*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: Hangi Akaryakıt Firmasını Kullanıyorsunuz?
« Yanıtla #300 : Aralık 13, 2016, 03:47:45 ÖS »
ses ve vuruntu konusu gerçek. (şahsi kanaatim.az yakma çok yakma shell haricinde çok söylenemez)
çekiş konusu da bence genelde aynı. ama ses değişiyor gerçekten.

motor son yaktığı yakıta ilişkin ataeşleme verilierini hafızada tutup ona adapte oluyormuş (kartaş servis şefi dedi)
farklı yakıt alınca ilk aşamada daha iyiymiş bu yakıt diye algılanırmış.
sonra her neye adapte oluyorsa motor ( ateşleme anları , hava karışımı vb. sanırım ayarlıyor) tekrar aynı düzene dönüyormuş.

ben anlattıklarından öyle anladım.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı Selim KILINÇ

• 87
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2007
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 155000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #301 : Aralık 22, 2016, 08:54:31 ÖS »
Psikolojik mi nedir? iki gün önce SHELL pompaya yanaştım önce WÜRTH Enjektör temizleyici döktüm üzerine yakıt aldım daha önce OPET iki depo bitirdim. Forumda biryeye yazdım bulamadım konuları okudukça bulduğum yere yazmaya çalışıyorum aynı konudan çok yeni konu açılıyor gerçekten yöneticilerimiz birleştirme yapabilirler konular toparlanabilir. neyse konumuza gelelim vallaha çalıştırıp hareket ettiğimde bariz bir şekilde seste düşüş oldu şöyle ki arabamın adını "Kır kır kır kır" koymuştum biraz daha koyu bas ses var ve azalma ayıca performans aynı düşüş yükseliş yok gibi onu fark edemedim işin gerçeği. 
1989 FİAT ŞAHİN,
1994 FİAT DOĞAN,
2005 FİAT DOBLO,
1990 FİAT ŞAHİN,
1997 FORD MONDEO,
2007 FİAT LİNEA

*

Çevrimdışı rifat

• 359
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Urban
  • Km: 75555
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #302 : Aralık 22, 2016, 09:50:15 ÖS »
Çevremdeki dizel kullanıcıları ki genelde uyuz tiplerdir, bp den sasmiyorlar ve bir depoda 50 km kadar fazla gittiğini iddia ediyorlar.ben tam anlamıyla denemedim.
iyilik yapar gibi görünme..iyilik yap görünme...

*

Çevrimdışı muhozcan

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA 1.6 MULTİJET
  • Araç Modeli: LİNEA 1.6 MULTİJET
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 136000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #303 : Mart 30, 2017, 12:06:03 ÖÖ »
Herkese merhabalar....Aranıza yeni katıldım..uzun zaman önce yapmış olduğum araştırmalar neticesinde....

Setan sayısı ;dizel yakıtın kendi kendine tutuşabilme kabiliyetini gösteren bir ölçüdür. Setan sayısı yüksek olan yakıt kolay tutuşabilir ve hızlı bir şekilde yanabilir.
Dizel motorlarda yakıt silindir içerisinde yanma zamanında herhangi bir kıvılcım olmaksızın basıncın ve sıcaklığın etkisi ile kendiliğinden tutuşur. Setan sayısının önemi burada ortaya çıkar çünkü motorlarda yapılan hesaplamalar sonucu yakıtın yanmasının en verimli olduğu motor zamanı( pistonun üst ölü noktayı krank mili cinsinden 4-5 derece geçtiği an ) belirlenmiştir. Yakıtın tutuşma kabiliyeti (setan s**ayısı) yüksek olmalıdır ki yanma zamanında kendiliğinden kolayca tutuşabilsin ve istenilen zaman içerisinde yanma olayı olup bitsin. Eğer setan sayısı yeteri kadar yüksek değil ise yakıtın tamamı yanması gereken zaman aralığında yanamaz. Yanma zamanından sonra yanan yakıt fazla verimli olmaz. Yani piston aşağıya doğru uzaklaştığı için yanmasının oluşturduğu basınç pistona fazla bir itme gücü sağlayamaz.
Setan sayısının yüksek olması büyük dizel motorlarda istenmez hatta bu motorlarda uygun olan setan sayısı düşük olandır. Fakat küçük silindirli, yüksek hızlı motorlarda yani dizel yakıt ile çalışan binek araçlarda setan sayısı önemlidir çünkü bu motorlarda yanma süresi 0,01 ile 0.001 saniye arasında değişir. Bu küçük zaman aralığında yakıtın yanabilmesi için setan sayısı yüksek olmalıdır. *

Setan sayısı gerektiği kadar yüksek olmayan bir yakıt kullanılan motorda şunlar gözlenebilir:

· Motor ilk harekete daha zor geçer.
· Çalışmaya başladıktan sonra beyaz duman atma süresi artar.
· Vuruntu yaparak güç kaybına ve malzeme yorulmasına yol açabilir.
· İstenilen verim elde edilemez.

