*

Çevrimdışı Flyjet

• **
  • 14
  • +2/-0
  • Kontrolsüz güç, güç değildir.
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 275.700
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
aracımın özellikleri
« : Eylül 25, 2018, 04:41:11 ÖS »
Fiat Linea 2010 Active Plus 1.3 multijet Turbo Dizel (Modifiyeli)

207.000 KM

140 HP - 330 NM TORK
« Son Düzenleme: Mart 29, 2021, 12:41:37 ÖÖ Gönderen: Flyjet »

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
  • Km: 160000
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: ARACIMIN ÖZELLİKLERİ
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2018, 05:30:10 ÖS »
değerler monster. videosu da vardır muhakkak linki var mı aracı merak ettim.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: ARACIMIN ÖZELLİKLERİ
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2018, 11:41:59 ÖÖ »
90 dan 140 a sadece yazilimla cikmamistir umarim?

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
Ynt: aracımın özellikleri
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2018, 04:04:43 ÖS »
Neler yapıldığını anlatan ve surusu gosteren bir video bekleriz. Belki bizde yaptırırız.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2018, 04:32:06 ÖS »
0-100 km/s olayında bir yanlışlık mı var. 4.2 sn de 100km hız çok iddialı geldi. Hele ki linea için. 100 metreyi 4.2 saniye de alıyor olabilir mi?

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2018, 09:43:53 ÖS »
Bu değerlerle arabanızı otomotiv ile ilgili fenomenlere inceletebilirsiniz. Epey de ilgi göreceğini düşünüyorum. 800 hp golf yapmışlar. Bir de linea olsun.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2018, 11:32:37 ÖS »
Eğer ki, araç motorunda, turbosunda, fren sisteminde, ön takımında, arodinamiğinde özel güçlendirmeler yapılmadıysa standardı 13 saniye olan linea'yı 4 saniyelere çekmek imkansıza yakındır diye düşünüyorum. Bence dyno verilerinde sorun var. Yada yanlış yorumluyoruz.

Yanlış anlamayın ancak, Filtre değişimi, chiple, gaz pedal verilerine oynama ile bu değerlerin alınabileceğini sanmıyorum. Standart linea da yapılacak değişiklik belki 30 beygir kazandırır. Gaz tepkimesi iyileşir. Ancak 13 sniyeden en fazla 9 saniyelere çeker diye düşünüyorum.

F430 ferrari nin bile 4 saniye verisi var ki. Motor gücü, beygir ve tork verilerine girmiyorum bile.
http://www.otobakimrehberi.com/tag/ferrari-f430-teknik-ozellikleri/

Bence en doğru veriyi Yol testi ile görürsünüz. Dyno verilerini güvenmeyin derim.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2018, 04:17:11 ÖS »
Eğer ki, araç motorunda, turbosunda, fren sisteminde, ön takımında, arodinamiğinde özel güçlendirmeler yapılmadıysa standardı 13 saniye olan linea'yı 4 saniyelere çekmek imkansıza yakındır diye düşünüyorum. Bence dyno verilerinde sorun var. Yada yanlış yorumluyoruz.

Yanlış anlamayın ancak, Filtre değişimi, chiple, gaz pedal verilerine oynama ile bu değerlerin alınabileceğini sanmıyorum. Standart linea da yapılacak değişiklik belki 30 beygir kazandırır. Gaz tepkimesi iyileşir. Ancak 13 sniyeden en fazla 9 saniyelere çeker diye düşünüyorum.

F430 ferrari nin bile 4 saniye verisi var ki. Motor gücü, beygir ve tork verilerine girmiyorum bile.

Bence en doğru veriyi Yol testi ile görürsünüz. Dyno verilerini güvenmeyin derim.

