*

Çevrimdışı wadepo64

• 36
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 157000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Inwells Led Far Tecrübelerim
« : Temmuz 25, 2017, 10:58:40 ÖS »
Merhabalar
İnternetten satın aldığım inwells marka led farlar hakkında tecrübelerimi paylaşmak istedim :)
Direk n11.com üzerinden hem kısalara hemde uzunlar için satın aldım, bu arada kısalar h7 uzunlar h1
Led farın gücü 8000lm kullanım ömrü ise 30000 saat (tabi bunlar kutu üzerinde yazan gerçekde ne kadar dayanıcak görücez :)

Yalnız farları takma kısmında biraz işçilik lazım ben elektrikçiye taktırdım kısalar hemen takıldı ama uzunlar için far sökülmesi gerekti, farı sökmek içinde tamponu sökmek gerekti :) amcamın kaporta atölyesinde kendi imkanlarımla tamponu söktüm ama çok uğraştırdı :)

Eskiden farları geceden kapatmayı unuturdum gündüz bindiğimde hiç farkına varmadan farlar açık gezerdim ama şimdi direk binince açık olduğunu anlıyorum :)

Sıra resimlerde :)

« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2017, 02:33:10 ÖS Gönderen: wadepo64 »

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Inwells Led Far Tecrübelerim
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2017, 11:24:23 ÖS »
Hayırlı olsun yeni lambalar Aydınlatma çok fark etmiş  incelemeniz de güzel olmuş , ledleri fanlı mı Soğutucu lu mu acaba.  Far ların kapakları kapanıyor mu? Yoksa uzunlukta n dolayı açık mı?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı wadepo64

• 36
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2017, 01:47:02 ÖÖ »
Tesekkur ederim, ledler fanlı hocam montajini yaptiktan sonra rahat bir sekilde kapaniyor farin kapaklari, tek sikinti uzun farlari takmak icin fari sokmek gerek onun haricinde cok rahat montaji

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LINEA
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 84000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2017, 10:15:04 ÖÖ »
Merhaba Yeni Lambalarınız hayırlı olsun, birkaç sorum olacak.
    Lambaları takınca hata mesajı verdimi ( arıza ışığı yanıyormu),  far kapaklarını kapattığınızı söylüyorsunuz, bu kapak tamda ampül fanının önüne denk geliyor fan ile kapak arasında belli bir mesafe kalıyormu yoksa birbirine temas ediyormu, temas söz konusu ise soğutma işlemi olmayabilir.
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2017, 10:17:03 ÖÖ Gönderen: asaksak »

*

Çevrimdışı wadepo64

• 36
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2017, 12:13:27 ÖS »
Merhaba Yeni Lambalarınız hayırlı olsun, birkaç sorum olacak.
    Lambaları takınca hata mesajı verdimi ( arıza ışığı yanıyormu),  far kapaklarını kapattığınızı söylüyorsunuz, bu kapak tamda ampül fanının önüne denk geliyor fan ile kapak arasında belli bir mesafe kalıyormu yoksa birbirine temas ediyormu, temas söz konusu ise soğutma işlemi olmayabilir.
Teşekkür ederim, herhangi bir arıza lambası yakmadı zaten linealarda uzun ve kısalarda sensör yok diye biliyorum sadece park lambalarına led almıştım onda yaktı. Kapak ile fan arasında küçük bir boşluk kalıyor buda soğutma için yeterli zaten ledler normal ampüllere göre daha serin çalışıyor :)

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2017, 12:58:09 ÖS »
Hayırlı olsun, fotograflar gozukmuyor.

