*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
  • Araç Modeli: 2013
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: dizel mi lpg mi ?
« Yanıtla #60 : Şubat 02, 2014, 01:11:27 ÖÖ »
demek artık eski defterleri (mesajları) karıştırmaya başladık... :D bunu siz istediniz Tolga Bey!

30kr lpg zammından sonra...
soru
acaba tolga bey ne yapıyor şu anda...  ::)
lineam fazla yakıyor deyip duruyordu. linea yı satıp lpg honda alıp benim arabam lineadan az yakıyor diyordu. acaba şimdi ne diyecek merak ediyorum...  >:D >:D >:D

cevap
Kafasindan dumanlar cikiyor desem..... Bilmem anlatabilir miyim. :-)
30kr zam unutuldu galiba... artık kafanızdan dumanlar çıkmıyor herhalde. ;)

şimdi buraya gelmiş içini döküyor... günah çıkartıyor  >:D >:D >:D
bu devirde yb olmayan ya da yb işe yaramayan arabaya araba mı derim ben... >:D
honda 8.9lt benzin, 12lt lpg varsayarsak (ki fazla bile olabilir  >:D)   :    12  x 3.13 = 37.56 kr yapar
linea 1.6 6.5lt mazot                                                                        :    6.5 x 4.63 = 30.1   kr yapar    neresi aynı bunların...
yakıt fiyatları shell den alınmıştır (ne demiş atalarımız, yakıtı shel den aklı kelden alacaksın ...)
yedek lastik lazım değilmiş, kapalı otoparka giriyormuş... lpg li araç egzoz kokusundan anlaşılıyor zaten. bu arada tüplü arabada neymiş. biz artık tüpü evde bile kullanmıyoruz...
durmadan yakıt istasyonu aramaktan kendini F1 pilotu sanmakta cabası. tabii ki dolum işleminden sonra para verene kadar. parayı verince durumu anlıyorsunuz. bu arada f1 pilotu Mıcheal Schumacher'e tekrar geçmiş olsun diyelim...
Tolga bey şaka şaka... siz memnun olduktan sonra sıkıntı yok. bu arada camlara krom cam çıtası yapıştırmayı, cam filmi çektirmeyi de unutmayın :) güle güle kullanın tüplü arabanızı... yoksa simitli mi demeliydim  >:D >:D >:D

Oy oy oy.... Atara atar style olmus:-)

Yalniz bir duzeltme, benim linea sehir icinde hic 6,5  gormedi ki, 7,5  civari dolasiyordu garip. Yani yaklasik 0,35 krs. Bu da 0,38 krs civari yakiyor. Fazla bir fark yok. Ayrica bor de otomatik duz farki var.

Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #61 : Şubat 02, 2014, 09:23:33 ÖÖ »
eskiden beri hondaları sevmişimdir. hatta eski bir honda kullanıcısıyımdır. ama benim için dizelinin olmaması dezavantaj ve aldığım son duyumlara göre bu nesil sedan hondalarda da kullanılmayacakmış. daha doğrusu kullanılamayacakmış. sebebi de diesel motor sedan modeline sığmıyormuş, yerleştirilemiyormuş. kısmet yeni nesile...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #62 : Şubat 03, 2014, 09:57:25 ÖÖ »
demek artık eski defterleri (mesajları) karıştırmaya başladık... :D bunu siz istediniz Tolga Bey!

30kr lpg zammından sonra...
soru
acaba tolga bey ne yapıyor şu anda...  ::)
lineam fazla yakıyor deyip duruyordu. linea yı satıp lpg honda alıp benim arabam lineadan az yakıyor diyordu. acaba şimdi ne diyecek merak ediyorum...  >:D >:D >:D

cevap
Kafasindan dumanlar cikiyor desem..... Bilmem anlatabilir miyim. :-)
30kr zam unutuldu galiba... artık kafanızdan dumanlar çıkmıyor herhalde. ;)

