*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.6 multijet
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
benzinli araçdan dizel sesi
« : Mart 26, 2016, 11:10:45 ÖS »
arkadaşlar 20 ocakta 1.4 fire pop benzin+lpg araç aldım fakat aracı aldığımda bir tur attık eniştemle ilk aracım arabalardan da fazla anlamam ama araçtan dizel sesi gibi ses geliyordu hatta eniştem bu aracın benzinli olduğunu bilmesem dizel derdim dedi bu bir arızamı dır yoksa 1.4 ler motor sesi böylemi başka bir 1.4 benzinli lineaya binmediğim için ayrımı yapamıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

*

Çevrimdışı onix

• 126
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active
  • Km: 158.000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: benzinli araçdan dizel sesi
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2016, 01:04:43 ÖÖ »
normal benim lineadan da çok gürültü geliyor.

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Donanım: Dynamic
  • Motor: T-Jet 120 HP
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2016, 01:49:11 ÖS »
Yok yok o ses normal değildir.
Geçenlerde ilk defa rölantide ses gelmeye başladı.
İlk olarak şanzıman bilyeleri değişti ama ses henüz tam kesilmedi, birde triger tarafından şimdi ses geliyor. Yarın da o değişecek.

Yane mutlaka bi baktırın, normalde sessizdir benzinliler.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2016, 09:42:12 ÖS »
Kayislar, bilye, yakit, yag, atesleme sistemi vs vs
Bir cok nedeni olabilir ama bahsettiginiz gibi ise normal degildir...
Ufacik bir ses bile kendini belli eder....

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk

*

Çevrimdışı posta

• 76
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea 1.4 actual plus 77hp
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Actual
  • Km: 72000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2016, 03:00:35 ÖS »
benim aracımda 1.4 2013 benzin lpg li
aracımı sıfır aldım servisten montaj lpg kiti var ilk bir ay nerdeyse bende ses hissetmedim fakat 1 ay sonra aracımı çalıştırmamla servise gitmem bir oldu sessiz çalışan araç bir anda dizel gibi ses çıkarmaya başladı hop dedim bu ses ne
abi landirenzo böyle çalışıyor yapacak bişey yok dediler rahatladım hatta daha sonra landirenzo servisi olgun lpg ye gittim aracın sesinden hemen servisin taktığı lpg kiti olduğunu kendileri söyledi servis ile piyasa malını böyle ayırt ediyorlar sanırım
ayrıca geçen gaz almak için lpg istasyonuna yanaştığımda pompacı koşarak yanıma geldi abi bizde bizde mazot yok diye :)
bende gaz alacağım dedim ağzı açık kaldı dizel arabaya lpg kiti uyguladım sandı sanırım :)
herşey bir yana rastladığım bir çok araçtada aynı ses var ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve bir sıkıntı olacağını sanmıyorum kafanıza fazla takmayın bence
AHMET KAAN UMUT

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #5 : Mart 28, 2016, 08:31:13 ÖS »
aracımı sıfır aldım servisten montaj lpg kiti var ilk bir ay nerdeyse bende ses hissetmedim fakat 1 ay sonra aracımı çalıştırmamla servise gitmem bir oldu sessiz çalışan araç bir anda dizel gibi ses çıkarmaya başladı hop dedim bu ses ne
abi landirenzo böyle çalışıyor yapacak bişey yok dediler rahatladım hatta daha sonra landirenzo servisi olgun lpg ye gittim aracın sesinden hemen servisin taktığı lpg kiti olduğunu kendileri söyledi servis ile piyasa malını böyle ayırt ediyorlar sanırım
ayrıca geçen gaz almak için lpg istasyonuna yanaştığımda pompacı koşarak yanıma geldi abi bizde bizde mazot yok diye :)
bende gaz alacağım dedim ağzı açık kaldı dizel arabaya lpg kiti uyguladım sandı sanırım :)
herşey bir yana rastladığım bir çok araçtada aynı ses var ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve bir sıkıntı olacağını sanmıyorum kafanıza fazla takmayın bence

teşekkürler kardeş içimi rahatlattın bendede atiker sıralı var arabadan performansı dışında çok memnunum çok az yakıyor kokluyor resmen ama söz konusu performansa gelince araç yokuşlarda bayılıyor rezil ediyor adamı hele araç ful doluysa tam rezillik 33,000 tl verdim bu paraya  chavrolet cruze alınabilir hem daha performanslı bir araç

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2016, 09:05:12 ÖS »
Cruze daha rezil :D

atmosferik benzinli araç her zaman yokuşta bayılır maalesef...
77 HP'lik ler ise tamamen ekonomik düşünülmüş... 8 Valf birde... Gitmemesi normal. Çok birşey beklememek lazım.

