*

Çevrimdışı abulbul08

• 97
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Urban
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Kasko ve Trafik Sigortası Ana Başlık
« : Aralık 21, 2012, 04:32:48 ÖS »
Kasko için aracıma grupamadan 695 TL fiyat aldım sizce nasıl. 4 yıllık kasko indirimi var.
Grupamayı tavsiye edermisiniz
« Son Düzenleme: Mart 17, 2014, 11:30:00 ÖÖ Gönderen: bozo »

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 65.000 km
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: Kasko ve Trafik Sigortası Ana Başlık
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2012, 04:42:47 ÖS »
tavsiye ederim ben 2 yıldır kullanıyorum 660 fiyat verdi banada. bir sıkıntı çekmedim.
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2012, 04:52:31 ÖS »
aracımı aldığımda (1.ocak.2012'de), fiat servisi bana 1100tl kasko parası çıkardı, ben 650tl aksigorta'dan yaptırdım(12 taksitli fiyatı)...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı admin

• *
  • 1146
  • +21/-1
  • HK
  • Kan Grubu: AB Rh +
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2012, 04:57:05 ÖS »
Kasko araştırması yaparken, üşenmeyip çoğu firmayla irtibata geçmekte fayda var.

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
  • Araç Marka ve Modeli: MERCEDES E200
  • Araç Modeli: 1995
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 158000
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2012, 05:14:21 ÖS »
Trafik sigortası dahil 1000 TL. ANADOLU SİGORTA. 2 yıllık kazasızlık indirimi artı 500 tl muafiyet var. İyi mi?
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı gri01

• 28
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: doğan slx 1.6 ie
  • Araç Modeli: 1998
  • Km: plus
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2012, 11:10:25 ÖS »
arkadaşlar.kasko yaparken fiyatların düşüklüğüne aldanmayın.ben sigortacıyım bakın kasko yapılmaan önce bi teklif dökümanı isteyin ve verilen teminatları kontrol edin.fiyatı düşürmek için yapılan bazı şeyler var..aracınızın bedelini düşürürler,deprem-sel temınatı,mini onarım temınatı,manevı tazmınat temınatı,arac cekım temınatı,hırsızlık anathtar kaybı temınatı verılmeyebılır.ıhtıyari mesulıyet tazmınatı mınımum tutulabılır,ferdi kaza tazmınatı mınımum tutulabılır.bunlar yapılarak cok uygun bı kasko fıyatı alırsınız.kaskoluyum sanarsınız ama allah korusun bısey  oldugunda  zaten ımza attıgınız ıcınde kabul etmıs olursunuz ve mahkemeye dahı gıtsenız hıc bısey elde edememıs olursunuz.uzun lafın kısası kasko yaparken teklıfe mutlaka bakın sonra onaylatın.aksi taktirde sigortacıya bagıs yapmıs olursunuz...

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
  • Araç Modeli: 2013
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2012, 07:35:25 ÖÖ »
arkadaşlar.kasko yaparken fiyatların düşüklüğüne aldanmayın.ben sigortacıyım bakın kasko yapılmaan önce bi teklif dökümanı isteyin ve verilen teminatları kontrol edin.fiyatı düşürmek için yapılan bazı şeyler var..aracınızın bedelini düşürürler,deprem-sel temınatı,mini onarım temınatı,manevı tazmınat temınatı,arac cekım temınatı,hırsızlık anathtar kaybı temınatı verılmeyebılır.ıhtıyari mesulıyet tazmınatı mınımum tutulabılır,ferdi kaza tazmınatı mınımum tutulabılır.bunlar yapılarak cok uygun bı kasko fıyatı alırsınız.kaskoluyum sanarsınız ama allah korusun bısey  oldugunda  zaten ımza attıgınız ıcınde kabul etmıs olursunuz ve mahkemeye dahı gıtsenız hıc bısey elde edememıs olursunuz.uzun lafın kısası kasko yaparken teklıfe mutlaka bakın sonra onaylatın.aksi taktirde sigortacıya bagıs yapmıs olursunuz...

Dogru tesekkurler. Ozellikle aracin fiyati ve muafiyete dikkat etmek gerek. Bir de sirkete kara verirken fiat servisi ile anlasmali bir firma tercih etmek iyi olabilir
Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı Forest_Gump

• 245
  • +0/-0
    • Siyanür Bilgisayar ve Güvenlik Sistemleri
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 30190
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2012, 10:02:38 ÖÖ »
axa sigorta 995 tl ye bir ay önce yaptırdım yol yardımına kadar full + full ucuz teklif alanlar gri01 in de dediği gibi sözleşmeyi bi okusunlar neler dahil neler değil.

*

Çevrimdışı Ccingiler

• *
  • 2450
  • +54/-9
  • Cengiz Cingiler
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 150.000
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2012, 10:03:40 ÖÖ »

10 numara  +1 puan
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR; KADERİNE TERKEDİLEMEZ[/b]

*

Çevrimdışı Orhan

• 23
  • +1/-1
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Active
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2012, 10:16:24 ÖÖ »

Geçen sene Işık Kasko'dan yaptırdım. Bana göre güzel bir kasko. Önce bana 1. basamak 1000 TL fiyat söylediler. Yaptıramayacağımı belirttim. En son 850 TL'ye yaptırmıştım. Tabi benim bilgim dahilinde oynamalar yapmıştık. Deprem ve selin çıkması, teminatlardaki değişiklikler, arabanın kasko bedelinin düşürülmesi gibi. Ama bir sene benim için çok stresli geçti. Acaba doğru mu yaptım diye.
Bu sene Anadolu Kasko'ya geçtim. Limitlerde ve teminatlarda hiç oynama yapılmadı. Herhangi bir kaza anında 10.000 TL'ye kadar olan hasarlarda hasarsızlık indirimini bozmuyor. 2. basamak 940 TL'ye yaptırdım.

*

Çevrimdışı bezek207

• 449
  • +12/-0
  • Araç Modeli: 2011 - Beyaz
  • Km: 44.000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2012, 10:29:35 ÖÖ »
ilk yıl kaskom 620 tl iken şuan 1,050 tl ödeyerek yenilemiştim.fiyatların yükselmesi bulunduğunuz ilin kaza oranına göre artış veya azalış gösteriyor

*

Çevrimdışı gri01

• 28
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: doğan slx 1.6 ie
  • Araç Modeli: 1998
  • Km: plus
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2012, 10:58:50 ÖÖ »
hangi şirket olursa olsun kasko yaptırırken siz arkadaşlarıma tek tavsiyem full isteyin en fazla max 100 tl fark olur o oynamalarla 100 tl fazla ödeyin ama full yaptırın ben lineama full yaptırdım istesem ennnnnnnnnnnnnnşğı fiyata cekerdım ama tek bır temınatta oynama yapmadım hayatın ne getırecegı bellı olmaz ve sonucta araçlarımız bir nevi sermayemızdır..özellikle teklifi incelemenizi ısrarla tavsiye ediyorum çünkü onayladıgınız anda size imzalatılan bilgilendirme formundaki temınatları kabul edıyor oluyorsunuz ve daha sonra oluşacak aksaklıklardan ötürü mağdur duruma düşersiniz.bunun çok örneğini gördüm mağdur olan çok adam gördüm içim gidiyordu.adamın aracı 30,000 tl kasko fiyatını düşürmek ıcın bedelle oynamıslar pert olmus arac şirket adama 25,000 tl ödüyür.adam itiraz edıyor benım aracımın degerı bu degıl dıye şirket bu sekılde gırılmıs dıyor.mahkemey basvuruyor hakkını aramak ıcın ama acente bılgılendırme formunu ımzalattıgı ıcın malesef dava musterı aleyhıne sonuclanıyor üstüne bırde sigorta mşirketi dava edıyor musterıyı ordan da tazmınat alyorlar.fiyat su kadar oldu dur sana indirim yapayım vs sözlere aldanmayın teklıfınızı ınceleyın ve ne ıstedıgını söyleyın sonra teklıfte o mıstegınızın olup olmadıgıa mutlaka bakın arkadaslar.en büyük tuzak size indirim uyguladım benım fıyatım bu bu benım özel indirimim gibi sözlerdır.temınatla oynanmıstır akabinde bilgilendırme formu ım zalatılır ve allah korusun hasar zamanında magdur olmak kacınılmaz olur.aramızda sigortacı kardeslerım abılerım mutlaka vardır.küçük büyük biz bir aileyiz.bu konuda benım atladıgım,söylemedıgım bısey varsa arkadaslarımızı bılgılendırelım lütfen...