şimdi buraya gelmiş içini döküyor... günah çıkartıyor  >:D >:D >:D
bu devirde yb olmayan ya da yb işe yaramayan arabaya araba mı derim ben... >:D
honda 8.9lt benzin, 12lt lpg varsayarsak (ki fazla bile olabilir  >:D)   :    12  x 3.13 = 37.56 kr yapar
linea 1.6 6.5lt mazot                                                                        :    6.5 x 4.63 = 30.1   kr yapar    neresi aynı bunların...
yakıt fiyatları shell den alınmıştır (ne demiş atalarımız, yakıtı shel den aklı kelden alacaksın ...)
yedek lastik lazım değilmiş, kapalı otoparka giriyormuş... lpg li araç egzoz kokusundan anlaşılıyor zaten. bu arada tüplü arabada neymiş. biz artık tüpü evde bile kullanmıyoruz...
durmadan yakıt istasyonu aramaktan kendini F1 pilotu sanmakta cabası. tabii ki dolum işleminden sonra para verene kadar. parayı verince durumu anlıyorsunuz. bu arada f1 pilotu Mıcheal Schumacher'e tekrar geçmiş olsun diyelim...
Tolga bey şaka şaka... siz memnun olduktan sonra sıkıntı yok. bu arada camlara krom cam çıtası yapıştırmayı, cam filmi çektirmeyi de unutmayın :) güle güle kullanın tüplü arabanızı... yoksa simitli mi demeliydim  >:D >:D >:D

Oy oy oy.... Atara atar style olmus:-)

Yalniz bir duzeltme, benim linea sehir icinde hic 6,5  gormedi ki, 7,5  civari dolasiyordu garip. Yani yaklasik 0,35 krs. Bu da 0,38 krs civari yakiyor. Fazla bir fark yok. Ayrica bor de otomatik duz farki var.
enteresan bir durum...ben benzinle 36-38 kuruş yakıyorum...honda gerçekten çok yakıyormuş
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #63 : Şubat 03, 2014, 11:58:26 ÖÖ »
enteresan bir durum...ben benzinle 36-38 kuruş yakıyorum...honda gerçekten çok yakıyormuş
emsallerine göre normal... yani atmosferik benzinli 1.6lt motor otomatik vites araba için normal...
enteresan olan hala benzinli atmosferik motorlu araba yapıyor olmak...

*

Çevrimdışı desturcek

• 461
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Focus Titanium
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 102000
« Yanıtla #64 : Şubat 03, 2014, 12:00:24 ÖS »
LPG tam uyumlu yapmak için öyle yaptılar.
Honda  Vtec motor gibi dizelide  6-7 sene deneyerek piyasaya sürmüş.  dizel geç gelince atmosferiğe devam ettiler bari lpg ile satalım diye.ama harbiden çok sattılar lpg li olanları :)

lpg şuan 3 küsür oldu. 2.0 otomatikler 40 kuruş  yakar  sizinkide 33-35 kuruş yakar en az.otomatiğin keyfi yakıttan çıkıyor

*

Çevrimdışı adyobatik01

• 136
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea t-jet
  • Araç Modeli: 2011
  • Km: 25000
« Yanıtla #65 : Şubat 03, 2014, 01:49:55 ÖS »
arkadaşlar haftasonu konyaya gidip geldim adanadan, git gel 750 km net yol yaptım, arabada 3 kişiyiz, ortalama 90 kg dan 270 kg yapar, bagaj full dolu, yani yedek lastik lpg sistemi derken araçta hiç yoksa 350-400 kg yük var, full yani, otobanda kesintisiz 140-145 hız yaptım, ankara kavşağına kadar böyle geldim otobanda 155 km kadar, ardından duble yolda 120-130 arası ortalama hız denilebilir, 100 km de 11 litre gaz yaktım, net ortalamadır bu, km de 32 kuruş yaptı, gazı hep 2,90 dan aldım, hem adanada, hem yol ortası ereğlide, bu hızda dizeli kullanın bakalım ne yakacak :) ben söyliyim size 1,3 dizelle zaten bu ortalama hızı yakalayamazsınız, 1,6 dizellede 9-10 litre motorin yakarsınız, çünkü tüm torosları geçiyorsunuz devamlı iniş ve çıkışlar mevcut, bu sebepten lpg candır diyorum, bu arada benim araç 152 beygir, tork 290 NM , chiplenmiş t-jet, buda var tabi