Setan sayısı hakkında unutulmaması gereken en önemli husus; yakıtın setan sayısının motorun hızına ve silindirlerin büyüklüğüne göre olmasıdır. Gerekmediği halde yüksek setan sayılı yakıt kullanılan motorun verimi düşer.
Motor sanayindeki gelişmeler ile ateşleme sistemleri de gelişmiştir. Bu da setan sayısının önemini azaltmaktadır. Şu anki son model dizel araçlarda kullanılacak yakıtın setan sayısının yüksek olmasının motor verimine ve ekonomisine faydası ihmal edilecek kadar azdır.
Sonuç olarak: akaryakıt firmaları setan sayısını ortalama % 5-6 arttırmış oldukları yeni dizel yakıtların motorumuza vereceği fayda göz ardı edilebilecek kadar azdır.

Yeni çıkan dizel yakıtlarda kükürt oranı önemli bir miktarda düşürülmüştür. Kükürt miktarı düşürülmüş yakıtlar aracımıza vereceği fayda çok önemlidir. Ayrıca bu yakıtların aracımıza vereceği faydanın yanı sıra doğaya da daha az zarar verirler. Kükürt miktarı düşürülmüş yakıtın kullanıldığı motorlarda emisyon değerleri yarı yarıya düşmektedir.
Kükürt yakıt içerisinde istenmeyen bir maddedir. Fakat üretimde yakıt içerisindeki kükürt oranını sıfıra düşürmek çok zordur. Emme ve egzoz sisteminde ki korozyonun başlıca sebebi yakıt içerisindeki kükürt ve kükürt bileşenleridir.
Yakıt içerisinde bulunan kükürt; yakıt ile yanıp oksijenle birleşerek kükürt dioksit veya trioksiti oluşturur. Ayrıca yakıtın yanması ile bir miktar su buharı oluşmaktadır. Su buharı kükürt dioksit veya trioksit ile birleşerek sülfürik asiti meydana getirir. Sülfürik asit çok şiddetli bir aşındırıcı olduğu için motor elemanlarının aşınmasına sebep olur. Egzozdan dışarıya atıldıktan sonra asit yağmurlarının oluşumuna fayda sağlar, bitki örtüsüne ve insan sağlığına zarar verir. Bu sebepten dolayı yakıttaki kükürt miktarı mümkün olduğu kadar az olmalıdır.

Yeni çıkan dizel yakıtlarda kükürt ve setan sayısının yanı sıra çeşitli katkı maddeleri de konulmuştur. Bu katkılar:
· Deterjan katığı: bu katkı sayesinde yakıtın dolaştığı her noktada faydalı sayılabilecek derecede temizlik sağlar.
· Yakıtın soğuk havalarda akışkanlığını koruması için donma noktasını düşürücü katkılar konulmuştur.
· Yanmanın daha iyi olması ve kurum bırakmaması için katkı konulmuştur.

gördüğünüz gibi setan miktarı motorinde önemli bir etkendir...

Daha fazlasını isteyenlere Excellium Eurodiesel.

Sürtünme azaltıcı özelliğiyle motordaki mekanik kayıpları azaltır ve bu özelliğiyle motorun randımanını arttırır, yakıt ekonomisi sağlar.

Deterjan özelliğiyle motoru temizler ve yakıt sistemine zarar veren birikintileri azaltır. Enjektörler ve emme supapları gibi motorun hassas parçalarının temizliğini yaparak motorun daha sağlıklı çalışmasını sağlar, ömrünü uzatır. Yakıt sistemini paslanmaya karşı korur. Setan sayısı standart bir Eurodiesel'e göre ortalama 3 puan daha yüksektir. Motor sesini 2 dB (%37 oranında) azaltır. Çevrecidir, motora ve çevreye zarar veren kükürt oranı normal motorine göre çok daha düşüktür (max 10 ppm). Ayrıca egzoz gazı emisyonu dengelenmiş ve düşürülmüştür. Standart bir Eurodiesel'e göre Karbonmonoksit emisyonu %20'ye ve sera etkisi yaratan Karbondioksit emisyonu ise % 5'e varan oranlarda daha düşüktür. Üretimindeki üstün teknoloji dolum sırasındaki köpük oluşumunu azaltır. Oluşan köpük 5 saniyeden daha kısa bir sürede kaybolur.

Excellium Eurodiesel setan miktarı en yüksel dizel dir...dolayısıyla Türkiye de bence en çok verim alınabilecek yakıttır....

hepinize iyi geceler....