*

Çevrimdışı Forest_Gump

• 245
  • +0/-0
    • Siyanür Bilgisayar ve Güvenlik Sistemleri
  • Km: 30190
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2012, 02:22:38 ÖS »
şahsen ben bişey imzalamadım ama teminatıda okudum eksik göremedim aksine baya baya fazlasıda vardı gurur duydum :)

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2012, 02:30:33 ÖS »
Valla bu işte tanıdık olması çok önemli.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Km: 26
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2012, 02:42:32 ÖS »
benim sigortacı kardeşimin arkadaşının babası. elinden gelen indirimi yapıyor. ama benim kaç senedir kaskom var ve kazam yok Allah'a şükür. ona göre indirimim var. (hırsızlık, doğal felaket, kaza, terör, mini onarım... vb hepsi var). ama gri01 dediği doğru iyi incelemek lazım...
NOT:ş,Şunu da belirtmek isterim, bazı kasko firmaları kaza yaparsanız arabanızda yan sanayi parça kullandırıyor (parçayı kasko firması tedarik ediyor, yetkili servis takıyor). Yani kaskonun yetkili servisle anlaşmalı olması da yeterli değil ve orjinal parçada israr etme şansınızda yok. Çünkü sözleşmenin altına imza atıyorsunuz.
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı abulbul08

• 97
  • +1/-0
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2012, 03:20:54 ÖS »
Araç Kasko değeri 48 000 TL gözüküyor. Ve full kasko ekranda görülen tüm özellikler işaretli.hırsızlık, doğal felaket, kaza, terör, mini onarım... vb hepsi var. Ben sadece şunu sormak istiyorum daha önce koç alianz kasko yaptırıyordum araç arıza yaptığında kasko bozulmadan ücretsiz servise çektiler. Servise 300 km mesafeden. Grupama sorun çıkarabilecek bir şirketmi onu sormak istiyorum

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
  • Araç Modeli: 2013
« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2012, 09:58:15 ÖS »
benim sigortacı kardeşimin arkadaşının babası. elinden gelen indirimi yapıyor. ama benim kaç senedir kaskom var ve kazam yok Allah'a şükür. ona göre indirimim var. (hırsızlık, doğal felaket, kaza, terör, mini onarım... vb hepsi var). ama gri01 dediği doğru iyi incelemek lazım...
NOT:ş,Şunu da belirtmek isterim, bazı kasko firmaları kaza yaparsanız arabanızda yan sanayi parça kullandırıyor (parçayı kasko firması tedarik ediyor, yetkili servis takıyor). Yani kaskonun yetkili servisle anlaşmalı olması da yeterli değil ve orjinal parçada israr etme şansınızda yok. Çünkü sözleşmenin altına imza atıyorsunuz.

Yetkili serviste yan sanayi parca kullanmak.... Dogru mu anladim. Bu cok ama cok buyk bir sorun bence. Daha nereye guvenecez yahu. Bu konuda bizi koruyan, ya da kontrol etmemiz gerekbiseyler var mi.

