*

Çevrimdışı Tienz

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Yeni aracım ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var.
« : Aralık 27, 2022, 11:38:09 ÖÖ »
Abiler merhaba. İlk aracımı hayırlısıyla aldım. 2015 model. Bazı sorularım var. Bilgi sahibi olanların belki güleceği şeyler ama daha önce arabalarla çok haşır neşir değildim. Bilgisi olanlar cevaplayabilirse mutlu olurum.

1- 2015 model haziran çıkışlı aracım sahibinden'de active plus olarak işaretlenmişti. Fiat sitesinde pop olarak gözüküyor. Sorduğumda da pop dedi fiyat temsilcisi. Bu ikisi arasındaki fark çok önemli mi?
2- Aracı aldıktan sonra sigorta dışında yaptırmamı önerdiğiniz bir şeyler var mı?
3- Ön iki küçük sis lambasını tek başına yakabiliyor muyuz? Farları açmadan sisler açılmıyor.
4- Sol ve sağ yan ayna altlarına yer aydınlatması taktırmış önceki sahibi. Bu yer aydınlatmalarının sadece birisi yanıyor. Bazen de aracı kitlesem de hafif bir ışık kalıyor. Nasıl ayar yaptırabilirim? Basit bir işlem midir?
5- Ön panelde stop lambalarını kontrol edin uyarısı veriyor ve sol arka stop lambası yanmıyor. Bu sorun kronikmiş sanırım. Çözümü nedir?
6- Ön yolcu koltuğu frenlerde öne ufak bi esniyormuş. Bunun çözümü zor mudur?
7- Arka plaka aydınlatma kapaklarından biri düşmüş. Nerede bulabilirim?
8- Antifriz ya da cam suyunda marka farkeder mi?

İlgililere teşekkürler.

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Yeni aracım ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var.
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2022, 02:36:50 ÖS »
1) Yeni kasa kodu pop adı sadece önemli bir şey değil.
2) Kasko ve rutin bakımlar kilometreye bağlı.
3) Tek başına yanmaz en parkları açmanız gerekir.
4) Sonradan takılan led patlamıştır aynısını bulup değiştirmek lazım
5) Duylarda çentik kısımlarını biraz daraltıp çözdüm bir de farlar açıkken marş yapmamaya özen gösterin
6) Kızak parçalarını kontrol ettirin
7) Yedek parçacılarda olur
8) Bulunduğunuz yöreye göre - derecesi yüksek olması kafi

*

Çevrimdışı Tienz

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2022, 04:31:59 ÖS »
1) Yeni kasa kodu pop adı sadece önemli bir şey değil.
2) Kasko ve rutin bakımlar kilometreye bağlı.
3) Tek başına yanmaz en parkları açmanız gerekir.
4) Sonradan takılan led patlamıştır aynısını bulup değiştirmek lazım
5) Duylarda çentik kısımlarını biraz daraltıp çözdüm bir de farlar açıkken marş yapmamaya özen gösterin
6) Kızak parçalarını kontrol ettirin
7) Yedek parçacılarda olur
8) Bulunduğunuz yöreye göre - derecesi yüksek olması kafi

Çok teşekkür ederim.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2022, 04:52:41 ÖS »
Abiler merhaba. İlk aracımı hayırlısıyla aldım. 2015 model. Bazı sorularım var. Bilgi sahibi olanların belki güleceği şeyler ama daha önce arabalarla çok haşır neşir değildim. Bilgisi olanlar cevaplayabilirse mutlu olurum.

1- 2015 model haziran çıkışlı aracım sahibinden'de active plus olarak işaretlenmişti. Fiat sitesinde pop olarak gözüküyor. Sorduğumda da pop dedi fiyat temsilcisi. Bu ikisi arasındaki fark çok önemli mi?
2- Aracı aldıktan sonra sigorta dışında yaptırmamı önerdiğiniz bir şeyler var mı?
3- Ön iki küçük sis lambasını tek başına yakabiliyor muyuz? Farları açmadan sisler açılmıyor.
4- Sol ve sağ yan ayna altlarına yer aydınlatması taktırmış önceki sahibi. Bu yer aydınlatmalarının sadece birisi yanıyor. Bazen de aracı kitlesem de hafif bir ışık kalıyor. Nasıl ayar yaptırabilirim? Basit bir işlem midir?
5- Ön panelde stop lambalarını kontrol edin uyarısı veriyor ve sol arka stop lambası yanmıyor. Bu sorun kronikmiş sanırım. Çözümü nedir?
6- Ön yolcu koltuğu frenlerde öne ufak bi esniyormuş. Bunun çözümü zor mudur?
7- Arka plaka aydınlatma kapaklarından biri düşmüş. Nerede bulabilirim?
8- Antifriz ya da cam suyunda marka farkeder mi?