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1870
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 127.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #66 : Şubat 03, 2014, 01:58:23 ÖS »
arkadaşlar haftasonu konyaya gidip geldim adanadan, git gel 750 km net yol yaptım, arabada 3 kişiyiz, ortalama 90 kg dan 270 kg yapar, bagaj full dolu, yani yedek lastik lpg sistemi derken araçta hiç yoksa 350-400 kg yük var, full yani, otobanda kesintisiz 140-145 hız yaptım, ankara kavşağına kadar böyle geldim otobanda 155 km kadar, ardından duble yolda 120-130 arası ortalama hız denilebilir, 100 km de 11 litre gaz yaktım, net ortalamadır bu, km de 32 kuruş yaptı, gazı hep 2,90 dan aldım, hem adanada, hem yol ortası ereğlide, bu hızda dizeli kullanın bakalım ne yakacak :) ben söyliyim size 1,3 dizelle zaten bu ortalama hızı yakalayamazsınız, 1,6 dizellede 9-10 litre motorin yakarsınız, çünkü tüm torosları geçiyorsunuz devamlı iniş ve çıkışlar mevcut, bu sebepten lpg candır diyorum, bu arada benim araç 152 beygir, tork 290 NM , chiplenmiş t-jet, buda var tabi

hocam 1.6 dizel 9-10 litre yaksın ben  o arabayı yakarım.

sizin 32 kuruş/km opet 4,73 TL/litre üzerinden 6,76 litre/100 km mazota denk gelir.
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2014, 02:01:01 ÖS Gönderen: mtuncer »
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #67 : Şubat 03, 2014, 02:54:02 ÖS »
ben mazotu 4.25tl alıyorum.
2.90*11/4.25=7.50 lt 

shell adana fiyatlarından
3.13*11/4.62=7.45 lt   100km'de yapar... 7.5 lt mj için yüksek bir rakam.

*

Çevrimdışı solskjaer

• 899
  • +0/-0
« Yanıtla #68 : Şubat 03, 2014, 03:07:54 ÖS »
Bence 1.6 Multijet, Lpgli tjet den daha az yakar. Yakmazsa zaten mtuncer ağbimiz multijeti yakacak.  ;D

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #69 : Şubat 03, 2014, 03:41:03 ÖS »
aslında bunun en doğru cevabını her iki aracı da (tjet+lpg ve 1.6mj) kullanan  aksaçlı  :afro: verir :)

*

Çevrimdışı adyobatik01

• 136
  • +0/-0
« Yanıtla #70 : Şubat 03, 2014, 06:08:50 ÖS »
babamın 1 önceki aracı focus dizeldi, ve araştırdığımızda focus dizelle 1.6 multijet lineanın kafa kafaya aynı yaktığını öğrendik ve birçok kullanıcıdan bunu teyit ettik adana birmotta, focus dizel (109 beygir) 140 km sabit hızda böyle bir yükte, aynı yolda 9 litre mazot ortalaması yakıyordu, ve araç servis bakımlı pırıl pırıl bir araçtı, boyasız vaziyette yeni sahibine anında satıldı 2 ay önce, isteyen denesin görsün, dizelle eğer 3000 devirlerde giderseniz 9 litreyi yakarsınız, 90 la giderken 4,5 litre yakıyor eyvallah, ama hız %40 artınca malesef yakıtta % 40 artmıyor, %100 e yakın artıyor, bir defasında adana-ankara arasında gece yolculuğunda deneme şansım oldu, kesintisiz 170-180 gittim focusla, yıl 2007, gölbaşında yani 400 kmde yakıt ışığı yandı, depo 55 litre civarı alıyor siz düşünün, yani 12 litre civarı dizel yakmıştım, o zaman araba daha 10.000 km idi, dizel 100, bilemedin 110 km hıza kadar ekonomik olabiliyor, ama üzerinde baya bildiğin yakıyor, burda arabanın kabahati yok, litre fiyatı çok yüksek olduğu için cebimizi zorluyor, ben t-jeti alırken bizde dizel focus vardı ve 1.6 multijet alabilirdim, ama tercih etmedim çünkü hergün otobanda 70 km yol yapıyorum, 130-140 ortalama hızım, daha önceki dizel focustan edindiğim tecrübeler ışığında benzinli alıp lpg taktırmaya karar verdim ve verdiğim karardan çok memnunum, tabi bunlar tercihlerdir, mesela günde 5-10 km kullanacaksanız lpg nin anlamı yok, çünkü zaten kışın motor lpg ye 2-3 km sonra atıyor nerdeyse, kısacası kullanım şeklinize göre dizel ekonomikte olabiliyor, çokda yakabiliyor,

