Öncelikle hepinize merhaba sevgili Linea kullanıcıları.2008 model 1.3 dizel motorlu Active paket bomboş bir Linea'm var.Ve malesef Linea'mın da bazı sorunları var.Öncelikle aracım siyah duman atıyor ve çekişi de düşük.Aracımda 1750 devir civarında hissedilmesi gereken turbo hissi 3500 devir civarında geliyor 4500 gibi de kesiliyor.3500 devire kadar araba ölü eşşek gibi.Ayrıca yakıt tüketimim de olması gerekenden yüksek.Active modellerin yol bilgisayarı yakıt ortalamasını doğrudan göstermekten aciz olduğu için mi desem üç kuruşun hesabını yaptığımızı düşünüp matematiğimizi geliştirmek isteyen Fiat mühendislerinin bize ufak bir nüktesi olarak mı görsem bilmiyorum fakat yaptığım hesaba göre aracım 8.4 litre civarında yakıyor.İlk kez Multijet motor kullanmıyorum 1.5 yıl ve yaklaşık 60 bin km dir Palio Van kullanmaktayım.Yakıt ortalamam şu an 4.4 litre ki 3 küsürlere kadar düşürebiliyorum kasarsam.Kasa farkı arabanın yarı yarıya yakmasına sebep olmuyordur herhalde.Konuyu dağıtmadan daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olan veyahut İzmir'de bu işi çözer dediğiniz ustası olan varsa lütfen bana yardımcı olsun yoksa araba ocağıma incir ağacı dikecek ben de ekonomik olarak iflas edip arabayı satmak zorunda kalacağım

Bu da resimli karşılaştırma.İki araç ta yapılan km boyunca benim tarafımdan benzer koşullarda kullanılmıştır.Linea'da daha çok tasarruf odaklı bir sürüş yapılmış olup, Palio'nun az yakmasına da güvenilerek bazı durumlarda ara ara küçük kaçamaklar yapılmış, gaza daha çok basılmış hatta ışıklarda bazı araçlarla yarışılmış olabilir.Öyle diyorlar

Not:Resimi hem buraya hem de dışardan bir sunucuya yükledim.Üyelik girişi yapmadan görebilesiniz diye.Bir diğer konu da yakıt ortalaması hesabı.Bu hesap için yaptığım işlem "100/trip kml=ortalama" olup örneklersek 100/22,5=4.44 L olarak hesaplanmıştır.İşlemlerde bir yanlışım varsa ivedilikle bildirilmesi rica olunur.