*

Çevrimdışı Line B

• 35
  • +0/-0
  • Tek parça geldim diye darbe almadım sanma.
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Active
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 130000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Linea Çekiş Sorunu Kara duman ve Yüksek Yakıt tüketimi
« : Mayıs 03, 2017, 05:46:16 ÖS »
Öncelikle hepinize merhaba sevgili Linea kullanıcıları.2008 model 1.3 dizel motorlu Active paket bomboş bir Linea'm var.Ve malesef Linea'mın da bazı sorunları var.Öncelikle aracım siyah duman atıyor ve çekişi de düşük.Aracımda 1750 devir civarında hissedilmesi gereken turbo hissi 3500 devir civarında geliyor 4500 gibi de kesiliyor.3500 devire kadar araba ölü eşşek gibi.Ayrıca yakıt tüketimim de olması gerekenden yüksek.Active modellerin yol bilgisayarı yakıt ortalamasını doğrudan göstermekten aciz olduğu için mi desem üç kuruşun hesabını yaptığımızı düşünüp matematiğimizi geliştirmek isteyen Fiat mühendislerinin bize ufak bir nüktesi olarak  mı görsem bilmiyorum fakat yaptığım hesaba göre aracım 8.4 litre civarında yakıyor.İlk kez Multijet motor kullanmıyorum 1.5 yıl ve yaklaşık 60 bin km dir Palio Van kullanmaktayım.Yakıt ortalamam şu an 4.4 litre ki 3 küsürlere kadar düşürebiliyorum kasarsam.Kasa farkı arabanın yarı yarıya yakmasına sebep olmuyordur herhalde.Konuyu dağıtmadan daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olan veyahut İzmir'de bu işi çözer dediğiniz ustası olan varsa lütfen bana yardımcı olsun yoksa araba ocağıma incir ağacı dikecek ben de ekonomik olarak iflas edip arabayı satmak zorunda kalacağım :P

Bu da resimli karşılaştırma.İki araç ta yapılan km boyunca benim tarafımdan benzer koşullarda kullanılmıştır.Linea'da daha çok tasarruf odaklı bir sürüş yapılmış olup, Palio'nun az yakmasına da güvenilerek bazı durumlarda ara ara küçük kaçamaklar yapılmış, gaza daha çok basılmış hatta ışıklarda bazı araçlarla yarışılmış olabilir.Öyle diyorlar  >:D

Not:Resimi hem buraya hem de dışardan bir sunucuya yükledim.Üyelik girişi yapmadan görebilesiniz diye.Bir diğer konu da yakıt ortalaması hesabı.Bu hesap için yaptığım işlem "100/trip kml=ortalama" olup örneklersek 100/22,5=4.44 L olarak hesaplanmıştır.İşlemlerde bir yanlışım varsa ivedilikle bildirilmesi rica olunur.
Ben ateşin yaktığını ne kitaplardan ne de büyüklerimden öğrendim. Elimi soktum ve yandı. "Ahh.Bu yakıyor!" dedim. Çok iyi öğrendim.

1978 Ford Taunus 1.6 GL - 1990 Tofaş Kartal - 2004 Opel Corsa 1.0 Ecoclub - 2006 Fiat Palio Van Active 1.3 Multijet - 2008 Fiat Linea Active 1.3 Multijet

*

Çevrimdışı Line B

• 35
  • +0/-0
Ynt: Linea Çekiş Sorunu Kara duman ve Yüksek Yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2017, 02:42:08 ÖÖ »
Konuyu yanlis bolume acmis olabikirim.Yetkili arkadas ilgilenirse sevinirim.
Ben ateşin yaktığını ne kitaplardan ne de büyüklerimden öğrendim. Elimi soktum ve yandı. "Ahh.Bu yakıyor!" dedim. Çok iyi öğrendim.

1978 Ford Taunus 1.6 GL - 1990 Tofaş Kartal - 2004 Opel Corsa 1.0 Ecoclub - 2006 Fiat Palio Van Active 1.3 Multijet - 2008 Fiat Linea Active 1.3 Multijet

*

Çevrimdışı Murat141

• 359
  • +0/-0
  • 205-55-16 michelin crossclimate nokian weatherproo
  • Araç Marka ve Modeli: linea 2008
  • Araç Modeli: 1.3 multijet emotion
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 135
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2017, 09:16:04 ÖÖ »
Turbo hortumlarını kontrol edin hatta turboyuda maf map sensör temizliği gerçekleştirin
100km 5lt uzun yol
205-55-16" crossclimate-weatherproof
Motul 8100 x-cess 5w-40
Philips X-Treme Vision 55w

*

Çevrimdışı Line B

• 35
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2017, 10:43:32 ÖS »
Turbo hortumlarını kontrol edin hatta turboyuda maf map sensör temizliği gerçekleştirin

Maf sensörünü temizledim,hatta daha sonra Palio'nun sensöryle değiştirdim.Map sensörünü de temizledim.Turbo hortumlarını da tekrar kontrol ettim bir problem görünmüyor.Pompacıya gittim bugün baktı turbocuya gönderdi ordan turbocuya geçtim.Makinaya bağlandı basınç arızası olduğunu söylediler.Radyatörün arkasında ince hortumları olan bir parça var.Onu değiştirip deneme yaptık.Değişiklik olmadı.Turbonun sökülüp kontrol edilmesi gerektiğini söylediler.Şimdilik birşey yapılmadı.Durumları biraz toplayıp turboya revizyon yaptırmayı düşünüyorum.

*

Çevrimdışı halils2

• 478
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: active plus
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 50000
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2017, 08:45:26 ÖS »
Aracınızı bilgisayara bağlatıp detaylı olarak parametre kontrolü yaptırtın, multiecuscan Fiat ecuscan programlarında tüm çalışma detaylarını istenen turbo basıncı, ölçülen turbo basıncı, istenen ölçülen yakıt vasınçlarını görebiliyorsunuz. Buna istinaden sıkıntı neredeyse size fikir verebilir.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2017, 09:55:20 ÖÖ »
Siyah duman çıkıyorsa buradan problemin sadece turboda olmadığı düşüncesi çıkarılabilir.
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Line B

• 35
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2017, 02:13:18 ÖS »
Aracınızı bilgisayara bağlatıp detaylı olarak parametre kontrolü yaptırtın, multiecuscan Fiat ecuscan programlarında tüm çalışma detaylarını istenen turbo basıncı, ölçülen turbo basıncı, istenen ölçülen yakıt vasınçlarını görebiliyorsunuz. Buna istinaden sıkıntı neredeyse size fikir verebilir.

Arba bilgisayara bağlandı ama detaylı bilgi veren bir sistem değildi sanırım.Sadece Turbo basınç arızası görünüyordu başka da birşey yoktu.Yarın tekrar sanayiye uğramayı düşünüyorum birkaç yere daha baktırayım belki dediğiniz programı kullanan bir usta bulursam daha iyi olur.Olmadı Bosch Car Servise gitmeyi planlıyorum.Daha önce hiç gitmedim sadece hizmetlerinin iyi olduğunu duymuştum.