*

Çevrimdışı ibrahimarslanturk

• 30
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Lounge
  • Km: 28000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: Hangi Akaryakıt Firmasını Kullanıyorsunuz?
« Yanıtla #180 : Ağustos 18, 2014, 10:29:30 ÖÖ »
Eski aracım da benzinli albea idi po dan alıyordum şimdi dizel lineam var hala po dan alıyorum çok sıkışırsam acil durumda opet den aldığım oldu ama po dan memnunum.

*

Çevrimdışı CILLOP

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 120000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #181 : Eylül 11, 2014, 01:09:51 ÖÖ »
shell v-power mazotun en iyisi diyebilirim arabaya yüksek çekiş gücü veriyor m-powerda fena sayılmaz ama oda iyi opet kaliteyi düşürdü sanki

*

Çevrimdışı ysfbsyt

• 38
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: YENİ LİNEA URBAN
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 3500
« Yanıtla #182 : Eylül 25, 2014, 09:06:06 ÖÖ »
Yeni Linea Urban 1,3 Multijet 95 hp "0" Km aldım, şu an 100 km'yim. Forumlardan okuduğum,çevremden sorduğumda farklı farklı yorumlar, kişiden kişiye değişen cevaplar aldım.
Sorum Şu: "0" Km olarak aldığım arabamda hangi Akaryakıt Şirketinden hangi Diesel yakıtı tercih etmeliyim ki; uzun yıllar (ortalama 5 yıl)  gerek aracın yakıt sisteminde gerekse motor sisteminde sıkıntı yaşamamak suretiyle, öncelikle Allah Kaza bela vermesin, sorunsuz kullanmak istiyorum. Bu hususta bilgi verirseniz. sevinirim. İlk yakıtımı İstasyon yakın olduğu için Shell GTL 100 TL aldım
Aracı alırken OPET Ultra Force yakıtı tercih etmem söylendi.
OPET konusunda aracın gürültülü çalıştığını, performansın düşük olduğu, menzil konusunda az yol alındığı;
SHELL motor sesinin düşük olduğu,performansın ve menzilin iyi olduğu,
TOTAL aracın sessiz çalıştığı, performans ve menzilin çok iyi olduğu, ayrıca yakıt deposu temizleyici katkı maddesiyle temiz kaldığı söyleniyor.

*

Çevrimdışı lineaci2011

• 225
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2011
  • Km: 61000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #183 : Eylül 25, 2014, 10:03:52 ÖÖ »
Ben BP kullanırken totala döndüm memnunum diyebilirim. Birde güvendiğim bir istasyon TP satıyor. Oradan alıyorum baya bir fiyat avantajı va.r...

*

Çevrimdışı solskjaer

• 899
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #184 : Eylül 25, 2014, 10:24:14 ÖÖ »
Foruma hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun.
Fiat & Opet yakıt sistemi konusunda aracınıza olası bir arıza olayında garanti kapsamına alıyor. 
Motor biraz gürültülü çalışıyor olayı doğru, motor ısınınca kes kesiliyor, ama menzil konusunda katılmıyorum.
Ayrıca performansı da iyidir.
Bence daha fazla km olayını şu şekilde özetleyebiliriz. Sizin aracın yakıt oranı 5.000 km ye kademeli olarak düşüş gösterecektir. Bundan dolayı daha sonraki yakıt alımlarında, aynı yakıtla hep daha fazla yol yapacaksınız. 5.000 Km den sonra ortalama tüketim tamamen yerine oturuyor.

*

Çevrimdışı ykasalak

• 166
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 46000
« Yanıtla #185 : Eylül 25, 2014, 03:55:44 ÖS »
Merhabalar benim aracım 2008 1.3 linea hep opetten alıyorum sabahları işe giderken ilk 5 veya 10 dk çok sesli çalışıyor oda herhalde motor suyunun antifiriz olmaması ve su olması yüzündendir havalarda soguk ve her zaman opetten fullforce alıyorum ve çok iyi bir yakıt ama şimdi ben her zaman ordan alıyorum ama bi kart çıkartıp opetten ve bi enjeksiyon tıkanıklıgı yüzünden falan bir şey olursa onlar öderlermi ama arabanın garntisi yok.

