açısından cazip olanı 195/60/15 :) 205/55/16 yakıtı etkiler biraz sanırım . bilgiler içiçn sağolsun

*

Çevrimdışı lineaturbo

• 182
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 1.3 Multijet
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 105k
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2014, 04:33:11 ÖS »
Ben lastik konusunda hassa birisiyim zaten şuankı aracım da continental var . Linea alırsam da uyarılarınızı dikkate alarak mıcheli bir lastik alırım . Peki bu tjetlerin lastik ebatları ne oluyor ?

Continental Premium Contact 5 kullanın, keyfinize bakın Linea' da da :) bende CPC5 kullanıyorum, çok memnunum. Hele hele yağmurlu havalarda öyle iyi tutuyorki helal olsun valla mühendislerine :)
Fiat Linea 1.3 Multijet
Continental Premium Contact 5
Bosch Plus90
Mobil 1 New Life 0W-40

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2014, 05:08:24 ÖS »
Tjet için 195/60 R15 88H, 195/55 R16 87H, 205/45 R17 88V  uygundur. jantın kaç inç olduğunu bağlı olarak tercih yapmalısınız.  tjet için en ideali 195/55 R16  87H dır. marka olarak continental, michelin ve goodyear tavsiye ederim...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2014, 06:26:23 ÖS »

Emotion plus olirsa uzerinde ki orjinal lastik 195/55 16 olacaktir iyi bir lastik ile ornegin conti cpc5 gibi yol tutusta da uzmez ama kullaninca farki hissedersin surus keyfi ve rahatlik olarak astranin yerini tutmaz ama uzmez de rahatlikla alinabilir

*

• *
  • 8
  • +0/-0
    • -
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2014, 06:36:26 ÖS »
Astra g mizin orjinal ebatı 195/60/15 88h idi ben orjinal jantları çıkartıp opc jant taktım 4*100 lastikler ise Continental 195/55/16 87 h . Astra g de bu ebate geçtikten sonra sertlik arttı yol tutuş arttı acaba lineada sert bir araçmı yoksa 195/60/15 kullanıırm ][url=http://hizliresim.com/mqnAmV][/url]

*

Çevrimdışı t_jet_çi

• 293
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2014, 06:56:11 ÖS »
Astra g yi arayacağınız tek nokta süspansiyondur.Lineanın süspansiyonu astraya göre zayıftır.Amortisörlerinin çalışma aralığı dar olduğu için kasislerden veya çukurlardan hızlı geçtiğinizde amortisorlerde vurma oluyor.astra rüzgar sesi almaz.Linea ciddi şekilde rüzgar sesi alıyor.Onun dışında astrayı aratacak hiç bir yanı yoktur.Yol tutuşu gayet iyi.Bazen virajlarda zorlamışlığım olmuştur.Şimdiye kadar linea dan anormal bir hareket görmedim.Benim kullandığım 2003 astra enjoy idi.Yüksek devirlerde astrada rahatsız edici bir motor sesi var.Linea nın motoru yüksek devirlerde bile gayet sessiz.Fakat yakıt olarak t-jet biraz daha bonkör :) Turbo olmasından kaynaklı bastığınızda karşılığını alırsınız fakat yakıtı katlamanız muhtemel :) Her iki aracıda kullanmış biri olarak izlenimlerim bunlar...
"PAYLAŞILMAYAN BİLGİ, BİLGİ DEĞİLDİR..." (J.J.ROUSSEAU)

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2014, 08:17:45 ÖS »
2 arkadaşımda da 2010 Astra var, biri 1.3 Dizel, diğeri 1.6 LPG... İkisi de HB... Bunlar daha yeni kasa ama benim izlenimlerime göre;

Astralarda da rüzgar sesi gayet var.
Süspansiyon evet Astrada daha iyi.
Astra 1.3 dizeli bence Linea 1.3 dizelinden daha performanslı (aynı motor halbuki).
Astradaki motor sesini yüksek devirde bende fazla hissettim.
1.3 dizel kullanan arkadaşın aracı da önceden 1.6 benzinliydi, 1 ay içinde Opar'a zor verdi, tekrar kredi çekip 1.3 dizelini aldı. Yakıtı T-Jet'ten fazla, onu bilirim. Olay şu, T-Jet'te gaza gelme olayı fena :D Yaktıran da o zaten :)

*

• *
  • 8
  • +0/-0
    • -
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2014, 07:01:41 ÖS »
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim . Astra 100 km/h ın üstünde rüzgar sesi alıyor mercedes değil sonuçta . Süspansiyonlara gelince yol tutuşu mükemmel ama çok konforsuz çukurlarda setlerde rahatsız edici bir durum var . Opel kalite olarak bir tık önde . Performans açısından ise opeller çok ağır arabadır hyundaı getz den ve hyundaı accent ten inince mercedes gibi ağır ve oturaklı bir araba gibi geliyor insana . Tjet araştırmalarım sürecek ve babamıda ikna edebilirsem en yakın zamanda aranız katılacağım :)

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2014, 11:17:47 ÖS »
İsabet etmis olursun donanimi full olsun guzel bir araca binmis olursun

*

• *
  • 8
  • +0/-0
    • -
« Yanıtla #16 : Eylül 04, 2014, 06:17:15 ÖS »
Tabiki emotion plus ve 70.000 km nin altında arabalara bakıcam