Daha önceleri Audi A4, Audi A3, BMW, WV Jetta, Skoda Octavia, Chavrolet Cruise, Ford Focus, İnfinity FX35 gibi performanslı araçları kullandım. Hiçbiri bana şu an kullandığım Modifiye Linea gibi sürüş keyfi vermedi. Gaza bastığınız an araç sizi koltuğa yapıştırıyor. Saydığım araçların 0-100 hızlanmaları 8 - 10 sn. arası değişiyor. Hiçbiri bu araçtaki ani hızlanma ivmesini yapamıyordu. Son hızları yüksek olabilir. Benim üzerinde durduğum konu ani hızlanma. Bu araca yapılan bir takım işlemler sonucu 0 - 100 hızlanmayı 6.2 - 6.8 sn arasında yapabiliyor. Gaz tepkime cihazını açtığım zaman hızlanma ivmesi daha da artıyor. Defalarca denedim 4.5 sn de 100 km/h hıza ulaşabiliyorsunuz. Video çekerek yolu da göstermeye çalışacağım ilk fırsatta.
Araç sizde, kullanan ve en iyi değerlendirmeyi yapacak sizsiniz. Hele ki başka performanslı araçları da kullandığınıza göre karşılaştırma imkanınız var.

Anlattığınız kadar güçlü bir linea'yı yolda tutmak ve durdurmak zor olur. Dikkatli kullanın. Allah kaza bela vermesin. Aracınızla ilgili video ve araçta yapılan değişikliklerin resimlerini paylaşırsanız seviniriz.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #8 : Ekim 25, 2018, 07:49:53 ÖS »

Daha önceleri Audi A4, Audi A3, BMW, WV Jetta, Skoda Octavia, Chavrolet Cruise, Ford Focus, İnfinity FX35 gibi performanslı araçları kullandım. Hiçbiri bana şu an kullandığım Modifiye Linea gibi sürüş keyfi vermedi. Gaza bastığınız an araç sizi koltuğa yapıştırıyor. Saydığım araçların 0-100 hızlanmaları 8 - 10 sn. arası değişiyor. Hiçbiri bu araçtaki ani hızlanma ivmesini yapamıyordu. Son hızları yüksek olabilir. Benim üzerinde durduğum konu ani hızlanma. Bu araca yapılan bir takım işlemler sonucu 0 - 100 hızlanmayı 6.2 - 6.8 sn arasında yapabiliyor. Gaz tepkime cihazını açtığım zaman hızlanma ivmesi daha da artıyor. Defalarca denedim 4.5 sn de 100 km/h hıza ulaşabiliyorsunuz. Video çekerek yolu da göstermeye çalışacağım ilk fırsatta.

Flyjet hocam sanırım lineanin sanzimanini da değiştirdiniz. Zira linea ancak 3. Viteste 100 km yapabiliyor o da son demlerinde. 4.
,5 sn de 2 vites degistirip deviri kontrol edebilmek güç olsa gerek.

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2018, 12:26:38 ÖS »
Dişli hız oranları güzel paylaşım. Teşekkür ederiz.
6 ileri dualogic için de böyle bir çalışmanız varsa paylaşabilir misiniz? İnsanlar bu oranları kolay kolay bulamıyor internet ortamında.

Ben kendi gözlemlediğim kadarıyla 2.5 devirde 130 civarı gidiyor. Buradan yola çıkarsak 5 devirde 260. 5.5 devirde de 280 civarına çıkabilecek potansiyeli olan bir şanzımanı 1.3 90 hp bir arabaya koymak bence büyük nimet. araba bu potansiyeli stok haliyle 200 lere kadar ancak kullanabiliyor. Esas önemli tarafı yakıt ekonomisi olarak düşünülüyor. Gerçekten böyle mi?

Burada da şu soru akla geliyor. Bu şanzımanın 6. vitesi oran itibariyle 5 ilerinin üzerine ilave mi yoksa kendi başına 6 vitese ayrılmış bir şanzıman mı? Yani  6 ileri şanzımanın ilk 5 vitesinin dişli oranları, 5 ileri şanzımanın dişli oranlarıyla aynı mı?

