*

Çevrimdışı Salih Güllü

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Active Plus
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
soğuk havada çalışmıyor
« : Aralık 31, 2012, 05:21:26 ÖS »
2011 1.3 active plus 90 hp lineam var havalar aşırı soğuyunca aracımı bir türlü çaılştıramıyorum.. geceleri - 20 leri buluyo bazen daha da kötü. gecen sene de aynısını yaptı servise götürdüm anormal bir durum yok dediler. mazot filtresine bakıyorum gelişinde ve motora gidişinde sıkıntı yok mazot geliyo ve motora gidio. araç 25000 km.de 20 bin bakımda ısıtma bujisi ve enjektörlerede baktırdım sıkıntı yok. mazotumu öyle sağdan soldan da almıyorum. depo içi yakıt pompasından bugün çok aşırı bir ses geldi ve bir türlü kesmedi. aracı da bir türlü çalıştıramadım. aracımın sorunu sizce nedir nasıl giderebilirim. linealarda böyle bir sorun yaygın mı yoksa bana mı özel... katkı maddesi için tavsiyeleriniz nedir kullanmalımıyım.AĞRIDAN YAZIYORUM

*

Çevrimdışı pixel

• 924
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: 2009
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 185000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: soğuk havada çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2012, 05:37:15 ÖS »
disel  yakıtı   soğuk  havalarda  donmasa  bile   katılaşabiliyor ,
Shel +  GTL yi  deneyin , doğalgaz  bazlı  olduğu  için  kolay  kolay  donmuyor ,
bir de  , aracı  çalıştırmadan  önce  , kontak  anahtarını çevirip lambaların  sönmesini beklıyoruz  ya
bunu   birkaç  kere  yaptıktan  sonra   marşa  basın .  ısıtma  bujileri ,tam  olarak  ısıtmış  olur pistonların  üstündeki yanma hüçresini

*

Çevrimdışı taipen71

• 90
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Donanım: Dynamic
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2013, 10:31:05 ÖS »
2011 1.3 active plus 90 hp lineam var havalar aşırı soğuyunca aracımı bir türlü çaılştıramıyorum.. geceleri - 20 leri buluyo bazen daha da kötü. gecen sene de aynısını yaptı servise götürdüm anormal bir durum yok dediler. mazot filtresine bakıyorum gelişinde ve motora gidişinde sıkıntı yok mazot geliyo ve motora gidio. araç 25000 km.de 20 bin bakımda ısıtma bujisi ve enjektörlerede baktırdım sıkıntı yok. mazotumu öyle sağdan soldan da almıyorum. depo içi yakıt pompasından bugün çok aşırı bir ses geldi ve bir türlü kesmedi. aracı da bir türlü çalıştıramadım. aracımın sorunu sizce nedir nasıl giderebilirim. linealarda böyle bir sorun yaygın mı yoksa bana mı özel... katkı maddesi için tavsiyeleriniz nedir kullanmalımıyım.AĞRIDAN YAZIYORUM
Hocam aynı sorun bendede var geçen sene ankara gölbaşı toki de oturuyordum malum ser kış vardı araç çalışmıyordu önce aküyü değiştirdim kontağı belki 6-7 kere ısıtma pozisyonuna getiriyordum yinede çalışmıyordu 4 veya 5marşta anca zoru zoruna çalışıyordu ısıtma bujileri kontrol edildi hepsi sağlam akü sağlam ama çalışmıyor yanımda şahin parkediyordu genelde adam tek marşla alıyordu bide bıyık altından bana gülüyordu.

*

Çevrimdışı iakbay06

• 266
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA 1.6 MULTİJET
  • Araç Modeli: 2009
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2013, 11:39:28 ÖS »
Büyük bir ihtimalle aküden kaynaklanıyordur bende Ankara'da yaşıyorum bundan önceki aracım ford fiestaydı geçen sene aynı sorun benimde başıma geldi  aküden kaynaklanmıştı aküyü değiştirmemle sorun halloldu

*

Çevrimdışı azraildemelektir

• 65
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 18350
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2013, 07:52:30 ÖÖ »
Merhaba,

Ben geçen kış -17 değerlerinde aracımı çalıştırmak durumunda kaldım. 1 hafta hiç çalıştırmadığım aracım gece -17 derecede hiç zorlanmadan, tek marş ile çalıştı.
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2013, 08:02:47 ÖÖ Gönderen: azraildemelektir »

*

Çevrimdışı taipen71

• 90
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2013, 07:59:40 ÖÖ »
Büyük bir ihtimalle aküden kaynaklanıyordur bende Ankara'da yaşıyorum bundan önceki aracım ford fiestaydı geçen sene aynı sorun benimde başıma geldi  aküden kaynaklanmıştı aküyü değiştirmemle sorun halloldu
Akü sağlam daha yeni alındı amperi de yüksek ancak yinede sorun var

*

Çevrimdışı Salih Güllü

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Donanım: Active Plus
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2013, 06:37:45 ÖS »
depomu genelde dolu bırakıyorum. mazot pompası falan donmasın diye... çalışmadığında mazot filtresinin giriş ve çıkışına bakıyorum. gelen de geden var. sıkıntı yok.. en son sinirden kafayı yiyecektim dedim birde aküyü şarj edeyim aldım eve aküyü kalorifer pğeteğinin üstüne koydum sabaha kadar şarj ettim bi taraftanda. sabah gittim taktım tek marj da tak aldı.. bi daha yaparsa çalışmamazlık aküyü değiştirecem. aküyü komple değiştirecem baba:)))