*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 127000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ambulansa nasıl yol verilmeli?
« : Haziran 11, 2014, 09:52:00 ÖS »
Arkadaşlar birkaç gündür eve şehir içindeki sıkışık yollardan gidiyorum ve her gün bir iki ambulans sirenleri açık hastaneye gitmeye çalışıyor ama bir kısım sürücüler elinden geldiğince yol verirken bir kısmıda bu şekilde yoluna devam ediyor.
Ambulansa Yol vermeyen Araçlar

Ama olması gereken bu. Ambulansa Nasıl Yol Verilir How To Roads Opens to Ambulance
Polonya Ambulans

Lütfen bu konuda özellikle lineacılar olarak daha fazla hassasiyet gösterelim ve örnek olalım. Yarın bizimde başımıza sağlıkla ilgili bir olay gelebilir ve saniyeler ambulanstaki kişinin hayatını kurtarabilir...
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2014, 09:55:13 ÖS Gönderen: BSelhep »

*

Çevrimdışı admin

• *
  • 1146
  • +21/-1
  • HK
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Ambulansa nasıl yol verilmeli?
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2014, 11:34:26 ÖS »
Gerçekten çok önemli bir konu ama maalesef halkımız bu konuda hiç hassas değil.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2014, 11:50:36 ÖS »

Böyle önemli bir konuyu paylaştığınız için teşekkür ederim. Bir gün hepimizin başına gelebilir. Selamlar...
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Raymon

• 863
  • +10/-1
  • Kartallar Yüksek Uçar
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Tjet
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2014, 11:52:24 ÖS »
Ambulans ve ihtiyaç sahipleri öncelikli olarak herkese sabırlı ve öncelikli davranmak herkes için çok güzel olur...
Böyle önemli ve hassas bir konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkürler..

Fiat Linea 1.4 Tjet Emotion+

*

Çevrimdışı snn77

• 565
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2014, 11:57:20 ÖS »
benim memlekette ancak havaya kursun sikarak yol verirler  ;D

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 8000km :)
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2014, 12:18:42 ÖÖ »
gazetede okumuştum istanbulda kontrol amaçlı ambulansı durduran trafik polisi içerisi vip araca çevrilmiş işadamı tarafından kiralanan ambulansı görünce direk bağlamış :)
.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı smartsnake20

• 527
  • +0/-0
  • Aykut
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.6 Multijet
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Lounge
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2014, 12:26:33 ÖÖ »
Öncelikle şu bilince sahip.olmamız lazım belki ki de o araçtaki bizim yakınımız çok sevdiğimiz birisi veya o kişiyi kurtarmaya gidiyor...
SÜRAT FELAKETTİR...!!!

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2014, 09:29:29 ÖÖ »
konu çok önemli...gecegezenin dediği gibi durumlarda yok değil ama yinede hassasiyeti göstermemiz gerekir
benim düşünceme göre insanımız ambulansı umursamamaktan değilde,araba kullanmayı bilmediğinden yol ver(e)miyor...araba kullanmayı bilmek sadece gaza basmak,frene basmak değil,bizim şoförlerimizn yarısından çoğu daha sağa sola dönerken sinyal vermeyi bilmezken ambulansa yol verememesi çok normal...
daha dün şahit oldum,yol boş sayılır; ambulans siren,korna vs.cayır cayır geliyor sağ sinyali vermiş sapacak,bir tane dingil cart diye önünden saptı ambulans kornaya basıncada elini camdan çıkartıp hareket çekiyor ambulansa ve önündede tın tın gitmeye devam ediyor...hadi buyrun...
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2014, 09:51:16 ÖÖ »
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Trafikte yapılması gerekenleri bilmemekten ve öğrenmemekten kaynaklanıyor. Polonya da bile (3.video) insanlar sireni duyunca aradan koridor açıyor .Bir de dikkatimi çekti trafik ne kadar sıkışık olursa olsun insanlar arada bir miktar mesafe bırakıyorlar bu da acil durumlarda diğer araçların araya girerek yol açmasını kolaylaştırıyor. Bizde (kendimi ayrı tutamam aynı hatayı bende yapıyorum) sıkışık trafikte dip dibe gitme merakı var. Arayı 1 metre açsan sağından solundan araçlar araya giriyor, bu sebepten kimse arada mesafe bırakmıyor.
Çözüm önerileriniz var mı?

