Abiler merhaba. İlk aracımı hayırlısıyla aldım. 2015 model. Bazı sorularım var. Bilgi sahibi olanların belki güleceği şeyler ama daha önce arabalarla çok haşır neşir değildim. Bilgisi olanlar cevaplayabilirse mutlu olurum.
1- 2015 model haziran çıkışlı aracım sahibinden'de active plus olarak işaretlenmişti. Fiat sitesinde pop olarak gözüküyor. Sorduğumda da pop dedi fiyat temsilcisi. Bu ikisi arasındaki fark çok önemli mi?
2- Aracı aldıktan sonra sigorta dışında yaptırmamı önerdiğiniz bir şeyler var mı?
3- Ön iki küçük sis lambasını tek başına yakabiliyor muyuz? Farları açmadan sisler açılmıyor.
4- Sol ve sağ yan ayna altlarına yer aydınlatması taktırmış önceki sahibi. Bu yer aydınlatmalarının sadece birisi yanıyor. Bazen de aracı kitlesem de hafif bir ışık kalıyor. Nasıl ayar yaptırabilirim? Basit bir işlem midir?
5- Ön panelde stop lambalarını kontrol edin uyarısı veriyor ve sol arka stop lambası yanmıyor. Bu sorun kronikmiş sanırım. Çözümü nedir?
6- Ön yolcu koltuğu frenlerde öne ufak bi esniyormuş. Bunun çözümü zor mudur?
7- Arka plaka aydınlatma kapaklarından biri düşmüş. Nerede bulabilirim?
8- Antifriz ya da cam suyunda marka farkeder mi?
İlgililere teşekkürler.
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Linea cefakar arabadır. Doğru tercihinden dolayı seni kutlarım. Sevdiklerinle kazasız belasız güzel günlerde kullan inşallah.
1-Bilmiyorum
2-Sigorta dışında ben birde çekiçi hizmeti alıyorum. Bijonları makineyle sıktıkları için lastik değiştirmek bile imkansız bi hal aldı. Bahsettiğim hizmetin ücreti oldukça düşük. Sigorta yaptırırken ekstra isteyebilirsiniz.
3-Sisler en az parkları yakmadan yanmaz. Olması gerekende zaten budur
4-Elinizden geliyorsa ayna camını söküp müdahale edebilirsiniz. Bilmiyorum derseniz basit bir otoelektrikçi yapar.
5-Lamba arızası kronik değil. Ampulleri kalitelileriyle komple değiştirirseniz uzun süre problem yaşatmaz
6-Koltuk kısmı arıza değil. Koltuğu öne geriye alan demiri aşağı doğru bastırın oynama kesilir.
7-Yedek parçacı
8-Antifiriz Farkeder. Kırmızı antifiriz motor kaputunun altında yazan markayı bulabilseniz onu bulamassanız ben uzun süredir petrol ofisi kırmızı antifiriz kullanıyorum. %50saf su-%50 antifiriz
Cam suyu yaşadığınız il hava durumuna göre değişir. Alırken yüksek dereceli olmasına bakınız. Benim işimi bim'de satılan ürün bile görüyor.
Bunun dışında aracın yağ bakmlarını ihmal etmeyin. Hatta mümkünse 10bin km'den önce önerilen özelliklerde yağ ile değişim sağlayın. Piyasada filtrelerin sahtesi cok. Ona cok dikkat edin. İnt. sitelerinde satılan coğu filtre sahte olabiliyor. Mazot alırken kesinlikle kaliteli akaryakıt istasyonlarından hatta mümkünse memnun kalınan tek istasyondan almaya özen gösterin.
Ayrıca aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız ve aracınızda hız sabitleme özelliği yoksa, uzun yol yapıyorsanız bu özelliği ekletmenizide öneririm.
Keyifli sürüşler dilerim