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1870
  • +7/-1
« Yanıtla #71 : Şubat 03, 2014, 09:29:53 ÖS »
babamın 1 önceki aracı focus dizeldi, ve araştırdığımızda focus dizelle 1.6 multijet lineanın kafa kafaya aynı yaktığını öğrendik ve birçok kullanıcıdan bunu teyit ettik adana birmotta, focus dizel (109 beygir) 140 km sabit hızda böyle bir yükte, aynı yolda 9 litre mazot ortalaması yakıyordu, ve araç servis bakımlı pırıl pırıl bir araçtı, boyasız vaziyette yeni sahibine anında satıldı 2 ay önce, isteyen denesin görsün, dizelle eğer 3000 devirlerde giderseniz 9 litreyi yakarsınız, 90 la giderken 4,5 litre yakıyor eyvallah, ama hız %40 artınca malesef yakıtta % 40 artmıyor, %100 e yakın artıyor, bir defasında adana-ankara arasında gece yolculuğunda deneme şansım oldu, kesintisiz 170-180 gittim focusla, yıl 2007, gölbaşında yani 400 kmde yakıt ışığı yandı, depo 55 litre civarı alıyor siz düşünün, yani 12 litre civarı dizel yakmıştım, o zaman araba daha 10.000 km idi, dizel 100, bilemedin 110 km hıza kadar ekonomik olabiliyor, ama üzerinde baya bildiğin yakıyor, burda arabanın kabahati yok, litre fiyatı çok yüksek olduğu için cebimizi zorluyor, ben t-jeti alırken bizde dizel focus vardı ve 1.6 multijet alabilirdim, ama tercih etmedim çünkü hergün otobanda 70 km yol yapıyorum, 130-140 ortalama hızım, daha önceki dizel focustan edindiğim tecrübeler ışığında benzinli alıp lpg taktırmaya karar verdim ve verdiğim karardan çok memnunum, tabi bunlar tercihlerdir, mesela günde 5-10 km kullanacaksanız lpg nin anlamı yok, çünkü zaten kışın motor lpg ye 2-3 km sonra atıyor nerdeyse, kısacası kullanım şeklinize göre dizel ekonomikte olabiliyor, çokda yakabiliyor,

gençler,

ben lineam ile Belek ten çıktım. 1 saatte Antalya dan zor çıktım. Vakit kaybettim diye dağ yollarında da bastım. klima açık.  sonrasında da bastım.  120-130 ların altına inmedim. Afyon Varan da mola verdim. geceye kalmamak için de Varan dan Sivrihisara kadar da 145 km/h ile cruise ladım. sonrasında da bastım. iki nokta arası radarlardan çıkınca da bastım. çevre yolu yine 140 ile cruise ladım. sonuçta araç 6 litreyi geçmedi. 5.8 litre falan olabilir. net hatırlamıyorum. (pompa ölçümüdür)

9-10 litreyi yaktırmak çok zor.
6,4 litre / 100 km
Mobil 1 ESP Formula 5w30

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #72 : Şubat 04, 2014, 09:02:33 ÖÖ »

gençler,

ben lineam ile Belek ten çıktım. 1 saatte Antalya dan zor çıktım. Vakit kaybettim diye dağ yollarında da bastım. klima açık.  sonrasında da bastım.  120-130 ların altına inmedim. Afyon Varan da mola verdim. geceye kalmamak için de Varan dan Sivrihisara kadar da 145 km/h ile cruise ladım. sonrasında da bastım. iki nokta arası radarlardan çıkınca da bastım. çevre yolu yine 140 ile cruise ladım. sonuçta araç 6 litreyi geçmedi. 5.8 litre falan olabilir. net hatırlamıyorum. (pompa ölçümüdür)

9-10 litreyi yaktırmak çok zor.
araba bozuk olmadıkça,parçalarında sorun olmadıkça 9 litre çok zor...
haaa linea yeni nesil teknolojide ş.için yarım litre 1 litre kadar fazla yakıyor olabilir ama o değerler imkansıza yakın...
140 ile anlık tüketiminde 9 olacağını sanmam...
hatta bu 2 gün bende 1,6 linea var deneyeyim ;)

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #73 : Şubat 04, 2014, 09:08:28 ÖÖ »
9lt şehirler arası yolda imkansız. rüyamda görsem hayra yormam...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #74 : Şubat 04, 2014, 09:21:47 ÖÖ »
9lt şehirler arası yolda imkansız. rüyamda görsem hayra yormam...
valla ben yazmak istemedim ama denemesini yaptım aydın otobanda 1,3 ile...170 ile giderken bile anlık tüketim 9 olmuyor...baştan belirteyim 170 ile gitmem hoş değil arkadaşlar en iyi bilenlerdenim...

