*

Çevrimdışı recepcirikk

• 137
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 110000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: Linea Ses Sistemi Modifiyelerimiz Ana Başlık
« Yanıtla #690 : Haziran 29, 2015, 01:50:51 ÖÖ »
Merhabalar ses sistemim icin ufak degisiklik yapmaya karar verdim kullanacagim malzemeler 2 adet 16cm mid takimi kapilara 1 adet 4 yollu harward anfi orj. Teyp ne dersiniz abilerim ve kardeslerim ?

*

Çevrimdışı onlycihan

• 1061
  • +0/-0
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #691 : Haziran 29, 2015, 09:49:22 ÖÖ »
olur neden olmasın ama biraz tiz ağırlıklı çalar bu sistem ufaktan bir bass ihtiyacı hissedebilirsiniz bass seven biri iseniz
Ecel Gelmiş Cihan'e, Baş Ağrısı Bahane
Allah kaza bela göstermesin cümlemize.

2008 1.5 crdi Hyundai Era Team 110 hp 235 nm
2005 1.5 dci  Renault Megane 2 Sportway 80 hp 170 nm
2008 1.5 crdi Hyundai Era Team 110 hp 235 nm
2009 1.3 m-jet Fiat Linea Emotion 90 hp/200 nm

*

Çevrimdışı hderelli18

• 294
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Km: 47000
« Yanıtla #692 : Haziran 29, 2015, 11:55:49 ÖÖ »
Merhabalar ses sistemim icin ufak degisiklik yapmaya karar verdim kullanacagim malzemeler 2 adet 16cm mid takimi kapilara 1 adet 4 yollu harward anfi orj. Teyp ne dersiniz abilerim ve kardeslerim ?

bence olur, ama bir de 20cm lik kutu bass koyarsanız daha güzel olur.
+18
ÇANKIRI

*

Çevrimdışı recepcirikk

• 137
  • +0/-0
  • Km: 110000
« Yanıtla #693 : Haziran 29, 2015, 12:05:58 ÖS »
Olabilir tabiki bass yeterli gelmezse bana dusunebilirim birde stepnenin oldugu yere oval kabin yapip aynen simit tup gibi bass yapiyorlar oda guzel olmus oda dusunulebilir tesekkurler bu arada fikirlerinizden ve goruslerinizden dolayi

*

34 JN 9134

« Yanıtla #694 : Temmuz 27, 2015, 06:04:07 ÖS »
MERHABA ARKADAŞLAR;

2014 KASIM ÇIKIŞLI 1,3 MULTİJET URBAN  PAKET LİNEA M VAR. ARACIMIN SES SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM. GARANTİ İLE İLGİLİ OLARAK SIKINTI YAŞAR MIYIM ..
BİRDE ÖN KAPILAR VE ARKA KAPILARA MAXİMUM KAÇ CM HOPARLÖR KULLANABİLİRİM BİLGİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIMCI OLMANIZI RİCA EDERİM.

ŞİMDİDEN VAKİT AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ...

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #695 : Temmuz 27, 2015, 07:02:22 ÖS »
Ses sistemi veya elektrik aksami kismi veya komple garanti disi kalir gibi...mudahalemettiginiz kisim be ilgili seyler... ama mekanik, motor, kaporta trim vs devam eder...
Forumda birkac baslik altinda caplari yazili, hatirladigim on 16 17.. arka 13...

*

Çevrimdışı smartsnake20

• 527
  • +0/-0
  • Aykut
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.6 Multijet
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #696 : Temmuz 27, 2015, 09:40:23 ÖS »
önler 16 arkalar 13
SÜRAT FELAKETTİR...!!!

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
« Yanıtla #697 : Temmuz 28, 2015, 01:56:45 ÖÖ »
  Bende arkaya 13 taktırdım. Forumu araştırırsanız arka kapıya 16 veya 17 taktıran hemde tam oturdu diyen arkadaşlar vardı. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı ozozka_n

• 414
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: linea
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 7000
« Yanıtla #698 : Temmuz 28, 2015, 03:52:53 ÖS »
Ben kapilardaki 4 hoparlorude degistirdim onlerde 16.5cm arkalarda 16cm taktim

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
  • Araç Modeli: fiat linea
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 150000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #699 : Ekim 11, 2015, 11:08:18 ÖS »
Arkadaşlar merhaba benim arka hoparlörler bozulmuş pırt pırt ses çıkarıyor bu ses işinden hiç anlamıyorum arac emotion plus orjinal teyp var üzerinde blaupunkt marka şimdi ben arkalara 13 cm hoparlör alacağım ama servise sordum orjinal parça 2 adet 145 lira fazla geldi o kaliteye ben dışardan alırsam ne önerirsiniz jbl alpine pioneer sony hangisini alayım bir de bu coaxiyol component mid nedir bunlardan hangisini almam lazım hiç anlamadığımı düşünün yardımınızı bekliyorum hatta varsa elinizde ikinci el bişeyler alabilirim ucuz olsun yeter fazla ses istemiyorum teşekkürler

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #700 : Ekim 11, 2015, 11:36:59 ÖS »
Arkadaşlar merhaba benim arka hoparlörler bozulmuş pırt pırt ses çıkarıyor bu ses işinden hiç anlamıyorum arac emotion plus orjinal teyp var üzerinde blaupunkt marka şimdi ben arkalara 13 cm hoparlör alacağım ama servise sordum orjinal parça 2 adet 145 lira fazla geldi o kaliteye ben dışardan alırsam ne önerirsiniz jbl alpine pioneer sony hangisini alayım bir de bu coaxiyol component mid nedir bunlardan hangisini almam lazım hiç anlamadığımı düşünün yardımınızı bekliyorum hatta varsa elinizde ikinci el bişeyler alabilirim ucuz olsun yeter fazla ses istemiyorum teşekkürler
Arka hoparloru sokunce, etiketinin fotosunu ceker misiniz?...
On polonya arka cin mali cikti bir aracta, onda  merak ettim,
Ama orjinaller...

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #701 : Ekim 12, 2015, 10:23:08 ÖÖ »
saydığınız markaların hepside kalitelidir. ucuz istiyorsanız koaksiyel almanız gerekir. Emotion plus ların arkada tweeter var mı bilmiyorum. genelde arkada full range (tek yollu koaksiyel) hoparlör oluyor. Bunlar en ucuz olanlarıdır. Sizde ya tek yollu ya da 2 yollu koaksiyel 13cm (5 1/4") hoparlör alıp ucuza bu işi halledebilirsiniz. yalnız rms gücünün yüksek olmamasına (25-40W rms arasında) dikkat edin.
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #702 : Ekim 12, 2015, 01:25:15 ÖS »
Arka hoparloru sokunce, etiketinin fotosunu ceker misiniz?...
On polonya arka cin mali cikti bir aracta, onda  merak ettim,
Ama orjinaller...
tamam inşallah sökünce haber veririm

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #703 : Ekim 12, 2015, 01:27:56 ÖS »
saydığınız markaların hepside kalitelidir. ucuz istiyorsanız koaksiyel almanız gerekir. Emotion plus ların arkada tweeter var mı bilmiyorum. genelde arkada full range (tek yollu koaksiyel) hoparlör oluyor. Bunlar en ucuz olanlarıdır. Sizde ya tek yollu ya da 2 yollu koaksiyel 13cm (5 1/4") hoparlör alıp ucuza bu işi halledebilirsiniz. yalnız rms gücünün yüksek olmamasına (25-40W rms arasında) dikkat edin.
teşekkürler bilgi için üstad benim aracın arkalarda tweeter var daha doğrusu tweeter yeri var çalışıp çalışmadığına dikkat etmedim tweeter varsa tek yollu koaksiyel yoksa yani yerinde yoksa iki yollu koaksiyel almamız işimizi görecek anladığım kadarıyla doğru mu

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #704 : Ekim 12, 2015, 02:44:52 ÖS »
aynen...

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #706 : Ekim 12, 2015, 05:15:43 ÖS »
aynen...
hocam baktım biraz alpine sxe 1325 s 13 cm güzel gibi geldi ne dersin fiyatı da uygun uygunmudur bizim araçlara kalite vs

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #707 : Ekim 12, 2015, 05:21:45 ÖS »
alpine iyidir...

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #708 : Ekim 12, 2015, 05:27:43 ÖS »
alpine iyidir...
peki bu ebatta kenwood sony pioneer jbl ve alpine hemen hemen aynı fiyatlarda hangisini tercih edeyim alpine devam mı bir de montaj kolay mı kendim yapmak istiyorum üstesinden gelebilirimiyim acaba

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #709 : Ekim 13, 2015, 12:47:56 ÖÖ »
sökmesi biraz zor. hoparlörler perçin gibi bir şeyle tutturulduğu için matkapla kafalarını çürütüp çıkartmak lazım. takma kısmı kolay. vida ile tutturmak gerekiyor hepsi bu...

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #710 : Kasım 05, 2015, 11:44:31 ÖS »
Arkadaşlar benim arka hoparlörler bozulmuştu burya da yazdım biliyorsunuz arka kapılara iki tane alpine 13 cm aldım iyiler zaten 13 cm lik hoparlörden ne beklenir ki deyip kıyas yapmadım aksilik onları taktırdıktan sonra önlerde pırtladı ses veriyordu güzel ama biraz ses açınca bas lop lop vuruyordu bende kaşındım yine önlere de aynı olsun diye alpine 16 cm aldım bşraz da piyasada iyi bilinen ve  önde olan markalardan (alpine,  pioneer,  kenwood,  jbl,  jvc, sony) çoğu kişinin söylediğine göre en iyisi olan alpine diye önlerede alayım iyi ses alırım dedim ve bugün taktırdım ama inanın şu an moralim çok bozuk hayal kırıklığı evet ses hemen hemen aynı orjinallere göre ama bas berbat ötesi diyebilirim orjinaller yanında teneke gibi bas vuruyor önler üzüldüm hatta satabilsem orjinal bile alırım diye düşünüyorum masrafına katlanıp size tavsiyem başınıza böyle bir şey gelirse kapılar için orjinalden şaşmayın ben pişmanım

*

Çevrimdışı tucik

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 6000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #711 : Kasım 06, 2015, 12:33:08 ÖS »
Arkadaşlar benim arka hoparlörler bozulmuştu burya da yazdım biliyorsunuz arka kapılara iki tane alpine 13 cm aldım iyiler zaten 13 cm lik hoparlörden ne beklenir ki deyip kıyas yapmadım aksilik onları taktırdıktan sonra önlerde pırtladı ses veriyordu güzel ama biraz ses açınca bas lop lop vuruyordu bende kaşındım yine önlere de aynı olsun diye alpine 16 cm aldım bşraz da piyasada iyi bilinen ve  önde olan markalardan (alpine,  pioneer,  kenwood,  jbl,  jvc, sony) çoğu kişinin söylediğine göre en iyisi olan alpine diye önlerede alayım iyi ses alırım dedim ve bugün taktırdım ama inanın şu an moralim çok bozuk hayal kırıklığı evet ses hemen hemen aynı orjinallere göre ama bas berbat ötesi diyebilirim orjinaller yanında teneke gibi bas vuruyor önler üzüldüm hatta satabilsem orjinal bile alırım diye düşünüyorum masrafına katlanıp size tavsiyem başınıza böyle bir şey gelirse kapılar için orjinalden şaşmayın ben pişmanım

bi arkadaş bu konu altında açıklamıştı kapılara yalıtım yapılması gerekiyormuş yoksa teneke gibi ses alınıyormuş bulup okursanız sorununuzun çözümü var yani

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #712 : Kasım 06, 2015, 01:02:07 ÖS »
Yuksek bass basinci titreme yapabilir...
Evin onunden kamyon gecerken pencere titriyor.. kapida da normal... direk hoparlorden oldugunu dusunmuyorum.. kapiya monte etmeden disarida denemek var..
Bu tip uygulamalar, titresimi ve titresimden kaynaklanan sesi buyuk oranda keser.. aracta mevcut kullanilan bir yere kadar..

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #713 : Kasım 06, 2015, 01:35:26 ÖS »
Muhakkak bu gibi uygulamalar ile daha tok bir ses alınabilir ama burda yaptığım kıyaslama aynı şartlar altında alınan ses orjinal ve alpine arasında sadece eskisi söküldü yerine yenisi monte edilidi bu durumda o tip bir  yalıtımı orjinal hoparlör varkende uygularsak daha iyi bir  ses elde ederiz

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #714 : Kasım 06, 2015, 01:45:14 ÖS »
Muhakkak bu gibi uygulamalar ile daha tok bir ses alınabilir ama burda yaptığım kıyaslama aynı şartlar altında alınan ses orjinal ve alpine arasında sadece eskisi söküldü yerine yenisi monte edilidi bu durumda o tip bir  yalıtımı orjinal hoparlör varkende uygularsak daha iyi bir  ses elde ederiz
Evet, boyle uyvulama sayesinde orjinal hoparlorden dah iyi ses de alinabilir ama..
Demek istedigim, yeni alpine hoparlor, orjinaline fore kapida daha fazla titresim yapabilir.. kotu oldugundan degil, yuksek gucunden diye dusunuyorum...
Ayni sartlar ama mevcut yalitim, en basiti plastik aksam, cam krikosu, contalar vs... alpine hoparlorun gucune yetersiz olabilir...
Karsilastirmak icin, kapi uzerine disarida, demonte masa ustunde dinlemek gerekir, 2 hoparloru de..magazada standda cogu hoparlor iyidir mesela.. kapiya takilinca durum degisir, bu sefer de teyp degisir ama sonucu fazla etkilemez bazen..
Bende alpine teyp var, yuksek ses ve bassta hoparloru patlak diye dusundum ama.. kapi dosemesini, yalitimini sokunce... ve kullaninca.. hoparlor normal ses cikariyor,

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
« Yanıtla #715 : Kasım 06, 2015, 09:10:31 ÖS »
Evet, boyle uyvulama sayesinde orjinal hoparlorden dah iyi ses de alinabilir ama..
Demek istedigim, yeni alpine hoparlor, orjinaline fore kapida daha fazla titresim yapabilir.. kotu oldugundan degil, yuksek gucunden diye dusunuyorum...
Ayni sartlar ama mevcut yalitim, en basiti plastik aksam, cam krikosu, contalar vs... alpine hoparlorun gucune yetersiz olabilir...
Karsilastirmak icin, kapi uzerine disarida, demonte masa ustunde dinlemek gerekir, 2 hoparloru de..magazada standda cogu hoparlor iyidir mesela.. kapiya takilinca durum degisir, bu sefer de teyp degisir ama sonucu fazla etkilemez bazen..
Bende alpine teyp var, yuksek ses ve bassta hoparloru patlak diye dusundum ama.. kapi dosemesini, yalitimini sokunce... ve kullaninca.. hoparlor normal ses cikariyor,
dediğinde olabilir hocam ama sonuçta aldığım bas daha kötü kesinlikle beni ilgilendiren tarafı o :)  ne yapalım mecbur alışacağız bunları söküp geri gönderemeyeceğime göre alışacaz birde akşam üzeri çok sinirim bozuldu dedim oki bas kötü ekolayzır ayarı ile oynayıp biraz  daha iyileştirme yapabilirmiyim diye ya arkadaş bir türlü kullanıcı ekolayzır yani manuel ekolayzır ayarına  giremedim daha önce yapmıştım user eq mofa gelip aşağı tuşuna uzunca basınca manuel ayar moduna girmesi lazım ama yok ne yaptıysam olmadı bişey mi atlıyorum anlamadım sizde nasıl oluyor tecrübeli  biri varsa bir yardımcı olsun yoksa çok masrafa girecem bu teneke gibi bas yüzünden :(

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #716 : Kasım 18, 2015, 11:22:26 ÖS »
Tweeter kapagi kapi kartonu sokmeden cikiyor muydu?
Ben cikarmistim ama nasil cikardigimi unuttum...
Esas soru... capi en fazla kac mm tweeter sigar?
Eger sigar ise..Vw nin orjinal, philips marka tweeterini kullanmak uygun olur mu?
Ise yarar mi? [emoji41]
« Son Düzenleme: Kasım 18, 2015, 11:26:01 ÖS Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı El-Diablo

• 28
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat BRAVO
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
« Yanıtla #717 : Aralık 20, 2015, 12:09:58 ÖS »
aynen...

Hocam uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba,
Bir konu kafama takıldı.

Elimde en son mevcut olan bileşenler,
Audison Bit One
Audison Lrx 6.9
Focal 33v1
Focal 165 vr

Bu aralar hırsızlık olayı had safhada olduğundan dolayı, HB aracımın orjinal anaünitesini mecburen kullanılacağım, anaünitemin çıkışlarından Lrx 6.9 amfime deck çeviriciye gerek duyulmadan giriş oluyor (Sanırım amfi içindede dahili ses işlemcisi var).

Sorunum şu; Sesi değiştirecekse Bitone takayım, yoksa çevresel bileşenler masrafı ve kablo karmaşasına girmeden diren Lrx6.9 ile kısa yoldan gideyim diyorum. İşlemciyide 2. el olarak satarım.

Bu arada diğer clio symbol dci aracımda senin yardımının dokunduğu sistem kurulu,

Clarion DXZ 958RMC
RockFord PUNCH 800.4
DLS RA10 
SounStream T5 15
MTX TXC 6.1
MTX TXC 6.0 ve DynAudio MD-100
Audison 1.5 farad capasitör

Sistem SPL sürülü ve Bas kabin özel litresinde yapılı. 8)
Müzik performansından çok memnunum ve daha fazla ileriye gitmekde istiyorum açıkçası.

Kahyayı kovmuş, Keyfi ile birlikte takılıyor....

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #718 : Aralık 20, 2015, 01:15:52 ÖS »
merhaba. yazdığınız sistem ana ünite hariç oldukça iyi ve bit one'ı hak ediyor. bit one işe yarar mı diye tartışmaya gerek bile yok. bit one da yapılan doğru ayarla tesisat sizi uçur (kalite açısından). ancak yapılan yanlış ayar ile de sizi hayal kırıklığına da uğratabilir. sıradan bir tesisatçının onun ayarını doğru yapabileceğini zannetmiyorum. iyi bir montajcı da sistemi bağlatmanızı şiddetle tavsiye ederim...

*

Çevrimdışı abdullahuyan

• 20
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Araç Modeli: 1.4 ACTUAL PLUS
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 21.000
« Yanıtla #719 : Aralık 23, 2015, 04:52:01 ÖS »
Arkadaşlar benim arka kapılarda hiç hoparlör yok, 16 cm taktıracam, oluyor değil mi???