*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
"ESP Devre Dışı" arabam çalışmıyor!
« : Ocak 13, 2013, 03:00:39 ÖS »
Az önce arabayı çalıştırmak için kontağı çevirip  marşa basınca ilkinde çalışmadı sonra. kantağı kapatıp bir kaç kes kontağı aç kapa yaptım. ısıtma bujileri iyi ısıtsın diye. bu sefer marja bastığımda araba esp devre dışı kılavuza bakın uyarısı veriyor. hiç bir şekilde marş sesi de alamıyorum. her kontağı kapatıp açmamda aynı hata. ekranda araba ve kilit işareti gibi birşey cıktı ve birde zannedersem esp için kırmızı bir işaret yanıp sönüyor. Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kaldım öylece.

*

Çevrimdışı pixel

• 924
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: 2009
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 185000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: "ESP Devre Dışı" arabam çalışmıyor!
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2013, 03:07:09 ÖS »
akü  zayıflamıştır ,veya  bitmek  üzeredir 
başka  aractan  takviye  yapıp  deneyin  , büyük  ihtimal  calışacaktır 
genelde bu  tür  uyarılar ,akü zayıfladığında  geliyor 

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 136700
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2013, 03:11:23 ÖS »
akünüzü 60 ampere çıkartmanızda fayda var
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2013, 03:51:02 ÖS »
pixel arkdaşın da yazdığı gibi araç 2008 model ve daha önce hiç akü değişimi olmadıysa akü bitmiştir. aküyü değiştirin hiçbir sorununuz kalmaz.

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2013, 04:05:49 ÖS »
akü kutup başlarını söküp biraz bekleyip öyle denedim olmadı. şimdi bir akücüye gittim. bi 60 lık akü alıp getirdi. takviye kabloları ile takp denedik. yine aynı hata. ama eski bağlantıyı sökmedik. onun üstüne takviye ile denedik. acaba sadece yeni aküyü denesemiydik. anlamadım valla fren sertleşti bayağı. araba marş yaparken gıy gıy etmiyor.  direk esp hatası diyip bekliyor. başka varmıdır yardımcı olabileceğiniz?

*

Çevrimdışı umit55

• 1225
  • +19/-1
  • Ümit BAYAR
  • Araç Marka ve Modeli: peugeot 308 1,6 hdi
  • Araç Modeli: 1.6 actuel
  • Kan Grubu: B Rh -
  • Km: 45000
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2013, 04:09:52 ÖS »
bir elektrikçi olarak tavsiyem 
akü takviyesi yaparken kablo ebatları çok önemli en iyisi akünüzü sökün tam dolu bir akü bağlayın tek olarak  bir de öyle denemenizi tavsiye ederim eğer sıkıntı aküdense araçda kaçak varmı birde akü şarz voltajını kontrol ettirin  marşa kuvvetli basamıyorsa %90 aküden kaynaklanıyor arızanız.
YENİ YENİ L İ N E A

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2013, 04:14:11 ÖS »
marşa kuvvetli değil hiç basmıyor. yani marş dinamosundan vs hiç bir ses gelmiyor.

*

Çevrimdışı umit55

• 1225
  • +19/-1
  • Ümit BAYAR
  • Araç Marka ve Modeli: peugeot 308 1,6 hdi
  • Araç Modeli: 1.6 actuel
  • Kan Grubu: B Rh -
  • Km: 45000
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2013, 04:21:41 ÖS »
marşa kuvvetli değil hiç basmıyor. yani marş dinamosundan vs hiç bir ses gelmiyor.

arakadaşlar demiş ortalama bir akünün maksimum ömrü  2  ila 5 yıl arasıdır bahsettiğin şeylerin hepsi enerji ile alakalı beyin akünün gücünün az olduğunu hissederse çünkü lamba bile kesse arıza veriyor bazı güvenlik prosödürlerini uygulayıp aracı guard konumuna alabilir. 
YENİ YENİ L İ N E A

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LINEA
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 84000
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2013, 04:23:13 ÖS »
buna benzer bir konu için arkadaş bir başlık açmıştı ordaki cevabım sizide kapsayabilir http://www.fiatlinea.org/fiat_linea_motor/linea_esp_devredisi_otomatik_vites_hatasi-t464.0.html;msg6762#msg6762

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2013, 04:45:23 ÖS »
bizde varmı guard modu bilmiyorum ama bmw lerde akü değişiminin bile bilgisayara bağlanıp yapılması gerektiği söylenmişti.

