*

Çevrimdışı Okan Baysal

• 21
  • +0/-0
    • Linea Fun Club
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Pop
  • Araç Modeli: 1.3 Pop
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 86000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
EGR ve DPF İptali
« : Ekim 23, 2019, 09:34:05 ÖS »
Fiat Linea Ailesine Selemlar,
Kısa mesafe şehir içi kullandığım için son 1 senedir DPF yüzünden çok zor günler geçiriyorum.Depoya konan katkı maddeleri bir işe yaramadı maalesef..Sonunda motoru kontrol ettirin ikaz lambası yandı.Turbo devre dışı kaldı.Bir süre sonra da turbodan duman ve yanık kokusu geldi. Korkudan bugün arabayı almadım.Servise gidince beni nelerin beklediğini tahmin ediyorum.Sizlere şunu sormak istiyorum; DPF ve EGR 'yi iptal ettirmeyi düşünüyorum.Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler..
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2019, 11:20:42 ÖS Gönderen: Okan Baysal »
Fiat Linea Aşktır ❤️

*

Çevrimdışı Caga123

• 226
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Multijet 95 hp
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 91000
Ynt: EGR ve DPF İptali
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2019, 10:45:31 ÖS »
Fiat Linea Ailesine Selemlar,
Kısa mesafe şehir içi kullandığım için son 1 senedir PDF yüzünden çok zor günler geçiriyorum.Depoya konan katkı maddeleri bir işe yaramadı maalesef..Sonunda motoru kontrol ettirin ikaz lambası yandı.Turbo devre dışı kaldı.Bir süre sonra da turbodan duman ve yanık kokusu geldi. Korkudan bugün arabayı almadım.Servise gidince beni nelerin beklediğini tahmin ediyorum.Sizlere şunu sormak istiyorum; DPF ve EGR 'yi iptal ettitmeyi düşünüyorum.Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler..
Merhaba
Aracınız 79000 km de mi?profilde yazdığı için soruyorum bu  km lerde  Şehir içi kullanılsa bile DPF ve Egr kolay kolay tıkanmamalı 🤔 servis ne diyecek öncelikle bir teşhis koymaya çalışsınlar

*

Çevrimdışı Okan Baysal

• 21
  • +0/-0
    • Linea Fun Club
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Pop
  • Araç Modeli: 1.3 Pop
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 86000
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2019, 10:54:14 ÖS »
86.000'de..Daha önce bilgisayara bağlandı.1.Dereceden DPF veriyor.
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2019, 11:18:57 ÖS Gönderen: Okan Baysal »
Fiat Linea Aşktır ❤️

*

Çevrimdışı Mstflrcn

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea 1.3 multijet
  • Donanım: Active Plus
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2023, 09:15:25 ÖÖ »
Arkadaşlar öncelikle hayırlı günler aracımda 1 ve 2 viteste giderken sirkeleme yapıyor gaz verdiğimde toparlıyor bi usta partikül ve egrden kaynaklı olduğunu söyledi ama arıza lambası yanmıyor bende geçen hafta ustaya gittim partikül filtresi patlak çıktı temizlenmediği için ya değişim yada iptal edilmesi gerektiği söylendi bende iptal ettirdim partikülün içini boşaltıp yazılım atıldı egr yide sökmeden yazılımla iptal edildi ama söküp temizliği yapılmadı aracımda sirkeleme olayı kesilmedi egr iptalinden sonra temizlenmesi gerekiyormuyudu bu konuda bilgisi olan varmı birde sirkeleme olayı başka sebeplerden kaynaklı olabilirmi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.