*

Çevrimdışı nahita

• 99
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 121000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Arkadaşlar merhabalar,

2013 model 1.3 active plus linea aldım.İlk aracım pek bilgim yok bir çok konuda. Bulunduğum yerdeki servise gittim. Kayıtlarına baktık. Arabanızın ilk 15.000 bakımı yapılmış ama şu an 48.000 de 30.000 bakımına gelmediğiniz için aracınız garanti dışı kalıyor, dedi Gerçekten böyle bir şey var mı? Bir de kafama aşağıda belirttiğim sorular var. Açıklık getirirseniz sevinirim.

Garanti kapsamındaki aracın serviste bakımının yapılmasının bakım maliyeti ve bakım kalitesi açısından bir esprisi var mı? Yani garanti var diye bir indirim yapıyorlar mı yoksa garantili de olsa garantisiz de olsa maliyet aynı mı?

Özel serviste bakımları yaptırsam sıkıntı olur mu?

Bir de garantinin olmasının ne gibi avantajları var? Neden soruyorsun derseniz garantiden parça değiştimek çok zor parayla yaptırıyorsun diyorlar. O zaman garantinin ne anlamı kalıyor diye de düşünmüyor değilim.

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 67000
Ynt: Araç Periyodik Bakıma Gitmediği İçin Garanti Dışı Kalır Mı?
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2015, 07:03:50 ÖÖ »
Arkadaşlar merhabalar,

2013 model 1.3 active plus linea aldım.İlk aracım pek bilgim yok bir çok konuda. Bulunduğum yerdeki servise gittim. Kayıtlarına baktık. Arabanızın ilk 15.000 bakımı yapılmış ama şu an 48.000 de 30.000 bakımına gelmediğiniz için aracınız garanti dışı kalıyor, dedi Gerçekten böyle bir şey var mı? Bir de kafama aşağıda belirttiğim sorular var. Açıklık getirirseniz sevinirim.

Garanti kapsamındaki aracın serviste bakımının yapılmasının bakım maliyeti ve bakım kalitesi açısından bir esprisi var mı? Yani garanti var diye bir indirim yapıyorlar mı yoksa garantili de olsa garantisiz de olsa maliyet aynı mı?

Bir de garantinin olmasının ne gibi avantajları var? Neden soruyorsun derseniz garantiden parça değiştimek çok zor parayla yaptırıyorsun diyorlar. O zaman garantinin ne anlamı kalıyor diye de düşünmüyor değilim.
sayın nahita bakım periyodunu fazla geçmiş.2000-3000 km olsa sıkıntı çıkarmayabilirlerdi.bu arada servis sizin bakımları özel serviste yaptırdığınızı düşünerek garanti dışı olduğunu söylemiş ve doğrusu da bu bence.ikinci sorunuza gelince garanti içerisinde yada dışında bakımları serviste yaptırmanın maliyeti daha yüksek olur fakat kalitesi gittiğiniz servis ve ustaya göre değişir.servisler genelde tamir yoluna gitmez parçayı komple değişir.aracınız garanti dışı kaldığı için özel servislerde iyi bir usta bulursanız daha uygun fiyata aracınızın bakımlarını yaptırabilirsiniz.parçaları kendiniz almaya çalışın.yan sanayi parça mecbur kalmadıkça kullanmayın.3.sorunuza gelince garanti süresi içinde servisler kullanıcı hatası olarak gördükleri parçaya ücret isteyebiliyor.örneğin baskı balata gibi.şuan için aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olmuşumdur.

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2015, 03:50:00 ÖS »
1) FIAT sonuna kadar çamura yatar.
2) Çağrı merkezine yazılı başvuru yapıp yanıt isteyin.
3) Motor bakım süresi aşıldığından dolayı motor garanti dışı olabilir.
4) Amortisör takozau vb. motor dışı aksam garanti içinde kalmalıdır.
5) Aracınız temiz kullanılmış ise garantiyi sallayın.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı mr droid

• 83
  • +0/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2015, 05:47:34 ÖS »
Garanti bence onemli. Km'yi 30bine cekin servise girin. Satarken soylersiniz alacak kisiye su sebepten su kadar dusurttum diye

*

Çevrimdışı linea412

• 451
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 22000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2015, 10:45:15 ÖS »
Garanti bence onemli. Km'yi 30bine cekin servise girin. Satarken soylersiniz alacak kisiye su sebepten su kadar dusurttum diye
Bu da kul hakkı olmaz mı? Servisi, dolayısıyla da Fiat'ı kandırmak?? Yani kişi olunca kul hakkı olan olay, kurum olunca ne oluyor? Kaldı ki kurum, müşterisine garanti süresince araç bakımlarının kendilerinde yapılması şartıyla araca belirlenen yıl kadar garanti vermiş ve kullanıcı da bunu biliyorsa??
Ben olsam bu aracı baştan almazdım. Kaldı ki aldım, üstüne soğuk bir bardak su içerdim..
BU DEVİRDE; Servis kaydını incelemeden, şase/motor no'dan hasar kaydına baktırmadan, detaylı expertiz yaptırmadan, muayeneden km bilgilerini sorgulatmadan... vs araç A-LIN-MAZZZ! Buna rağmen alan da olursa sonuçlarına da bir zahmet katlansın ve (Sözüm meclisten dışarı) Yenen kazığı da ilerde faydalanmak üzere edineceği tecrübeye saysın  :)
1-Doğan SLX 1.6 ie + LPG, 1999 model, Kullanım:10.000 km (2009-2010)
2-Opel Astra H 1.6+ LPG, 2010 model, Kullanım: 54.000 km (2010-2013)
3-Renault Kangoo Multix 1.5 dci, 2004 model, Kullanım: 20.000 km (2013-2014)
4-Fiat Yeni Linea Pop 1.4 Fire + SP + LPG, 2014 model, (2014-....?)