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
« Yanıtla #6 : Temmuz 26, 2017, 01:44:55 ÖS »
Peki Karşı yönden gelen araçlar rahatsız oluyormu, karşıdan sellektör yapan varmı, yani diğer kişilere rahatsızlık veriyormu acaba

*

Çevrimdışı wadepo64

• 36
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Temmuz 26, 2017, 02:34:39 ÖS »
Hayırlı olsun, fotograflar gozukmuyor.
Teşekkür ederim fotoğrafları güncelledim

Peki Karşı yönden gelen araçlar rahatsız oluyormu, karşıdan sellektör yapan varmı, yani diğer kişilere rahatsızlık veriyormu acaba
Daha hiç karşıdan selektör yapan görmedim ama uzunlarda karşıdan gelen direk frene basıp duruyor :)

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2017, 09:30:53 ÖS »
   Güzel çalışma olmuş. Ama işçlik elimden gelmez. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 180000
« Yanıtla #9 : Temmuz 26, 2017, 11:16:25 ÖS »
Kesilme cizgisi cok yukarida kalmis maalesef, guzel aydinlatiyor ama karsidan geleni rahatsiz eder.

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2017, 02:47:57 ÖS »
Kesilme cizgisi cok yukarida kalmis maalesef, guzel aydinlatiyor ama karsidan geleni rahatsiz eder.
Bi ayar lazım demek ki.  İçerden ayar 0 da mı kontrol edilecek.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2017, 03:14:52 ÖS »
Yukardaki resimlerde taksinin olduğu bir resim var, orda sol tarafta apartman duvarına doğru arabayı yönlendirip, kısa farları duvara yönlendirirseniz, kesilme çizgisinin olup olmadığını anlayabiliriz, eğerki kesilme çizgisi uygun ise bende hemen kullanmayı düşünürüm, deneme yaparken far konumu 0 ve far konumu 3 olduğundaki halleride ayrı ayrı ekleyebilirseniz almayı düşünen arkadaşlar için çok çok faydalı olur. Teşekkürlerr

*

Çevrimdışı ramazanefe2012

• **
  • 14
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FORD FOCUS SW SATILIK
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2017, 10:04:48 ÖS »
maliyet kaç para

Sent from my Lenovo A7020a40 using Tapatalk

*

Çevrimdışı Dellobaltino

• 592
  • +0/-6
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2017, 11:38:58 ÖS »
Gece sürekli kullanilan kisa farlara led veya xenon takmak kusura bakmayin ama bana göre saygisizliktir.eger sizin gibi birine trafikde denk gelir de ciddi bir kaza atlatirsaniz o zaman anlarsiniz!

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı wadepo64

• 36
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2017, 06:34:35 ÖS »
Şehir dışında olduğum için cevaplamam uzun sürdü
Fotoğraflarda far ayarı 0 da yani en üstte en üst konumda iken karşıdan geleni rahatsız edebiliyor ama 3 e aldığımda hiç selektör yapan görmedim.

maliyet kaç para

Sent from my Lenovo A7020a40 using Tapatalk
Hocam farları hem uzun hem kısa 200tl e aldım elektrikçiye 20tl verdim tampon sökümünü kendim yaptığım için ona ücret ödemedim

*

Çevrimdışı Alanya1907

• *
  • 8
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Lounge
  • Km: 17400
« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2017, 12:52:40 ÖÖ »
Merhabalar..Bende yaklaşık 5 gün önce H7 aldım N11 den..Far ayarını bende 3 e getirdim.0 ayarında çok yüksek geldi bana.Karşıdan gelenlerin tepkilerini sürekli ölçüyorum henüz sellektçr yada uyarı yapan olmadı.Kesilme çizgisi olayı da halojen ampüle göre elbette ki yok.Işık Xenon kadar olmasa da dağılıyor.Ama ledlerin içerisin de tek renk beyaz yok sarı ışık da mevcut.Yani belli oluyordur üst kısımları sarı olarak belirgin.Ama yarın ben bu ledlerin sağ veya sol bir ayar yapıp kesilme çizgisi oluşacakmı onu deniyeceğim.Bir yerde görmüşdüm böyle bir ayar var mı İnwells de ona yarın bakarım.Sonucu da buraya belirtirim tekrardan.
1988 1.6 Doğan(1999-2003)
2004 1.2 16V EL-AC Fiat Albea (2006-2015)
2015 1.3 95HP Multijet Fiat Linea Lounge(2015-~~)