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Km: 26
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2013, 04:45:44 ÖS »
akü kutup başlarını söküp biraz bekleyip öyle denedim olmadı. şimdi bir akücüye gittim. bi 60 lık akü alıp getirdi. takviye kabloları ile takp denedik. yine aynı hata. ama eski bağlantıyı sökmedik. onun üstüne takviye ile denedik. acaba sadece yeni aküyü denesemiydik. anlamadım valla fren sertleşti bayağı. araba marş yaparken gıy gıy etmiyor.  direk esp hatası diyip bekliyor. başka varmıdır yardımcı olabileceğiniz?
akünüz orjinal aküsü ise değişmesi gerekir.
öncelikle yedek anahtarla denediniz mi? kilit işareti çıktığına göre %99 budur... değilse
marş motoru arızalı olabilir
atık sigorta olabilir
röle arızası falan olabilir
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2013, 05:36:50 ÖS »
yedek anahtarla da denedim. aynı sonuç.. kontağı çevirdiğimde ışıklar yanıyor. hepsi söndüğünde esp devre dışı kılavuza bakın diyip kırmızı kaputu açık araba simgesi gibi bir işaret yanıp sönüyor. anahtarı mar pozisyonuna getirdiğimde arabadan hiç bir ses gelmiyor. yani marş dinamosunda zerre ses gelmiyor. şimdi akücü usta ile aküyü ölçtük. ölçü cihazını marş moduna alınca akü 9,8 voltu gösteriyor. yeni aküyle henüz deneyemedik. 1 saat sonra getirecek bi akü onla deniyeceğiz. takviye ile çalışmamasından sonuç problem sanki aküde değil gibi. birde dediğim gibi marş yapınca araba hiç tepki vermiyor. aküde güç var sonuçta ışıklar radyo sıkıntı yok. ışıkta azalmada yok. başka bir arıza gibi ama. çözemedim valla. belki sensörlerde bir problem olabilir diye düşünüyorum. veya fren müşürü. sizce?

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2013, 06:57:12 ÖS »
akücü usta ile yeni akü denedik. araba çalışmadı yine,sorun aküde değil. şimdi bu hatanın çözümü için muhtemelen servise çektirmem gerekecek. Asr de devre dışı gözüküyordu. muhtemelen fren sistemleri ile ilgili bir problem oluştu. anlam veremedim. bakalım artık nasıl çözülecek..

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2013, 07:13:55 ÖS »
forumlarda biraz baktım. volkswagen forum da arkadaşlar fren müşürünün aynı hataya sebep olduğunu ve otomatik araçlarda ise aracın hiç çalışmamasına sebebiyet verdiğini yazmışlar. bende öyle tahmin ediyorum. çünkü aracı ilk marş almamasından sonra her kontakta fren pompalamıştım. bir sorun teşkil etmiş olabilir. bu fren müşürüne direk ben ulaşabilirmiyim. fren pedalının hemen altında  falan yazmışlar ama?

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 65.000 km
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2013, 09:18:54 ÖÖ »
Bende akü diye tahmin ediyordum ama. bazen akünün boşalmasıda başka sistemlere zararda verebiliyor. bu kilit işaretiyle alakalı bende çok nadirde olsa sıkıntı yaşıyorum. o işaret sönmediği sürece aracı çalıştıramazsınız zaten. gelişmelerden haberdar ederseniz iyi olur...
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2013, 09:39:13 ÖÖ »
9.8V demek akü zaten bitmiş demek... Hiç marş basmadığınıza göre akü mefta. araba çalışmıyorken frene de bastınız herhalde ki fren sertleşmiş. ilk mesajınızda yazdığınıza göre akü bitik, sonra da frene basa basa fren sertleşti. sonra da esp arızası geldi. eğer doğru anladıysam fren müşürü olabilir... müşür esp ve abs arızası verdirebiliyor. ama yeni akü ile çalışmaması???

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2013, 10:10:00 ÖÖ »
9,8 voltu ustanın elindeki ölçü cihazını marş moduna aldığında gösterdi. normal ölçü 12,6 volt çıktı. 9,8 volt ise yükte gösterdiği değer. Zaten akü aracın ilk alındığındaki orjinal aküsü. tam verimde olmaması normal. ama şimdilik beni idare ediyordu. Aküyü her türlü denedik. Aküden anlayan ustada dedi senin sorunun aküden değil diye.
Bu arada forum.grandepuntotr.com da aynı sorunu paylaşan hatta bizim eski forumumuzun da üyesi olan yağmuradam  fren müşürü değişimi ile olayı çözmüş.
http://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/38131-arac-calismiyor-ve-esp-arizasi-veriyor.html
Bende bugün bir usta bulup bu fren müşürüne bir baktırıcam.

