Bugun burada servis ile bir gorusmem oldu,,yedek parca konusunda sizin durum aklima geldigi icin buraya yazayim dedim...
Aracimi turkiyeden almis olsaydim uzerine duserdim aslinda.. birmot beya baska yetkili bayi.. olmadi fiat musteri hizmetleri...
Satis sonrasi hizmetlerde yedek parca , servis de var, hatta servisi de olan bazi bayiler satis-servis-yedek parca yazarlar.. sigorta da ekleyenler olur.... birmot da bunlardan biri...
Fiatin sayfasinda fazla bir aciklama olmadigindan musteri hizmetlerinden tam detayini ogrenmek var...
Yedek parca ihtiyacimizi yetkili bayi servislerin destek verek temin etmek zorunda oldugunu dusunuyorum... ben niye internette, parcacida, cikmacida katalog, parca pesine duseyim, parca no yu esas bilen, ureten fiat, kullanan da o... servise gidip ihtiyacimi soylerim, onlar da katalogdan bulur eder, arac ile uygunlugunu vs... destek verir, belki piyasadaki parcacilardan %20 pahallidir ama olsun deriz... stokta yoksa siparis eder ve getirir... bunu araci almadigimiz baska bir ildeki yetkili bayinin de yapmasi gerektigini, olmasi gerekenin bu bence...
Neye gore kestirip,atabiliyorlar, musteri hizmetlerine sormak lazim,
Fiat ile iletisimi piyasada yuz yuze sadece yetkili bayileri araciligi ile kurabiliriz.. her nekadar yetkili bayiler ayri bir sirket de olsalar... fiat in temsilcisidir..
Bayinin ayibi veya gecistirmesini ben once fiat yapmis olarak algilarim..
Fiat ile iletisimi sadece mustereri destek hattindan yapabiliyorsak, yedek parca siparisini de telefonda verelim, bize en yakin bayiden teslim alalim...
Bu arada bugun benim gorusmem olumsuz degildi, bu yaz turkiyeye geldigimde yedek parca konusunda mersin boranlar ve bilenler de yardimci oldu.. sadece yedek parca talebim vardi... katalogdan baktilar,,stokta yok, siparis,,fiyat teslim suresi, herseyi cok kisa surede soylediler, vs..
Neyse,,bayagi uzadi da...
Bence bu esya gozu ve forumda diger basliklarda da gecen, belki piyasada bulunmasi zor olan, bazen tam olarak ne aradigimizi bile bilmedigimiz durumlarda yedek parca konusunda omcelikli yetkili muhattabimiz fiat ve onun yetkili bayisi...
Fiat satis sonrasi hizmet olan yedek parca teminini tam olarak hangi kanalla veriyor? Telefonla degil ise yetkili bayi olmali..
Adana Birmot veya diger bayilerdeki yedek parca mudurunun tam olarak ne is yaptiklarini da bilmek isterdim... size cevap veren ustabasinin belki yedek parca mudurunden ve gorevinden haberi de yoktur...
1. Foto adana birmot
2. Foto fiat sitesinden...
Konuyu ayri baslikta acmak isterdim aslinda ama sizinki biraz da ornek olsun, yakin zamanda aklimda kaldigindan buraya yazdim...