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #304 : Mart 30, 2017, 10:08:47 ÖÖ »
Herkese merhabalar....Aranıza yeni katıldım..uzun zaman önce yapmış olduğum araştırmalar neticesinde....

Setan sayısı ;dizel yakıtın kendi kendine tutuşabilme kabiliyetini gösteren bir ölçüdür. Setan sayısı yüksek olan yakıt kolay tutuşabilir ve hızlı bir şekilde yanabilir.
Dizel motorlarda yakıt silindir içerisinde yanma zamanında herhangi bir kıvılcım olmaksızın basıncın ve sıcaklığın etkisi ile kendiliğinden tutuşur. Setan sayısının önemi burada ortaya çıkar çünkü motorlarda yapılan hesaplamalar sonucu yakıtın yanmasının en verimli olduğu motor zamanı( pistonun üst ölü noktayı krank mili cinsinden 4-5 derece geçtiği an ) belirlenmiştir. Yakıtın tutuşma kabiliyeti (setan s**ayısı) yüksek olmalıdır ki yanma zamanında kendiliğinden kolayca tutuşabilsin ve istenilen zaman içerisinde yanma olayı olup bitsin. Eğer setan sayısı yeteri kadar yüksek değil ise yakıtın tamamı yanması gereken zaman aralığında yanamaz. Yanma zamanından sonra yanan yakıt fazla verimli olmaz. Yani piston aşağıya doğru uzaklaştığı için yanmasının oluşturduğu basınç pistona fazla bir itme gücü sağlayamaz.
Setan sayısının yüksek olması büyük dizel motorlarda istenmez hatta bu motorlarda uygun olan setan sayısı düşük olandır. Fakat küçük silindirli, yüksek hızlı motorlarda yani dizel yakıt ile çalışan binek araçlarda setan sayısı önemlidir çünkü bu motorlarda yanma süresi 0,01 ile 0.001 saniye arasında değişir. Bu küçük zaman aralığında yakıtın yanabilmesi için setan sayısı yüksek olmalıdır. *

Setan sayısı gerektiği kadar yüksek olmayan bir yakıt kullanılan motorda şunlar gözlenebilir:

· Motor ilk harekete daha zor geçer.
· Çalışmaya başladıktan sonra beyaz duman atma süresi artar.
· Vuruntu yaparak güç kaybına ve malzeme yorulmasına yol açabilir.
· İstenilen verim elde edilemez.

Setan sayısı hakkında unutulmaması gereken en önemli husus; yakıtın setan sayısının motorun hızına ve silindirlerin büyüklüğüne göre olmasıdır. Gerekmediği halde yüksek setan sayılı yakıt kullanılan motorun verimi düşer.
Motor sanayindeki gelişmeler ile ateşleme sistemleri de gelişmiştir. Bu da setan sayısının önemini azaltmaktadır. Şu anki son model dizel araçlarda kullanılacak yakıtın setan sayısının yüksek olmasının motor verimine ve ekonomisine faydası ihmal edilecek kadar azdır.
Sonuç olarak: akaryakıt firmaları setan sayısını ortalama % 5-6 arttırmış oldukları yeni dizel yakıtların motorumuza vereceği fayda göz ardı edilebilecek kadar azdır.

Yeni çıkan dizel yakıtlarda kükürt oranı önemli bir miktarda düşürülmüştür. Kükürt miktarı düşürülmüş yakıtlar aracımıza vereceği fayda çok önemlidir. Ayrıca bu yakıtların aracımıza vereceği faydanın yanı sıra doğaya da daha az zarar verirler. Kükürt miktarı düşürülmüş yakıtın kullanıldığı motorlarda emisyon değerleri yarı yarıya düşmektedir.
Kükürt yakıt içerisinde istenmeyen bir maddedir. Fakat üretimde yakıt içerisindeki kükürt oranını sıfıra düşürmek çok zordur. Emme ve egzoz sisteminde ki korozyonun başlıca sebebi yakıt içerisindeki kükürt ve kükürt bileşenleridir.
Yakıt içerisinde bulunan kükürt; yakıt ile yanıp oksijenle birleşerek kükürt dioksit veya trioksiti oluşturur. Ayrıca yakıtın yanması ile bir miktar su buharı oluşmaktadır. Su buharı kükürt dioksit veya trioksit ile birleşerek sülfürik asiti meydana getirir. Sülfürik asit çok şiddetli bir aşındırıcı olduğu için motor elemanlarının aşınmasına sebep olur. Egzozdan dışarıya atıldıktan sonra asit yağmurlarının oluşumuna fayda sağlar, bitki örtüsüne ve insan sağlığına zarar verir. Bu sebepten dolayı yakıttaki kükürt miktarı mümkün olduğu kadar az olmalıdır.

