2010 active plus 50binde lineam var. ve arabadan sogudum satmaya karar verdim. ben eksilerini yazayim siz karar verin.
pesince belirteyim fiyatini dusunmeden yaziyorum bunlari. nekadar ekmek o kadar kofte mantigiyla bakarsaniz mantiikli bir arac olabilir. ama bence mantiksiz

başlayalım:
1. araba ruzgarli havalarda yolda durmuyor bayrak gibi sallaniyor. bu durum turbilansli yerlerde misal tir sollarken falanda gecerli. bariyerlere vurmamak yoldan cikmamak icin kan ter icinde kaliyosunuz. bu araba asla uzun yol arabasi degil.
2. direksiyon tepkileri ve viraj kabiliyeti iyi degil araba virajda bi tarafa yatiyor.
3. 2000 devir altinda motor cok cansiz.sehir ici trafikte baya yorucu oluyor araba toparlamiyor kendini. 1. vites araliginin dar olusu da etken tabi. turbo bosluguda var. diyelimki hafif egimli bir yolda 2. viteste rolantiye kadar dustunuz; 1 e cekseniz yigiliyor hadi yigilsin biraz gazlayip 2 ye atsaniz gene ayni durumda kaliyorsunuz. bekliyosunuz ki araba 1750 2000 devire gelsinde gitsin:) 2000 e yanasinca araba bir anda ataga kalkiyor hakkini verelim iyi toparliyor. bu anda direksiyon sapitiyor tabi

acemiyseniz ondekinede vurabilirsiniz. yani sehir ici de kullanilcak arabada degil. (nerde kullanacaksak bunu:) )
4. sac aksami cok zayif. ben bikac yirtilmaya sahit oldum bildigin teneke.ayak bastigin yerler bile titriyor arabada. bana cok garip gelmisti. kapilardaki olmayan tokluktan bagajdan ve kaputtan anlarsiniz zaten.
5. ic mekan ergonomik degil. ornegin; teybin otomatik arama tusuna basmak eziyet. hiz gostergesi solda. direksiyon yukseklik ayari yetersiz. sellektor ve silecek kollari kullanissiz.
koltuklar cok leke tutuyor vs
6. vites sallaniyor aynalar titriyor.
7.arka diz mesafesi normal olsada bas mesafesi az. arkada 3 kisi varsa cam kenarindakiler ortada oturanin omzuna bas koyuyor:)
8. yoldaki egimlerde araba bildigin yaylaniyor. hop hop hopluyor. arkadaki garipler kafayi tavana vuruyor. bizim arkadaslar " la bu ne zip zip zipliyo hamile kadin dogurur bunda" demislerdi mesela

yani suspansyon zayif. ilginc tarafi suspansiyonun darbe emisi de kotu. hadi cok yumusak konforlu bir araba olurda virajlarda biraz uzer. bu hem sert hem virajda mayışıyor
9. motor sesi rahatsiz edici seviyede. yol sesi keza oyle.
10. yagmur suyu on camdan suzulup camdan iceri girebiliyor.
11. uzun yolda 3000 devir civari yol aldiginizda yakit ortalamaniz 6 litrenin ustunde oluyor bundan az yakan arabalar var.
sevdigim yanlarida var tabi ama bu ozelliklerinden dolayi onlari saymama bile gerek yok.
araba budur. karar sizin. saygılar