*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Bu Gün Aracına Ne(ler) Yaptın? [Paylaşalım]
« Yanıtla #840 : Nisan 24, 2020, 01:10:55 ÖÖ »
Filtreler ve yağ değişimi yapıldı, amortisör sol takozu değişti, mazot filtresi ni almayı unuttum, haftaya alıp kendim değişmeyi planlıyorum.

Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #841 : Nisan 24, 2020, 02:44:57 ÖÖ »
Filtreler ve yağ değişimi yapıldı, amortisör sol takozu değişti, mazot filtresi ni almayı unuttum, haftaya alıp kendim değişmeyi planlıyorum.

Hayırlı olsun

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.6 multijet
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #842 : Nisan 24, 2020, 11:36:28 ÖÖ »

hayırlı olsun bende geçen perşembe günü bakımını yaptırdım aslında 20 bin km doldurmamıştım bakımdan sonra 1 yıl boyunca 4900 km anca yapmışım ama sırf yılı dolmuş diye yağı yeniledim yanında hava filtresi ve yağ filtresi de değişti mazot ve polen filtrelerini geçen bakımda değişmiştim diye onlara dokunmadım zaten adamakıllı kmde  yapmamıştım sırf yıl dolmuş diye bakıma soktum   mazot ve polen 2 bakımda bir değişiyormuş usta öyle söyledi kullanılan yağ aşağıda ekledim bu yağ nasıl bir yağ petronasın mercedeste bu yağı kullanıyormuş bizim araçlarda kullanma kılavuzunda  petronas selenia istiyor ama aynı dediler bu yağın 5 lt paketi var selenianın yeşili 5W-30 olanı 3,2 lt 5lt si yok alsam 2 paket alacağım oda 6,4 lt edecek bizim araçlar 1,6 mjetler 5 lt alıyor 1,4 lt  çöp olacak 2 bakımdır bu yağı kullanıyorum önerisi olanlar varsa sonraki bakıma başka yağ alayım

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #843 : Nisan 24, 2020, 12:30:53 ÖS »

hayırlı olsun bende geçen perşembe günü bakımını yaptırdım aslında 20 bin km doldurmamıştım bakımdan sonra 1 yıl boyunca 4900 km anca yapmışım ama sırf yılı dolmuş diye yağı yeniledim yanında hava filtresi ve yağ filtresi de değişti mazot ve polen filtrelerini geçen bakımda değişmiştim diye onlara dokunmadım zaten adamakıllı kmde  yapmamıştım sırf yıl dolmuş diye bakıma soktum   mazot ve polen 2 bakımda bir değişiyormuş usta öyle söyledi kullanılan yağ aşağıda ekledim bu yağ nasıl bir yağ petronasın mercedeste bu yağı kullanıyormuş bizim araçlarda kullanma kılavuzunda  petronas selenia istiyor ama aynı dediler bu yağın 5 lt paketi var selenianın yeşili 5W-30 olanı 3,2 lt 5lt si yok alsam 2 paket alacağım oda 6,4 lt edecek bizim araçlar 1,6 mjetler 5 lt alıyor 1,4 lt  çöp olacak 2 bakımdır bu yağı kullanıyorum önerisi olanlar varsa sonraki bakıma başka yağ alayım

Ambalajda da yazar...
A5 b5 dpf icin degil..
API SN, ACEA A5/B5
Onaylari
Ford WSS-M2C913-C,
Renault RN0700[emoji41]

Not: Aracınız için tavsiye edilen vizkozite (akışmazlık) seviyesi ve teknik özellikler için, kullanım
kılavuzuna bakın.[emoji41]

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
« Yanıtla #844 : Nisan 24, 2020, 01:29:58 ÖS »
Montaj yapılacak hava düzelince.

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #845 : Nisan 25, 2020, 10:25:02 ÖÖ »

Ambalajda da yazar...
A5 b5 dpf icin degil..
API SN, ACEA A5/B5
Onaylari
Ford WSS-M2C913-C,
Renault RN0700[emoji41]

Not: Aracınız için tavsiye edilen vizkozite (akışmazlık) seviyesi ve teknik özellikler için, kullanım
kılavuzuna bakın.[emoji41]

Bu durumda bu yağ 1.6 mjetlerin normlarını karşılamıyormu dun biraz kullanma klavuzunu inceledim şu yeşil teneke w5-30  olan yağı öneriyor buda petronas ama seleniasi değil bu yağı kullanan hıc yokmu

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #846 : Nisan 28, 2020, 12:43:46 ÖÖ »

Hayırlı olsun
Teşekkürler..

