*

Çevrimdışı Ergin13

• 152
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat marea
  • Araç Modeli: 2000
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 127000
  • Motor: Hiçbiri
Selamın aleyküm arkadaşlar. Pasta cila yaptıracağım hafta sonu. Aracıma pasta cila yaptırmadan önce kil hamuruyla temizlik yapayım dedim. (ilk defa denedim). Aracımda kaportacı arkadaşın hatası sonucu silikon ve dayson (siyah silikon ) damlamıştı. Ayrıca aracımda zift lekeleri vardı. Hepsini tertemiz etti. Şuan fotoğraf yükleyemiyorum. Aracınızda yabancı maddeler çıkaramadığınız lekeler varsa 3m kil hamurunu deneyin 180 gramı 23 tl . Kesinlikle her eve lazım bir madde bilginiz olsun diye yazıyorum.

*

Çevrimdışı Zubro

• 64
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea + Stil Paket
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 70000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Aracınızın kaportasındaki lekeler için kil hamurunu deneyin.
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2019, 01:43:06 ÖS »
Merhaba,

Kil hamurunu ıslatmadan direk uygulamamı yapıyoruz ? 4 sene önce "Stac Italy Zift Böcek Reçine Temizleyici Sprey İlaç" almıştım bu üründe zift, böcek izi, kurumuş kuş pisliği için çok ama çok etkili, şişe yarısında hala daha kullanıyorum.

*

Çevrimdışı KaraYaka

• 104
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: Linea 1.3
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 70000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2019, 02:24:37 ÖS »
Güzel bilgi teşekkürler bir kaç videosunu izlemiştim etkili olduğunu öğrendiğimiz iyi oldu ;D
Fiat Linea 1.3

*

Çevrimdışı Ghosts

• 173
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 170000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2019, 02:36:35 ÖS »
Merhaba,

Kil hamurunu ıslatmadan direk uygulamamı yapıyoruz ? 4 sene önce "Stac Italy Zift Böcek Reçine Temizleyici Sprey İlaç" almıştım bu üründe zift, böcek izi, kurumuş kuş pisliği için çok ama çok etkili, şişe yarısında hala daha kullanıyorum.

Islatmadan olmaz, önce lekeli yerleri yıkayıp tekrar ıslatarak üzerinden kil hamuru ile bastırarak geçmek gerekiyor
 Ben camlars uygulamıştım çok güzel bi ürün ama sakın kuru şekilde denemeyin..

*

Çevrimdışı Ergin13

• 152
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2019, 08:33:35 ÖÖ »
Merhaba,

Islatmadan olmaz, önce lekeli yerleri yıkayıp tekrar ıslatarak üzerinden kil hamuru ile bastırarak geçmek gerekiyor
 Ben camlars uygulamıştım çok güzel bi ürün ama sakın kuru şekilde denemeyin..

kuru yapmanız durumunda aracın yüzeyinde çizikler oluşacaktır.
Temiz yüzeye camsil sprey kutusuna köpüklü su yapıp bol bol uygulayın peşine kil hamuru ile ileri geri zımpara yapar gibi işlem yapınız. Burada dikkat etmeniz nokta
1-) Kil hamurunu biraz ılık suya yatırın yoksa bayağı sert ve arada bir yoğurmanız gerekiyor (kirli hamuru temizlemek için) bu sefer çok uğraştıracaktır.
2-) Kil hamuru düzleyin elinizle girintili çıkıntılı olmasın hare şeklinde leke bırakabiliyor hamurun elinizle tokatlayarak düz bir hale getirebilirsiniz.
3-) Kuru olan yüzeye kesinlikle sürmeyin bol köpüklü olsun.
Hamurun tesirini şu şekilde bile anlayacaksınız elinizi kaportaya sürün pütür pütürdür Hamur işlemini uyguladıktan sonra elinizi sürün pütürcüklerin gittiğini pürüzsüz olduğunu anlayacaksınız.
Araçtaki ziftlerin kaybolduğunu göreceksiniz.
Ayrıca kaporta ustasının hatası silikon ve dayson lekeleri vardı aracımda onları bile temizledi. Yani zorlandığınız yabancı lekelere uygulayın.
Yaptığım araştırmada pasta  cila işlemi yapmadan önce kil hamuru uygulamak gerektiğini yoksa demir tozları yüzeyde kalıcı bir leke bıraktığını okudum

*

Çevrimdışı MuesTie

• 137
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2019, 09:45:30 ÖS »
Üstad aldığın üründen memnun kaldın mı ? GittiGidiyor üzerinden aldım 180 Gr olandan bugün geldi çin malı sanırım . Bazı yorumlara işe yaramadığı yazıyor ne düşünüyorsun?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Ergin13

• 152
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2019, 08:11:23 ÖÖ »
Üstad aldığın üründen memnun kaldın mı ? GittiGidiyor üzerinden aldım 180 Gr olandan bugün geldi çin malı sanırım . Bazı yorumlara işe yaramadığı yazıyor ne düşünüyorsun?