Yeni çıkan dizel yakıtlarda kükürt ve setan sayısının yanı sıra çeşitli katkı maddeleri de konulmuştur. Bu katkılar:
· Deterjan katığı: bu katkı sayesinde yakıtın dolaştığı her noktada faydalı sayılabilecek derecede temizlik sağlar.
· Yakıtın soğuk havalarda akışkanlığını koruması için donma noktasını düşürücü katkılar konulmuştur.
· Yanmanın daha iyi olması ve kurum bırakmaması için katkı konulmuştur.

gördüğünüz gibi setan miktarı motorinde önemli bir etkendir...

Daha fazlasını isteyenlere Excellium Eurodiesel.

Sürtünme azaltıcı özelliğiyle motordaki mekanik kayıpları azaltır ve bu özelliğiyle motorun randımanını arttırır, yakıt ekonomisi sağlar.

Deterjan özelliğiyle motoru temizler ve yakıt sistemine zarar veren birikintileri azaltır. Enjektörler ve emme supapları gibi motorun hassas parçalarının temizliğini yaparak motorun daha sağlıklı çalışmasını sağlar, ömrünü uzatır. Yakıt sistemini paslanmaya karşı korur. Setan sayısı standart bir Eurodiesel'e göre ortalama 3 puan daha yüksektir. Motor sesini 2 dB (%37 oranında) azaltır. Çevrecidir, motora ve çevreye zarar veren kükürt oranı normal motorine göre çok daha düşüktür (max 10 ppm). Ayrıca egzoz gazı emisyonu dengelenmiş ve düşürülmüştür. Standart bir Eurodiesel'e göre Karbonmonoksit emisyonu %20'ye ve sera etkisi yaratan Karbondioksit emisyonu ise % 5'e varan oranlarda daha düşüktür. Üretimindeki üstün teknoloji dolum sırasındaki köpük oluşumunu azaltır. Oluşan köpük 5 saniyeden daha kısa bir sürede kaybolur.

Excellium Eurodiesel setan miktarı en yüksel dizel dir...dolayısıyla Türkiye de bence en çok verim alınabilecek yakıttır....

hepinize iyi geceler....
Uzun zamandir yapmis oldugunuz arastirmalarinizin  somut sonuclari da var mi? Yoksa sadece  paylastiginiz bu 2 ayri alinti mi netice?
« Son Düzenleme: Mart 30, 2017, 10:10:18 ÖÖ Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı Ali Aslan Tan

• 64
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1,3 Multijet Dualogic
  • Araç Modeli: 2011
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 80000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #305 : Mart 30, 2017, 10:45:11 ÖÖ »
Lineamı 2011 yılında Aldım. Sürekli Opet'ten eurodiesel alıyorum. Yeğenimde VW Golf var, bana Petrol ofisini tavsiye etti. Birkaç kere denedim, sanki motor daha atak oluyor, ama sesi arttırdı. Yine Opet'e döndüm. Total exellium diesel de bir kaç kez kullandım, fena değil gibi.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #306 : Mart 30, 2017, 11:30:11 ÖÖ »
Surekli veya genelde ayni istasyondan markadan aliyorsaniz, ozellikle 2 yakit filte degisim arasi..
Eski yakit filtresine de acin bakin derim.. tamam mi devam mi hesabi..
Buraya kadar olan kisim icin kim temiz.belli eder,
20bin km, 20litre haric hep ayni marka (tum istasyonlarin isletmesi de ayni markaya ait, ayni istasyon dusunulebilir)
Sonuc, temiz... Ayni firma ile devam ve daha gec degisim araligi mumkun..

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #307 : Nisan 03, 2017, 05:29:04 ÖS »
Buna gerek duydar ise bunca zaman nasil bir yakit satiyorlardi acaba. Ben bazen dile getirirdim.. bu yakitta var bir seyler diye..

Burada servise her gittigimde, forumdaki dizel problemerinden bahsederdim servise... İlginc, 1.3 dizel en sorunsuz motor derlerdi.. gecen hafta da triger setini degistirirken konusu gecti..
Geriye bir tek yakit faktoru kaliyordu.. en ucuz ile en pahalli yakit firmaya gore %25 fiyat farki olabiliyor, kalite farki da var, ayda bir de olsa analizler yayinlaniyor vs.. ona ragmen dizellerde hic tr deki gibi sorun cikmiyor, uye oldugum forumlarda da, ukrayna, rusya, belarus, vs ortak bir platform,  tr de tasanan egr dpf map maf enjektor vs sorunlari ile karsilasan ender  denk geldi gibi..