*

Çevrimdışı hadisonsoru

• 505
  • +1/-0
« Yanıtla #10 : Ekim 27, 2018, 09:58:58 ÖS »
195 60 15 lastik var. 2.5 devirde 130 un 2 milimetre civarı üstünde gördüm. Arabanın göstergesinin, benim gözümün, sizin matematiğin toplam yanılma payı ile dediğiniz doğru olabilir.
Şuna da katılıyorum 6.viteste hızlanmaya başlayınca son hız fazla olmuyor. 4.vitesten başlayarak son devirlere kadar çevirerek hızlanınca 200 bandına çıkabiliyor araba.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2020, 02:59:01 ÖS »
Siz haklisiniz Erhan bey. Olcum yaptigimiz cihaz hem hatali hem de kullanmayi bilememisiz. 85 km hizda 100 metreyi 4.2 sn de aliyor demekmis bu sonuc. Dyno verilerinde hata yok. Kalibrasyonlari yaptirilmis. Arabada kullandigimiz olcum cihazi hatali gosteriyormus meger. Ben de 4 sn de nasil 100 e cikiyor diye hayretler icindeydim. Cihaz hatali oldugu icin bizi yaniltmis.
Güçlü bir linea olmuş. Güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2020, 01:09:14 ÖÖ »
Yeni değerler şöyle...
247.000 Km

170 HP - 590 NM Tork

6,8 sn. 0-100 hızlanma
590 ?? [emoji848]
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2020, 01:12:23 ÖÖ Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı KaraYaka

• 104
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea 1.3
  • Km: 70000
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2020, 01:41:22 ÖÖ »
Hızlanması gitmesi tamamda durdurmak içinde bir şeyler yapmak lazım değil mi O0
Fiat Linea 1.3

*

Çevrimdışı ilkr

• 284
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea urban
  • Donanım: Urban
  • Km: 173000
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2020, 10:07:08 ÖÖ »
Merhaba

Değerler inanılmaz görünüyor. Bu tarz bir güçlendirme sadece yazılımla olması daha enteresan geldi, motorda fiziki anlamda en azından ekzantrik mili modifiye edilir diye düşünüyordum. ama 590 tork konusunda yine süpheliyim.

Ayrıca Linea orjinal şanzıman sistemi bu kadar yüksek bir tork değerini nasıl kaldırabildiği de merak konusu...

*

Çevrimdışı Caga123

• 226
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Multijet 95 hp
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Pop
  • Km: 91000
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2020, 09:53:59 ÖS »
Yeni değerler şöyle...
247.000 Km

170 HP - 590 NM Tork

6,8 sn. 0-100 hızlanma
Merhaba
170 beygir ve 590 Nm de yakıt tüketimi nedir ? Ölçüm yapabildiniz mi?

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #16 : Şubat 19, 2020, 10:22:32 ÖÖ »
DYNO periyodik olarak kalibre edilen kalibrasyonlu DYNOdur. Yeni yapılmış kalibrasyon sertifikası mevcuttur. Periyodik bakımları da yapılmaktadır. Hata payı çok minimizedir.

Ölçüm sonuçlarını paylaşmak istedim.
Verileri doğru okuduğunuza emin misiniz?

Attığını dyno fosunda benim okuduğum

Motor gücü : 105kw 3000 devir civarı (Kırmızı çizgi-sol menü)
Tekerlere aktarılan güç : 70kw 3400 devir civarı (Yeşil çizgi-sol menü)
Tork : 360Nm 2500 devir civarında (Mavi çizgi-sağ menü)

Kazanımlar iyi ancak uzun vadede motor aktarma organları ve ön takıma etkisine bakmak lazım.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
« Yanıtla #17 : Şubat 19, 2020, 12:23:31 ÖS »
Attığınız dyno fotosunda 0-2000 devir aralığı görünmüyor. O kısımda dik bi düşme var.

Ancak kafama yatmayan kısım, beygir veya tork verilerinin sıfırdan başlayıp tepe noktasına ulaşıp sonra düşmeye başlaması gerekmez mi? Kimi araçlarda 1500 d/d'da maksimum tork alınırken kimi araçlarda 2000-2500 devir aralığında maksimum güç alınıyor. Fakat güç 1500 2000 bandına kadar sıfırdan en dik noktasına çıkıp, dip yapıp sonra tekrar yükselmesi enteresan geldi.

