Birçok firma elektrikli veya benzin destekli hibrit motorlara yöneliyor. Yatırımlarını o yöne yapıyor.
Ülkemizde uzun süre satışı yapılır ancak yanlış hatırlamıyorsam 2025 itibariyle almanya kullanımını da yasaklayacak. Buna avrupa ülkelerinin çoğu katılır.
Bu süreç önceside üretici firmalar ülkemiz gibi salınıma önem vermeyen ülkelere ellerinde kalan dizel motorlu araçlarını satarlar. Sonrası tüm araçlar elektrikli motora döner zaten.
+1
Volvo'da yakın zamanda artık fosil yakıtla işleyen motorlara yatırım yapmayı bırakacağını ve elektrik gücüyle yürüyen motorlara yatırım yapacağını deklare etmişti. Elimde yeterince nakit olsaydı hiç düşünmeden elektrikli araç alırdım ama yüksek meblalar yüzünden bizi fosil yakıtlı araçlara mecbur kılıyorlar. Neyse ki şehir içinde sadece kendim bir yere gideceksem yaz-kış demeden bisiklete atlıyor, birçok avantajını yaşıyorum. Çevreyle ve aile ekonomisiyle dost bir ulaşım aleti, ayrıca spor da yapmış oluyor insan

Yakın zamanda 26" jantlı katlanan bisikletlerden bir tane edinip aracın bagajına atmayı ve yaz sezonu gideceğim illerde aracı kullanmak yerine bisikleti kullanmayı planlıyorum. Benzin'e gelecek zamlardan da minimum etkilenmiş olurum böylelikle.