Türkiye'de satılan akaryakıta 1 Ocak 2018'den itibaren Avrupa Birliği (AB) standartlarına uyum şartı getiriliyor.

03 Nisan 2017 - 10:18:44Hürriyet Haber

Resmi Gazete'nin 1 Nisan 2017 tarihli sayısında yayımlanan ve motorlu taşıtlarda kullanılan benzin ve motorin türlerinin çevre ve insan sağlığına yönelik etkilerini sınırlamaya ilişkin esasları belirleyen yönetmeliğe göre, benzin ve motorin ithalatı, temini ve sunumunda EN 228 ve EN 590 standardı kapsamında EPDK tarafından belirlenen teknik özellikler esas alınacak.

Yönetmeliğin "AB mevzuatına uyum" maddesinde, yönetmeliğin hazırlığında; 13/10/1998 tarihli ve 98/70/AT sayılı benzin ve motorin kalitesi hakkında Avrupa Parlamentosu ve Konsey Direktifi'nin dikkate alındığı vurgulandı.

http://www.hurriyet.com.tr/akaryakita-yeni-duzenleme-40415226
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2017, 05:31:37 ÖS Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
  • Km: 170000
« Yanıtla #308 : Nisan 03, 2017, 05:54:09 ÖS »
Buna gerek duydar ise bunca zaman nasil bir yakit satiyorlardi acaba. Ben bazen dile getirirdim.. bu yakitta var bir seyler diye..

Burada servise her gittigimde, forumdaki dizel problemerinden bahsederdim servise... İlginc, 1.3 dizel en sorunsuz motor derlerdi.. gecen hafta da triger setini degistirirken konusu gecti..
Geriye bir tek yakit faktoru kaliyordu.. en ucuz ile en pahalli yakit firmaya gore %25 fiyat farki olabiliyor, kalite farki da var, ayda bir de olsa analizler yayinlaniyor vs.. ona ragmen dizellerde hic tr deki gibi sorun cikmiyor, uye oldugum forumlarda da, ukrayna, rusya, belarus, vs ortak bir platform,  tr de tasanan egr dpf map maf enjektor vs sorunlari ile karsilasan ender  denk geldi gibi..

Türkiye'de satılan akaryakıta 1 Ocak 2018'den itibaren Avrupa Birliği (AB) standartlarına uyum şartı getiriliyor.

03 Nisan 2017 - 10:18:44Hürriyet Haber

Resmi Gazete'nin 1 Nisan 2017 tarihli sayısında yayımlanan ve motorlu taşıtlarda kullanılan benzin ve motorin türlerinin çevre ve insan sağlığına yönelik etkilerini sınırlamaya ilişkin esasları belirleyen yönetmeliğe göre, benzin ve motorin ithalatı, temini ve sunumunda EN 228 ve EN 590 standardı kapsamında EPDK tarafından belirlenen teknik özellikler esas alınacak.

Yönetmeliğin "AB mevzuatına uyum" maddesinde, yönetmeliğin hazırlığında; 13/10/1998 tarihli ve 98/70/AT sayılı benzin ve motorin kalitesi hakkında Avrupa Parlamentosu ve Konsey Direktifi'nin dikkate alındığı vurgulandı.

http://www.hurriyet.com.tr/akaryakita-yeni-duzenleme-40415226

Avrupa'da satılan euro dizel içinde max. 50 ppm kükürt bulunmakta. Türkiye'deyse 2004'ten sonra satilmaya basalanan euro dizel'de 350 ppm kükürt bulunmakta. Yani 7 kat kalitesiz ve buna rağmen pahalı dizel kullanıyoruz. Efendilerin yeni akıllarına gelmis de boyle duzenlemisler demek.
"gelişmiş ülke, fakirlerin bile arabaya bindiği ülke değil, zenginlerin bile otobüse bindiği ülkedir."

gustave petro

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #309 : Nisan 03, 2017, 06:02:42 ÖS »
Trde de o donemden beri 50ppm dir max..
Ama sadece bununla da bitmiyor
50ppm de. 5 farkli yakit markasindan numune analizi yapsaniz, yasara uysa bile icinden farkli kimyasallar cikabilir vs..

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #310 : Nisan 03, 2017, 06:06:02 ÖS »
50ppm de. 5 farkli yakit markasindan numune analizi yapsaniz, yasara uysa bile icinden farkli kimyasallar cikabilir vs..

Maalesef değil. Hatta kara pompa denilen, etiketsiz dizelde 15000 ppm kükürt bulunmakta.  Bunlar TSE'nin satılabilir izni verdigi rakamlar.
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2017, 06:10:17 ÖS Gönderen: paperring »
"gelişmiş ülke, fakirlerin bile arabaya bindiği ülke değil, zenginlerin bile otobüse bindiği ülkedir."

gustave petro

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #311 : Nisan 03, 2017, 06:13:50 ÖS »

Maalesef değil. Hatta kara pompa denilen, etiketsiz dizelde 15000 ppm kükürt bulunmakta.