Aklima ilk gelen  buyuk firma ve buyk servis ile calismak geliyor, ya da birmot ile calismak. Diyelim ki Sigortam anadolu, servisim de birmot olursa bu ihtimal bir nebze de olsa azalir mi?
Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2012, 02:21:57 ÖÖ »
Bütün kasko şirketleri zarar açıkladılar. Hemde çok ciddi rakamlarda. Şu tutanak olayı bitirdi adamları. Fiyatlar çok arttı ve artacak. Şartlarda değişiklik yapıyorlar. Bilginiz olsun. Çok samimi olduğunuz birileri olmalı. Felaket dümenler dönüyor. Bir ara eksper olmayı bile düşündüm. Yat falan alırdım. Bizde ufak hasara pert yapıp yeni araç çeken dümbük zihniyet varken bunların olması normal ne yazıkki.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı tarik1967

• 541
  • +17/-2
  • Kendine Saygısı Olmayanın Başkasına Saygısı OLMAZ.
  • Km: 22900
« Yanıtla #18 : Aralık 23, 2012, 12:55:46 ÖS »
Axa acentesiyim, Evet şirket lerin tamamı zarar açıkladılar sebebi Trafik sigortalarından alınan acil yardım fonu - ayrıca türkiyede bulunan yabancı ve yerli olduğunu iddia eden (renault gibi) markaların fahiş yedek parça fiyatlarıdır. Bunun yanısıra Hasar Frekansı devamlı yükselen çeşitli markaların fiyatlarıda buna mukabil artmaktadır.. Örneğin Seat - Ford Fiesta - Hatta Renault Clio - Toyota Corolla bir kaçtanesi...
Kasko nun ince ayrıntılarından bir kaçı : Aracın bedeli - poliçede Muafiyet olmaması! - İhtiyari Mali Sorumluluğun Yüksek olması - Kiralık araç süresinin asgari 7 gün olması - Deprem Selsu da muafiyetin olmaması + Yeni alınan araçlarda Yeni değer Klozunun mutlaka olması gereklidir.

Kalın sağlıcakla...
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi....
Gerisi Vız gelir Tırıs Gider

*

Çevrimdışı duymazay11

• 820
  • +5/-0
  • Ayhan UĞUZ
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 125000
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2013, 08:55:15 ÖS »
 Arkadaşlar aramızda aracını kasko yaptırmadan kullanan varmı?Ben yaptırmadım.Pilakayı 11
yaptık yinede uygun fiyat yok.1000 TL nin üstünde hesap çıkarıyorlar.Şaştım yahu ne kadar çokmuş bu kaskolar.Hala hesaplatdırıyorum.Galiba kasko yaptırmıyacağım Benim şehir sakin
ve rahat yinede şehir dışına sık sık çıkarım artık.Linea avluda yatmaktan bunalıma girer,hiç böyle rahat yüzü görmedi.
Her sağlıklı kişi engelli adayıdır.

*

Çevrimdışı tarik1967

• 541
  • +17/-2
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 09:13:54 ÖS »
fiyat kasko da kriter değildir...
1 kasko yaptır ama düzgün şirketlere AXA , ANADOLU. ALİANZ. ERGO, GRUPAMA bunlar iyi.. diğerleri adamın canını sıkar...
Yok benim bu arabadan bir tane daha alacak hiç kullanmadığım param var dersen KASKO yaptırma....!!!
 :0012396:
Sonra ağlama....

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2013, 09:19:31 ÖS »
500 tl muafiyetli yapın. Fiyat %25 düşer.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı Ccingiler

• *
  • 2450
  • +54/-9
  • Cengiz Cingiler
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2013, 09:19:47 ÖS »
Tarık desene ben sigortacıyım diye.. Özelden fax no yollarsın Ayhan a.. O da ruhsatı faxlar bi el atarsın bilader... Hatta seni Forumun sigortacısı yapalım.....    :0012396:

*

Çevrimdışı tarik1967

• 541
  • +17/-2
« Yanıtla #23 : Ocak 28, 2013, 09:24:31 ÖS »
saçmalama sait MUafiyetli Poliçe En büyük hatalı poliçedir....
aman ha Deprem Muafiyetli selsu muafiyetli vs. aslaaa yaptırmayın...
Bu arada Cengiz abi aman abiii Ben AXA acentasıyım... ama 7 şirket daha var.
Faks ım 0212 4417374 beklerim.. Yardımcı oluruz işallah..

