*

Çevrimdışı furkanozturk

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Çekiş farklılığı gaz sorunu
« : Ağustos 01, 2022, 12:32:48 ÖÖ »
İyi akşamlar öncelikle aracımda çekiş düşüklüğü ve gaz sorunu var arkadaşımın aynı model aynı motor aracını sürdüm ve resmen gaza bastığımda koltuğa yapıştırıyor benim aracın motoru yenilenmiş olmasına rağmen Şubat ayında komple revizyon geçirdi bütün parçaları bazıları yenisiyle değişti subaplar, pistonlar gibi bazıları turbo vs ise rektefiye yapıldı ama arkadaşım benim aracımı sürdüğünde resmen gitmiyor dedi ve aynı farkı bende kullanarak anladım ikinci sorum ise normal yolda 50-60km hız ile giderken gaza ayağımı bırakıp tekrar basınca sanki silkeleme gibi anlık bir sarsıntı yapıyor sorun nedir yardımcı olur musunuz?

Araç 1.3 multijet 90hp 207 bin kilometrede.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Çekiş farklılığı gaz sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2022, 12:21:51 ÖS »
Geçmiş olsun. 200 bin km'de bu kadar revizyon görmesinin nedeni nedir?

Öncelikle aracın sentesi yerinde mi onu kontrol ettirin. Sonrasında kompresyon testi yaptırın bakalım sübaplarda veya başka bir serde kaçırma var mı?

Sonrasında turboyu, bağlantılarını ve hortumlarını kontrol ettirin. Hortumlarda veya bağlantılarında kaçak varsa çekiş düşüklüğü olabilir.

Mazot filtrenizi ve hava filtrenizi kontrol ettirin. Kalitesiz mazot filtresi sorunlara yol açabilir.

*

Çevrimdışı aSociaLMaN

• 54
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Lounge
  • Km: 188000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2022, 09:39:15 ÖS »
Baskı balatanın durumu nedir ? Oda baya fark ettiriyor. Ayrıca partikül filtresi de bi ihtimal.
Silkeleme içinde motor şanzıman takozları kontrol edilebilir.

*

Çevrimdışı furkanozturk

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2022, 10:35:20 ÖS »
Geçmiş olsun. 200 bin km'de bu kadar revizyon görmesinin nedeni nedir?

Öncelikle aracın sentesi yerinde mi onu kontrol ettirin. Sonrasında kompresyon testi yaptırın bakalım sübaplarda veya başka bir serde kaçırma var mı?

Sonrasında turboyu, bağlantılarını ve hortumlarını kontrol ettirin. Hortumlarda veya bağlantılarında kaçak varsa çekiş düşüklüğü olabilir.

Mazot filtrenizi ve hava filtrenizi kontrol ettirin. Kalitesiz mazot filtresi sorunlara yol açabilir.

Önceki sahibi bakımlarını hiç yaptırmamış turbo tamamen tıkanmış, aracı aldığımda bana bakımları yapıldı dendi bende 10bin kilometre sonra bakım için götürdüm tamircim söktü yağ filtresini balçık gibi olmuştu dedi gösterdi hatta bu zamana kadar bu aracı nasıl kullandın böyle dedi ama araçta gidiş vs hiçbir şey fark ettirmiyor büyük ihtimal araca yağ katkısı katıldı biz 3 binde bir yağını 3-4 kere değiştirip motoru kurtarmaya çalıştık ama bi sabah öyle bir duman çıktı ki devamında egzozdan yağ gelmeye başladı ondan sonra olanlar oldu zaten

Baskı balatanın durumu nedir ? Oda baya fark ettiriyor. Ayrıca partikül filtresi de bi ihtimal.
Silkeleme içinde motor şanzıman takozları kontrol edilebilir.
Baskı balata seti komple değişti valeo marka takıldı

Araç hala aynı durum bu yazıyı yazdıktan sonra başka bir tamirciye götürdüm araçta ses vs yok gidişinde sorun yok ama turbo biraz geç devreye giriyor ama girdikten sonra yaslıyor koltuğa sadece sorun kalkıştaki turbonun 1500-1750 arası devreye girmesi gerekirken 2000bin üstünde giriyor biraz turboda mallaşma oluyor buda çok fark görünmese de kalkışta aşırı fark ediyor bunun için würth'n temizleyici katkılarından önerdi her çeyrek depoda 1 tane at 3-4 kereden sonra canlanır dedi ne kadar doğru bilmiyorum son durum bu şekilde.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #4 : Ağustos 16, 2022, 08:19:34 ÖS »
Önceki sahibi bakımlarını hiç yaptırmamış turbo tamamen tıkanmış, aracı aldığımda bana bakımları yapıldı dendi bende 10bin kilometre sonra bakım için götürdüm tamircim söktü yağ filtresini balçık gibi olmuştu dedi gösterdi hatta bu zamana kadar bu aracı nasıl kullandın böyle dedi ama araçta gidiş vs hiçbir şey fark ettirmiyor büyük ihtimal araca yağ katkısı katıldı biz 3 binde bir yağını 3-4 kere değiştirip motoru kurtarmaya çalıştık ama bi sabah öyle bir duman çıktı ki devamında egzozdan yağ gelmeye başladı ondan sonra olanlar oldu zaten

Araç hala aynı durum bu yazıyı yazdıktan sonra başka bir tamirciye götürdüm araçta ses vs yok gidişinde sorun yok ama turbo biraz geç devreye giriyor ama girdikten sonra yaslıyor koltuğa sadece sorun kalkıştaki turbonun 1500-1750 arası devreye girmesi gerekirken 2000bin üstünde giriyor biraz turboda mallaşma oluyor buda çok fark görünmese de kalkışta aşırı fark ediyor bunun için würth'n temizleyici katkılarından önerdi her çeyrek depoda 1 tane at 3-4 kereden sonra canlanır dedi ne kadar doğru bilmiyorum son durum bu şekilde.
Tekrar geçmiş olsun. Sana aracı bu halde satanları Allah bildiği gibi yapsın. Ortalık üç kağıtçı dolmuş. Şuan sorunsuz binebiliyorsunuzdur inşallah.

*

Çevrimdışı furkanozturk

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Ağustos 16, 2022, 09:30:49 ÖS »
Tekrar geçmiş olsun. Sana aracı bu halde satanları Allah bildiği gibi yapsın. Ortalık üç kağıtçı dolmuş. Şuan sorunsuz binebiliyorsunuzdur inşallah.
Herşeyini A-Z'ye yaptırmama rağmen hala bir şeyler çıkıyor daha bugün deposu mazot kaçırıyormuş delik varmış yenisini aldım şamandırada değişti zaten artık aracın tek kaportası kaldı onun dışında alt takım ön takım motor vs herşey elden geçti sayılır. Motor ne kadar revizyon görse de fabrika gibi olmuyor düzen tutmuyor. Gerçekten araçtan yıldım şu ana kadar neredeyse yaptığım masraf 50-60 bini geçti bile. Araçtan soğudum resmen kısa bir süre kendimi toparladıktan  sonra satıp düşük kilometreli 1.3mtj egea almayı düşünüyorum nasip.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2022, 09:10:45 ÖS »
Allah gönlünüze göre bir araç nasip eder inşallah.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
« Yanıtla #7 : Ağustos 20, 2022, 06:22:31 ÖÖ »

Geçmiş olsun bizim araçlarda turbo 2 bin devirde ve sonrasında devreye giriyor.2 bin devrin altında da turbo çalışır  fakat en verimli bastığı an 2 bin ve sonrasıdır. Turbo hortumunuzda delik ya da hasar aldığında bunu net hissedersiniz. Araç 2 bin devire geldiğinde bir yığılma olur.
Ben size würth yerine" bell add 1 d " yakıt katkısı öneririm. Biraz pahalı ama her kuruşunu hakediyor.
 O markanın bir de katalitik konvertör temizleyicisi var dehşet kaliteli.

bisiklet sür uzun yaşa