Geçmiş olsun. 200 bin km'de bu kadar revizyon görmesinin nedeni nedir?
Öncelikle aracın sentesi yerinde mi onu kontrol ettirin. Sonrasında kompresyon testi yaptırın bakalım sübaplarda veya başka bir serde kaçırma var mı?
Sonrasında turboyu, bağlantılarını ve hortumlarını kontrol ettirin. Hortumlarda veya bağlantılarında kaçak varsa çekiş düşüklüğü olabilir.
Mazot filtrenizi ve hava filtrenizi kontrol ettirin. Kalitesiz mazot filtresi sorunlara yol açabilir.
Önceki sahibi bakımlarını hiç yaptırmamış turbo tamamen tıkanmış, aracı aldığımda bana bakımları yapıldı dendi bende 10bin kilometre sonra bakım için götürdüm tamircim söktü yağ filtresini balçık gibi olmuştu dedi gösterdi hatta bu zamana kadar bu aracı nasıl kullandın böyle dedi ama araçta gidiş vs hiçbir şey fark ettirmiyor büyük ihtimal araca yağ katkısı katıldı biz 3 binde bir yağını 3-4 kere değiştirip motoru kurtarmaya çalıştık ama bi sabah öyle bir duman çıktı ki devamında egzozdan yağ gelmeye başladı ondan sonra olanlar oldu zaten
Baskı balatanın durumu nedir ? Oda baya fark ettiriyor. Ayrıca partikül filtresi de bi ihtimal.
Silkeleme içinde motor şanzıman takozları kontrol edilebilir.
Baskı balata seti komple değişti valeo marka takıldı
Araç hala aynı durum bu yazıyı yazdıktan sonra başka bir tamirciye götürdüm araçta ses vs yok gidişinde sorun yok ama turbo biraz geç devreye giriyor ama girdikten sonra yaslıyor koltuğa sadece sorun kalkıştaki turbonun 1500-1750 arası devreye girmesi gerekirken 2000bin üstünde giriyor biraz turboda mallaşma oluyor buda çok fark görünmese de kalkışta aşırı fark ediyor bunun için würth'n temizleyici katkılarından önerdi her çeyrek depoda 1 tane at 3-4 kereden sonra canlanır dedi ne kadar doğru bilmiyorum son durum bu şekilde.