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Km: 136700
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2014, 09:55:22 ÖÖ »
ambulansa her zaman yol verilmeli. haklısınız bazen keyfi olarak açıyorlar ama biliyorsunuz ki bizim ambulansı durdurup kontrol etme gibi bir yetkimizde yok unutmayın ki 2 dakika hayat kurtarır. onun için biz gerekeni yapalım bırakın allahından bulsun...

http://youtu.be/NHhZE48WUK0
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Km: 65.000 km
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2014, 10:01:37 ÖÖ »
Çok hassas bir konu. Bazı durumlarda saniyelerin önemi çok büyük malesef biz millet olarak arkadan gelen bir ambulans olduğunda kenara çekilmek yerine önündekilere korna basan ve hızlanarak ambulansa yol verildiğini zannederiz. yada işgüzarlık yapıp giden ambulansın arkasına takılayım da o yolu açıyor nasıl olsa deriz :) Böyle bir vebale girmek hiç doğru bir hareket değil.

teşekkürler...
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2014, 11:20:13 ÖÖ »
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Trafikte yapılması gerekenleri bilmemekten ve öğrenmemekten kaynaklanıyor. Polonya da bile (3.video) insanlar sireni duyunca aradan koridor açıyor .Bir de dikkatimi çekti trafik ne kadar sıkışık olursa olsun insanlar arada bir miktar mesafe bırakıyorlar bu da acil durumlarda diğer araçların araya girerek yol açmasını kolaylaştırıyor. Bizde (kendimi ayrı tutamam aynı hatayı bende yapıyorum) sıkışık trafikte dip dibe gitme merakı var. Arayı 1 metre açsan sağından solundan araçlar araya giriyor, bu sebepten kimse arada mesafe bırakmıyor.
Çözüm önerileriniz var mı?
bizim ülkemizde ortadan(fermuar tarzı deniyor) yol vermek mümkün değil...
ama onun yerine emniyet şeridi olmayan yerde(ki çevre yollarında bile kaldırdılar metrobüs için)
ambulansa sol şeritten yol verilir...bunun içinde en sağ şeridin komple durması gerekir,durmalıki onların solundaki şerittekiler akıp sağ şeride geçebilsin...
ama sorun bakalım bunu kaç kişi biliyor
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2014, 11:52:19 ÖÖ »
Öncelikle Sayın Berkant kardeşime böyle önemli ve çok hassas olduğum konuyu açtığı için teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar ambulansa yol vermek yetmiyor, nasıl yol vermemiz gerektiğini bilmek gerekiyor. Bizim sürücü kurslarında ve diğer eğitim kurumlarında maalesef bu konu yeterince yada hiç öğretilmiyor...  >:(

-Ambulans sol şeritten sirenle gelirken, sağ şeritteki arabalar yavaşlayacak yada duracak, önünde yer açılacak ki soldaki arabalar bu boşluğa girip sol şeritteki ambulansa yol açsın. Yoksa sağ şerit yol vermeden ilerlemeye devam ederse soldaki arabalar ambulansa yol veremezler.

Sağ şeritte durduğumda, bunu bilmediği için bizim "Öküzler" arkamda korna çalıyorlar ve önde sağda yer açtığım araçlar halen ambulansın önünde gitmeye devam ediyorlar...

Bir de ambulans fırsatçısı "öküzler" var siz onları zaten biliyorsunuz...

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2014, 04:41:35 ÖS »
Arkadaşlar bu konuyu bir süre özellikle en üstte tutalım. Herkesin bu konuda hassas olması gerekiyor yarın bizim bir yakınımızda aynı durumda ambulansın içinde olabilir...

*

Çevrimdışı gfbli1

• 47
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 14500
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2014, 07:32:39 ÖS »
Sabah başlığı okumuştum öğlen ise aşağıda yazılanları aynısı başıma geldi diye bilirim. Youtube'a yükledim buyurun izleyin

Öncelikle Sayın Berkant kardeşime böyle önemli ve çok hassas olduğum konuyu açtığı için teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar ambulansa yol vermek yetmiyor, nasıl yol vermemiz gerektiğini bilmek gerekiyor. Bizim sürücü kurslarında ve diğer eğitim kurumlarında maalesef bu konu yeterince yada hiç öğretilmiyor...  >:(

-Ambulans sol şeritten sirenle gelirken, sağ şeritteki arabalar yavaşlayacak yada duracak, önünde yer açılacak ki soldaki arabalar bu boşluğa girip sol şeritteki ambulansa yol açsın. Yoksa sağ şerit yol vermeden ilerlemeye devam ederse soldaki arabalar ambulansa yol veremezler.

Sağ şeritte durduğumda, bunu bilmediği için bizim "Öküzler" arkamda korna çalıyorlar ve önde sağda yer açtığım araçlar halen ambulansın önünde gitmeye devam ediyorlar...

Ambulans yol vermek, verememek
Emre KAYACIK

*

Çevrimdışı Hakan0739

• *
  • 1732
  • +16/-3
  • Km: 30,000
« Yanıtla #15 : Haziran 13, 2014, 02:54:07 ÖS »
Arkadaşlar bu konuyu bir süre özellikle en üstte tutalım. Herkesin bu konuda hassas olması gerekiyor yarın bizim bir yakınımızda aynı durumda ambulansın içinde olabilir...

Cok haklısın konu yukarı

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BEN DÜNYANIN EN PAHALI AKARYAKITINI KULLANIYORUM. FAKAT CC VAR AZ YAKIYOR ;)

*

Çevrimdışı Hakan0739

• *
  • 1732
  • +16/-3
« Yanıtla #16 : Haziran 13, 2014, 05:46:16 ÖS »
Demek ki neymiş  1 tonluk demiri bir yerden bir yere götürmek ile şoför olunmazmış.

*

Çevrimdışı kartifor

• 123
  • +0/-0
  • Km: 93000
« Yanıtla #17 : Haziran 13, 2014, 11:19:08 ÖS »
----Kim vurduya gittim,birazdan gelicem.----

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2014, 09:54:56 ÖÖ »
Genelde iyi bir intiba uyandırdı bende  bu video umalım da çoğunluk böyle çekilerek doğru tepki versin. Bazıları ambulansın sesini duyduğu halde sol şeride çıkıyorlar.

*

Çevrimdışı smartsnake20

• 527
  • +0/-0
  • Aykut
« Yanıtla #19 : Haziran 14, 2014, 10:23:15 ÖÖ »
ve birde malum yaz geldi klimamız açık teyp açık araç içinde bazen sesleri duyamıyoruz bunu için lütfen camlarımızda 1 parmak boşluk bırakalım ki ambulans vb acil durum araçlarının seslerini duyabilelim. maalesef ben acı bir şekilde yaşadım arkama gelmiş klima sıcak müzik duymadım o günden itibaren daima 1 parmak açık bırakıyorum kendimi çok kötü hissetiren bir an oldu benim için.
SÜRAT FELAKETTİR...!!!

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #20 : Haziran 14, 2014, 11:53:57 ÖÖ »
Arkadaşlar böyle doğru bilgileri hepimize gerekiyor bu tip tecrübeler başkalarının daha dikkatli olmasını sağlıyor. Aslında ciddi bir eğitim gerekli ambulans ve itfaiye araçlarına yol verme  konusunda.

*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
« Yanıtla #21 : Haziran 14, 2014, 12:07:44 ÖS »
Bazı "öküzler" yol vermekten acizken ambulans ve tıbbi ekiplere nerede kaldın diye saldırıyorlar ya. Çıldırıyorum...

Abiler eğitim bile bazı insanlarda etki yapmıyor. Bu tür davranışlar adamın içinde olacak.

Bakın iş güvenliği yasası çıktı, şantiyedeki adamlara (öküzlere) güvenlik önlemi aldıramıyoruz... La oğlum baret tak kemer tak -yok abi bunlarla çalışamıyoz. deyip çıkıyorlar. Elin oğlu (Almanlar) işçinin ayağında güvenlik şartlarına uygun ayakkabı yok diye işi durduruyorlar...

Walla ben şahsen kim ne derse desin, toplumsal disiplin yaptırımları cezalarının ağırlaştırılması gerektiği kanısındayım.

*

Çevrimdışı abulbul08

• 97
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
« Yanıtla #22 : Haziran 14, 2014, 10:29:50 ÖS »
Anlayış meselesi. Herşey okuyup meslek sahibi olmakla olmuyor. İnsan olmayı beceremeyenler maalesef çok

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #23 : Haziran 15, 2014, 01:04:36 ÖÖ »
Bu gün  Ankara çevre yolu Keçiören girişine yakın bir yerde kaza olmuştu. Bizde kaza yerine doğru ilerlerken emniyet şeridinde bir sürü "canlı" aracıyla yol alıyordu polis gelirken o şeride girmiş "canlıları" çekilmesi için uyarıyor o anda "bu canlılar" şeritten çıkıyor sonra polis aracının arkasından tekrar emniyet şeridine giriyordu. Ambulans gelirkende aynı şekildeydi. nasıl sinirlendiğimi anlatamam. Yani bu kadar mı düşüncesiz olunur. 3 araba ciddi kaza yapmış, 2 araç takla atmış bir şahin araç vardı darmadağın olmuş muhtemelen yaralıların durumu ağırdır. Bu kadar düşüncesizlik yapmanın alemi nedir anlamıyorum. Ne olur arkadaşlar bu konuda dikkatli olalım. Yarın bizim veya bir yakınımızın başına böyle bir durum gelirse ne hissederiz? Herkes çevresindekilere bu durumda nelere dikkatmesi, emniyet şeridini kullanmaması gerektiğini sebepleri ile anlatmalı. Sürücü kursunda çalışan arkadaşlar özellikle bu konunun üzerinde durmalı.

*

Çevrimdışı Hakan0739

• *
  • 1732
  • +16/-3
« Yanıtla #24 : Haziran 16, 2014, 01:28:09 ÖS »

Konuyu görmeyen arkadaşlar var ise okusunlar lütfen. Eğitim şart :) :P

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #25 : Haziran 16, 2014, 02:16:48 ÖS »
Bu gün  Ankara çevre yolu Keçiören girişine yakın bir yerde kaza olmuştu. Bizde kaza yerine doğru ilerlerken emniyet şeridinde bir sürü "canlı" aracıyla yol alıyordu polis gelirken o şeride girmiş "canlıları" çekilmesi için uyarıyor o anda "bu canlılar" şeritten çıkıyor sonra polis aracının arkasından tekrar emniyet şeridine giriyordu. Ambulans gelirkende aynı şekildeydi. nasıl sinirlendiğimi anlatamam. Yani bu kadar mı düşüncesiz olunur. 3 araba ciddi kaza yapmış, 2 araç takla atmış bir şahin araç vardı darmadağın olmuş muhtemelen yaralıların durumu ağırdır. Bu kadar düşüncesizlik yapmanın alemi nedir anlamıyorum. Ne olur arkadaşlar bu konuda dikkatli olalım. Yarın bizim veya bir yakınımızın başına böyle bir durum gelirse ne hissederiz? Herkes çevresindekilere bu durumda nelere dikkatmesi, emniyet şeridini kullanmaması gerektiğini sebepleri ile anlatmalı. Sürücü kursunda çalışan arkadaşlar özellikle bu konunun üzerinde durmalı.
Kaza ile ilgili dün bizim forumdan bir arkadaş toplantıda söyledi kaza hafif yaralarla atlatılmış.

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #26 : Haziran 19, 2014, 10:44:34 ÖÖ »
Evet arkadaşlar konu çok aşağıda kaldı unutturmamak için gene üste taşıyorum. Ambulans, İtfaiye araçlarına öncelik verme konusunda hassas olalım.

*

Çevrimdışı Hakan0739

• *
  • 1732
  • +16/-3
« Yanıtla #27 : Haziran 25, 2014, 05:41:50 ÖS »
Hassasiyete devam

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
« Yanıtla #28 : Haziran 25, 2014, 07:47:30 ÖS »
Her zaman olduğu gibi 3 gün sonra konuya olan ilgi azalıyor... Oysaki ne kadar önemlidir İlk yardım araçlarına yol vermek. Belki siz bu konuda dikkatlisiniz. Peki eşinize dostunuzada dikkatli olmasını hatırlatıyormusunuz?
Bence her ortamda dile getirin bu konuyu herkesi bilinçlendirin bakın o zaman dahada güvenli olacak yollarımız...
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2014, 07:50:11 ÖS Gönderen: BSelhep »

*

Çevrimdışı smartsnake20

• 527
  • +0/-0
  • Aykut