*

Çevrimdışı MSB

• 2141
  • +33/-17
  • Mehmet Sait BÜKÜCÜ
    • Biodal
« Yanıtla #24 : Ocak 28, 2013, 09:27:02 ÖS »
Muafiyet derken sadece 500 tl lik hasarlı kaza için. Bu arada öz eniştem Anadolu sigorta bölge acentesi. Konuya hakimim abi.
Mehmet Sait BÜKÜCÜ

*

Çevrimdışı Ccingiler

• *
  • 2450
  • +54/-9
  • Cengiz Cingiler
« Yanıtla #25 : Ocak 28, 2013, 09:27:29 ÖS »
Veee top Ayhana geçerr...

*

Çevrimdışı desturcek

• 461
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Focus Titanium
  • Km: 102000
« Yanıtla #26 : Ocak 28, 2013, 09:31:14 ÖS »
cevabı veren kişi sigortacı.güzel bi cevap vermiş.benimde kaskom yok,yaptırmıyorum.hem maddiyatta biraz zorlanıcam bide hala tam istediğim arabayı bulamadım.inş alırsam istediğim bişi belki yaptırırım maddiyat izin verirse.
1-)düzgün kullandıktan sonra sıkıntı yok ama dangalağın teki gelip sana çarpar,sigortası olmaz uğraşırsın.
2-)trafik sigortasına karşıla dersin parçalar geç gelir araban bekler.
3-)sigorta 25-30bin tl arası miktar ödüyor diye biliyorum.
4-)Ama şuda bir gerçek çok cahil var.kaskon yok,gidip mercedes e çarparsan diyor.zaten sigorta bi kısmını karşılıyor.Ve zaten mersedes e 25bin tl lik zarar verirsem bende yaşamam :D
yanlışım yok dimi ? trafik sigortasıda baya işlev görüyor.

*

Çevrimdışı tarik1967

• 541
  • +17/-2
« Yanıtla #27 : Ocak 28, 2013, 09:32:41 ÖS »
Muafiyet derken sadece 500 tl lik hasarlı kaza için. Bu arada öz eniştem Anadolu sigorta bölge acentesi. Konuya hakimim abi.
Bu konu öylemi 3 tane 600 tl lik kazada  1500 tl ödenmez 300 tl sigorta öder...
fiyattada % 10 15 arası düşer..

*

Çevrimdışı tarik1967

• 541
  • +17/-2
« Yanıtla #28 : Ocak 28, 2013, 09:33:37 ÖS »
her şeyi bilemezsin Sait...

*

Çevrimdışı duymazay11

• 820
  • +5/-0
  • Ayhan UĞUZ
  • Km: 125000
« Yanıtla #29 : Ocak 28, 2013, 09:34:12 ÖS »
saçmalama sait MUafiyetli Poliçe En büyük hatalı poliçedir....
aman ha Deprem Muafiyetli selsu muafiyetli vs. aslaaa yaptırmayın...
Bu arada Cengiz abi aman abiii Ben AXA acentasıyım... ama 7 şirket daha var.
Faks ım 0212 4417374 beklerim.. Yardımcı oluruz işallah..

Gönderdiğin faks için teşekkür ederim.En son 960 TL ye kadar düşüş oldu,bi yer kaldı orası araştırıyor bana uygun ne bulacak bir iki güne kadar yanına tekrar gidecem.Trafik sikortamın değişikliğini yapacaktı.34 plakaya sikorta yaptık 11 plakadan devam edecek.Kasko için o zaman karar verecez.
Her sağlıklı kişi engelli adayıdır.