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #847 : Nisan 28, 2020, 01:04:37 ÖÖ »

Size de hayırlı olsun az km yapılmış ama olsun, resimdeki yağı kullanmadım ama markası iyidir, timbaz in demek istediği mj motor için uygun yağ standartları minimum ACEA C2 olmalı yada 955535 S1 kodlu yağlar gerekir. Ben Total kullandım po kullandım bizim motorlar için uygun yağları var.

« Son Düzenleme: Nisan 28, 2020, 01:07:54 ÖÖ Gönderen: M.ARAS »

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #848 : Nisan 28, 2020, 01:12:43 ÖÖ »
Montaj yapılacak hava düzelince.

Öne mi arkaya mi?

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
« Yanıtla #849 : Nisan 28, 2020, 10:33:52 ÖÖ »
Öne mi arkaya mi?

Şimdilik arkalara ama önler içinde bir set hazırda aynı marka var

*

Çevrimdışı saitdok41

• 31
  • +0/-0
    • sait
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: fiat linea
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 78000
« Yanıtla #850 : Nisan 28, 2020, 12:38:30 ÖS »
Al mobil 5 30 ne ugrasiyon

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #851 : Nisan 29, 2020, 11:03:58 ÖÖ »
Size de hayırlı olsun az km yapılmış ama olsun, resimdeki yağı kullanmadım ama markası iyidir, timbaz in demek istediği mj motor için uygun yağ standartları minimum ACEA C2 olmalı yada 955535 S1 kodlu yağlar gerekir. Ben Total kullandım po kullandım bizim motorlar için uygun yağları var.

bizim araçlarda kullanım klavuzun da dizel motorlar için  SAE 5W-30 YAĞ İLE UYUMLU yazıyor paketin arka kısmında bu normu karşıladığını da belirtiyor gibi

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #852 : Nisan 29, 2020, 02:15:33 ÖS »
bizim araçlarda kullanım klavuzun da dizel motorlar için  SAE 5W-30 YAĞ İLE UYUMLU yazıyor paketin arka kısmında bu normu karşıladığını da belirtiyor gibi
PETRONAS Syntium 3000 FR 5W-30, Ford ve Renault gibi tüm yolcu taşıtı türleri için uygundur. Hem benzinli ve dizel motorlar için, hem de en zorlu koşullar altında çalışan yakıt enjeksiyonlu, çok supaplı, turboşarjörlü veya süperşarjörlü, en yeni yüksek performanslı araçlar için uygundur.

Not: Aracınız için tavsiye edilen vizkozite (akışmazlık) seviyesi ve teknik özellikler için, kullanım kılavuzuna bakın.

SPESİFİKASYONLAR VE ONAYLAR

PETRONAS Syntium 3000 FR 5W-30, aşağıdakileri karşılayan ve aşan, tamamen sentetik bir yağdır

Şu gereklilikleri Karşılar veya Aşar:

API SN/CF

ACEA A5/B5

Aşağıdaki kurucu onaylarına sahiptir:

Ford WSS-M2C-913C, 913-D

Renault RN0700

https://www.pli-petronas.com/tr-tr/otomotiv/otomobil-motor-yaglari/%C3%BCr%C3%BCnler/petronas-syntium-3000-fr-5w-30

Yağ konusunda yorum yapamam ama, 5000 serisindeki DM, XS veya CP minimum C2 yi karşılaşıyor diyebilirim. Kafanıza takılırsa teknik verileri tabloları yan yana koyup karşılaştırma yapabilirsiniz. Yada tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını bekleyebiliriz..

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #853 : Nisan 29, 2020, 03:24:45 ÖS »
iade edin bence....

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #854 : Nisan 30, 2020, 03:45:34 ÖÖ »
iade edin bence....
Doldurulmuş yağı nasıl ide edeyim ancak tekrar değişim yaptırayım oda boş yere masraf olacak olmadi sonraki bakıma Selenia WR Pure Energy 5W30 3.2 Litre Motor Yağından 2 adet alacağım 1.4 lt kondurmayacağım yada bu yağın 5 lt varsa onu alacağım

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #855 : Nisan 30, 2020, 08:49:17 ÖÖ »
Doldurulmuş yağı nasıl ide edeyim ancak tekrar değişim yaptırayım oda boş yere masraf olacak olmadi sonraki bakıma Selenia WR Pure Energy 5W30 3.2 Litre Motor Yağından 2 adet alacağım 1.4 lt kondurmayacağım yada bu yağın 5 lt varsa onu alacağım
Acea c2 5w30 baska urunler vae iken araca uygun olmayan dpf li araclar icin uygun olmayan bir yagi da kullanmak ne kadar saglikli bilemedim [emoji41] uzun vadede baska sorun masraf cikarirsa sasirmam...
Yanlis yag kullanan servis ucretsiz degistirmisti..  boyle servisler de var...