*

Çevrimdışı adyobatik01

• 136
  • +0/-0
« Yanıtla #75 : Şubat 04, 2014, 09:31:00 ÖÖ »
o zaman bizim focus aşırı yakıyordu diyeyim, ne diyeyim, benim bahsettiğim olay dümdüz yolda 5-10 km 140-150 yapmak değil, 350 km lik adana - konya yolunu toplamda bir defada mola ile beraber 2 saat 35-40 dakikada almak, bunun içinde otobanda tek şerite inen yol bölgeleri, gişelerden geçişler, dik rampalarda kamyon trafikleri, en az 5 yerleşim yerinden geçiş, (ereğli, karapınar gibi radarın bol olduğu yerler) , yani ortalama 140 km hız, bizim focus 8 litre ortalamayı asla öldürmedi bu tempoda, araba yüklü ise 9 litre, demek ki bizim focus ta sıkıntı vardı ne diyeyim, tam 9 yıl bindik ve yeni sahibine teslim ettik, standart kullanımda adana şehiriçi ortalaması 6,1 litre olan bir otomobildi focus, uzun yolda 90 la sabitte 4,5 yakıyordu boş halde, yüklü ise 5,2-5,3 yakıyordu, ama anlattığım tempoda yakınca durum buydu, demek ki linea az yakıyor

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #76 : Şubat 04, 2014, 09:38:02 ÖÖ »
anlık o kadar önemli değil zaten. aslolan ortalama. bende yazmayacaktım ama yazayım. 1.3mj 135km 50dk. kesintisiz 170-190km/h 6lt geçmedi... 1.6mj de otoyolda 1.3mj'e yakın yakıt değerleri elde eder. gaz ve fren pedalıyla gereksiz oynamalar olduğu zaman yakıt sarfiyatı uçmaya başlar.
kia cerato 1.6 dizel bile istanbul adana arasında 6lt geçmedi...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #77 : Şubat 04, 2014, 10:19:44 ÖÖ »
o zaman bizim focus aşırı yakıyordu diyeyim, ne diyeyim, benim bahsettiğim olay dümdüz yolda 5-10 km 140-150 yapmak değil, 350 km lik adana - konya yolunu toplamda bir defada mola ile beraber 2 saat 35-40 dakikada almak, bunun içinde otobanda tek şerite inen yol bölgeleri, gişelerden geçişler, dik rampalarda kamyon trafikleri, en az 5 yerleşim yerinden geçiş, (ereğli, karapınar gibi radarın bol olduğu yerler) , yani ortalama 140 km hız, bizim focus 8 litre ortalamayı asla öldürmedi bu tempoda, araba yüklü ise 9 litre, demek ki bizim focus ta sıkıntı vardı ne diyeyim, tam 9 yıl bindik ve yeni sahibine teslim ettik, standart kullanımda adana şehiriçi ortalaması 6,1 litre olan bir otomobildi focus, uzun yolda 90 la sabitte 4,5 yakıyordu boş halde, yüklü ise 5,2-5,3 yakıyordu, ama anlattığım tempoda yakınca durum buydu, demek ki linea az yakıyor
ortalama hız 140 diyorsun...ortalama hız 140 dersen ş.içinde kamyon geldiğinde rampa geldiğinde yavaşlamak demek ve 140 kilometre ortalamayı tutturabilmek için yol boşken 190-200 yapmak demek...yani ş.arası bir yolculuğu yol bilgisayarı ortalama hızı 140 göstermesi çok zor,sanırım forumda bu hız ortalamasınını tutturacak yoktur...
anlık tüketim tabiiki kriter değildir ama sizni anlık tüketiminizin 8 litreyi geçmediği bir yolculukta ortalama 9 litre tutturma şansınız yoktur...
bence dediğin gibi focusta problem var,lakin normalde focusda o değerlerdede yakmaması gerekir...
dizelin avantajı uzun yolda daha çok ortaya çıkıyor zaten...

