babamın 1 önceki aracı focus dizeldi, ve araştırdığımızda focus dizelle 1.6 multijet lineanın kafa kafaya aynı yaktığını öğrendik ve birçok kullanıcıdan bunu teyit ettik adana birmotta, focus dizel (109 beygir) 140 km sabit hızda böyle bir yükte, aynı yolda 9 litre mazot ortalaması yakıyordu, ve araç servis bakımlı pırıl pırıl bir araçtı, boyasız vaziyette yeni sahibine anında satıldı 2 ay önce, isteyen denesin görsün, dizelle eğer 3000 devirlerde giderseniz 9 litreyi yakarsınız, 90 la giderken 4,5 litre yakıyor eyvallah, ama hız %40 artınca malesef yakıtta % 40 artmıyor, %100 e yakın artıyor, bir defasında adana-ankara arasında gece yolculuğunda deneme şansım oldu, kesintisiz 170-180 gittim focusla, yıl 2007, gölbaşında yani 400 kmde yakıt ışığı yandı, depo 55 litre civarı alıyor siz düşünün, yani 12 litre civarı dizel yakmıştım, o zaman araba daha 10.000 km idi, dizel 100, bilemedin 110 km hıza kadar ekonomik olabiliyor, ama üzerinde baya bildiğin yakıyor, burda arabanın kabahati yok, litre fiyatı çok yüksek olduğu için cebimizi zorluyor, ben t-jeti alırken bizde dizel focus vardı ve 1.6 multijet alabilirdim, ama tercih etmedim çünkü hergün otobanda 70 km yol yapıyorum, 130-140 ortalama hızım, daha önceki dizel focustan edindiğim tecrübeler ışığında benzinli alıp lpg taktırmaya karar verdim ve verdiğim karardan çok memnunum, tabi bunlar tercihlerdir, mesela günde 5-10 km kullanacaksanız lpg nin anlamı yok, çünkü zaten kışın motor lpg ye 2-3 km sonra atıyor nerdeyse, kısacası kullanım şeklinize göre dizel ekonomikte olabiliyor, çokda yakabiliyor,