Kanunen de standartlar geregi de.. akaryakit firmalarinin beyan ettigi de eurodizelde max 50ppm dir..
Malslesef degil derken, bu degern uzerinde yakit satan bildiginiz bir marka var mi?

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #312 : Nisan 03, 2017, 07:08:27 ÖS »
Kullanici el kitabinda bir kac yerde belirtilen  yakit satisi aslinda  piyasada yoktu anlasilan..

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #313 : Nisan 03, 2017, 07:54:55 ÖS »

Maalesef değil. Hatta kara pompa denilen, etiketsiz dizelde 15000 ppm kükürt bulunmakta.

Kanunen de standartlar geregi de.. akaryakit firmalarinin beyan ettigi de eurodizelde max 50ppm dir..
Malslesef degil derken, bu degern uzerinde yakit satan bildiginiz bir marka var mi?

Bildiğim bir marka yok, söylememek de en iyisi, marka karalamak vs. gibi düşünülebilir. Ama bu dediğim 350 ppm verisini işin içinde olan çok sayıda insandan duydum. Aslında mevcut yönetmelikte azami 50 de değil 10 ppm kükürt olmalı deniliyor... İşin denetlemesini EPDK'ya bırakmışlar, belli aralıklarla illerdeki pompalardan numuneler alıp analizini yaparak yayınlıyor.

2015'ten bazı ilginç veriler:

Dökümanın tamamı: https://goo.gl/bIRq7Q

« Son Düzenleme: Nisan 03, 2017, 08:04:46 ÖS Gönderen: paperring »

gustave petro

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #314 : Nisan 03, 2017, 08:16:01 ÖS »

Maalesef değil. Hatta kara pompa denilen, etiketsiz dizelde 15000 ppm kükürt bulunmakta.  Bunlar TSE'nin satılabilir izni verdigi rakamlar.
Ok ama bu kadar numunede max 10ppm gibi.. ortalama 6 gibi
50bile yok..
50 ppm in alti da sonradan 2 sinifa ayriliyor, biri 50 ye kadar, digeri de 10 kadar.. 
Bu konuda numuneler standartlara fazlasi ile uygun da..
Aykiri olanar da bu sebepten degil zaten
Analiz yapilmadan dileyen diledigi degeri de soyleyebir, kacak mazot kullaniyorsa is zaten degisir ama ortada 350 ppm lik urun satisi yapan marka yok, var ise istaston sahibinin kacak kullanimi veya baska hilesidir..

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #315 : Nisan 03, 2017, 08:46:27 ÖS »

Ok ama bu kadar numunede max 10ppm gibi.. ortalama 6 gibi
50bile yok..
50 ppm in alti da sonradan 2 sinifa ayriliyor, biri 50 ye kadar, digeri de 10 kadar.. 
Bu konuda numuneler standartlara fazlasi ile uygun da..
Aykiri olanar da bu sebepten degil zaten
Analiz yapilmadan dileyen diledigi degeri de soyleyebir, kacak mazot kullaniyorsa is zaten degisir ama ortada 350 ppm lik urun satisi yapan marka yok, var ise istaston sahibinin kacak kullanimi veya baska hilesidir..

Epdk'yı pek guvenilmemesi gereken bir kurum olarak göruyorum. Faaliyetleri vs. tartışmalı. Aslında hukumetin vatandsin gozune sirin gozukmek icin kullandigi basit bir araç, örnegin dunyanin en pahalı benzinini kullaniyoruz, normal sartlarda epdk'nın dunyaya bakip fiyat belirlemesi yapmasini bekleriz oyle degil mi. Peki epdk ne yapiyor gidiyor akaryakit firmasina diyor ki kar payinizi azaltin. Oysa bilmiyor mu ki pahaliligin sebebi vergiler, maliyeyle gorusmesi gerekirken akaryakit firmasini muhatap aliyor. Elektrik dagitimi meselesi de ayri konu, ona da epdk bakiyor, korunan vatandas mi yoksa baska seyler mi ortada. Simdi boyle bir kurum ola ki analiz verilerinde hata yapsin, ama yapmamistir demekten baska sansimiz yok. Ulkemizde dizel motorlarin emme manifoltlari (EGR) 50 bin km'den itibaren dolmaya basliyor, analiz mi emme manifoltu mu derseniz ben emme manifoltu derim.
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2017, 08:49:57 ÖS Gönderen: paperring »

gustave petro

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #316 : Nisan 03, 2017, 09:12:39 ÖS »

Epdk belki de bakmistir...56 ulke icinde pahallilikta benzinde 17, dizelde 23. Sirada..
Benzin 5.16 tl, mazot 4.46tl olarak..
Gecen sene bir ara dizel turkiyede  bulgaristandan daha ucuzdu..

