*

Çevrimdışı mecett

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea 1.3 dizel
  • Araç Modeli: 2014
  • Km: 65000
  • Motor: Hiçbiri
1.3 linea yakıt sorunu
« : Şubat 16, 2019, 01:02:53 ÖS »
s.a arkadaşlar
bir aydır 1.3 linea  dizel 2014 65000km arac aldım.
daha önce hep benzinli yani tüplü araç kullandım , dizel ilk kez kullanıyorum
yakın mesafe gidiyorum 4-5 km yada 10km kadar. depo doldurup ölçmedim ama yol bilgisayarı şehir içi 10lt civarı gösteriyor.Yaklaşık 1000 km kadar yol yaptım şu anda 8 litre gösteriyor
kime sorsam linea az yakar diyor, arkadaşın ford var o bile 6litre yakıyormuş maksimum .Benim linea 8 litre onuda ugraşarak düşürdüm normla kullansam 9-10 litre yakıyor

servise götürdüm, araç servis bakımlı, bakımlarda sıkıntı yok, yağ değişimine 4bin var,sıkıntı gözükmüyor yani.

neden olabilir?nerde sorun olabilir?

*

Çevrimdışı Yek52

• 46
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Pop
  • Km: 90000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: 1.3 linea yakıt sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2019, 01:21:04 ÖS »
s.a arkadaşlar
yakın mesafe gidiyorum 4-5 km yada 10km kadar. depo doldurup ölçmedim ama yol bilgisayarı şehir içi 10lt civarı gösteriyor.Yaklaşık 1000 km kadar yol yaptım şu anda 8 litre gösteriyor
kime sorsam linea az yakar diyor, arkadaşın ford var o bile 6litre yakıyormuş maksimum .Benim linea 8 litre onuda ugraşarak düşürdüm normla kullansam 9-10 litre yakıyor

servise götürdüm, araç servis bakımlı, bakımlarda sıkıntı yok, yağ değişimine 4bin var,sıkıntı gözükmüyor yani.

Sürekli kısa mesafeden sanırım. Ayrıca o kısa mesafe içinde de yokuş yada trafik varsa normaldir bence.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2019, 06:10:59 ÖS »
s.a arkadaşlar

Linea ailesine hoş geldiniz. Arabanız hayırlı olsun. Selamlar.
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 180000
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2019, 06:56:39 ÖS »
Benzinden dizele gecince alisamamis olabilirsiniz. Benzinde biraz daha pedala basmak gerekiyor dizel de o kadar basmaya gerek yok.

Daha once linea kullanmis, kullanmamissa dizel kullanan biri kullansin o da dusuremiyorsa sikinti olabilir.

*

Çevrimdışı Caga123

• 226
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Multijet 95 hp
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 91000
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2019, 07:45:15 ÖS »
Aracınız hayırlı olsun,Soğuk havadan kaynaklı aracı ısıtmak için çok çalıştırıyor olabilirsiniz.Şehir içi en fazla 7 litre olması lazım.Siz depoyu doldurup yol bilgisayarını sıfırladınız mı?Araç ortalama yı bulabilmek için 45-50 km den sonra yavaş yavaş ort. Tespiti yapmaya başlıyor.Hocam siz şöyle yapın depoyu taşana kadar doldurun !Yol bilgisayarını sıfırlayın ve 100 km kullanılan.Daha sonra depoyu tekrardan taşma noktasına kadar doldurun.Bulduğunuz sonucu ve yol bilgisayarı sonucunu karşılaştırın.Linea da yol bilgisayarı doğru sonucu veriyor ben denedim

*

Çevrimdışı Costal

• 25
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2008
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 170000
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2019, 08:48:37 ÖS »
s.a arkadaşlar

Yakıt sorunu benim arabamda da var sanki ama benim uzun yolda 4 lt lere kadar düşüyor. Ş. İçi 11 lere kadar çıkıyor.
Sizin Ş. Dışı varmı ölçümünüz nedir acaba.