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
« Yanıtla #16 : Ağustos 13, 2017, 01:46:04 ÖS »
Merhabalar..Bende yaklaşık 5 gün önce H7 aldım N11 den..Far ayarını bende 3 e getirdim.0 ayarında çok yüksek geldi bana.Karşıdan gelenlerin tepkilerini sürekli ölçüyorum henüz sellektçr yada uyarı yapan olmadı.Kesilme çizgisi olayı da halojen ampüle göre elbette ki yok.Işık Xenon kadar olmasa da dağılıyor.Ama ledlerin içerisin de tek renk beyaz yok sarı ışık da mevcut.Yani belli oluyordur üst kısımları sarı olarak belirgin.Ama yarın ben bu ledlerin sağ veya sol bir ayar yapıp kesilme çizgisi oluşacakmı onu deniyeceğim.Bir yerde görmüşdüm böyle bir ayar var mı İnwells de ona yarın bakarım.Sonucu da buraya belirtirim tekrardan.
cevabınızı merakla bekliyorum

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #17 : Ağustos 23, 2017, 09:38:56 ÖÖ »
3 aydır bende uzun-kısa-park-gündüz led kullanıyorum(lineada değil),eğer arabada teksem en üst çizgide olsa bile karşı tarafı etkilemiyor ancak 4-5 kişiyseniz far ayarını aşağı düşürmeniz gerekiyor,kaldı ki normal farda bunu yapmanız gerekiyor...ben sürekli en alt konumda kullanıyorum ancak led uzunlar gerçek uzunlardan daha verimsiz,çok yukarıyı aydınlatıyor,ben sırf sellektör efekti için aldım :) ama kısa ledlerle gece bodrum gittim döndüm hiç uzun far ihtiyacınız olmuyor...eğer doğru takılırsa ve ayarı düzgün kullanırsanız kimseyi rahatsız etmez,asla çakma xenonlarla karıştırmayın,forumda çakma xenon takanlarla ilgili çok mesajım var,eğer göz alsa asla tavsiye etmeyeceğim bişey bu led farlar...4-5 sene sonra tüm araçların led farla satılacağını düşünüyorum
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı Dellobaltino

• 592
  • +0/-6
« Yanıtla #18 : Ağustos 24, 2017, 07:36:18 ÖÖ »
Karsi tarafi etkilemediğini nerden biliyorsunuz? Sahsen ben karsidan gelen aracin farlari gözümü aliyorsa selektör yapmiyorum kufür ediyorum

*

Çevrimdışı rifat

• 359
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 75555
« Yanıtla #19 : Ağustos 24, 2017, 10:24:31 ÖÖ »
Ben linea da kısalardan şikayetçiyim uzunlar bence başarılı.
Sadece kısalara taksam olma mı? Hem montajı kolaymış hem de karşı tarafı rahatsız etmiyormuş.
iyilik yapar gibi görünme..iyilik yap görünme...

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Donanım: Dynamic
  • Motor: T-Jet 120 HP
« Yanıtla #20 : Ağustos 24, 2017, 10:41:38 ÖÖ »
bence güzel olmuş, kısalar maalesef lineada biraz yetersiz kalıyor. bende şimdilik Osram ile idare ediyorum :)

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #21 : Ağustos 24, 2017, 10:56:29 ÖÖ »
gece 2.000 km.yol yaptım,selllektör yapan olmadı,gözünü alana küfür edersiniz tabii bende ederim ama şöyle gece yola çıkın uzunları yakın,karşıdan sellektör atan atana,siz sellektör atmıyor olabilirsiniz ama insanların yüzde 90 ı gözünü alıyorsa sellektör atar,doğal bir uyarı yöntemidir bu...tekrar ediyorum led far doğru takıldığında ve yukarıda bahsettiğim gibi arabanın kitapçığındada bulunan tek yolcu -3 yolcu-5 yolcu+bagajda hangi ayarda kullanılması gerektiği yazar buna uyulursa sıkıntı yaratmaz...ltf.bunu xenonla karıştırmayın,bambaşka ikisi...
Karsi tarafi etkilemediğini nerden biliyorsunuz? Sahsen ben karsidan gelen aracin farlari gözümü aliyorsa selektör yapmiyorum kufür ediyorum

*

Çevrimdışı Dellobaltino

• 592
  • +0/-6
« Yanıtla #22 : Ağustos 25, 2017, 07:20:44 ÖÖ »
Kardeşim led far oldukça yüksek lümene sahip.bu kadar güçlü bi aydinlatmayi mercek gibi belli bir noktaya odaklayacak bir ekipmaniniz yoksa illaki göz alacaktir.işiğin kirinimi, yayilimi, farin yansitici iç yapisi gibi teknik bir konuda kriter selektör olamaz.araci baskasina verin ve siz baska bir araca binerek bakin.xenon aliyormus led göz almiyormus.ya bu söylediginiz cok mantiksiz.mercek gibi bir odaklayici olmadiktan sonra, farin iç yapisi halojen ampüllerin işigini yansitacak şekilde tasarlanmişsa; siz çok yüksek işik veren ve hele de beyaz renkte bir ampul takarsanizkarşinizdaki insani rahatsiz edecektir

*

Çevrimdışı ozozka_n

• 414
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: linea
  • Km: 7000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #23 : Ağustos 26, 2017, 10:15:12 ÖÖ »
3 aydır bende uzun-kısa-park-gündüz led kullanıyorum(lineada değil),eğer arabada teksem en üst çizgide olsa bile karşı tarafı etkilemiyor ancak 4-5 kişiyseniz far ayarını aşağı düşürmeniz gerekiyor,kaldı ki normal farda bunu yapmanız gerekiyor...ben sürekli en alt konumda kullanıyorum ancak led uzunlar gerçek uzunlardan daha verimsiz,çok yukarıyı aydınlatıyor,ben sırf sellektör efekti için aldım :) ama kısa ledlerle gece bodrum gittim döndüm hiç uzun far ihtiyacınız olmuyor...eğer doğru takılırsa ve ayarı düzgün kullanırsanız kimseyi rahatsız etmez,asla çakma xenonlarla karıştırmayın,forumda çakma xenon takanlarla ilgili çok mesajım var,eğer göz alsa asla tavsiye etmeyeceğim bişey bu led farlar...4-5 sene sonra tüm araçların led farla satılacağını düşünüyorum
Hocam cakma xenonlara karsi olan biri olarak bende size birsey sormak istiyorum. Peki bu led farlar merceksiz far yikamasiz linea araclarimizda muayeneden gecebiliyor mu

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #24 : Ağustos 26, 2017, 08:45:09 ÖS »
   Arkadaşlar sadece kısa farlar değişse yeterlimi? Tampon sökmek gereklimi? Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #25 : Ağustos 28, 2017, 09:41:30 ÖÖ »
geçiyor hocam,sıkıntı yok...

Hocam cakma xenonlara karsi olan biri olarak bende size birsey sormak istiyorum. Peki bu led farlar merceksiz far yikamasiz linea araclarimizda muayeneden gecebiliyor mu

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #26 : Ağustos 28, 2017, 09:46:29 ÖÖ »
yaşım 40,bana kardeşim diye hitap etmişsin,yaşın yazmadığı için bende abi diyeyim...
abicim sen alacak(tır),olacak(tır)la konuşuyorsun,ben kati dille konuşuyorum,almıyor...
ben aracın içinden gördüğümle konuşmuyorum,sadece bende led yok,takan arkadaşlarımda görüp ikna olup taktım,göz almayla ilgili burda onlarca mesajım var,üstüne birde kendim led taktım diye yanlış yönlendirecek değilim...haaa bu ledinde çakması vardır,farklısı vardır ona ahkam kesemem...
Kardeşim led far oldukça yüksek lümene sahip.bu kadar güçlü bi aydinlatmayi mercek gibi belli bir noktaya odaklayacak bir ekipmaniniz yoksa illaki göz alacaktir.işiğin kirinimi, yayilimi, farin yansitici iç yapisi gibi teknik bir konuda kriter selektör olamaz.araci baskasina verin ve siz baska bir araca binerek bakin.xenon aliyormus led göz almiyormus.ya bu söylediginiz cok mantiksiz.mercek gibi bir odaklayici olmadiktan sonra, farin iç yapisi halojen ampüllerin işigini yansitacak şekilde tasarlanmişsa; siz çok yüksek işik veren ve hele de beyaz renkte bir ampul takarsanizkarşinizdaki insani rahatsiz edecektir

