*

Çevrimdışı fatihz

• 419
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: opel astra
  • Araç Modeli: 1.4 gl
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: 1.3 Linea Periyodik Bakımları ve Fiyatları
« Yanıtla #360 : Şubat 21, 2014, 11:36:18 ÖS »
145000 km de 1.3 dizel multijet duologic line alarak aranıza katılmış buluınmaktayım, performans testinde 90 bg olması gereken güç 80 bg çıktı, usta hava filtresini değiştirmek gerek dedi, bunun yanında 145000 km de ne gibi kısımları kontrol etmem gerekir, mesela pompa, enjektörler, balatalar vs, gerçi birkaç güne servise kontrole gideceğim ama tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum, teşekkürler....

*

Çevrimdışı erdem59

• 754
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 94000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #361 : Şubat 21, 2014, 11:40:46 ÖS »
bu araç servis bakımlıysa 10000 de bir bakımları olduğu için 140000 de bakımı yapılmıştır zaten.diğer bakımı 150000 de zaten.ama servis bakımlı değilse yine de bi göstermekte yarar var.

*

Çevrimdışı sarikaya

• 276
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 70000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #362 : Şubat 22, 2014, 12:08:23 ÖÖ »
145000 km de 1.3 dizel multijet duologic line alarak aranıza katılmış buluınmaktayım, performans testinde 90 bg olması gereken güç 80 bg çıktı, usta hava filtresini değiştirmek gerek dedi, bunun yanında 145000 km de ne gibi kısımları kontrol etmem gerekir, mesela pompa, enjektörler, balatalar vs, gerçi birkaç güne servise kontrole gideceğim ama tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum, teşekkürler....
Dyno testinde benim 1,3 90hp aracım da 82 hp çıkmıştı. Ama sürtünmeden kaynaklanan bir güç kaybı olduğunu düşünüyorum. (chip taktırmadan önce test ettirmiştim. Chipten sonra 98hp oldu; tabi kayıpları düşünce)

Takateplek ile göndermeye çalıştı engelleyemedik

*

Çevrimdışı fatihz

• 419
  • +0/-0
« Yanıtla #363 : Şubat 22, 2014, 10:26:16 ÖÖ »
otomatik modda yokuşlarda, erken vites değişimi nedeniyle acayip bir yığılma ve çekiş kaybı oluyor, chip taktırıp 98 beygire yükseltsem düzelme olurmu? bu işin maliyeti nekadar? yakıtı nekadar etkiler.

*

Çevrimdışı musty

• 343
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 2011 model
  • Araç Modeli: linea active plus+stil paket
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 56500
« Yanıtla #364 : Şubat 22, 2014, 01:31:02 ÖS »
bu gün sevişe 40000 bakımının fiyatını sordum 540 tl dediler
filtre seti ve yağın haricinde hangi parçalar değişiyormuş sordunuz mu?

*

Çevrimdışı seymen_brs

• **
  • 16
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 121000
« Yanıtla #365 : Şubat 23, 2014, 08:34:05 ÖS »
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2008 m.jet dyn aracımı geçen hafta aldım focustan sonra moturu ufak geldi ama aracımı severek biniyorum bi kaç sorunum var bu arada bursadayım..

1- 121.000 km olan aracıma ağır bakım yaptırmak istiyorum ortalama ne kadar tutuyor tabi içinde 10bin bakımda olacak
2- frene sakin bastığımda arka lastiklerden ses geliyor fiiiikkk diye ıslık gibi yada çizik gibi diyeyim
3- benzin depo kapağım içerden açılıyor ancak tırnağı kırık o değişecek 20tl civarı diyorlar ama orjinalmi bilmiyorum.
4- en büyük sorunum far içersindeki ampulun oradaki ampul şapkası yani ışığı yayan dağatan bir tırnaklı şapka o kırılmış bu şekilde araç muayneden geçermi korkuyorum mayısta fenni muaynesi var farı sordum tanıdık bir firma 150tl olacağını orj. olduğunu söyledi.

tecrübelerinize dayanaraktan sizden bilgi almak isterim yardımlarınız için şimdiden teşşekkür eder,kazasız yolculuklar dilerim..

*

Çevrimdışı fatihz

• 419
  • +0/-0
« Yanıtla #366 : Şubat 24, 2014, 08:07:10 ÖS »
km den km ye bakım fiyatları değişiyıor, 140 bin bakımını yaptırdım 650 tl tuttu, 160 bin bakımı da 1000 tl civarı tutacakmış ....

*

Çevrimdışı musty

• 343
  • +0/-0
« Yanıtla #367 : Şubat 24, 2014, 10:14:31 ÖS »
km den km ye bakım fiyatları değişiyıor, 140 bin bakımını yaptırdım 650 tl tuttu, 160 bin bakımı da 1000 tl civarı tutacakmış ....
140bin bakımında neler yapıldı,hangi parçalar değişti yazarsanız daha aydınlatıcı olur.en azından öğrenmiş oluruz.

*

Çevrimdışı sarikaya

• 276
  • +0/-0
« Yanıtla #368 : Şubat 25, 2014, 12:32:06 ÖS »
Bugün 60bin bakım fiyatını sordum 500-600 arası çıkar dediler :o garanti bitti sayılır acaba dışardamı yaptırsam ???

*

Çevrimdışı seymen_brs

• **
  • 16
  • +0/-0
« Yanıtla #369 : Şubat 26, 2014, 08:42:13 ÖS »

yokmu yardım edecek kimse bilgisi olan yokmu arkadaşlar ?

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Donanım: Lounge
  • Km: 65.000 km
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #370 : Şubat 27, 2014, 09:31:35 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2008 m.jet dyn aracımı geçen hafta aldım focustan sonra moturu ufak geldi ama aracımı severek biniyorum bi kaç sorunum var bu arada bursadayım..

1- 121.000 km olan aracıma ağır bakım yaptırmak istiyorum ortalama ne kadar tutuyor tabi içinde 10bin bakımda olacak
2- frene sakin bastığımda arka lastiklerden ses geliyor fiiiikkk diye ıslık gibi yada çizik gibi diyeyim
3- benzin depo kapağım içerden açılıyor ancak tırnağı kırık o değişecek 20tl civarı diyorlar ama orjinalmi bilmiyorum.
4- en büyük sorunum far içersindeki ampulun oradaki ampul şapkası yani ışığı yayan dağatan bir tırnaklı şapka o kırılmış bu şekilde araç muayneden geçermi korkuyorum mayısta fenni muaynesi var farı sordum tanıdık bir firma 150tl olacağını orj. olduğunu söyledi.

tecrübelerinize dayanaraktan sizden bilgi almak isterim yardımlarınız için şimdiden teşşekkür eder,kazasız yolculuklar dilerim..

120 bin bakımı önemli bir bakım ama servise göstererek fiyat almanız gerekecek. baskı balata, triger, ön düzenle alakalı parçalar hepsi kontrol edilip ömrünü tamamlayanlar değiştirilmeli önceki bakımlarda değişenler varsa bilmiyorum. fren balataları bile fiyatı fark ettiriyor.

frenle ilgili yine dediğim gibi gösterilmeli araya toz almış küçük parça almış olabilir. balatalarda kontrol edilmeli. depo kapağını ben 40 liraya değiştirmiştim orjinali ile. eskisinide tırnağa kaynak yaptırmıştım oda duruyor.

o şapkanın tırnağı nasıl kırılmış olabilir? değiştirince genelde hep set olarak komple değişiyorlar ama içini uğraşan olurmu bilmiyorum. far yanıyorsa hafif kusurlu olarak geçer diye tahmin ediyorum.
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı bayraktar_06

• 42
  • +0/-0
  • Cihan BAYRAKTAR
  • Araç Marka ve Modeli: Yeni Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 6000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #371 : Şubat 27, 2014, 09:40:13 ÖÖ »
2-3 hafta önce Konya' da 10 bin bakımını yaptırdım. 140 TL tuttu.
ÖSYM, hava muhalefeti nedeniyle YGS'ye giren öğrencilerden sadece %10'unun ter dökebildiğini açıkladı...