1.3 mj ler güçlü motor olsa da tam gücünü turbo beslemesinden alır diye biliyorum. Turbo beslemiyorsa yeterli gücü veremez. Ancak sizin açıkladığınız şartlarda turbo dolmadan beygir ve tork en dik noktasına ulaşıyor. Turbo devreye girdiğinde ise dip yapıp sonra daha düşük bir dik çizgisine ulaşıyor. Bu kısmı ben anlamadım doğrusu. Belki teknik bir açıklaması vardır. Bu hususu aydınlatırsanız memnun olurum.

*

Çevrimdışı efendy06

• 387
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 190000
« Yanıtla #18 : Mart 28, 2020, 01:39:26 ÖS »
Aracın aktarma organları o güce dayanır mı, ön takımın akıbeti ne olur bilemiyorum. Uzun vadede iyi olmayacağını düşünüyorum. Ekstra 30-40 hp yüklemelerinde bile akis kesen bir sürü araç gördüm.

Bildiğim bir şey var, araçlarımızdaki motor takozları, şanzuman takozları böyle bir güç ile baş etmek için tasarlanmamış.
Aracımızın şasisinin burkulma direnci bile o güce uygun değil. Dur kalklarda şasiye yaşatacağı stresin de uzun vadede dönülmez hasarlara sebep olacağı açık.
Mesele salt motor gücünü artırmak değil. Aracı bütünüyle yeni gücüne hazır hale getirmektir.

Selamlar...
Mevzu vatansa hepimiz ölelim,
Mevzu makamsa hepiniz ölün...

*

Çevrimdışı Caga123

• 226
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Multijet 95 hp
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 91000
« Yanıtla #19 : Mart 30, 2020, 11:38:33 ÖS »
Olcumleri yaptim. Aracim km.de sehir ici 0,34 - 0,35 kurus yakiyor. Altı  yedi depo dolusu olcum sonuclari. Fiyat dusmeden onceki olcumler.

Sürüşü gösteren video da ekledim. Biraz amator cekim oldu.
https://youtu.be/J8iGMDHJhRQ
Hocam, şimdi gördüm videoyu amatör olması sorun değil emek verip çekmişsiniz ve bizimle paylaşımda bulundunuz her ne olursa olsun 100 / 5.3 şehir içi Tüketim çok bence demekki güç artışı yakıtı düşürmüş elinize sağlık teşekkürler

*

Çevrimdışı ilkr

• 284
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea urban
  • Donanım: Urban
  • Km: 173000
« Yanıtla #20 : Mart 30, 2020, 11:45:31 ÖS »
Linea 1.3 kullanıcısıyim şehir içi tüketim olarak 5.5 - 5.7 arasında dolasabiliyorum, ama burada mesele arkadaşımızın ilettiği gibi tork değeri beygir değeri yükseltilmiş bir araçta bu değerleri yakalamak önemli. Ayrıca tork değeri yüksek araçlarda daha dusuk yakıt tüketimi yakalamak mümkün çünkü araci hareket ettirmek için gereken gücü gaz pedalına daha az basarak almanız demek, dikkat edilmesi gereken nokta araç güçlü olduğu için hoşunuza gider ve daha çok gazlamaya başlarsanız yakıt tüketimi X2 oranında artmış olacaktır.

VIA_A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Spider_hip

• **
  • 17
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2016
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 140.000
« Yanıtla #21 : Mayıs 27, 2020, 12:56:50 ÖÖ »
Bir an sitenin url'sini kontrol ettim, doğru yere mi geldim diye. 0-100 4sn leri falan görünce, yeni Bugatti Veyron falan mı çıkmış dedim. :)

Yani tüm modculara hayırlı uğurlu olsun tabi. Benim şahsi görüşüm aracın ömrünü kısalttığı, tehlikeyi de arttırdığı yönünde. Satarken modlanmış araç muhakkak belirtilmeli diye düşünüyorum. Şahsen ben 170bg de kullanılmış bir 90bg lik araç almak istemem. Ama tam tersi hazır modlanmış, gücü artmış bir araç almak isteyende olabilir, yani tercih meselesidir, o yüzden belirtilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bugüne kadar aman ömrü kısalmasın, rahat serin çalışsın diye, ekstra soğutucu olmasına rağmen bilgisayarlarımı bile oc yapmamış biri olarak tabi benim görüşüm farklı olabilir :)

Ama belli ki bunu bayağı işi bilen birileri yapmış.

