*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.6 multijet
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Torpido Üst Havalandırma Izgarası
« : Ocak 07, 2020, 10:26:47 ÖS »
Herkese hayırlı günler kazasız belasız sürüşler sorunum su aracım yeni torpito ön cam havalandırma ızgarasının oradan resimdeki 1 nolu parça araç hareket halinde iken bariz tıkırtı sesleri(trim sesi) geliyor o bölgeye elle hafif baskı uygulayınca ses geldiğini duyuyorum daha önce bu ızgaranın sağ ve sol kulaklarının uçları kalkmıştı bunun için yazın servise götürdüm  2 defa siyah silikonla yapıştırdı ama sıcağı yeyince yine kalktı sonunda servise şu resimdeki 5 numaradaki tırnakları gösterdim taktılar artık kalkma olmadı fakat aracımı servisten aldığımda şu resimdeki 4 numaralı vidalardan 3-4 adet buldum ne olduğunu sorduğumda net cevap alamadım acaba bu vidaları söktüler takmadılar ses ondan mi geliyor bu vidalar nereye takılır bilgisi olan var mı bu arada resimdeki 2 numaralı lastik sağ ön  köşeye doğru (yolcu airgeginin) oraya doğru toplanmış 1 nolu ızgaranın ağzında değil sesi geçirmek için hepsiburadadan wurth slikon sprey aldım sıktım etki etmedi o kısma baskı yapınca gıcırtı sesleri geliyor bu sorunu nasıl çözeceğim acaba servis sök tak yaparken ızgaranın tırnaklarınımı kırıldı bu parçanın fiyatı parça kodu nedir bazende arabanın torpidoyu silerken 3 nolu parçada hafif havaya kalkıyor bastırınca oturuyor yerine bunu yaşayan arkadaşlar varmı yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden değerli cevapları için teşekkür ederim
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2020, 09:21:54 ÖÖ Gönderen: Murat23 »

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
Ynt: Torpido Üst Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2020, 03:55:22 ÖS »
Herkese hayırlı günler kazasız belasız sürüşler sorunum su aracım yeni torpito ön cam havalandırma ızgarasının oradan resimdeki 1 nolu parça araç hareket halinde iken bariz tıkırtı sesleri(trim sesi) geliyor o bölgeye elle hafif baskı uygulayınca ses geldiğini duyuyorum daha önce bu ızgaranın sağ ve sol kulaklarının uçları kalkmıştı bunun için yazın servise götürdüm  2 defa siyah silikonla yapıştırdı ama sıcağı yeyince yine kalktı sonunda servise şu resimdeki 5 numaradaki tırnakları gösterdim taktılar artık kalkma olmadı fakat aracımı servisten aldığımda şu resimdeki 4 numaralı vidalardan 3-4 adet buldum ne olduğunu sorduğumda net cevap alamadım acaba bu vidaları söktüler takmadılar ses ondan mi geliyor bu vidalar nereye takılır bilgisi olan var mı bu arada resimdeki 2 numaralı lastik sağ ön  köşeye doğru (yolcu airgeginin) oraya doğru toplanmış 1 nolu ızgaranın ağzında değil sesi geçirmek için hepsiburadadan wurth slikon sprey aldım sıktım etki etmedi o kısma baskı yapınca gıcırtı sesleri geliyor bu sorunu nasıl çözeceğim acaba servis sök tak yaparken ızgaranın tırnaklarınımı kırıldı bu parçanın fiyatı parça kodu nedir bazende arabanın torpidoyu silerken 3 nolu parçada hafif havaya kalkıyor bastırınca oturuyor yerine bunu yaşayan arkadaşlar varmı yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden değerli cevapları için teşekkür ederim
arkadaşlar bu sorunu yaşayıp giderenler varsa yardımcı olursa sevinirim

*

Çevrimdışı Hurratec

• 143
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Active
  • Km: 300000+
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2020, 05:56:22 ÖS »
Aynısı benim araçta da oldu. Kronik sıkıntıymış. Şu konuda konuşulmuştu http://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/52498-camin-altindaki-havalandirma-bolumu.html

Torpidonun üstü eğimli, 1 numaralı parça ise dümdüz malzeme, üstüne sürekli sıcak soğuk hava yemesi, artı kullanılan tırnakların dandik olması. Hepsi bir arada olunca sonuç kaçınılmaz. Ben söktüm.

Kırılan balık gibi tırnağa bakın. Kırılan kısım dolu değil, U şeklinde ortası boş. Tabi kırılır.

Ekleme; Kırılan balık gibi parçalar hava gelen kanala düşüyor. Onları oradan çıkarmadıkça ses yapar. Bahsettiğin vida zaten 1 numaralı parçayı çıkarınca kanalın içinde karşına çıkar. O vidalar konsolu tutuyor sanırım.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2020, 06:12:44 ÖS Gönderen: Hurratec »

*

Çevrimdışı Hurratec

• 143
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2020, 06:06:14 ÖS »
Ha bendeki mefta bu arada. En son fiyatına baktığımda 200 civarıydı. Plastik parça sonuçta. Neyse "parçası ucuz ve bol"

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2020, 07:11:16 ÖS »
bu tur malzeme cozum saglayabilir...  8)