İlgililere teşekkürler.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Linea cefakar arabadır. Doğru tercihinden dolayı seni kutlarım. Sevdiklerinle kazasız belasız güzel günlerde kullan inşallah.

1-Bilmiyorum
2-Sigorta dışında ben birde çekiçi hizmeti alıyorum. Bijonları makineyle sıktıkları için lastik değiştirmek bile imkansız bi hal aldı. Bahsettiğim hizmetin ücreti oldukça düşük. Sigorta yaptırırken ekstra isteyebilirsiniz.
3-Sisler en az parkları yakmadan yanmaz. Olması gerekende zaten budur
4-Elinizden geliyorsa ayna camını söküp müdahale edebilirsiniz. Bilmiyorum derseniz basit bir otoelektrikçi yapar.
5-Lamba arızası kronik değil. Ampulleri kalitelileriyle komple değiştirirseniz uzun süre problem yaşatmaz
6-Koltuk kısmı arıza değil. Koltuğu öne geriye alan demiri aşağı doğru bastırın oynama kesilir.
7-Yedek parçacı
8-Antifiriz Farkeder. Kırmızı antifiriz motor kaputunun altında yazan markayı bulabilseniz onu bulamassanız ben uzun süredir petrol ofisi kırmızı antifiriz kullanıyorum. %50saf su-%50 antifiriz
Cam suyu yaşadığınız il  hava durumuna göre değişir. Alırken yüksek dereceli olmasına bakınız. Benim işimi bim'de satılan ürün bile görüyor.

Bunun dışında aracın yağ bakmlarını ihmal etmeyin. Hatta mümkünse 10bin km'den önce önerilen özelliklerde yağ ile değişim sağlayın. Piyasada filtrelerin sahtesi cok. Ona cok dikkat edin. İnt. sitelerinde satılan coğu filtre sahte olabiliyor. Mazot alırken kesinlikle kaliteli akaryakıt istasyonlarından hatta mümkünse memnun kalınan tek istasyondan almaya özen gösterin.

Ayrıca aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız ve aracınızda hız sabitleme özelliği yoksa, uzun yol yapıyorsanız bu özelliği ekletmenizide öneririm.

Keyifli sürüşler dilerim
« Son Düzenleme: Aralık 27, 2022, 05:10:31 ÖS Gönderen: 06linea »

*

Çevrimdışı AndroLin

• 290
  • +1/-0
    • https://blog.yakupulutas.com/
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2022, 06:05:18 ÖS »

1 - bir kaç fark var, aklıma gelenler.

Active Plusda olup. Pop'ta olmayan, 
Pop'ta arka kapılarda hoparlör yok. Sürücü aynada rezidans var , sağ aynada rezidans yok. Tavan lambası tek yönlü.

3- Ön iki sis farının tesisatı orjinaline uygun çekilmiş ise, sadece parkları yakarak sisleri yakabilirsiniz. Kısa farları yakmanıza gerek yok.

5- Kronik değil, patladıysa kalitelisini alıp değiştirmelisiniz.

6- alttaki mandalı çekip koltuğu ayarlayınca tekrar elinizle iyice oturtmalısınız, oradaki yay deforme olmuş.
7- bende var eski tamponum kırılınca onları söküp almıştım.
Linea araca sahipsen bu siteye girme..!
https://blog.yakupulutas.com/
Teyp Kodu için : https://teypkodu.com/
Whatsapp : https://wa.me/message/IXDQXOUYZ7FIA1

*

Çevrimdışı Tienz

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2022, 10:25:26 ÖS »
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Linea cefakar arabadır. Doğru tercihinden dolayı seni kutlarım. Sevdiklerinle kazasız belasız güzel günlerde kullan inşallah.