*

Çevrimdışı mr droid

• 83
  • +0/-0
  • Donanım: Hiçbiri
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2015, 10:47:53 ÖS »
Bu da kul hakkı olmaz mı? Servisi, dolayısıyla da Fiat'ı kandırmak?? Yani kişi olunca kul hakkı olan olay, kurum olunca ne oluyor? Kaldı ki kurum, müşterisine garanti süresince araç bakımlarının kendilerinde yapılması şartıyla araca belirlenen yıl kadar garanti vermiş ve kullanıcı da bunu biliyorsa??
Ben olsam bu aracı baştan almazdım. Kaldı ki aldım, üstüne soğuk bir bardak su içerdim..
BU DEVİRDE; Servis kaydını incelemeden, şase/motor no'dan hasar kaydına baktırmadan, detaylı expertiz yaptırmadan, muayeneden km bilgilerini sorgulatmadan... vs araç A-LIN-MAZZZ! Buna rağmen alan da olursa sonuçlarına da bir zahmet katlansın ve (Sözüm meclisten dışarı) Yenen kazığı da ilerde faydalanmak üzere edineceği tecrübeye saysın  :)
Aslinda dogru soyluyorsunuz o acidan dusunmemistim

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 65.000 km
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2015, 09:09:35 ÖÖ »
  Ben şu şekilde açıklama yapayım. Garanti kitapçığında bildiğim kadarıyla şartlarda eksiksiz bakımlara gelmek yazıyor. Fakat yasa gereği TSE belgeli Özel serviste yaptırdıysanız sadece yapılan işlemler ve bağlı oldukları parçalar garanti dışı kalır. Yani siz yağ bakımını dışarıda yaptırdınız diye arka camınızın halatı garanti dışı kalmaz. Camınız çalışmıyorsa yapmak zorundalar. İlgili yazıyı paylaşıyorum isteyenler Blok muhafiyet yasası olarak araştırabilirler ben basit bir yazı buldum.

Yetkililer oto servis ve araç garantisi üzerine de çok çarpıcı bilgiler veriyor: “AB ülkelerinde 2002 yılından itibaren uygulanan ve Türkiye de de 1 Ocak 2006 da yürürlüğe giren Blok Muafiyeti yasası var. Bu yasa 1 Ocak 2007 tarihinde uygulamaya konuldu. Bu kanun sayesinde yetkili servisler dışında araçların bakımı ve onarımı ile iştigal eden diğer teşebbüslerin ve özel servislerin yetkili servislerle rekabet edebilen bir duruma gelebilmeleri için makul bir ücret karşılığında üreticiden aracın bakım ve onarımına ilişkin teknik bilgi, eğitim, donanım ve yedek parçayı temin etmeleri sağlanabilecek. Bunun sonucu olarak artık yetkili olmayan servislere, o aracın üreticisi ile organik bir ilişkisi olmadığı ve bu nedenle muhatap kabul edilemeyecekleri yönünde bir itiraz yapılamayacaktır.Yani teknik şartları sağlamış özel bir servise gidip periyodik bakım yaptırırsanız yetkili serviste yaptırmışsınız gibi aracınızın garantisi devam edebilecek.  Fakat uygulamada yetkili servisler "Periyodik bakımlarda bize gelmediniz. Özel bir servise gittiniz. Bu nedenle aracınızda bir sorun oluşmuş olabilir. Biz sorumluluk kabul edemeyiz." Şeklindeki bir yaklaşımla bu yasanın pratikte hayata geçirilememesine neden oluyorlar,halbuki araç kullanıcılarının  araçlarını götürmüş oldukları yetkili servislere bu yasadan habederdar olduklarını ve garantiden hizmet verme zorunda olduklarını yetkili servislerde dile getirmeleri servislere geri adım attırmaktadır.

Kaynak:http://www.arkarotomotiv.com/?p=page&u=123/blok-muafiyet-kanunu
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı ÖMER FARUK

• 616
  • +1/-0
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2015, 10:28:50 ÖÖ »
Aynen. Helal olsun. 2 kuruşluk dünya menfaati için değmez. Güzelce bakımını yaptırıp binsin forumdaşımız. Allah ın izniyle bişi olmaz

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2015, 08:25:19 ÖS »
Yetkili servis yaptigi ise sure veya km olarak garanti veriyor mu?
Burada yetkili servis 12 ay veya 30bin km yaptigi ise garanti veriyor.. tabi sorun cikarsa prarikte servisin tutumu ne olur bilmiyorum ama aklima geldi,,sorayim dedim...

*

Çevrimdışı AhmetAS

• **
  • 13
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1,3 M.Jet Active Plus E5
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 31000
« Yanıtla #9 : Mayıs 20, 2015, 06:47:45 ÖS »
Arkadaşlar merhabalar,

Linealar da bakım periyotları 10.000 KM. de bir yapılır. Benim aracım da 2012 yılının ekim üretimi ve 10.000 km. ve katları şeklinde bakımları yapılıyor. Servis'in verdiği bilgide de hata var 15.000-30.000 şeklinde değil bakımları. Eğer öyleyse biz de 15.000 de yaptıralım bakımları nasıl olsa 1,3 aynı motor.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2015, 09:55:19 ÖS »
 Arkadaşlar garanti bozulurmu, bozulmazmı tartışılır. Bence enaz garanti süresince Yetkili serviste bakım yaptırmakta yarar vardır. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.