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #317 : Nisan 03, 2017, 10:00:56 ÖS »

Epdk belki de bakmistir...56 ulke icinde pahallilikta benzinde 17, dizelde 23. Sirada..

:) Bunu şaka olarak algılıyorum. Ya da sorun başka yerde: zammın ideolojisi, dini, imanı olmaz, bizim insanımız neden bunu hak etsin ki, benzinin %66'sı vergiden oluşuyor, maliyetin neredeyse 2.5 katı vergi... Ülkede benzinin fiyatı Bulgaristanı geçtim, Almanya'yla aynı. https://goo.gl/e7xorT :) Dediğiniz 17 ya da 23 ülkeye bakalım Norveç, İtalya, Hollanda, İsveç, Finlandiya vs.. Neden güldüğümü umarım anlıyorsunuzudr, bizim maaşlar Euro üzerinden ödenmiyor ki :)

EPDK da inanın aynı TÜİK gibi işsizliği, enflasyonu az gösterelim mantığında bir kurum.
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2017, 10:03:28 ÖS Gönderen: paperring »

gustave petro

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #318 : Nisan 03, 2017, 10:28:44 ÖS »

:) Bunu şaka olarak algılıyorum. Ya da sorun başka yerde: zammın ideolojisi, dini, imanı olmaz, bizim insanımız neden bunu hak etsin ki, benzinin %66'sı vergiden oluşuyor, maliyetin neredeyse 2.5 katı vergi... Ülkede benzinin fiyatı Bulgaristanı geçtim, Almanya'yla aynı. https://goo.gl/e7xorT :) Dediğiniz 17 ya da 23 ülkeye bakalım Norveç, İtalya, Hollanda, İsveç, Finlandiya vs.. Neden güldüğümü umarım anlıyorsunuzudr, bizim maaşlar Euro üzerinden ödenmiyor ki :)

EPDK da inanın aynı TÜİK gibi işsizliği, enflasyonu az gösterelim mantığında bir kurum.
Sonucta dedoginiz gibi en pahalli yakiti kullanmiyormusuz ;) gonderdiginiz linke gore de..
Dunyanin en pahalli yakitini kullaniyoruz demek baska , gelire gore yakit fiyati yuksek demek baska
Gelire gore pahalli olan da sadece yakit fiyati da degil zaten..
250gram 1, 1.25 tl olan ekmek bile pahalli kaliyor...
Bu arada tuprastan cikan motorinde kukurt max 10ppm..

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #319 : Nisan 03, 2017, 10:50:37 ÖS »

Sonucta dedoginiz gibi en pahalli yakiti kullanmiyormusuz ;) gonderdiginiz linke gore de..
Dunyanin en pahalli yakitini kullaniyoruz demek baska , gelire gore yakit fiyati yuksek demek baska

Pahalı olan tek şey akaryakıt değil, bu da durumu kabul edilebilir kılıyor tabii. :) Dedikleriniz o kadar komik ki zam değil fiyatta düzenleme yaptık ya da en pahalı değil en pahalı ikinci ülkeyiz demekle avunmaya benziyor. Dikkatliyiz, ki usüle takılıp esası kaçırıyoruz, keşke aynı dikkati daha önemli ve esası oluşturan şeylere de verebilsek :) 1 Euro = 4 TL, durum buyken Almanya'yla aynı fiyata benzin alıyoruz, motorinimiz de dünyanın en iyisi :) Umarım detaylarda hata yapmamışımdır, imla vs...
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2017, 10:57:57 ÖS Gönderen: paperring »

gustave petro

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #320 : Nisan 05, 2017, 04:02:50 ÖS »

Pahalı olan tek şey akaryakıt değil, bu da durumu kabul edilebilir kılıyor tabii. :) Dedikleriniz o kadar komik ki zam değil fiyatta düzenleme yaptık ya da en pahalı değil en pahalı ikinci ülkeyiz demekle avunmaya benziyor. Dikkatliyiz, ki usüle takılıp esası kaçırıyoruz, keşke aynı dikkati daha önemli ve esası oluşturan şeylere de verebilsek :) 1 Euro = 4 TL, durum buyken Almanya'yla aynı fiyata benzin alıyoruz, motorinimiz de dünyanın en iyisi :) Umarım detaylarda hata yapmamışımdır, imla vs...
Siz bahsettiginiz 350ppm kukurt bulunan dizel yakiti ve dunaynin en pahalli yakiti turkiye olan  listeyi paylasin yeter ;)