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1870
  • +7/-1
« Yanıtla #78 : Şubat 04, 2014, 11:04:02 ÖÖ »
anlık o kadar önemli değil zaten. aslolan ortalama. bende yazmayacaktım ama yazayım. 1.3mj 135km 50dk. kesintisiz 170-190km/h 6lt geçmedi... 1.6mj de otoyolda 1.3mj'e yakın yakıt değerleri elde eder. gaz ve fren pedalıyla gereksiz oynamalar olduğu zaman yakıt sarfiyatı uçmaya başlar.
kia cerato 1.6 dizel bile istanbul adana arasında 6lt geçmedi...

uzun yolda 1.6 mjet 1.3 den az yakar süratli giderseniz eğer.
6,4 litre / 100 km
Mobil 1 ESP Formula 5w30

*

Çevrimdışı midnight

• 315
  • +0/-0
    • http://www.fiatlinea.org/register2#
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 14.500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #79 : Şubat 05, 2014, 02:57:59 ÖS »
arkadaşımda 1.6 dizel otomatik vites hyundai İ30 var.kendisinin dediğine göre şehir içi 7-8 litre yakıyormuş.bence çok
Biz ne araçlar gördük,Gül Gül Öldük Ya

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #80 : Şubat 05, 2014, 03:11:52 ÖS »
arkadaşımda 1.6 dizel otomatik vites hyundai İ30 var.kendisinin dediğine göre şehir içi 7-8 litre yakıyormuş.bence çok
evet çok ama zaten resmi sitede 7,2 gösteriyor...benim için vaat edilenle reel arasındaki fark en önemlisi...
mesela opel benzinli araçlarında vaat edilenle gerçek arasında 3-4 litre fark var...
bu arada i30 düz vites çok daha tasarruflu

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1870
  • +7/-1
« Yanıtla #81 : Şubat 05, 2014, 03:14:23 ÖS »
evet çok ama zaten resmi sitede 7,2 gösteriyor...benim için vaat edilenle reel arasındaki fark en önemlisi...
mesela opel benzinli araçlarında vaat edilenle gerçek arasında 3-4 litre fark var...

hyundai lar çok yakıyor. arkadaşlarımdan biliyorum.
geçen kia ceed baktım dizel otomatik. araç tam otomatik ve düz vites ten %40 daha fazla yakıyor. bu gibi detaylara bakmak lazım.
6,4 litre / 100 km
Mobil 1 ESP Formula 5w30

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #82 : Şubat 05, 2014, 03:20:22 ÖS »

hyundai lar çok yakıyor. arkadaşlarımdan biliyorum.
geçen kia ceed baktım dizel otomatik. araç tam otomatik ve düz vites ten %40 daha fazla yakıyor. bu gibi detaylara bakmak lazım.
zaten sen daha alıntı yaparken mesajıma ekleme yaptım...
avrupa araçlarda otm.vitesler ş.içinde daha az yakıt tüketirken,uzakdoğu araçlarında otomatikler incir ağacı diker...hyundai,kia,honda vs.

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1870
  • +7/-1
« Yanıtla #83 : Şubat 05, 2014, 03:30:12 ÖS »
bunlar tam otomatik.. yarı otomatik değil :)
6,4 litre / 100 km
Mobil 1 ESP Formula 5w30

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
« Yanıtla #84 : Şubat 05, 2014, 03:32:53 ÖS »
bunlar tam otomatik.. yarı otomatik değil :)
abi o lafada hastayım :)

*

Çevrimdışı midnight

• 315
  • +0/-0
    • http://www.fiatlinea.org/register2#
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 14.500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #85 : Şubat 05, 2014, 04:21:53 ÖS »
araçların modeli ne olursa olsun yakılan dizelin miktarında aracın kilosu çok önemli.örnegin yanlış bilmiyor isem,fiat fiorino 1.3 dizeli yakıt sarfiyatında ödül almış bir araç.sebebini aracın kilosuna yorumladım.siz ne dersiniz bilmem.kullanmış oldugum aracın kilosu 1235kg degilde 990 kg olsaydı 1 litre gaz ile 12-13 km yerine 15-16 km yol yapardım gibime geliyor.
Biz ne araçlar gördük,Gül Gül Öldük Ya

*

Çevrimdışı gökhan51

• 382
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 1.4 dynamıc
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 81000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #86 : Şubat 05, 2014, 11:02:25 ÖS »
nedense bu hyundailer cok yakiyor benzinliside dizelide kim kullaniyorsa ozellikle dizel kullanicilari memnun degil

ST25i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi