*

Çevrimdışı kemalxyz

• 47
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: gündüz farı
« Yanıtla #30 : Mayıs 17, 2016, 05:30:33 ÖS »
Aliço ve Kemal beyler teşekkür ederim.Ben sis farları için harici bir anahtar kullanarak yaptım amacım ön ve arka sisleri aynı anahtardan yakmak ve bunun içinde araç üzerindeki orjinal anahtarını kullanmak.7 nolu pinden çıkış alıp yapmaya çalışacağım.Ön sislerin ayrı ynaması için 1K lik direnç bağlayıp 11 nolu pinden çıkış almak konusundaki paylaşımı görmüştüm ama dediğim gibi ben ön arka sisleri aynı anda ve tek anahtardan yakmak istiyorum.
Verdiğiniz bilgi ve paylaşım için tekrar teşekkür ederim.

body 7 nolu pinden tek kablo ile cikis alip  onve arkalara farkli sinyal gonderiyor oradan alp  yapamazsiniz,  onu body ayarliyor , 11 nolu pin on sisler icin - cikis veriyor arka sis butona bastiginizda ise  + veriyor pin noyu su an hatirlayamadim, ve her ikisi icinde 7 nolu pinden cikan kablo ortak tek kablo
Bu dediğimiz yer nerde arabanın nefesindeki bağlantı body bağlantısı resmi falan varmi. Aslında ben yerde bulamadım arabanın içinden dışarıya geçecek. sırada cc var onu yapmayı düşünüyorum ama motor bölümüne nasıl gececem o kafami karıştırıyor.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı kemalxyz

• 47
  • +0/-0
« Yanıtla #31 : Mayıs 17, 2016, 05:32:43 ÖS »
Merhaba arkadaşlar bugün drl , angel farli sis ve switchback montajlarını bitirdim birçok fotoğtaf çektim. Eski kasayı bilmem ama yeni kasada epey sıkıntılı. Parmaklarımin ucu hala acıyor. Başlamayı düşünenler için tecrübemi aktarabilirim ki sizinki de benimki kadar uzun sürmesin. bu kapakları almıştım ama bunlar cop oldu çünkü arabadan kapalı olanları çıkartamadım çıkartsam bile arkadan tampon bağlantısı geçiyor yine de montajımı sökmen gerekiyordu.
usulüne uygun yapmak isterseniz eski kasada yeterince sıkıntılı... :) çünkü linea için sis farı yerine takılanların haricinde hazır bir drl yok.
Açıkçası bende malzeme var artik sok tak del falan malzemeye ihtiyacı olan olursa konya ici yardımcı olurum. Ama cidden sıfırdan yapmak zor sürekli bir engel çıkıyor aşmak gerekiyor. Bastan sağma olmasını istemezsen de uzun sürüyor.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea active plus
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 95500
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #32 : Mayıs 17, 2016, 08:12:03 ÖS »
Body dedigimiz icerdeki sigorta kutusunun alt kismi orada altta yatay duran iki soket var kirmizi mandalli olan b soket mavi mandalli olan d soket 11 nolu pin mavi li olan sokette - cikis verir, kablo geciskerini ben ana tesisatin icefi giredigi lastik contayi delerek yapiyorum veya kaput acma telinin gectigi lastigi delerek
bir gün herkes insan olmayı ögrenecek

*

Çevrimdışı kemalxyz

• 47
  • +0/-0
« Yanıtla #33 : Mayıs 17, 2016, 09:51:09 ÖS »
Body dedigimiz icerdeki sigorta kutusunun alt kismi orada altta yatay duran iki soket var kirmizi mandalli olan b soket mavi mandalli olan d soket 11 nolu pin mavi li olan sokette - cikis verir, kablo geciskerini ben ana tesisatin icefi giredigi lastik contayi delerek yapiyorum veya kaput acma telinin gectigi lastigi delerek
Teşekkürler görmüştüm ben aslında orayı ama kurcalamadım hic. O bağlantıyı sökünce araçtan elektrik tamamen kesiliyor mu? Yani teyp şifresi falan birşey lazim olacak mi?

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #34 : Mayıs 17, 2016, 10:00:09 ÖS »
Benim aracim 2011 activeplus kutup basi dahil her yerini söktum birsey istemedi ama baska modelleri bilemiyorum

*

Çevrimdışı kemalxyz

• 47
  • +0/-0
« Yanıtla #35 : Mayıs 17, 2016, 10:34:22 ÖS »
Benim aracim 2011 activeplus kutup basi dahil her yerini söktum birsey istemedi ama baska modelleri bilemiyorum
Tamamdir teşekkürler ben kodları bulayım en iyisi. Belli mi olur teşekürler yardımınız için

*

Çevrimdışı certurk

• 32
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: active plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 47100
« Yanıtla #36 : Mayıs 18, 2016, 08:17:42 ÖÖ »
Arkadaşlar;
Sis farları gunduz farları ile beraber yanıyor pazar gunu montaj yaptığım için gunduz farlarına ayrı role koyamadım malum parçacılar kapalı idi elimde bir tane röle olduğu için şimdilik beraber bağladım.
Sis farlarını modacardan 6 cm lik olanlardan aldım ve sis kapak yuvalarını çıkartarak sis farlarına göre kestim.Aliexpress ten H3 led ampul almıştım sis farlarına onları taktım mevcut halojen lambaları yedek olarak tutuyorum.gunduz farlarını Geek den aldım.Orta ızgaraya bağlayacaktım fakat birbirlerine yakın duracağı için tercih etmedim.Gunduz farlarına röle koyup ayırınca birlikte yanmayınca daha güzel duracağına inanıyorum.sis farlarını orijinal anahtarına bi turlu bağlayadım ordan arka sis farlarını yakan anahtarıdan uc alamadım akü nun oradan içeriye kablo çektim ve sis lambası kumanda tablosundan +ARTI uc alarak anahtar bağladım.Aküden aldığım enerjiyide röle ve içeriye koyduğum anahtar yardımıyla kumanda ettim ve harici sigorta bağladım.bu işlemi gunduz farlarını ayırmak için tekrar ayapacağım.Gunduz farlarının beslemesi için de sis kapaklarının oradan 4 mm matkap ile delerek kabloyu geçirdim güzdüz farlarını paket içinden çıkan çift taraflı bant ile monte ettim isteğe bağlı olarak  yeri değiştirilebilir.
Başka sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Saygılar.
Sana bir yöntem söyleyeyim. Role'ye gerek yok.
Gündüz farı (+) ucunu kontak açılınca çalışan sigorta kutusundaki bir sigortaya bağlanacak
Gündüz farlarına giden (-) uçlu kabloyu park lambalarına giden (+) uçlu kabloya bağlayacaksın.
Sonuç;
Park lambaları yanmaz iken parkların (+) kablosunda enerji olmayacağından park lambası üzerinden dolaşan (-) faz, park (+) kablosuna ve oradan da gündüz farı ledlerine geçerek ledlerini yakacaktır.
Park lambalarını yaktığında gündüz farı ledlerine her iki kablodan da (+) faz gittiği için gündüz farların sönecektir.
Yani tam gündüz farı olarak görev yapacaktır.

Ahmet bey verdiğiniz bilgi için teşekkürler bu yöntemi biliyorum daha önce ki aracımda bu işlemi sinyal lambaları ile bağlayarak yapmıştım o zaman sinyal verince ters orantılı olarak gündüz ledleri de sinyal veriyor ve çok güzel oluyordu ama bu aracımda buna gerek duymadım. Benim yapmak istediğim aracın orijinal arka sis anahtarına ön sis farlarını bağlamak. Bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. orijinal sis anahtarının bağlantı soketinin hangi pinin den çıkış alabilirim. Ayrıca bu gündüz farlarının hepsi çin malı bunlara röle ve sigorta bağlamadan kullanmak bana göre büyük tehlike en ufak bir kısa devre de Allah korusun büyük hasarlar ortaya çıkabilir.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #37 : Mayıs 18, 2016, 12:42:55 ÖS »
Arka sislerin kablosu sanirim (burada bi ocum yapin ) b soket 43 nolu pin + cikis verir  kisa farlar acikken yanar

*

Çevrimdışı certurk

• 32
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: active plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 47100
« Yanıtla #38 : Haziran 06, 2016, 01:55:02 ÖS »
Arka sislerin kablosu sanirim (burada bi ocum yapin ) b soket 43 nolu pin + cikis verir  kisa farlar acikken yanar

Teşekkür ederim sonun da istediğim gibi oldu kırmızı soketin 43 nolu pin inden + besleme alarak ön ve arka sis farlarımı bereber bağladım ve suan ön arka sis farlarım bereber yanıyor.Gündüz farlarını ayırdım ve harici anahtar ile kontrol ederek kullanıyorum.kırmızı soket resimleri ektedir.

*

Çevrimdışı Lin_Urb

• 45
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Urban
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #39 : Mayıs 25, 2020, 06:08:03 ÖS »
Konu eski ama yeni başlık açmak istemedim.

Ankara'da Linea için gündüz led far uygulaması yapan bir yer var mı?