*

Çevrimdışı Yek52

• 46
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Km: 90000
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2019, 10:19:01 ÖS »
s.a arkadaşlar

Yakıt sorunu benim arabamda da var sanki ama benim uzun yolda 4 lt lere kadar düşüyor. Ş. İçi 11 lere kadar çıkıyor.
Sizin Ş. Dışı varmı ölçümünüz nedir acaba.
1.3 Linea benim şehir dışı 4.5 civarı şehir içi 6.5 hocam

*

Çevrimdışı mecett

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea 1.3 dizel
  • Araç Modeli: 2014
  • Km: 65000
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2019, 03:45:12 ÖS »
saolun arkadaşlar
uzun yolda sürmedim hiç, hep şehir içi.Yazın anca denerim uzun yolu, şehir içide kısa mesafe sürüyorum.
depoyu doldurup bi deneyeyim bakalım ne olacak?sonucu yazarım

*

Çevrimdışı ozonor

• 30
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2019, 09:35:56 ÖÖ »
aracınız hayırlı olsun

benzinliden dizele geçme ile alakası yok. malesef bu gerçekle bende yeni aldığımda karşılaşmıştım.
herkes az yakıyor demişti ama araç şehir içi resmen içiyor mazotu. hele kış mevsiminde incir ağacı dikiyor.
dün akşam baktım benimde ortalamam 8.0 lt idi.  %100 şehir içi.
12 seneden beri çeşitli dizel araçlar kullandım. linea pişman ettirdi. yaza doğru ya lpg yada hdi - dci  geçiş yapacağım..

*

Çevrimdışı ilkr

• 284
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea urban
  • Donanım: Urban
  • Km: 173000
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2019, 09:48:50 ÖÖ »
Merhaba

Arkadaşlar Linea pişman etti vs. yorumlara baktım evet önünüzde tüketim ortalaması ekranı var ve ona inanmak zorundasınız bu konuda sorun yok.

Benim aracım İstanbu Şehir için ortalaması 5.1 ile 5.4 arasında değişiyor. Tamamen kullanım ile alakalı tüketim sorunu olduğunu düşünmekteyim. Araçlarımız söylenenin aksine bence şehir içinde az yakan araçlar. Peugeot dizeller uzun yolda 3.4 ortalama verirken benim aracım 4.9 yapabildi. Araçlarımız 1. ve 2. vitesde biraz ağır kalıyor diye gaz pedalına fazla basıyor olabilir misiniz?

Bu konuda forumda birçok başlık açıldı ortalama tüketimlerini yazdı herkes, o konulara bakarak tüketim konusu hakkında fikir edinebilirsiniz.

*

Çevrimdışı bowthruster

• 20
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2017
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2019, 09:50:57 ÖS »
1.3 e5
İstanbul şehiriçi (6.3)
Şehirdışı (4.1)

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 160000
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2019, 11:25:03 ÖS »
Fabrikadan çıkan her araç aynı olmadığı gibi kullanım ve bakım koşullarına bağlı olarak bazılarımızın aracının fazla yakması normal. Burada marka pişmanlığından ziyade ürün pişmanlığı söz konusu olabilir.

Örneğin kendi aracım hiç 7 litreyi bulmadı yakıtı. Üstelik en kötü şartlarda bile.
Şimdi ben de "linea mükemmel araba yakıtı alman fransıza on basar" desem ne kadar yanlış olacaksa sizlerin de pişmanlık yorumları yanlış olmuş bence.

Gayet tabi aracınızdan soğumuş olabilirsiniz. 2.el piyasasının güzel bir tarafı var. Soğuduğunuz araba başka ellerde mükemmel hayat bulabiliyor. Bambaşka hatıralara ev sahipliği yapabiliyor.

Üstelik lineada daha bir avantajlı. Kolay satılabilir. Piyasa durgun ama yine de satıp başka araç alınabilir.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #12 : Şubat 19, 2019, 09:24:47 ÖÖ »
Linea veya fiat hiçbir zaman fransız araçlarından (renault, peugeot, Citroën) az yakmadı. Onlardan bir tık yukarıda sarfiyatı var. Linea alınırken beklentinizi buna göre ayarlamanız gerekiyor.

Bunun yanında yakıtın artmasına neler etki eder.
- Aracın kullanıldığı mesafe, (kısa mesafelerde motor ısınmadığından yakıt sarfiyatı artıyor. Birde ilk üç vitesi geçemiyorsak)

- Aracın yüksek devir kullanımı, (zaman zaman yüksek devir kullanmak gerekir. Ancak ekonomi için sürekli yüksek devir yakıtı artırır)

- Aracın dur kalkı fazla, sıkışık trafikte kullanımı, (Araç en fazla yakıtı kalkışta harcıyor. Sıkışık trafik sürekli dur kalk sarfiyatı artırır. Bunu anlık yakıtta takip ederek görebilirsiniz.)

- kullanılan yerde rampalar olması, rampalarda dur kalk yapılması

- Araç bakımlarının düzenli yapılmaması, (filtre,yağ değişim süresi yakıtıda etkiliyor.)

- Araç bakımında kalitesiz malzeme kullanılması (yağ, yağ filtresi, hava filtresi, mazot filtresi)

Kullandığımız araçlar malum spor aracı değil. Büyük motorlu araç da değil. Ekonomi odaklı araçlar. Gaza basarken, frenlerken sakin kullanım gerekir.

En kısa sürede yüksek vitese çıkıp, düşük devir 80km hıza ulaşılırsa az yakacaktır.

Ancak ışıktan kalkınca gaza yüklenirsen, Vitesleri yüksek devirde değişirsen, Ani frenlemeler yaparsan, rampada milleti tokatlıyorum abi diye gaza yüklenirsen araç yakar.

11lt'leri linea'da yeni duymaya başladık eskiden millet benim aracım 8lt yakıyor, yakıt fazla diye dertlenirdi. Şimdi 11lt'lerden bahsediliyor. 

*

Çevrimdışı Caga123

• 226
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Multijet 95 hp
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 91000
« Yanıtla #13 : Şubat 19, 2019, 08:55:22 ÖS »
Arkadaşlar, Fransız araçları az yakıyor Linea çok yakıyor diyorsunuz.İşyerinde  sembol hariç  Clio Sporttour kullanıyoruz yakıtları çok az diye biliyoruz teknik özelliklerine bakınca ama işin aslı öyle değil ortalaması 100km/3,6 litre olan 5,2 -6,9 görüyor denemeleri yoğun trafikte Ankara da ölçtüm araç 1.5 dci joy modeli.İnternette de zaten kullanıcının birebir videosu var.Ayrica yol bilgisayarı Linea nın ki gibi hassas değil 4.1 gösteren yol bilgisayarı ölçüm yapınca 5.2 tekabül ediyor, Akıcı şehir içi trafik te.https://youtu.be/PGqjJ9aWOYk

*

Çevrimdışı kemal31

• 47
  • +0/-0
  • Kan Grubu: AB Rh -
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2019, 03:40:12 ÖS »
şehir içi anadolu yakası biraz trafik
 8 küsür litre gösteriyor yol bilgisayarı
araç yağ ve  mazot filtresi alt takım bakımlı  ama turbo , map , egr v.s  bakımı hiç yapılmadı tekerler birazda bitik bu yakıt tüketimini düşürmek için nereden başlamalı tecrübeli  arkadaşlar :)

2012 , e5 , 180 bin

*

Çevrimdışı onix

• 126
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 158.000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2019, 08:59:21 ÖS »
benim araçta 174 bin km de 2,5 yıldır kullanıyorum 25000 km yaptım, icra satışından almıştım şirket arabası olarak kullanılmış hatta 1 yıl. benim aracın yakıtı çok stabil 2 diş inince tam tamına 205 km yapıyorum (aynı istasyon ve pompadan alıyorum) o da 100 km de 6,5 litre günümüz koşullarında 0,45 kuruş yakıyor şehiriçi. zaten fabrika verileride o yönde ben memnunum. sonuçta linea paramız olsa audiye bineriz zaten.