*

Çevrimdışı -YağmurAdam-

• 142
  • +1/-1
  • Km: 167.000
« Yanıtla #17 : Ocak 14, 2013, 10:40:00 ÖÖ »
9,8 voltu ustanın elindeki ölçü cihazını marş moduna aldığında gösterdi. normal ölçü 12,6 volt çıktı. 9,8 volt ise yükte gösterdiği değer. Zaten akü aracın ilk alındığındaki orjinal aküsü. tam verimde olmaması normal. ama şimdilik beni idare ediyordu. Aküyü her türlü denedik. Aküden anlayan ustada dedi senin sorunun aküden değil diye.
Bu arada forum.grandepuntotr.com da aynı sorunu paylaşan hatta bizim eski forumumuzun da üyesi olan yağmuradam  fren müşürü değişimi ile olayı çözmüş.
http://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/38131-arac-calismiyor-ve-esp-arizasi-veriyor.html
Bende bugün bir usta bulup bu fren müşürüne bir baktırıcam.

Gelip eski tecrübemi paylaşayım o zaman :)

Benim araçta 2 defa aynı şey yaşandı. 1.sinde bir süre bekledikten sonra araç çalışmıştı. Yani akü kaynaklı gibi görünüyordu. Aküyü değiştirdim 5-6 ay sonra 2. kez problem yaşadım.
Fren müşürü yada enjektör sisteminde bir kablo kaynaklı bir durum vardı.

Yetkili servise çekici ile aldık aracı. Yapılan iş fren müşürü değişikliği ve enjektör 10 tl'lik kablo değişimiydi.

Muhtemelen müşür değişikliği sonrasında sorun ortadan kalkar sizde de. Fakat genel olarak dışarıdaki ustalar arıza bulma konusunda çok başarısız. Bakım için dışarısı güzel ve hesaplı ama problemler için çok gereksiz şeyler yapabiliyorlar.

Bir de immobilizer kilidi var. Bazen o da sorun çıkartabilir kilit şeklinde göstergede. O sönmeden araç çalışmıyor. Konudan bağımsız ama belirtmek istedim. O da aracın çalışmasını engelliyor.

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #18 : Ocak 14, 2013, 10:55:08 ÖÖ »
Yağmuradam'a diğer forum üzerinden ben yardımcı olmasını rica ettim. Eksik olmasın tecrübelerini paylaştı. Servisler her ne kadar sorunu çözebilse de ustasına bağlı olarak ve birazda para koparma amaçlı hemen beyinde sorun var, vites kutusu arızalı gibi nedenler söylüyorlar. Gerçi henüz servise danışmadım.Ama forumlar sayesinde bir çok soruna tecrübeler sayesinde cevap bulabiliyoruz. Arabayı çektirmektense anlayan bir usta ile önce fren müşürüne bir baktıracağım. Bu ekranda çıkan immobilizer kilit işareti de bir çıktı bir çıkmadı anlamadım, en son denediğimde öyle bir işaret çıkmamıştı. Umarım bugün aracı kolay bir şekilde şaha kaldırırım :)

*

Çevrimdışı -YağmurAdam-

• 142
  • +1/-1
« Yanıtla #19 : Ocak 14, 2013, 11:15:58 ÖÖ »
Yağmuradam'a diğer forum üzerinden ben yardımcı olmasını rica ettim. Eksik olmasın tecrübelerini paylaştı. Servisler her ne kadar sorunu çözebilse de ustasına bağlı olarak ve birazda para koparma amaçlı hemen beyinde sorun var, vites kutusu arızalı gibi nedenler söylüyorlar. Gerçi henüz servise danışmadım.Ama forumlar sayesinde bir çok soruna tecrübeler sayesinde cevap bulabiliyoruz. Arabayı çektirmektense anlayan bir usta ile önce fren müşürüne bir baktıracağım. Bu ekranda çıkan immobilizer kilit işareti de bir çıktı bir çıkmadı anlamadım, en son denediğimde öyle bir işaret çıkmamıştı. Umarım bugün aracı kolay bir şekilde şaha kaldırırım :)

Umarım müşürü değiştirince sorunsuz çalışır. Bizim araçlarda çalışmama durumlarında akü ve müşür ilk bakılması gerekenler. Bir de immobilizer anahtarının konsolda sönmesi.
Ek olarak soğuk günlerde ısıtma bujisi konsol ışığı söner sönmez marş yapmak çok faydalı oluyor. Ben genelde tüm konsol ışıklarının sönmesini bekliyordum ama kışın bu daha verimli oluyor.