O beygirlere sahip standart donanımda bir araç alabilmek maalesef ülkemizde epey zor. :/

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Km: 140000
« Yanıtla #22 : Mart 23, 2021, 09:35:26 ÖS »
Fiat Linea 2010 Active Plus 1.3 multijet Turbo Dizel (Modifiyeli)

207.000 KM

140 HP - 330 NM TORK

7,5 sn. 0-100 hızlanma

bravo.büyük cesaret.peki bu işin maliyeti ne oldu

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
« Yanıtla #23 : Mart 24, 2021, 07:39:30 ÖÖ »
Ortalama 4 yilda yaklasik 19.000 TL toplamda...
76.000 km oldu modlu.
Erhan bey aracin motor goruntusu ekteki resimde mevcut.
Turboyu güzel oturtmuşsun.Merak ettiğim üç husus.Birincisi interkole bağlı mı.ikincisi hararet problemi nasıl çözüldü.Malum dizeller soğuğu seviyor.Tam gücü soğukta beriyor.Hibrit turbonun emiş fitresi interkolün yanına indirilebilirmi yani bir düşünce.Üçüncüsü yağ soğutucusu değiştimi..Merakımı mazur görün.Niyetim bende 1.6 var bu çapta olmasada ufak yollu bi güç arttırımına gidicem.Malum araçlarda bu gibi modifikasyonlarda en büyük dezavantajların başında ısı kontrolü geliyor.Bu kontrolü stabil dengelendimi gerisi mekanik direnci arttırmayla sağlanıyor.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
« Yanıtla #24 : Mart 24, 2021, 03:38:10 ÖS »
Sorularınızı aracımdaki deneyimlerimle cevaplamaya çalışayım;

1-İntercooler'a bağlı mı demişsiniz evet turbo, intercooler'a bağlı. Ama intercooler hacmi oldukça büyük. Turbonun ısıttığı hava, intercooler hacmi büyük olduğu için yeterli derecede soğuyor. Yani araç yazın sıcağında da tam performanslı gidiyor. Şişmiyor.

2- Hararet problemi? demişsiniz. Bizim araçlarımızdaki soğutma sistemi oldukça yeterli. Benim araç şuan 200 PS oldu. Hala motor ısısı 90 derece. 10 dk. boyunca 220 km hızla kullanıldı. Tık yok. Anlayacağınız ek soğutmalara ihtiyaç yok. Ancak motorun susuz kalmaması için, su durumu çok titizlikle kontrol altında tutulmalı

3-Hibrit turbonun emiş filtresi aşağılara indirilebilir ama yerden su alma riski olabilir. Su riskini tolere edebilirseniz yani muhafaza felan yapılırsa, problem olmaz. İndirilebilir.

4-Yağ soğutucu değişti mi? demişsiniz. Evet değişti. E4 motora, E5 yağ soğutucusu takıldı. Daha iyi soğutma için, çünkü E4 yağ soğutucu, motor yağını soğutma için bu güçte bir araçta yeterli olmuyordu. E5 yağ soğutucu yeterli geliyor.

Umarım cevaplarım yeterli olmuştur. Kafanıza takılan hususları çekinmeden sorabilirsiniz. Neticede kullandığım araç şuan için 200 PS 300 NM oldu. Turbo basıncı 2,8 bardan pik yapıyor. 2 - 2,4 bar ile sürekli basınçla yürüyor.
teşekkürler.iyi günlerde kazasız sürüşler dilerim.

*

Çevrimdışı Flyjet

• **
  • 14
  • +2/-0
  • Kontrolsüz güç, güç değildir.
  • Km: 275.700
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #25 : Mayıs 29, 2021, 05:23:19 ÖS »
Arkadaşlar,
son değerleri paylaşıyorum.

Aracımız 1.3 Linea Euro4 multijet motorlu, stok 90 beygirlik, 268.700 km de, son derece titiz ve planlı bakım sistemine göre tüm bakımları yapılmış bir araçtır. Stage3 modludur.

250 HP 330 NM tork ile, 3 bar surekli turbo basıncı ile yürüyen bir araç olmuştur. Geliştirmeler devam etmektedir.