Selamın aleyküm hocam. n11.com üzerinden 23 tlye kargo dahil satın aldım. İlk defa denedim.Deneyim olarak kaportadaki pürüzleri topladı (elinizi sürttüğünde ele gelen pürüzlükleri) Ayrıca ziftler vardı ziftleri kolayca çıkradı. Ben memnum kaldım diyebilirim hocam.
benim satın aldığım link https://urun.n11.com/karbon-folyo/3m-yuzey-temizleme-kil-180-gram-P288987688
Tabiki 100-200 TL lik ürünler gibi başarılı olmayabilir. Ama kesinlikle dünya para vermeye gerek yok aracınızda çıkmayan lekeleri çıkaracaktır. Linkteki ürün hocam.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2019, 10:49:22 ÖÖ »
Bu işin mantığı silgi ile sakız arası bi madde. Kaportaya kayganlaştırıcı bi sıvı su otoşampuan vs. uygulayıp sürüyorsunuz. Yıkayınca çıkmayan işlemiş denilen kirleri söküyor. Mantık bu. İşe yaramaz diye bişey yok bence.

*

Çevrimdışı MuesTie

• 137
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2019, 01:03:56 ÖS »
Aynı ürün hocam yazılar duruşu aynı . Bende yıkayıp denicem bakalım pasta cila yaptırmadan halledelim

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.6 multijet
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Lounge
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2019, 04:32:27 ÖS »
aracımda sarı kahve rengi pas lekelerine benzeyen nokta nokta lekeler mevcuttu arabayı yıkayıp kurulama faslına geçtiğimde  mikrofiber beze takılıyordu  ne yaptıysam çıkarmayı başaramadım  aracı yıkamacıya götürdüm götürmez olaydım bilen bilmeyen önüne gelen yıkamacı açmış bunlar zift lekesi dedi gaz yağı ile yıkayacağız fiyat 75 tl dedi kabul ettim gaz yağını bir pompaya koyarak arabayı yıkadı güneşe bıraktı akması için fakat değişen bir şey olmadı abi sıcak su ile yıkayalım dedi oda çıkarmadı hatta çıkarmak için aracımın kapısının üstünde su tabancasını çok yaklaştırmış ki cahil herif  bir baş parmak içi kadar vernik atmasına sebep oldu 40 lira verdim çıktım  daha sonra fark edip götürdüğümde yok abi biz yapmadık ayağına yattılar kavgamı edeceksin bağırdım çağırdım çıktım neyse daha sonra internette biraz araştırdım kil hamuru diye bir şey buldum bunun mavi ve turuncu renkte olanı var mavi biraz sert turuncu nispeten daha yumuşak mavi 2 el araçlara turuncu sıfır sıfıra yakın araçlara kullanılıyormuş mavi olanını sipariş verdim aracı benzinliğe götürüp bir temiz köpükleyip yıkadım boş bir cam sil kutusuna su doldurdum bir kaç damla araç şampuanı koydum çalkaladım (al sana kaydırıcı fazla şampuan koymayın kilin özelliğini alır 3-4 damla kafi ) fazla para vermeyin sadece kil yeter neyse ıslak haldeki aracın üstündeki lekelere sıkarak dairesel hareketlerle yavaş yavaş bütün aracı dolandım ve o kirlerden zerre eser kalmadı hepsini hamur içine hapsetti o lekeler meğer kil lekesiymiş ağaçlardan damlıyor zift damlalarına kadar alıyor mucizevi bir ürün herkesin 6 ayda bir yapması gereken bir işlem arabanın yüzeyi kaymak gibi oldu yalnız yazın yada güzel havalarda yapın uzun sürüyor arabanın kirine göre minumum 1-2 saat sürüyor gölgede yapmanız daha iyi sonuç verir 100 gramlık bir ürün 8-10 defa falan kullanılır  çok küçük bir parça işinizi görecektir yalnız bir altın kuralı var kili arada yoğuracaksınız düz hale getirip devam edeceksiniz ve asla yere düşmeyecek düşersede kullanmayın atın çünkü yerdeki taşı toprağı içine hapsediyor tekrar kullanmanız halinde bu defa arabayı çizmeye başlar  benim aldığım ürün linkini aşağıya atıyorum mutlaka ama mutlaka kullanın
https://www.hepsiburada.com/valet-pro-yuzey-temizleyici-kil-blue-clay-100gr-p-HBV000009XIDG?magaza=SUPERTEKLIF&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIgvWy7ZfX4QIVBLUYCh3VeQaAEAYYASABEgLWlPD_BwE
« Son Düzenleme: Nisan 17, 2019, 04:36:14 ÖS Gönderen: Murat23 »