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #186 : Eylül 25, 2014, 04:15:13 ÖS »
ben 5 yıldır burdayım iyiki opetten almışım,başıma şu geldi karşıladı diyen duymadım :)
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı ykasalak

• 166
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 46000
« Yanıtla #187 : Eylül 25, 2014, 04:50:25 ÖS »
valla bnde megane 2 vardı dizel shelleden depoyu fulledim bir hafta sonra enjektör arızası verdi shelleden ondan sonra hiç almadım ama lineama bikeresinde shelleden aldım egzosdan çıkan simsiyah duman beni korkutmuştu ama opet başka herkese opet öneririm.

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #188 : Eylül 25, 2014, 05:14:03 ÖS »
shellden başka yerden kolay kolay yakıt almam
yeterki bilinmedik istasyon olmasın
yaşananlar firmayla değil münferit bayiyle yaşanan olaylardır
opet,bp,shell vs.hepsi i,çin aynısı geçerli

*

Çevrimdışı mehmetkonya

• 72
  • +0/-0
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 15000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #189 : Eylül 25, 2014, 11:21:08 ÖS »
bende po dan alıyorum. opet den alınca daha az km yapıyorum. po dan cok menmunum ...

*

Çevrimdışı Crocodile14

• 92
  • +0/-0
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 55000
« Yanıtla #190 : Eylül 28, 2014, 11:05:13 ÖS »
Ben foruma yeni katıldım; öncelikle herkesi selamlıyorum. Üşenmedim, bütün yorumları okudum. Pek çok bilgili arkadaş görmekten ziyadesiyle memnun oldum. Kendi adıma pek çok yeni şey öğrendim. Ancak bu başlıkta bazı değerlendirmeler psikolojik yorum gibi görünüyor. Ben de müsadenizle iyi bildiğim konuda sizleri aydınlatmaya çalışayım;
Türkiye'de büyük dağıtım firmaları ekseriyet Tüpraş'ın ürününü satarlar. Bununla birlikte ayrıca gemilerle ithal edilen akaryakıtın satışını gerçekleştirirler. Mesela Shell üç yerden dolum yapar. Benzinde hızlı satış yapan bayilerine hep aynı yerden ürün sevk eder. Ama anlaşmalı olduğu S-oil ya da Petrotürk gibi firmalar için diğer iki dolum noktasını kullandırır. Tüpraş'tan aldığı başkadır, gemiyle getirdiği başkadır.
Tüpraş'ın yakıtından başlarsak; bu yakıt standart motorindir ve 10 ppm kükürt ihtiva eder. Bu yakıtın opet'i de (ticari adı ecoforce'dur), shell'i de (ticari adı v-power'dur) vs. vs. hiç bir firmada değişmez. Çünkü yakıt aynı yerden yani Tüpraş'tan dolar, sadece pazarlayan firma adı değişir. Yani bu yakıt türü için, opet'ten aldım gürültülüydü, PO'nun mazotu sessizdi gibi yorumlar psikolojiktir. Petline ya da Petrotürk'ten aldığınız "standart" motorin de; opeti'in ecoforce adıyla sattığı standart motorinin aynısıdır. Evet, hiçbir fark yoktur. Aksini iddia etmek komik olur. Bunu bütün akaryakıtçılar bilir. Fiyat neden bu kadar farklı diyecek olursanız o başka bir konudur.
Ekstra katıklı motorin meselesine gelince; bunun kükürt oranı da aynıdır. Ancak bazı katık ilaveleri ile motorun iç temizliği, yakıt performansı, fazla setan sayesinde daha iyi yanma ve daha az emisyon sağladığı ifade edilir; bu doğrudur. Bu platformda yorum yapan değerli arkadaşların haklılığı işte burada başlıyor. Ekstra katıklı diye aldığınız yakıtlar, gerçekten ekstra katıklı mıdır? Bu noktada akaryakıt aldığınız istasyon önemlidir. Bunun için katıklı akaryakıtınızı (ticari isimleriyle: nitro plus, ultimate, exellium, vmax, ultraforce, torojet, optimum vs) bilinen sağlam istasyonlardan almalısınız.
Ayrıca şu var; opet'in ultraforcu ile mesela Shell'in nitro plus'ı arasında - ya da adını üstte yazdıklarımla-, transfer aracına doluma kadar yine bir fark yoktur. Şöyle bir fark olabilir; biri Tüpraş'ın yakıtını ekstra katıklı hale getirmiştir, diğeri gemi ile gelen ithal motorini ekstra katıklandırmıştır. Rafirinerlerde son ürüne geçişte aşamalar değişmeyeceği için, bunu alanında uzman olanlardan başkası elle, gözle, gaza basmakla veya başka yöntemle anlayamaz. Laboratuvar testi şarttır. Fazla uzatmayayım; Yeni nesil araçlara ekstra katıklı yakıt koyalım tamam. Ama bunun opet'te de, shell'de de, total'de de aynı ürün olduğunu, farklı ticari markalarla bize satışının yapıldığını unutmayalım. Buradaki değerli yorumcuların yakıt ayırmalarının sebebi benim şahsi kanaatim; yola, trafik durumuna, aracın bakımına (yağ, filtre vs) ve lastik standartlarına göre değişkenlik gösteriyor. Yoksa opet'ten aldım az gitti, PO'dan doldurdum çok gitti demek sadece psikolojiktir. Bu değerlendirmeyi motorine göre yaptım. Benzin konusu ayrı bir tartışma konusudur. Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Eylül 28, 2014, 11:07:48 ÖS Gönderen: Crocodile14 »

