İyi akşamlar arkadaşlar, yen aldığım 2009 model 1,3 dualogic aracım ile ilk defa şehirlerarası yol yaptım bugün, edirne yolunda şehir içinde yaşamadığım sorunları yaşadım. Forumda benzer sorun yaşayanlar var fakat tam olarak aynı sorun değiller ve çoğu sorunun çözümünü/çözümlendiğini yazmamış ne yazikki.
Benim soruna gelirsek, ilk defa 120 km hıza çıktım, hızımı sabitledim ve bir süre sonra "esp devre dışı motoru kontrol ettirin" uyarısı çıktı. Bu uyarının akabinde hararet göstergesi devre dışı kaldı ve düşerek motoru hiç ısınmamış gibi gösterdi. Hararet göstergesinin düşüşünü o anda takip edebildim. Aynı anda motor arıza lambası ve sol tarafta üçgen uyarı lambaı yandı. Yola devam ettim yaklaşık bir 80/90 km sonra motor arıza lambası söndü ve hararet göstergesi yine motor sıcaklığını göstermeye başladı. Bu hararet göstergesinin çok sağlıklı olmadığını düşünüyordum zaten, bu araç 6. aracım ve motor ısınınca hareret göstergesinin sabit kalması gerekir diye biliyorum. Bu araçta inip çıkıyordu hararet göstergesi.
Şimdi hafta içi tamirciye bırakacağım aracı ama yönlendirme olmazsa kim bilir nerelerde sorun bulacaklar, neleri değiştirecekler. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar ve tecrübeli üstadların yardımını bekliyorum, inşallah sorun çözülünce de buradan tarihe not düşeceğiz