Cektigin resimleri inceledim ama acikcasi bir fikir sahibi olamadim, anhtarda aydinlatma varsa ucuncu kablo onun icindir buyuk ihtimal,, . Soyle bir tarif yapsam anlatamayi becerebilirsem, montaj yapilan role yerinde sabit soketli ise , soyle yapalim , roleyi cikart kontol lambasin al ve bi ucunu eksiye sabitle kontak far vs her sey kapali olsun, uclari teker teker kontrol et her hangi birsinde enerji varmi varsa bu akuden gelendir, yoksa , devam edelim sadece kontagi ac, sis anhtari parklar vs kapali olsun ve lambayla tekrar hepsini kontrol et hangisinde enerji varsa ana besleme o , akuden direk gelmesi gerekn dir, sonra kontak acikken sis anahtarini ac onceki buldugun enerjiden fakli bir bacaga daha enerji gelmeli, buda anhtar tetikleme, yani tavan tetiklemeyide buna baglican, diger uclar role eksi ve sislere giden ana kablo olacak, burada sis anahtarindan eksi tetikde cekilmis olabilr, buda yine karisik bisey ,lambanin bir ucunu artiya bagla, ve sis anahtarini ac lambanin yandigi bu uc anahtardan gelendir, yani tavan tetik de buna baglnacak ama bu sefer tavan tetik icin eksi gelmeli, ya hocam ben ilk okul mezunu emekli bi sivaciyim, uygulamam kolyda ama malesef anlatimim yetresis kaliyor , lutfen yazdiklarimi cok dikkatli okyun maksadinin disinda bi anlam olusmasin, bu yazdiklarim kafani karistiriyirsa hic uygulama ,daha iyi anlatan bir arkadasimiz mutlaka yardim edecektir, bu arada role sabit degilde, tek tek fislerle baglanmissa fislerede rolenin uzrindaki numaralari ver ve roleyo daha sonra cikar, tavanda gelen tetik sis anahtarina uymak zorunda ister arti ister eksi olsun ikiside ayni cins olmali ve tavan tetige mutlaka diyot kullanmalisin, valla benim bilgim tecrubem bu kadarina yetiyor eksik kalan anlatimlarimi sen mantik olrak duzeltebilrsin , kolay gelsin