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
  • Araç Modeli: fiat linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 150000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #191 : Eylül 29, 2014, 01:17:06 ÖÖ »
Soylediklerinizin coguna katilmakla birlikte bir yeri duzeltmekte yada ekleme yapmakta fayda var ekstra katkili yakitkarda dediginiz gibi tuprasin ayni yakiti ama kesinlikle ya istasyonda depoda yada tasima araclarinda muhakkak firmalar kendi gelistirdikleri katkidan yakitlarina  ekliyirlar o yuzden hepsinin mazotu farkli km ses performans degerlendirmeleri kesinlikle psikolojik degil gercektir sahsim olarakta 4-5 farkli dizel aracla 4-5 ayri yakiti (en cok bilinenler orn; po shell total opet bp gibi) denedim hepside ses km performans olarak bariz fark ediyor yoksa bu kadar buyuk bir cogunluk neden opet gurultulu calisiyor veya shell performansli gidiyor desin

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #192 : Eylül 29, 2014, 10:40:22 ÖÖ »
katkısız dizel zaten satılmıyor,yanlışmı biliyorum
katkışardan dolayı özellikle motorin çok fark ediyor

*

Çevrimdışı Crocodile14

• 92
  • +0/-0
  • Km: 55000
« Yanıtla #193 : Eylül 30, 2014, 01:28:12 ÖÖ »
Sayın anstzst nickli forumdaşım. Öncelikle saygılar sunarım... Evet, ısrar ediyorum psikolojiktir. Nasıl bu kadar eminsin, ya da ben sana mı gördüğüme duyduğuma mı inanayım dediğinizi duyar gibiyim :) Örnek vereyim; mesela siz Tüpraş dolumlu Shell'den ve yine Tüpraş dolumlu Alpet'ten yakıt alınmış iki ayrı araca binin. Bu araçların hangisinin shell'den yakıt aldığını bilmenize veya anlamanıza imkan yoktur. Bunu ne siz, ne de o yakıtı rafineriden kullanıcaya ulaştıran satıcı bile anlayamaz, algılayamaz. Eğer istasyonun deposu ve filtreleri temizse, akaryakıt dinlenmişse, iki yakıt da katıklı ise; farkı hiçkimse anlayamayacaktır. Çünkü fark yoktur. Dediğim gibi nitro plus da, torojet de birbirinin eşi ekstra katıklı yakıtlardır. Sadece birinin marka değeri dünyanın 180 ülkesinde faaliyet gösterdiği için daha yüksektir. Hepsi bu....
Sizin dediğiniz gibi motor sesi artsa veya yakıt sarfiyatı hissedilir bir şekilde yükselse; kimse o istasyonlara gitmez. İnsanlar deli mi niye kazıklandığını düşündükleri yere gitsinler??? Dediğiniz gibi olsa o istasyon 2 ayda batar, kimse gitmez, markası farketmez.