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2020, 09:36:52 ÖS »
Ha bendeki mefta bu arada. En son fiyatına baktığımda 200 civarıydı. Plastik parça sonuçta. Neyse "parçası ucuz ve bol"
Öncelikle degerli cevabın için çok teşekkür ederim senin araç eski göğüslü mü yenimi sana birkac sorum olacakti senin ızgaranın tırnakları dediğin şu 5 numarami kırılmış bu tırnaklar 1 numaralı ızgaranın sag sol uclarinami takiliyor  anladigim kadariyla koseler kalkmasin diye bu arada 2 numaralı lastik ızgaranın cama olan tarafinda izgaranin  ucunda takili olmasi gerekmiyormu benim emanet gibi duruyor hele sağ köşede ızgaranın ucundan çıkmış ayri duruyor acaba ses ondanmi geliyor parçamı kırıldı anlamadim ama ızgara senin ızgara gibi ortadan perte ayrılmamış lakin aractan sogutacak kadar citirti sesi yapıyor kalorifer ısınınca ses anlık kesiliyor ama tekrar geliyor aracımı seviyorum bu parca komple değişse bu sesten kalici sekilde kurtulurmuyum bu arada senin aractada bu çit çit sesi varmiydi
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2020, 09:39:36 ÖS Gönderen: Murat23 »

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2020, 09:48:03 ÖS »
bu tur malzeme cozum saglayabilir...  8)
Aslında güzel bir cozum söküp bununla yalıtım yapılabilir ayni banttan satin aldim elimde mevcut ama nasıl sökerim o parçayı kirarmiyim sökerken bilemedim bu parçanın parca numarasi ve fiyatı nedir yenisini almak çözüm olurmu sizce yoksa odamı bir sürelik olur bilemiyorum ki servis bu parçanın kenarlarını oturtmak için çok uğraştı acaba sok tak tirnaklarimi kırdı cunku 2 numarali lastik cam tarafinda parcaya tam oturmamis emanet gibi duruyor

*

Çevrimdışı Hurratec

• 143
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2020, 09:38:37 ÖÖ »
Benim araç 2008 model eski konsol. Fotolarda var. Demir çengel gibi bişey var onu dübel gibi düşün. Kırılan siyah parça da dübeldeki vida misali. Ses yapan esas malzeme bu demir çengel yani dübel. Çünkü içindeki tırnak yani vida kırıldığı zaman dübel gevşek kalıyor. Hem düşen tırnak ses yapıyor hem de bu dübel. 1 numaralı parçanın alt tarafını çekmiştim. Sarı renk malzeme var o sünger. Eski kasa olduğu için sünger var sanırım yeni kasada lastiğe geçmişler.

Yeni parça da alsan bir süre sonra aynı sıkıntı. Garantisi yok yani. Parçayı komple sökmeninde  anlamı yok. Çünkü malzemenin görevi havayı doğru yönde camın tamamına yaymak. Komple söktüğünde buğulu camın sadece diplerini açıyor.

Demir çengellere bez bant yapıştırabilirsin ses yapmaması için. Ama dandik tırnaklara çözüm yok. Tırnaksız taksan, parça düz olduğu için köşeler açıkta duracak maalesef.

{ demir çengel, dübel dediğim 5 numaralı olan parçadır}
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2020, 09:44:35 ÖÖ Gönderen: Hurratec »

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2020, 08:49:48 ÖÖ »
Benim araç 2008 model eski konsol. Fotolarda var. Demir çengel gibi bişey var onu dübel gibi düşün. Kırılan siyah parça da dübeldeki vida misali. Ses yapan esas malzeme bu demir çengel yani dübel. Çünkü içindeki tırnak yani vida kırıldığı zaman dübel gevşek kalıyor. Hem düşen tırnak ses yapıyor hem de bu dübel. 1 numaralı parçanın alt tarafını çekmiştim. Sarı renk malzeme var o sünger. Eski kasa olduğu için sünger var sanırım yeni kasada lastiğe geçmişler.

Yeni parça da alsan bir süre sonra aynı sıkıntı. Garantisi yok yani. Parçayı komple sökmeninde  anlamı yok. Çünkü malzemenin görevi havayı doğru yönde camın tamamına yaymak. Komple söktüğünde buğulu camın sadece diplerini açıyor.

Demir çengellere bez bant yapıştırabilirsin ses yapmaması için. Ama dandik tırnaklara çözüm yok. Tırnaksız taksan, parça düz olduğu için köşeler açıkta duracak maalesef.

{ demir çengel, dübel dediğim 5 numaralı olan parçadır}
benim araç yeni göğüs acaba bunda da senin bahsettiğin dübel var mı ben 2 numaralı lastikten şüpheliyim çünkü o parça ızgaranın ağzına geçmesi lazım tam ağzında değil sağ tarafa doğru toplanmış yada serviste söker takarken tırnak kırdılar banada söylemediler taktılar son bir seçenekte yanlış montaj yapıldı başkada seçenek kalmıyor bu parça çok pahalımı acaba yeni göğüs olanların lastiği ızgarası vidaları çengelleri komple bana neye mal olur
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2020, 08:51:27 ÖÖ Gönderen: Murat23 »

*

Çevrimdışı Hurratec

• 143
  • +0/-0
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2020, 12:20:24 ÖS »
benim araç yeni göğüs acaba bunda da senin bahsettiğin dübel var mı ben 2 numaralı lastikten şüpheliyim çünkü o parça ızgaranın ağzına geçmesi lazım tam ağzında değil sağ tarafa doğru toplanmış yada serviste söker takarken tırnak kırdılar banada söylemediler taktılar son bir seçenekte yanlış montaj yapıldı başkada seçenek kalmıyor bu parça çok pahalımı acaba yeni göğüs olanların lastiği ızgarası vidaları çengelleri komple bana neye mal olur

Parça numarası: 735461146

Yukarıda resimlerini paylaştım. Tırnaklar sanki özellikle kırılsın diye ince tasarlanmış. Malzeme ucuz değil, üstüne tekrar aynı sıkıntıyı vermemesinin garantisi yok. O tırnakları görünce bence hiç yok. Yerinde olsam güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırırdım.