*

Çevrimdışı hturkelli

• *
  • 1
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 15000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
Yağ Eksiltme
« : Şubat 12, 2015, 11:44:49 ÖÖ »
Merhaba Arkadaşlar, 2014 Model Linea 1.4 Pop LPG' li aracım 10.000 km de 1 lt yağ eksiltti yetkili servise gittim eklediler, şimdi 15.000 km de yine 1 lt eksik. Bu gibi bir sorunla karşılaşan oldu mu ?

*

Çevrimdışı virilll

• 35
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Emotion Plus
  • Araç Modeli: 2008
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 122000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
Ynt: Yağ Eksiltme
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2015, 07:42:28 ÖS »
Kardeşimin aynı motora sahip 2008 model linea sı var. Onda da hissedilir derecede eksilme mevcut hele ki aracı sıkıştırıyorsanız... Bu motorlarda söz konusu durum olağan görülüyor. Yağ değişim km.sine kadar ilave ediliyor.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2015, 08:13:59 ÖS »
Ilk 15 binde 2lt yag... zaten toplamda 2.6 litre yag  aliyor, normal gelmedi bana..
54bin km deyim, simdiye kadar yarim litre bile eklemedim..

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea active plus
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 95500
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2015, 08:53:05 ÖS »
Hic normal degil arac hararet yapmismiydi acaba ben yag cubugunu bakimdan bakima (10000)km de bir cekerim  hic bir eksilme yok benzinlide de eksiltmemeli bence iyi bir servise gosterin garanti varken ,, normal derlerse baska bir servise gidin aracinisda sorun var gibi sanki
bir gün herkes insan olmayı ögrenecek

*

Çevrimdışı RT

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Km: 185000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2019, 11:41:15 ÖÖ »
arkadaşlar Merhaba. 2012 linea aktive plus aracım varç son 20 bin de araç yağ eksiltme durumu var. yanık yağ kokusu oluyor. Araç 180 binde ve ikinci sahibiyim. Bana ustaların söylediği, araç daha önce hararet yapmış. Segman dan olabilir, siboplardan olabilir. 7 bin TL gözden çıkar vs. Cidden darlandım. Aracı 2015 de aldım ve bakımlarını aksatmadım.
Bakımda sonra 1200 KM yaptım ve sabah çalıştırmadan yağa baktığımda yassı kısmın ortasına geldiğini gördüm. Würth de kattım. ama 5 km de 2 litre yağ ve katkı ilave ettik. Motorda kesinlikle kaçak yok. İlk çalıştırmada mavi duman atıyor. Bana bir akıl verin dostlar. Ustalar üç kuruşumuzu parçalamasın.

Başlarda yolda duman atmasını DPF ye bağladım. Hatta daha önce 4 enjektör, triger seti ( 120 binde) değiştirdim.
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2019, 11:42:48 ÖÖ Gönderen: RT »
Fiat hatamı

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 180000
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2019, 12:32:29 ÖS »
arkadaşlar Merhaba. 2012 linea aktive plus aracım varç son 20 bin de araç yağ eksiltme durumu var. yanık yağ kokusu oluyor. Araç 180 binde ve ikinci sahibiyim. Bana ustaların söylediği, araç daha önce hararet yapmış. Segman dan olabilir, siboplardan olabilir. 7 bin TL gözden çıkar vs. Cidden darlandım. Aracı 2015 de aldım ve bakımlarını aksatmadım.
Bakımda sonra 1200 KM yaptım ve sabah çalıştırmadan yağa baktığımda yassı kısmın ortasına geldiğini gördüm. Würth de kattım. ama 5 km de 2 litre yağ ve katkı ilave ettik. Motorda kesinlikle kaçak yok. İlk çalıştırmada mavi duman atıyor. Bana bir akıl verin dostlar. Ustalar üç kuruşumuzu parçalamasın.

Başlarda yolda duman atmasını DPF ye bağladım. Hatta daha önce 4 enjektör, triger seti ( 120 binde) değiştirdim.

Anladığım kadarıyla araçta yağ eksiltme değil yağ yakma var. Motor kapalı kutu sökülüp bakılacak. Artık şansınıza ne çıkarsa kapak gömlek piston sbop. Ustalar niye parçalasın üç kuruşunuzu. Bi kaç yerden fikir alın aklınıza gelen yere yaptırın. Ustanında pek fazla yapacağı bişey yok malesef.
Fiyat konusu şu günlerde çok göreceli.7000 Pahalı diyeceğim ama herşeyin fiyatı 4-5 kat arttı. Bilemiyorum. Eskiden 3bine komple çıkma motor satıyorlardı. Sadece ustanın dediği segman ve pistonlardansa 7bin çıkacağını sanmıyorum. Sorunu sadece üst kapaktan çözerseniz yarım motor olur çünkü. Ama yarım motor yaptırmakta ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Ben açılınca herşeye bakılması taraftarıyım. Kullanıcı az masraf çıksın diye uğraşırken ustalarında işine geliyor yarım motor yapmak. Oysaki piston gömlek, krank vs komple testten geçmesi lazım açılmışken. Yoksa 10-20bin km sonra problemler devam ediyor.

*

Çevrimdışı RT

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Km: 185000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2019, 03:49:25 ÖS »
Bu arkadaşlar aracın başına gidip yağını ölçtük. Bana bu sefer de motor yağın çok fazla dedi. Bir piston ölçme yöntemi varmış. tek tek pistonlara bakılırsa sorun daha rahat bulunur dedi.
Fiat hatamı

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 180000
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2019, 04:16:39 ÖS »
Bu arkadaşlar aracın başına gidip yağını ölçtük. Bana bu sefer de motor yağın çok fazla dedi. Bir piston ölçme yöntemi varmış. tek tek pistonlara bakılırsa sorun daha rahat bulunur dedi.

Evet. Kompresyon testi yapılmalı  ;)

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2019, 08:50:54 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar, 2014 Model Linea 1.4 Pop LPG' li aracım 10.000 km de 1 lt yağ eksiltti yetkili servise gittim eklediler, şimdi 15.000 km de yine 1 lt eksik. Bu gibi bir sorunla karşılaşan oldu mu ?

Linea ailesine hoş geldiniz. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2019, 08:56:43 ÖÖ »
Motor yağın eksik mi fazla mı? Bakımda kaç litre yağ kondu? Yağ marka ve spefikasyonu nedir? Yağ orijinal mi? Piyasada sahte yağ çok. Sahte yağ eksilme yapıyor.
Yağ eksiltme ve mavi duman varsa motor yağ yakıyordur. Yukarıda yazılmış zaten yapılması gerekenler. İyi bir usta ile basit çözümden pahalı çözüme doğru gidilecek malesef.