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #321 : Nisan 05, 2017, 04:18:12 ÖS »
Sizin petrol kuyunuz filan var herhalde. Fiyatlara toz kondurmuyorsunuz, memnunsunuz demek.
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2017, 04:40:28 ÖS Gönderen: paperring »

gustave petro

*

Çevrimdışı rifat

• 359
  • +0/-0
« Yanıtla #322 : Nisan 05, 2017, 05:02:29 ÖS »
Geçen hafta Fethiye'ye Rus milyarder bilmem kimin yatı geldi.140 m uzunluğunda tam 340.000 litre mazot aldı ve 900.000 lira civarında ödeme yapıldı.Lanet olsun ne biçim iştir.çiftçiye 4.60 tan mazot veriyorsun, rus milyardere 2.küsurdan veriyorsun...

*

Çevrimdışı paperring

• 102
  • +7/-0
    • Linea Bakım
« Yanıtla #323 : Nisan 05, 2017, 05:10:11 ÖS »
Geçen hafta Fethiye'ye Rus milyarder bilmem kimin yatı geldi.140 m uzunluğunda tam 340.000 litre mazot aldı ve 900.000 lira civarında ödeme yapıldı.Lanet olsun ne biçim iştir.çiftçiye 4.60 tan mazot veriyorsun, rus milyardere 2.küsurdan veriyorsun...

Şimdi itiraz gelir 4.60 değil, 4.45 diye. :)

gustave petro

*

Çevrimdışı ömerefe

• 75
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2007
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 120000
« Yanıtla #324 : Nisan 06, 2017, 12:49:07 ÖS »
bence de devlet akaryakıttan aldığı vergiyi düşürmeli resmen vergi dairesi benzinlikler 3 5 kuruş indirim yapılıyor sonra yine zam geçen sen bu zamanlardaki fiyatları düşünüyor insan yani inanılmaz ve çiftçiyede indirmli mazot verilmeli kesinlikle katılıyorum yat nedir zaten adamın parası varki yat almış çiftçi napsın?

*

Çevrimdışı mturhan

• 39
  • +1/-0
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 81000
« Yanıtla #325 : Nisan 06, 2017, 01:32:06 ÖS »
Devletin anlayisi hedefledigi vergiyi yakaladi mi sorun yok.otv kdv gibi vergiler dolayli vergiler olarak mevzuatta gecer.En buyuk sikintisi zenginden de fakirden de ayni verginin alinmasidir.Anayasada yer alan maddeye gore  herkes kamu giderlerini karsilamak uzere gelirleri nispetinde vergi odemekle mukelleftir denilmistir.Malesef bizim ulkemizde kamu hizmetinden faydalananlar ile vergi verenler arasinda ters bir iliski soz konusudur.deprem vergisi (otv)bir defaya mahsus gelmis sonra devam ettirilmistir.keske verdigimiz vergilerin nereye harcandiginin hesabini sorabilseydik bu ulkede.malesef bu kultur bizim ulkemizde yok.

*

Çevrimdışı zagor

• 127
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: LİNEA DUALOGİC
  • Araç Modeli: 2009
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 142000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #326 : Nisan 10, 2017, 04:45:16 ÖS »
Son birkaç depodur şekerpınar class tan alıyordum, en son 3,99 dan almıştım ama araç inanılmaz sağırlaştı ve vites değişimleri 2.000/2.200 devirden 3.000/3.500 dev,re kadar yükseldi. Işık yanana kadar kullandıktan sonra totalden fullledim ve sıkıntılar sona erdi. Class 'a dikkat arkadaşlar...

*

Çevrimdışı rifat

• 359
  • +0/-0
« Yanıtla #327 : Temmuz 18, 2017, 12:15:49 ÖS »
Boluda remoil var.tatile gittiğimde gördüm.benim bacanak hep ordan alırmış.güncel fiyat 3.89.dolduralım yola öyle çık dedi,tırstım.bizim motor nazlı abi,hyundai değil bu dedim.onun hyundai maşallah kızartma yağı koysa çalışacak.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 180000
« Yanıtla #328 : Temmuz 18, 2017, 12:26:20 ÖS »
Petrol ofisi filo kartim oldugundan orayi kullaniyorum artik. Dun aldim eurodiesel 4,30 lira normalde 4,51 di.

*

Çevrimdışı yunus emre

• 21
  • +0/-1
  • Araç Modeli: 2013 yeni kasa
  • Donanım: Easy
  • Km: 174000
« Yanıtla #329 : Eylül 12, 2017, 11:06:22 ÖÖ »
bizim araç petrol ofisinden vmax euro dizel aldığında çok az gidiyor yakıt hemen bitiyor ama opet ve shell de öyle değil sizce neden