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #856 : Nisan 30, 2020, 10:13:32 ÖÖ »
Acea c2 5w30 baska urunler vae iken araca uygun olmayan dpf li araclar icin uygun olmayan bir yagi da kullanmak ne kadar saglikli bilemedim [emoji41] uzun vadede baska sorun masraf cikarirsa sasirmam...
Yanlis yag kullanan servis ucretsiz degistirmisti..  boyle servisler de var...
bakımı fiat yetkili serviste yaptırmadım sanayide fiata çalışıp ayrılmış bir usta özel servis açmış orada yaptırdım aracın garantisi bittiğinden servisi tercih etmiyorum 3 misli fiyat istiyor aracın kullanım klavuzunda dizel araçlar için SAE 5W-30 tavsiye ediyor yağ paketinin arkasında bu normuda karşıladığı yazıyor

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #857 : Nisan 30, 2020, 10:44:14 ÖÖ »
5w30 aracın yağının soğuk havada ki akışkanlıpı ile sıcak havada ki incelme durumunu gösterir, motora uygunluğunu göstermez. Yani farklı araçlara ait farklı yağların çoğunda bu kodu görebilirsiniz. Önemli olan aracın motoruna uygun mu spefikasyon değerlerini karşılıyor mu? Sizin yağ Renault'un bir motoru, Ford'un 4 farklı motoru için uygun görünüyor. Fiat'ın 9.55535-S1 formunu karşıladığına dair bir bilgi görünmüyor. Ayrıca sisin de attığınız kitapçıkta ACEA C2'den daha düşük kullanmayın diyor. Sizin aldığınız yağ A5/B5 sirkülasyonunu karşıladığı yazıyor.

Tabi bunlar maliyet acak yenileyip yenilememek size kalmış. Bir sefer konulduğunda büyük etkisi olur mu? Motora zararı olur mu bilemem.

Ustalar bu durumları önemsemiyor. Elinde olan 5w30 mu motora uygun mu bakmıyor bile basıp geçiyor. Bu durumda kullanıcı baskı yapmaz ise yağ alt tarafı bir yağ, motora ne zararı olacak eski yağdan iyi deyip doldurur. Bunu sanayide ki ustalar yaptığı gibi zaman zaman servisler de yapıyor.
« Son Düzenleme: Nisan 30, 2020, 10:47:20 ÖÖ Gönderen: Erhan »

*

Çevrimdışı Murat23

• 745
  • +2/-0
« Yanıtla #858 : Nisan 30, 2020, 11:04:57 ÖÖ »
5w30 aracın yağının soğuk havada ki akışkanlıpı ile sıcak havada ki incelme durumunu gösterir, motora uygunluğunu göstermez. Yani farklı araçlara ait farklı yağların çoğunda bu kodu görebilirsiniz. Önemli olan aracın motoruna uygun mu spefikasyon değerlerini karşılıyor mu? Sizin yağ Renault'un bir motoru, Ford'un 4 farklı motoru için uygun görünüyor. Fiat'ın 9.55535-S1 formunu karşıladığına dair bir bilgi görünmüyor. Ayrıca sisin de attığınız kitapçıkta ACEA C2'den daha düşük kullanmayın diyor. Sizin aldığınız yağ A5/B5 sirkülasyonunu karşıladığı yazıyor.

Tabi bunlar maliyet acak yenileyip yenilememek size kalmış. Bir sefer konulduğunda büyük etkisi olur mu? Motora zararı olur mu bilemem.

Ustalar bu durumları önemsemiyor. Elinde olan 5w30 mu motora uygun mu bakmıyor bile basıp geçiyor. Bu durumda kullanıcı baskı yapmaz ise yağ alt tarafı bir yağ, motora ne zararı olacak eski yağdan iyi deyip doldurur. Bunu sanayide ki ustalar yaptığı gibi zaman zaman servisler de yapıyor.
linea 1,6 mjet euro 5 dbf araçlara uygun yağı yazarmısınız arkadaşlar yağı değiştirmeyi düşünüyorum https://www.hepsiburada.com/petronas-selenia-pure-energy-5w-30-3-2lt-motor-yagi-pm-otvarp23 bu yağ uygunmu

*

Çevrimdışı balamirkan

• 91
  • +0/-0
  • Donanım: Emotion Plus
« Yanıtla #860 : Mayıs 01, 2020, 03:20:27 ÖS »
arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar.
aracım linea 1.6 emotion koyu gri.
garaj yok. güneş kapı kollarını şimdiden yaktı. rengi soldu. çok önemli değil de şimdi tavanda belli belirsiz bir renk atması görüyorum. belli ki güneşin etkisi. çok araç kullanmadığım için sabit kalmasının da etkisi olabilir. bu sorunun büyümesini engellemek için kendim ne yapabilirim?

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/9h-mr-fix-seramik-kaplama-cila-ust-1-kalite-orjinal-barkotlu-urun-oto-boya-koruma-cila-parlatici_pdp_532921322?_sgm_campaign=scn_7f87b180014b6000&_sgm_source=532921322&_sgm_action=click?rcp_action=rcpProductClicked

şöyle bir ürün benim işimi görür mü, kendim tek başıma yapabilir miyim?

ya da sizin öneriniz nedir?

yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı ramazanlar.

*

Çevrimdışı LineaTuzla34

• 41
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: LİNEA 1.3 MULTİJET
  • Araç Modeli: LİNEA 1.3 MULTİJET
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: AB Rh -
  • Km: 132500
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #861 : Mayıs 06, 2020, 11:56:14 ÖÖ »
Selamlar ,

Aracıma hergün birşey yapıyorum ama hiç fotoğraflamıyorum. Youtube kanalı düşünüyorum. :D

Dün 4 inc carboon multimedya teyp bağladım. çerçevesini n11 den aldım. orjinalliğini bozmamak için soketi pinlerini tek tek söktüm izole edip bağladım. sorunsuz çalışıyor.

linea lı günler.

*

Çevrimdışı tahtaadam

• 23
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2015
  • Km: 71400
« Yanıtla #862 : Mayıs 06, 2020, 12:00:23 ÖS »
Selamlar ,

Aracıma hergün birşey yapıyorum ama hiç fotoğraflamıyorum. Youtube kanalı düşünüyorum. :D

Dün 4 inc carboon multimedya teyp bağladım. çerçevesini n11 den aldım. orjinalliğini bozmamak için soketi pinlerini tek tek söktüm izole edip bağladım. sorunsuz çalışıyor.

linea lı günler.

hayırlı olsun.teybi ne kadara aldınız ve direksiyon tuşlarınız var mı bikmiyorum ama varsa tuşlarınız çalışıyor mu?

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
« Yanıtla #863 : Mayıs 06, 2020, 10:26:46 ÖS »
Selamlar ,

linea lı günler.

Güzel görünüyor. Güle güle kullanın. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı LineaTuzla34

• 41
  • +0/-0
« Yanıtla #864 : Mayıs 07, 2020, 10:25:45 ÖÖ »
hayırlı olsun.teybi ne kadara aldınız ve direksiyon tuşlarınız var mı bikmiyorum ama varsa tuşlarınız çalışıyor mu?

Selamlar,

Teyp Letgo dan 150 TL aldım. Çerçeve 22 TL. Direksiyon Tuşlarım mevcut fakat teyp çıkışında tuşların bağlanacağı bir özellik olmadığından deaktif şuanda.

Saygılar.

*

Çevrimdışı LineaTuzla34

• 41
  • +0/-0
« Yanıtla #865 : Mayıs 07, 2020, 10:26:18 ÖÖ »
Güzel görünüyor. Güle güle kullanın. Selamlar..

Teşekkürler :)

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #866 : Mayıs 07, 2020, 11:38:48 ÖÖ »
Güzel olmuş, hayırlı olsun...

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
« Yanıtla #867 : Mayıs 07, 2020, 02:30:43 ÖS »
Bende bilinenin aksine orjinal teypten cok memnunum.
Bende letgodan orjinal teyp aldım 40 liraya. Eve baglayım dedim ama olmuyomuş galiba.
Letgo saolsun ucuza mal satıyosun ihtiyacı olanda ucuza alıyo. Yoksa atsan atılmıyo. En azından birinin isine yarıyo. Bide su virus işi bitse

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
« Yanıtla #868 : Mayıs 09, 2020, 12:01:12 ÖÖ »
Şanzıman yağı değişti arka hoparlör ler takıldı. Vites geçişlerinde bariz rahatlama oldu, geri vitesteki zaman zaman olan cartlama gitti geçişler yumuşadı.

*

Çevrimdışı BUJİ

• 237
  • +0/-1
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea 2017 model
  • Araç Modeli: 2017
  • Km: 19
« Yanıtla #869 : Mayıs 09, 2020, 06:56:44 ÖS »
bende  arabama  aksusar aldım bugün arabama  Allah korusun yazan br sticker efendime söylüm rüzgarlık birde paçalık tozluk spariş ettim...
2005 model hundai Accent-admire 1.5CRDİ
2011 model Citroen nemo 1.4 HDİ
2017 model fiat linea 1.4