Merhaba,
Kil hamurunu ıslatmadan direk uygulamamı yapıyoruz ? 4 sene önce "Stac Italy Zift Böcek Reçine Temizleyici Sprey İlaç" almıştım bu üründe zift, böcek izi, kurumuş kuş pisliği için çok ama çok etkili, şişe yarısında hala daha kullanıyorum.
Islatmadan olmaz, önce lekeli yerleri yıkayıp tekrar ıslatarak üzerinden kil hamuru ile bastırarak geçmek gerekiyor
Ben camlars uygulamıştım çok güzel bi ürün ama sakın kuru şekilde denemeyin..
kuru yapmanız durumunda aracın yüzeyinde çizikler oluşacaktır.
Temiz yüzeye camsil sprey kutusuna köpüklü su yapıp bol bol uygulayın peşine kil hamuru ile ileri geri zımpara yapar gibi işlem yapınız. Burada dikkat etmeniz nokta
1-) Kil hamurunu biraz ılık suya yatırın yoksa bayağı sert ve arada bir yoğurmanız gerekiyor (kirli hamuru temizlemek için) bu sefer çok uğraştıracaktır.
2-) Kil hamuru düzleyin elinizle girintili çıkıntılı olmasın hare şeklinde leke bırakabiliyor hamurun elinizle tokatlayarak düz bir hale getirebilirsiniz.
3-) Kuru olan yüzeye kesinlikle sürmeyin bol köpüklü olsun.
Hamurun tesirini şu şekilde bile anlayacaksınız elinizi kaportaya sürün pütür pütürdür Hamur işlemini uyguladıktan sonra elinizi sürün pütürcüklerin gittiğini pürüzsüz olduğunu anlayacaksınız.
Araçtaki ziftlerin kaybolduğunu göreceksiniz.
Ayrıca kaporta ustasının hatası silikon ve dayson lekeleri vardı aracımda onları bile temizledi. Yani zorlandığınız yabancı lekelere uygulayın.
Yaptığım araştırmada pasta cila işlemi yapmadan önce kil hamuru uygulamak gerektiğini yoksa demir tozları yüzeyde kalıcı bir leke bıraktığını okudum