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LINEA
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 84000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #372 : Şubat 27, 2014, 10:30:18 ÖÖ »
Dyno testinde benim 1,3 90hp aracım da 82 hp çıkmıştı. Ama sürtünmeden kaynaklanan bir güç kaybı olduğunu düşünüyorum. (chip taktırmadan önce test ettirmiştim. Chipten sonra 98hp oldu; tabi kayıpları düşünce)

Bende 1 senelik 12 bin kmde dualogic 90 hp araç almıştım almadan önce dyno testine soktum 92 hp ye yakın çıktı motorun gücü sizin motorla ilgili bir sorun olmasın

*

Çevrimdışı sarikaya

• 276
  • +0/-0
« Yanıtla #373 : Şubat 27, 2014, 11:06:47 ÖÖ »
Bilmiyorum ama sorun olduğunu sanmıyorum bindiğim 1,3 90lar arasında daha serisini görmedim (arkadaş eş dost arabası) belki o zaman filtrem kirlidir :/ ama kıllandım şimdi :-\

*

Çevrimdışı myaslicimen

• 49
  • +0/-0
  • Donanım: Active
  • Km: 175000
« Yanıtla #374 : Şubat 27, 2014, 11:39:04 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar. 1.3 2008 lineamın 115 binde bakıma girmesi gerekiyor.

http://www.n11.com/fiat-13-doblo-palio-albea-takim-filtre-set-filitre-P13586278

linkteki seti alsam, marka belirtmemiş ama uygun fiyatlı geldi bana.
özel de yaptırıcam zaten bakımını.

sizce de uygun mudur?

*

Çevrimdışı seymen_brs

• **
  • 16
  • +0/-0
« Yanıtla #375 : Şubat 27, 2014, 08:47:06 ÖS »

120 bin bakımı önemli bir bakım ama servise göstererek fiyat almanız gerekecek. baskı balata, triger, ön düzenle alakalı parçalar hepsi kontrol edilip ömrünü tamamlayanlar değiştirilmeli önceki bakımlarda değişenler varsa bilmiyorum. fren balataları bile fiyatı fark ettiriyor.

frenle ilgili yine dediğim gibi gösterilmeli araya toz almış küçük parça almış olabilir. balatalarda kontrol edilmeli. depo kapağını ben 40 liraya değiştirmiştim orjinali ile. eskisinide tırnağa kaynak yaptırmıştım oda duruyor.

o şapkanın tırnağı nasıl kırılmış olabilir? değiştirince genelde hep set olarak komple değişiyorlar ama içini uğraşan olurmu bilmiyorum. far yanıyorsa hafif kusurlu olarak geçer diye tahmin ediyorum.

öncelikle tşk ederim cevabınız için bugün depo kapağını buldum 3-4 yere sordum sade orj. kapak için 25tl ile 45 tl arası fiyat aldım + buna boya ve takma işçiliği var ama 25 tlye sonuç itibari çözdüm işi yarın boyası yapılacak tırnak tamiri aklıma geldi aslında ama değiştirmek daha mantıklı cok pahalı gelmedi.

farın tırnağını sordum aracı getirmeniz lazım dediler cumartesi onuda farcıya götürcem birde orası far camlarını ilk günkü haline getiriyoruz dedi çiftini 50tlye anlaştık :) iç dış temizlicek bakalım arkadaş.far yanıyor ama far dağınık yağıyor muayneden geçerse sıkıntı yok gibi tabi karşıdan gelenin gözünü alıyormu bilmiyorum birde zenon takılcak muayneden sonra ozaman daha kotu olur onu cozmem lazım.

120bin bakımı için zincir 200-250km gider değiştirme gelen ses kayıştan dedi ama diğer iki usta 120-130 binde zinciri değiştir dedi burada şaşırdım kaldım üçüde güvendim sağlam ustalar.ne yapacağımı şaşırdım bakım konusunda ..

*

Çevrimdışı ufuksahin

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Modeli: linea
« Yanıtla #376 : Mart 10, 2014, 12:18:58 ÖÖ »
forum sakinleri merhaba
aracımı alalı 1 ay kadar oldu forumdada yeniyim
aracım 125.000 km de benden önceki evveliyatını hiç bilmediğimden aracın motoruna bir bakım yapmak istiyorum ya carbon clear yada katkı maddeleri gibi.öncesinde hep benzinli yada lpg araçım oldu ama yaklaşık 5 sene kadar 1.3 multijet motor kullandım ve o zamanlar bekardım araçda şirket aracı olduğundan anlayacağınız araca basmaktan hiç geri kalmadım 15-16 saat boyunca hiç stop etmedende kullandığımı bilirim çok sağlam bir motor olduğunu düşündüğümden ve günümüz şartlarındada uygun maliyetli olduğundan tercih sebebimdir.dizel motorunda diğerlerine göre maliyeti yüksek olduğunuda düşünürsek aksi bir durumlada karşılaşmamak için neler yapılabilir.
kendi aracımı genelde motor soğuk kullanıyorum ve yakıtımda yüksek şimdi bu motora ne yapabilirim değerli bilgilerinizi bekliyorum---yakıt ve motor temizliği----
saygılar....

*

Çevrimdışı Kinglear

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Km: 97350
« Yanıtla #377 : Mart 10, 2014, 02:07:22 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar bende fiat linea ailesine katıldım aracım 2011 active Plus 97000 bin km de
Kısaca sormak istediğim 100.000 bin bakım ücreti ne kadar neler değişiyor birde bana fazla yakıyor gibi geldi sebebi ne olabilir şimdiden teşekkür ederim

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
« Yanıtla #378 : Mart 10, 2014, 08:56:04 ÖÖ »
Hoşgeldiniz. aracın evveliyatı hakkında biraz bilgi sahibi olsanız iyi olurdu. ona göre baskı balata, triger, kısaca ağır bakımları yapılmadıysa sorun çıkartmaması için bir gösterilmesi lazım. sadece motora bakım yapmakla bitmiyor. Zaten dizel aracın nasıl kullanacağıyla alakalı çok bilgi var forumda biraz dolaşırsanız ulaşabilirsiniz.
Bullet Qheylan...

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
« Yanıtla #379 : Mart 10, 2014, 09:45:44 ÖÖ »
hoşgeldiniz. yakıt değerlerinizi paylaşırsanız fikir belirtebiliriz. Aracın ağır bakımları yapılmışmı?
Bullet Qheylan...

*

Çevrimdışı Kinglear

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #380 : Mart 10, 2014, 02:09:24 ÖS »
hoşgeldiniz. yakıt değerlerinizi paylaşırsanız fikir belirtebiliriz. Aracın ağır bakımları yapılmışmı?

teşekkür ederim evet aldığım kişi ağır bakımlarını yaptırdığını söyledi,aracı yeni aldığımdan şehir dışı yapma şansım henüz olmadı şehir içi işe gidiş gelişte kullanıyorum çoğunlukla anlık ortalama tüketim 9.2 nin altına pek nadir düşüyor anlık tüketim 11 gibi
ayrıca az önce aracı özel tofaş yetkili servise getirdim yürüyen aksamında herhangi arıza yok ön takım vs ses yok
ben yinede aşağıdaki parçaları değiştirdim
hava filtresi
mazot filtresi
yağ filtresi
polen filtresi
yağ
silecekler arka balatalar spreyle temizlendi toplam : 220 tl aldı normalmi

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
« Yanıtla #381 : Mart 10, 2014, 02:23:40 ÖS »
bu değişimleri yapınca azda olsa bir fark hissedersiniz. kış şartlarında normalde biraz yüksek olur. birde şehir içi gidip geldiğiniz mesafeler kısa ise çok yakıyor olabilir. birde daha önce dizel araç kullanmadıysanız gaza alışmanız sırasında biraz fazla yakar. vites değişimlerini iyi ayarlamanız gerekmektedir. bunun haricinde bir sorun varsa servis bilir.
Bullet Qheylan...

*

Çevrimdışı Kinglear

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #382 : Mart 10, 2014, 02:36:25 ÖS »
bu değişimleri yapınca azda olsa bir fark hissedersiniz. kış şartlarında normalde biraz yüksek olur. birde şehir içi gidip geldiğiniz mesafeler kısa ise çok yakıyor olabilir. birde daha önce dizel araç kullanmadıysanız gaza alışmanız sırasında biraz fazla yakar. vites değişimlerini iyi ayarlamanız gerekmektedir. bunun haricinde bir sorun varsa servis bilir.

inşallah bakalım depoyu tekrar fulledim bakımdan sonra,evet ilk kez dizel araç kullanıyorum daha önce benzin&lpg li araçlarım vardı forumda aradım dizel araçların en ekonomik nasıl kullanılır bulamadım

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
« Yanıtla #383 : Mart 10, 2014, 03:28:06 ÖS »
Fiat linea motor Bölümünde dizel bölümünde çeşitli başlıklar var. oralarda değişik görüşler bulabilirsiniz.
Bullet Qheylan...

*

Çevrimdışı vlknkplnr

• **
  • 10
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Km: 97000
« Yanıtla #384 : Mart 12, 2014, 09:20:36 ÖS »
    Herkese selamlar;
2011 Active Plus aracım 97 binde ve adım adım 100 bine ilerliyor. 100 bakımında baktırmam, değiştirmem gereken neler var? yağ ve filitreleri biliyorum. Ancak kayışlar, zincir, balatalar, debriyaj, turbo konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Motor: T-Jet 120 HP
« Yanıtla #385 : Mart 13, 2014, 09:24:07 ÖÖ »
Kayışlar değişiyor extra olarak.
Sizin 1.3 olduğu için muhtemelen triger değişmeyecek, o yüzden başka da extra birşey olmaması lazım. Bizde triger'de değişmişti.

*

Çevrimdışı seymen_brs

• **
  • 16
  • +0/-0
« Yanıtla #386 : Mart 19, 2014, 10:44:04 ÖS »

teşekkür ederim evet aldığım kişi ağır bakımlarını yaptırdığını söyledi,aracı yeni aldığımdan şehir dışı yapma şansım henüz olmadı şehir içi işe gidiş gelişte kullanıyorum çoğunlukla anlık ortalama tüketim 9.2 nin altına pek nadir düşüyor anlık tüketim 11 gibi
ayrıca az önce aracı özel tofaş yetkili servise getirdim yürüyen aksamında herhangi arıza yok ön takım vs ses yok
ben yinede aşağıdaki parçaları değiştirdim
hava filtresi
mazot filtresi
yağ filtresi
polen filtresi
yağ
silecekler arka balatalar spreyle temizlendi toplam : 220 tl aldı normalmi

bende aracı yeni aldım 1 ay oldu denemek istedim geçen hafta yıllık iznimden kalanları kullanmak için izine ayrıldım sehir dışına bursa-denizli yaptım hızım sabit 110-120 arasıydı 125 yapmadım sadece denemek amaçlı 10 saniyelik 160km ye çıktım yol bilgisayrının verdiği değer ortalama 4.7/100km ama yaklasık 25km yolu 70-80 arası kullandıgımda ise bilgisayar 3.6/100km ye kadar düştü yani yakıtı benim tahminimce şehirdışı birazdaha sakin gidersek 100km max. ortalama kmde 19-20kr yakıyor yanlız bundan önceki aracım 1.8 dizel focustu aşağı yukarı aynı yakıyor şehir içi birde benim aracım 1.3 ama ruhsatta 57kw yazıyor yani 78beygir dizelin 75beygiri varmı ben hep 90 ve 110 olarak biliyorum gidişi ve kaçışı iyiy birtek 1. vites ağır kalıyor mesela fiorina bile daha seri kalkıyor lineadan şirket aracıyla denedim.

*

Çevrimdışı yasrhere

• 53
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
« Yanıtla #387 : Mart 20, 2014, 09:44:25 ÖÖ »
Bugün 60bin bakım fiyatını sordum 500-600 arası çıkar dediler :o garanti bitti sayılır acaba dışardamı yaptırsam ???

Benimde aynı garanti bitmek üzere bende dışar da yaptırmayı düşünüyorum.60000 de neler yapılıyor.

*

Çevrimdışı musty

• 343
  • +0/-0
« Yanıtla #388 : Mart 20, 2014, 07:56:00 ÖS »

Benimde aynı garanti bitmek üzere bende dışar da yaptırmayı düşünüyorum.60000 de neler yapılıyor.
filtreler ve yağın hariçinde kayışlar değişiyor.
linealarda 2 adet kayış var(yani en azından 1.3 ler de 2 adet var diğer modelleri bilmiyorum) o kayışlar değişiyor.bide balata vs rutin kontroller.
ben aracın 60 bin bakımını dışarıda yaptırdım.2-3 sayfa geriye giderseniz malzemlerin resimlerini ve bakım hakkında detaylı bilgileri görürsünüz.

*

Çevrimdışı besyom2

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Fiat Linea
« Yanıtla #389 : Mart 20, 2014, 10:32:50 ÖS »
bakım yapacaklara bilgi olması açısından;
40bin km bakımını bugün yaptırdım. ön balataların değişmesi gerekiyormuş onla birlikde toplam=720tl para verdim. motor koruması ücretsiz yapmışlar...