Pekiii, size böyle düşündürten ne olabilir? Mesela x petrol isimli opet'e gittiniz... Bu istasyondan yakıt aldığınızda önceye göre motor sesi daha yüksek diye düşündünüz. Bu sesi neye göre ölçtünüz ve nasıl mukayese ettiniz diye sormak icap eder. İşte size böyle düşündürten; yol/hava şartları, trafikteki dur kalklar ve diğer pek çok etkendir. Sizi temin ederim; Tüpraş üretimi yakıtların birbirlerinden farkı yoktur, çünkü olma imkanı yok. (Katıklı diye katıksız motorin satanları yok sayıyorum)
Ancak gemiyle gelen motorinin işleme kalitesi, petrol gravitysine göre biraz düşük olabilir. (Bu tür motorin katıkla tercihen güçlendirilmez, doğrudan kendi kullanıcısına toptan satışa sunulur. Ayrıca kalitesinin tespiti için laboratuvar testi şarttır) Ama böyle olunca bu, her marka için geçerlidir. Ne yani, hep aynı markanın ürünü mü fazla ses çıkartıp daha az km yol götürüyor??? Elbette hayır. Burada bir markanın motor sesi yüksek demek, sadece psikolojiktir.
Bence böyle düşünülmesinde en büyük etmen YGS çin opet&fiat ortaklığıdır. Bizleri bir markaya odaklamak için bu tür atraksiyonlar kullanıcı nezdinde zorunluluk gibi algılandığı için, ilgili markaya antipati beslenebiliyor. Laf aramızda ben de bundan rahatsız olmuyor değilim. Ben de ekseriyetle opet otobil ve shell yakıt karttan alım yapıyorum. Lineam ile ayda ortalama 6-7 bin km yol yapıyorum.
Şunu da tekrar hatırlatayım; Mesela BP, Marmara bölgesi için Kocaeli Yarımca'da Shell tesisinden dolum yapar. Katıklı veya katıksız, iki motorin farklı marka bile olsa, birbirinin aynısıdır. Yani nitro plus ve ultimate birbirinin tıpatıp aynı üründür. shell fazla ama BP daha az yol gidiyor demek abesle iştigaldir. Petrotürk ve Termo'nun dolumunu opet yapar. Alpet hiçkimseye dolum yapmaz. Zamanla dolum yerleri değişebilir. Ama 5 ana dağıtıcı vardır. Bunlar Tüpraş'tan veya gemiden aldığı yakıtı, kendi tanklarından taşıma araçlarına ikmal eder.
Diyeceğim yakıtlar katıklı halleriyle bile aynı yerden doluyor. Bu tesislerde 4 ana dolum hortumunda; 95 ve 97 benzin ve katıklı-katıksız motorin var. Dağıtım firmaları da bunları kendi ikmal araçlarına koyarak istasyonlara ulaştırıyor. (Çok önceden kendileri istasyonlara bidonla katkı gönderirdi) Siz, ben ya da başkası ne derse desin; büyük dağıtım firmaları (Shell, BP, PO, opet, total) piyasaya aynı ürünü sürüyor, biz de reklamlarına, markalarına ve fiyatlamalarına göre alıp tüketiyoruz.
Bütün bu yorumları standart motorin ürünlerine göre yapıyorum. Bana benzinde fark var deyin, ya da LPG'de de farklı derseniz; işte ona sonuna kadar haklısınız derim. Çünkü o ürünlerin durumları standart motorin gibi değil. Hilesi hurdası vs. daha farklı. Depoya benzin diye jet koyarlar, ancak 200 km sonra ne olduğunu anlarsınız.