*

Çevrimdışı Dellobaltino

• 592
  • +0/-6
« Yanıtla #27 : Ağustos 28, 2017, 12:29:24 ÖS »
Kardeşim kelimesi genel anlamda kullandiğim bir hitap biçimidir.burda birbirimizin yasini bilmedigimiz icin ben herkese kardeşim diye hitap ederim.benim de yaşim 39 o yüzden çok da yersiz bir hitap sayilmaz.yine de seni rahatsiz ediyorsa bozo abi diyeyim.bir yaş bir yaştir.ledlerin gözü rahatsiz etmediğini söylüyorsun.çakma xenonlar gözü rahatsiz ederken onlardan daha parlak işik veren ledlerin rahatsiz etmemesinin sebebi nedir peki sence

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #28 : Ağustos 28, 2017, 05:26:42 ÖS »
Kardeşim kelimesi genel anlamda kullandiğim bir hitap biçimidir.burda birbirimizin yasini bilmedigimiz icin ben herkese kardeşim diye hitap ederim.benim de yaşim 39 o yüzden çok da yersiz bir hitap sayilmaz.yine de seni rahatsiz ediyorsa bozo abi diyeyim.bir yaş bir yaştir.ledlerin gözü rahatsiz etmediğini söylüyorsun.çakma xenonlar gözü rahatsiz ederken onlardan daha parlak işik veren ledlerin rahatsiz etmemesinin sebebi nedir peki sence

benim yaşım profilimde yazıyor,kardeşimden alınmadım ama nick ile hitabı tercih ederim...(lakin 20 yaşında kardeşlerimizin 50 küsür yaşındaki abilerimize kardeşim diye hitap ettiğinide gördüm)
gerçek xenon göz alıyormu?almaz,lineada şapka takabilsek veya komple far grubunu değiştirerek xenon yapabilsek veya mercekli yapabilsek göz alırmı? almaz...led far xenon gibi dağılmaz mercek gerektirmez...istanbuldaysanız buyrun gelin kendiniz test edin veya çevrenizde benimki gibi cree marka varsa gözlemleyin...ama söylediğimi dikkate alın...arabada 5 kişisiniz ve far konumu en üstte olursa göz alır,normal farda alır adamın gözüne yukarı doğru çakar çünkü...

*

Çevrimdışı alperim

• **
  • 14
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Pop
  • Araç Modeli: 2015
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 20000
« Yanıtla #29 : Ağustos 28, 2017, 09:24:19 ÖS »
6 aydır kullanıyorum kısa farlarda bende görüşümü belitrmeliyim .
montajını kendim yaptım , ürünü aliexpresten sipariş edip almıştım , kaliteli diyebileceğim fan soğutmalı bir ürün aldım . Montajı gayet kolay , balast ve soğutucu bölümün sığacagı yer çok . ( daha önce yeni kasa honda fr06 kasa diyorlar galiba , ona montaj yapmıştım , tam bir ustalık istiyordu , unun yanın da linea çok kolay kalır )

Düz bir far çizgisi yok denebilir , far ayarını elektrikli olarak 3 e düşürdüm , ayrıca alyan anahtar ile ayar somunundan sonuna kadar düşürdüm .
sonuç olarak istanbulda kullanıyorum genelde , bölünmüş yol olduğu için selektör yapan olmadı su ana kadar ama
edirne ye gittiğimde gidiş gelişli yollarda 4-5 kere selektör yaptılar .

Yapılabilecek en düşük ayarda bile çift yönlü yollarda göz alıyor demekki . İstanbul içi kabul edilebilir düzeyde diyebiliriz herhalde .