*

Çevrimdışı onix

• 126
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 158.000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2016, 09:42:16 ÖS »

teşekkürler kardeş içimi rahatlattın bendede atiker sıralı var arabadan performansı dışında çok memnunum çok az yakıyor kokluyor resmen ama söz konusu performansa gelince araç yokuşlarda bayılıyor rezil ediyor adamı hele araç ful doluysa tam rezillik 33,000 tl verdim bu paraya  chavrolet cruze alınabilir hem daha performanslı bir araç
ilk günler biraz tuhaf gelirde sonradan alışıyosun çekişine felan, dışardan gelen motor sesi bildiğin dizel gibi benimki de öyle ben demedim arkadaşta dizel sanmıştı.

*

Çevrimdışı posta

• 76
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2016, 10:25:06 ÖS »
Hiç önemli degil bizim araçlar performans değil tasarruf için yapılmış ben bir aile babası olarak cok ekonomik buluyorum yakıttan memnunum yokuşta evet bayiyor ama devirli kullanıp vites düşünürseniz biraz bağırır ama cekisten fazla düşmeden devam ederdiniz ben en çok yalnızken zevk alıyorum araçtan daha bir güçlü geliyor bana
AHMET KAAN UMUT

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2016, 11:45:48 ÖS »
Hiç önemli degil bizim araçlar performans değil tasarruf için yapılmış ben bir aile babası olarak cok ekonomik buluyorum yakıttan memnunum yokuşta evet bayiyor ama devirli kullanıp vites düşünürseniz biraz bağırır ama cekisten fazla düşmeden devam ederdiniz ben en çok yalnızken zevk alıyorum araçtan daha bir güçlü geliyor bana
orası öyle yakıttan gerçekten bende çok memnunum dedim ya kokluyor resmen karma sehir içi +uzun yol yaptım 17-18 kuruş yakıyor lpglide olunca tadından yenilmiyor ama performans yok acaba bu 1,4 lerin turbolarının lpg liside böyle az yakar mı mesela turbonun performansı 1,4 fire göre daha iyi 120hp 205 tork var canavar resmen

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2016, 12:11:59 ÖÖ »
Bende tüp yok ama T-Jet mükemmel bir makina... Tavsiye ederim... :)

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #11 : Mart 29, 2016, 12:17:50 ÖÖ »
Bende tüp yok ama T-Jet mükemmel bir makina... Tavsiye ederim... :)
bu modelin en son üretimi ne fiat neden bu arabayı satıştan kaldırdı 10 numara arabaymış

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #12 : Mart 29, 2016, 12:19:21 ÖÖ »
Lpg den dolayi dizel gibi ses cikariyor ise...
Ilk calismada, benzinde calisir iken de ayni ses olmamali en azindan...

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #13 : Mart 29, 2016, 12:26:42 ÖÖ »
Lpg den dolayi dizel gibi ses cikariyor ise...
Ilk calismada, benzinde calisir iken de ayni ses olmamali en azindan...

kardeş genelde yolda giderken gaza basınca geliyor ses yoksa aracın dışında öyle bir ses mevcut değil sadece yolda giderken gaza basınca var olan motor sesi dizel gibi

*

Çevrimdışı posta

• 76
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Mart 29, 2016, 08:46:08 ÖÖ »
doğrudur hocam giderkende bayağı dizel sesi geliyor ama zamanla alışıyorsunuz açıkçası ben alıştım hiçbir sıkıntı çekmiyorum hatta motor ısındıkça ses kayboluyor gibi bir hisse bile kapılıyorum o kadar özümsedim artık :)
AHMET KAAN UMUT

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #15 : Mart 29, 2016, 08:50:28 ÖÖ »
doğrudur hocam giderkende bayağı dizel sesi geliyor ama zamanla alışıyorsunuz açıkçası ben alıştım hiçbir sıkıntı çekmiyorum hatta motor ısındıkça ses kayboluyor gibi bir hisse bile kapılıyorum o kadar özümsedim artık :)
alıstım zaten muzık falanda açınca ses kalmıyor zaten dediğin gibi artık bir süre sonrada özümsüyorsun:))