Bu arada Bozo arkadaşa bilgi notu: Şu anda katıksız motorin elbette satılıyor. Ama bugün katıksız diye aldığımız motorin, Türkiye'ye ilk Total'in exellium diye getirdiği 350 ppm motorinden 35 kat, opet'in daha sonra getirdiği fullforce 50 ppm motorinden 5 kat daha az kükürt ihtiva eden standart 10 ppmli motorindir. (Eski adıyla kırsal motorin, eurodizelden önce 7000 ppm oranında kükürt ihtiva ediyordu) Kısacası eski eurodizeli şu anda katıksız motorin diye kullanıyoruz. Katıksız diye tabir edilen motorin ağırlıklı büyük araçlar, ticari araçlar, ziraat ve iş makinalarında kullanılmaktadır. Yine rivayetlere göre bu motorin katıklısına göre daha kalın ve daha çok yol gidiyor :)))
Saygılar.
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2014, 01:36:23 ÖÖ Gönderen: Crocodile14 »

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
  • Araç Modeli: fiat linea
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 150000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #194 : Eylül 30, 2014, 03:38:19 ÖS »
Evet uzun aciklaman icin tesekkur ediyorum ama yine israr ediyorum ve tezimde de israrciyim kesinlikle atladiginiz vega bilmediginiz bir yer vardir katkili olarak ayni yerden dolum yapsalar bile muhakkak istasyon depo ve ya yakit tasima tankerinde firmalar kendi gelistirdikleri katkiyi koyuyirlar ve bundan eminim yillardir bir dizel kullanicisi olarak ayni hava ve yol sartlarinda farki firmalarda bu kadar fark kesinlikle psikolojik degildir ha burda tek ince ayrinti var oda herkesin bunu anlayip anlayamayacagi ben arac konusunda hassasim ve en ufak ses perfirmans degisikligini hissediyorum ama bazisi hic farketmiyir cunku dinlemiyor ona sirsan senin dedigin gibi hepsi ayni ama bence ve benim gibi dusunen ve test yapan buyuk cogunluga gore fark muhakkak oluyor saygilar :)

*

Çevrimdışı ofhelord

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Ömer1934
  • Donanım: Active
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 28500
« Yanıtla #195 : Eylül 30, 2014, 03:40:48 ÖS »
bendeki araç 2013 active plus 1.3 multijet 95 bir senedir opetten alıyorum mazotu vede çok memnunum hem menzil hemde performans bakımından

*

Çevrimdışı topsakal1

• 22
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2012
  • Km: 42000
« Yanıtla #196 : Kasım 12, 2014, 11:38:42 ÖÖ »
Garanti sürem dolu ve opeti terk etmeyi düşünüyorum. Tüm yorumları okudum kullanım ve değerlendirme açısından sanırım Shell bir adım önde gibi. Ama kararsızım hala

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Km: 135.000
« Yanıtla #197 : Kasım 12, 2014, 03:09:32 ÖS »
Garanti sürem dolu ve opeti terk etmeyi düşünüyorum. Tüm yorumları okudum kullanım ve değerlendirme açısından sanırım Shell bir adım önde gibi. Ama kararsızım hala

PO öneririm kesinlikle.

olmadı shell ..

opet avearaj bir yakıt premium kalite değil, ancak kötü de değil kesinlikle. menzil gayet iyi. sadece araç sesi bir miktar daha yüksek gibi.

Totalin kendi istasyonunu önerenler var. TEB Bonus ile de indirimli.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı halils2

• 478
  • +2/-0
  • Araç Modeli: active plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 50000
« Yanıtla #198 : Kasım 12, 2014, 03:16:15 ÖS »
Normalde yakıtımı opetten alıyorum po yu denemek için istasyona yanaştım araçtan indim. Pompacı abimiz yanımdan gecip rcz ye yakıt koymaya gitti sonra clio geldi ona yakıt dolumu yaptı orda takılmaya başladı tabi bu arada 1 2 dakika geçti yanımdan geçen adam sanki ben orda yokmuşum gibi beklemeye sağa sola bakınmaya başladı. Ben de bindim araca çıktım ordan daha da uğramam sanırım :). Geçen 1 2 hafta önce de ordan 1 defa yakıt almıştım hizmetinden memnun kalkadım. Yakıtı belki iyi ama hizmet 0

*

Çevrimdışı voozy

• 21
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea dynamic
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Easy
  • Km: 105000
« Yanıtla #199 : Kasım 12, 2014, 03:23:57 ÖS »
bp ile opet arada shell uzun zamandır bunların dışında birşey tercih etmedim...

*

Çevrimdışı yavuzyazici

• **
  • 11
  • +0/-0
  • Km: 130000
« Yanıtla #200 : Kasım 29, 2014, 11:29:20 ÖÖ »
Arkadaslar tum yakitlari defalarca denedim.
benim size tavsiyem totalin exellium u...
sessizlik performans mukemmel...
 bp opet shell fullsave bu 3 firma esit ozelliklli yakit
shell nitro hepsinden daha peformansli ve temizlik katkili ancak az km ve sesli calisma dezavantaji var..total heryonuyle mukemmeldir (exellium)

*

Çevrimdışı mrt03mrt

• 138
  • +0/-0
« Yanıtla #201 : Kasım 29, 2014, 11:51:18 ÖÖ »
Shell
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2014, 11:53:36 ÖÖ Gönderen: mrt03mrt »

*

Çevrimdışı halils2

• 478
  • +2/-0
  • Araç Modeli: active plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 50000
« Yanıtla #202 : Kasım 29, 2014, 02:01:42 ÖS »
Arkadaslar tum yakitlari defalarca denedim.
benim size tavsiyem totalin exellium u...
sessizlik performans mukemmel...
 bp opet shell fullsave bu 3 firma esit ozelliklli yakit
shell nitro hepsinden daha peformansli ve temizlik katkili ancak az km ve sesli calisma dezavantaji var..total heryonuyle mukemmeldir (exellium)
Aracı aldığımda totalden mazot alıyordum ki eski aracıma da aynı istasyondan lpg alırdım,  araç duman atıyordu opetten aldım po dan aldım shellden aldım hiç birinde  duman yapmadı. Totali bıraktım duman yaptığı için. Şimdi opet ve shell kullanıyorum.

*

Çevrimdışı palpatine48

• 262
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea 1.3 multijet
  • Km: 103.000
« Yanıtla #203 : Aralık 17, 2014, 04:46:05 ÖS »
her zaman shell  :) o kadar bağımlısıyım ki uzak bir yere gideceksem depoyu ağzına kadar dolduruyorum ve depoya iki tane 5 litrelik yedek bidon koyuyorum. belki gittiğim yerlerde shell bulunmaz bulunsa da yaşadığım yerdeki kaliteye sahip yakıt satmaz diye.

*

Çevrimdışı badokan

• 30
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Emotion
« Yanıtla #204 : Mart 13, 2015, 09:02:49 ÖÖ »
opetten kimse memnun değil. aracın sesi artıyor araç çekmiyor. gibi sözler duydum. ama ankette herkes opet kullanıyor görünüyor :)))))

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Km: 135.000
« Yanıtla #205 : Mart 13, 2015, 10:13:20 ÖÖ »
opet 10 numara yakıt değil ama kötü de değil.
çekiş problemine rastlamadım. ekonomik mi derseniz bence evet.
ama motor sesi daha sesli çalışıyor PO ya göre.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı linea412

• 451
  • +0/-0
  • Donanım: Pop
  • Km: 22000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #206 : Nisan 20, 2015, 12:19:45 ÖÖ »
Yillardir shell otogaz ve aygaz kullanan biri olarak, TP (Türkiye Petrolleri) LPG otogaza geçtim.. Tp'nin gazi kesinlikle daha cok kilometre yaptırıyor (başka kullanıcılar da ayni şeyi soyluyor, psikolojik değil).. En iyi yakit, en cok kilometre yaptıran yakıttır diyor ve sizi de bunu denemeye davet ediyorum.. Memnun kalmazsaniz, kaldığımız yerden devam edersiniz. Şuan memnun kaldım, ins. ilerde basıma bir sıkıntı çıkarmaz...
1-Doğan SLX 1.6 ie + LPG, 1999 model, Kullanım:10.000 km (2009-2010)
2-Opel Astra H 1.6+ LPG, 2010 model, Kullanım: 54.000 km (2010-2013)
3-Renault Kangoo Multix 1.5 dci, 2004 model, Kullanım: 20.000 km (2013-2014)
4-Fiat Yeni Linea Pop 1.4 Fire + SP + LPG, 2014 model, (2014-....?)

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Lounge
  • Km: 67000
« Yanıtla #207 : Nisan 20, 2015, 12:29:09 ÖÖ »
Yeni Linea Urban 1,3 Multijet 95 hp "0" Km aldım, şu an 100 km'yim. Forumlardan okuduğum,çevremden sorduğumda farklı farklı yorumlar, kişiden kişiye değişen cevaplar aldım.
Sorum Şu: "0" Km olarak aldığım arabamda hangi Akaryakıt Şirketinden hangi Diesel yakıtı tercih etmeliyim ki; uzun yıllar (ortalama 5 yıl)  gerek aracın yakıt sisteminde gerekse motor sisteminde sıkıntı yaşamamak suretiyle, öncelikle Allah Kaza bela vermesin, sorunsuz kullanmak istiyorum. Bu hususta bilgi verirseniz. sevinirim. İlk yakıtımı İstasyon yakın olduğu için Shell GTL 100 TL aldım
Aracı alırken OPET Ultra Force yakıtı tercih etmem söylendi.
OPET konusunda aracın gürültülü çalıştığını, performansın düşük olduğu, menzil konusunda az yol alındığı;
SHELL motor sesinin düşük olduğu,performansın ve menzilin iyi olduğu,
TOTAL aracın sessiz çalıştığı, performans ve menzilin çok iyi olduğu, ayrıca yakıt deposu temizleyici katkı maddesiyle temiz kaldığı söyleniyor.
opet,total ve shell kullandım.bunların dışında diğer firmaların yakıtlarını hiç kullanmadım.opet motor sesi normal mesafe kısa,shell motor sesi normal mesafe iyi,total motor sesi az mesafe iyi.şunu çok net olarak anladım totalden yakıt aldığım sürece araç sabahları ilk marşta çok rahat çalışıyordu.kontağı çevirir çevirmez marş alıyor ve havalar soğuk olmasına rağmen motor oldukça sessiz çalışıyordu.fakat totalin istasyonu bana ters ve uzakta kaldığı için şuan shell den alıyorum.kısaca benim favorim total.

*

Çevrimdışı aankara25

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #208 : Nisan 20, 2015, 10:14:12 ÖÖ »
Shell'in Nitro Diesel ini tavsiye ederim.

*

Çevrimdışı ÖMER FARUK

• 616
  • +1/-0
« Yanıtla #209 : Nisan 20, 2015, 10:25:58 ÖÖ »
Merhabalar benim aracım 2008 1.3 linea hep opetten alıyorum sabahları işe giderken ilk 5 veya 10 dk çok sesli çalışıyor oda herhalde motor suyunun antifiriz olmaması ve su olması yüzündendir havalarda soguk ve her zaman opetten fullforce alıyorum ve çok iyi bir yakıt ama şimdi ben her zaman ordan alıyorum ama bi kart çıkartıp opetten ve bi enjeksiyon tıkanıklıgı yüzünden falan bir şey olursa onlar öderlermi ama arabanın garntisi yok.
Ben son sorunuzu opet müşteri hizmetlerine sormuştum önceden. Opet kart yanımda olmadığından normal almıştım aradığımda şu cebabı verdiler.Aldığınız yakıtın fişini diğer alıma kadar saklayın bir sorun çıkarsa yakıtımız garantilidir yakıttan kaynaklanan tüm masrafları karşılarız dediler.