*

Çevrimdışı jamiryooo

• 35
  • +0/-0
  • Araç Modeli: linea 1.3
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
Arkadaşlar herkese selamlar
Başıma çok garip bir olay geldi. Araç evin önünde park halinde iken apartmanın 6. katından arabanın üzerine kedi düştü. araç tavanında şoför tarafı göçtü ve ön cam kırıldı. Kedinin sahibi hasarı karşılamayı kabul etti ama araçta değer kaybı oluşur mu ona emin olamıyorum. Aracın tavanını boyasız göçük düzeltme ile yapacaklar ancak işi yapacak kişi yine de dikkatli bakılırsa hafif dalgalanma görülebilir diyor. Fakat tavanda boya ve macun olmayacağı için değeri düşmez diyor. Ön cam da orijinal cam ile değişecek. Aracın hasarlı halinin fotolarını çektim, hatta ön camda çatlaklar arasında kedinin tüyleri var onun da fotosunu çektim. Kedinin araç üzerine düşme videosunu bile güvenlik kamerası kayıtlarından aldım.
Şimdi kafamı kurcalayan kısım aracın değeri bundan dolayı düşer mi? Tavanda boya ve macun olmadan göçük düzeltmeden geriye ufak tefek dalgalanma kalırsa ne kadar sorun olur? Fikriniz nedir? Ne yapsam karar veremedim. Aracı bugün özel bir servise bıraktık. Adamlar işe başladıktan sonra boyasız göçük düzeltme ile olmuyor mecbur macun ve boya yapacağız demezse şu anki durum bu şekilde.
Bir yanımda bu olay daha büyük kazadan sakındırır, o kadar detayı düşünme diyor.
Bu şartlar altında değer kaybı konusunda ne dersiniz?

Not: Kedi yaşıyor, bir şey olmadı ona.

*

Çevrimdışı varyemez

• 50
  • +0/-0
  • " DRIVEN FUTURE "
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Km: ~106K
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: tavanda yapılan boyasız göçük düzeltme değer kaybettirir mi?
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2023, 07:13:31 ÖS »
sahibinin masrafı karşılaması, sahibinin gözünden bakınca değer verdiği bir canlının belki de aracınız sayesinde 6. kattan düşüp hayatta kalıp sakatlanmayarak yaşamını sürdürebilmesi vs. naçizane ben onarım teklifinin de üzerine tamamiyle iyi niyet tutumuyla yazınızda da belirttiğiniz gibi "o kadar detayı düşünme" derim.
timbaz gitti forumun tadı/tuzu kalmadı...

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: tavanda yapılan boyasız göçük düzeltme değer kaybettirir mi?
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2023, 12:25:33 ÖS »
Öncelikle geçmiş olsun.  Aracınızı satarken alıcı fiyat kırmak için her yolu deneyecektir ve tavanda ki dalgalanma size biraz fiyat kırdıracaktır.

Ancak tavan hasarlarında asıl dikkat edilen husus, aracın takla atması veya yandan büyük bir kaza sonucu tavanın hasar alabileceği hususlarından kaynaklı olur. Tavana düşen ve küçük hasarlar bence fiyatı fazla etkilemez. Sonuçta birçok araçta dolu hasarı oluyor ve boyasız göçük düzeltme ile hallediliyor.