*

Çevrimdışı CARTER

• *
  • 4
  • +0/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
Bagaj Hakkında Yardıma İhtiyacım Var
« : Kasım 30, 2023, 10:22:09 ÖÖ »
Herkese selamlar, bir hafta önce 2013 urban paket aracımın bagaj kısmında bir koku farkettim. İyice didiklediğimde sol arka çukurun döşemesinin alt kısmındaki süngerin baya kabarıp ıslak olduğunu gördüm. Başta nem olarak şüphelendim çünkü sol arkada yün karışımı battaniyelerim falan duruyordu. Egzoz sistemi ve yün battaniye arasında kalınca metal kısım nem yapacağını düşünmüştüm fakat dün İstanbul'da yapan yoğun yağmurdan sonra tekrar kontrol etmek istedim. Bu süreç içerisinde orayı temizleyip kurutmuştum. Her neyse tekrar kontrol ettiğimde dün tekrardan hafif ıslak olduğunu gördüm. Çok az da stepne kısmına su akıtmış. Nem olsa bu kadar su tutacağını düşünmüyorum. Araç büyük ihtimalle bagajın sol arka kısmından su alıyor fakat nereden aldığını çözemiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun kalırım.

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Bagaj Hakkında Yardıma İhtiyacım Var
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2023, 08:46:17 ÖS »
Sol arka stop lambasının yanında döşemeyi kaldırınca iç taraftan görebileceğin yaklaşık 3 cm çapında nasıl tarif edeyim park sensörü vs kablosunu dışarıdan almak için elastik conta gibi bir şey var yerinden çıkmış olabilir, o yerinden çıktığında içeriye su girebiliyor, kontrol etmende fayda var

*

Çevrimdışı CARTER

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2023, 12:52:31 ÖS »
Başka önerisi olan var mı?

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2023, 11:52:55 ÖS »
Başka önerisi olan var mı?

Anladığım kadarıyla araç dururkende su alıyor. Lineaların arka tahliye sistemi bi garip. Stopların üstüne geliyor su. Stopların altına dolup ordanda bagaja geliyor olabilir. Stop üstünü bi kontrol et. Olmassa o bölgeye az slikon çek. Suyun stop altına gitmesini engelle

*

Çevrimdışı CARTER

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2023, 01:02:49 ÖS »
Hocam inan sıkıldım artık bu nem işinden. Suyu nerden aldığı hala belli değil, saldım. Fiat kadar adi, sorunlu araba görmedim ben. Bir sürü kroniği var, güvenlik sıfır. Cidden soğudum arabadan, binilecek araba değil

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2023, 11:23:45 ÖS »
Hocam inan sıkıldım artık bu nem işinden. Suyu nerden aldığı hala belli değil, saldım. Fiat kadar adi, sorunlu araba görmedim ben. Bir sürü kroniği var, güvenlik sıfır. Cidden soğudum arabadan, binilecek araba değil

Dostum uzun süredir linea kullanıcısi olarak 100binlerce km yol yapmıs biri olarak bu soylediklerine katılmıyorum. Senelerdir bu formda yazışırız. Bu tür msjlarlara çok az şahit olduk. Muhtemelen bakımsız bir araca denk gelmışsin. Şuan 2 linea var. Biri 500bini devirdi biri 300e merdiven dayadı. Bırak bi çok kronik problemi tek bir kronik sorundan dahi bahsedemem. Daha geçenlerde yazdım fren sistemi sayesinde cok ciddi bi kazadan kurtuldum. Ama araç bakımsızsa sorunu sıkıntısı bitmez. Evet bakımsızlıktan sorunlar kronikleşmiş görünür.
Linea gerçekten bahsettığiniz gibi bi araç olsa çoktan satmıştım. Kısa süre binmek için aldığım aracı uzun yıllardır kıyıpta satamadım.
Slmlar

*

Çevrimdışı CARTER

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2023, 08:35:38 ÖÖ »
Dostum uzun süredir linea kullanıcısi olarak 100binlerce km yol yapmıs biri olarak bu soylediklerine katılmıyorum. Senelerdir bu formda yazışırız. Bu tür msjlarlara çok az şahit olduk. Muhtemelen bakımsız bir araca denk gelmışsin. Şuan 2 linea var. Biri 500bini devirdi biri 300e merdiven dayadı. Bırak bi çok kronik problemi tek bir kronik sorundan dahi bahsedemem. Daha geçenlerde yazdım fren sistemi sayesinde cok ciddi bi kazadan kurtuldum. Ama araç bakımsızsa sorunu sıkıntısı bitmez. Evet bakımsızlıktan sorunlar kronikleşmiş görünür.
Linea gerçekten bahsettığiniz gibi bi araç olsa çoktan satmıştım. Kısa süre binmek için aldığım aracı uzun yıllardır kıyıpta satamadım.
Slmlar

Abi ne bileyim ya, araç 30 binden beri bende. Şuan 164 binde. Bakımları vs. her sene düzenli olarak yaptırıyorum. Araba konusunda takıntılıyım, en ufak pürüz görünce sinirim bozuluyor. Geçen gün de durduk yere akümülatör kapağı çatladı. Nazar var büyük ihtimalle, çözemedim.