1-Bilmiyorum
2-Sigorta dışında ben birde çekiçi hizmeti alıyorum. Bijonları makineyle sıktıkları için lastik değiştirmek bile imkansız bi hal aldı. Bahsettiğim hizmetin ücreti oldukça düşük. Sigorta yaptırırken ekstra isteyebilirsiniz.
3-Sisler en az parkları yakmadan yanmaz. Olması gerekende zaten budur
4-Elinizden geliyorsa ayna camını söküp müdahale edebilirsiniz. Bilmiyorum derseniz basit bir otoelektrikçi yapar.
5-Lamba arızası kronik değil. Ampulleri kalitelileriyle komple değiştirirseniz uzun süre problem yaşatmaz
6-Koltuk kısmı arıza değil. Koltuğu öne geriye alan demiri aşağı doğru bastırın oynama kesilir.
7-Yedek parçacı
8-Antifiriz Farkeder. Kırmızı antifiriz motor kaputunun altında yazan markayı bulabilseniz onu bulamassanız ben uzun süredir petrol ofisi kırmızı antifiriz kullanıyorum. %50saf su-%50 antifiriz
Cam suyu yaşadığınız il  hava durumuna göre değişir. Alırken yüksek dereceli olmasına bakınız. Benim işimi bim'de satılan ürün bile görüyor.

Bunun dışında aracın yağ bakmlarını ihmal etmeyin. Hatta mümkünse 10bin km'den önce önerilen özelliklerde yağ ile değişim sağlayın. Piyasada filtrelerin sahtesi cok. Ona cok dikkat edin. İnt. sitelerinde satılan coğu filtre sahte olabiliyor. Mazot alırken kesinlikle kaliteli akaryakıt istasyonlarından hatta mümkünse memnun kalınan tek istasyondan almaya özen gösterin.

Ayrıca aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız ve aracınızda hız sabitleme özelliği yoksa, uzun yol yapıyorsanız bu özelliği ekletmenizide öneririm.

Keyifli sürüşler dilerim

Hocam güzel dilekleriniz, vaktiniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

*

Çevrimdışı Tienz

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2022, 10:28:56 ÖS »
1 - bir kaç fark var, aklıma gelenler.

Active Plusda olup. Pop'ta olmayan, 
Pop'ta arka kapılarda hoparlör yok. Sürücü aynada rezidans var , sağ aynada rezidans yok. Tavan lambası tek yönlü.

3- Ön iki sis farının tesisatı orjinaline uygun çekilmiş ise, sadece parkları yakarak sisleri yakabilirsiniz. Kısa farları yakmanıza gerek yok.

5- Kronik değil, patladıysa kalitelisini alıp değiştirmelisiniz.

6- alttaki mandalı çekip koltuğu ayarlayınca tekrar elinizle iyice oturtmalısınız, oradaki yay deforme olmuş.
7- bende var eski tamponum kırılınca onları söküp almıştım.

Sağolun cevabınız için. Bir çoğunu hallettim. Malesef yanlış bağlanma var kısa farları yakmadan sisleri yakamıyorum. Bunun için tekrar elektrikçiye gitmem gerekecek. Diğer yandan ampül değişimi sonrası sorun ortadan kalktı. Plaka kapağını da bugün hallettim.

*

Çevrimdışı AndroLin

• 290
  • +1/-0
    • https://blog.yakupulutas.com/
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2022, 10:55:53 ÖÖ »
Sağolun cevabınız için. Bir çoğunu hallettim. Malesef yanlış bağlanma var kısa farları yakmadan sisleri yakamıyorum. Bunun için tekrar elektrikçiye gitmem gerekecek. Diğer yandan ampül değişimi sonrası sorun ortadan kalktı. Plaka kapağını da bugün hallettim.

Oto elektrikçilerin çoğu bilmeyebilir bu yazıyı bir okuyun yada oto elektrikçinize okutun.
https://blog.yakupulutas.com/fiat-linea-on-sisleri-aktiflestirme/
Linea araca sahipsen bu siteye girme..!
https://blog.yakupulutas.com/
Teyp Kodu için : https://teypkodu.com/
Whatsapp : https://wa.me/message/IXDQXOUYZ7FIA1