Haliç Oto İstanbul yetkili servisi genel olarak dürüst bir yer. Fiyatları çok az değil ama dışarıda 300 tl'lik parça değişmeli şeklinde yorum yapılan fren ile ilgili durumda sorunu ücretsiz çözmüşlerdi. Toplam müşür, enjektör bakımı ve fren işine 200 tl vermiştim o ayrı.

Geçenlerde baskı balata değiştirildi orada. 1000 TL'de o şekilde gitti :) En son triger var bakalım ona fiyat almadım daha..

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2013, 01:35:05 ÖS »
Ben işteyim. Babam bir usta bulup yeni fren müşürü taktırmış. Hala aynı hatayı veriyor. Takan usta arabanın cihaza bağlanıp hata kaydının silinmesi de gerek falan demiş. Seyyar bir cihaz getirecekmiş. Bakalım akibeti ne olacak. Fren müşürü ile direk çözülür diyordum ama inşallah iş daha ciddi boyuta varmaz.

*

Çevrimdışı -YağmurAdam-

• 142
  • +1/-1
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2013, 01:53:48 ÖS »
Ben işteyim. Babam bir usta bulup yeni fren müşürü taktırmış. Hala aynı hatayı veriyor. Takan usta arabanın cihaza bağlanıp hata kaydının silinmesi de gerek falan demiş. Seyyar bir cihaz getirecekmiş. Bakalım akibeti ne olacak. Fren müşürü ile direk çözülür diyordum ama inşallah iş daha ciddi boyuta varmaz.

Hatayı silince nasıl olacak ben de merak ettim. Umarım sonrasında çalışır da çekici falan uğraştırmaz.

Ek olarak eğer gerekirse çekiciyi kaskolar ücretsiz sağlıyor. Aklınızda bulunsun boşuna para vermeyin..

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #22 : Ocak 18, 2013, 09:13:36 ÖÖ »
araçtaki arızayı sonunda aracı servise çektirerek halledebildim. Sorun akünün arkasında yer alan sigorta kutusundaki bir sigortanın yerine tam oturmamasından kaynaklanıyormuş. Daha öncede arada bir araç ilk seferinde marş almayıp kontağı kapatıp açtığımda ancak çalışabiliyordu. sorun sigortaymış. çalışkanel otoya götürdüm. işçilik içinde 175 tl ödedim. çok şükür ki ciddi bir sorun değilmiş. bu arada ne olabilir diye çok sorup araştırmıştım. eğer araçta benim gibi esp veya benzeri hata alanlar varsa sorunu önce akü, sonra fren müşürü ve soketlerin iyi oturmaması ve en son olarak da sigortalarda arayabilirler ;)

*

Çevrimdışı Fatih

• 1072
  • +9/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Bravo 1.6Mjet 160HP 400Nm Tork-Dualogic
  • Araç Modeli: 2012-S2 Sport Style+Skydome+Abarth Style
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 75.555
« Yanıtla #23 : Ocak 18, 2013, 09:15:53 ÖÖ »
Geçmiş olsun, aracınızı kasasız belasız masrafsız uzun süre kullanırsınız inşallah. Paylaşım için teşekkürler.
FOR EVER FIAT
2005 Albea 1.3 Multijet Dynamic AC-Ateş Kırmızısı (2007-2011)
2009 Linea 1.3 Multijet 115HP 230Nm Dualogic Emotion Plus-M.Siyah (2011-2013)
2012 Bravo 1.6 Multijet 130HP 360Nm/160HP 400Nm Dualogic S3 Sport Style+Skydomme Beyaz (2013-.....)
2011 Doblo Premio 1.6Mjet 105Hp  Blue&Me Tomtm

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #24 : Ocak 18, 2013, 09:23:55 ÖÖ »
öncelikle yedek anahtarla denediniz mi? kilit işareti çıktığına göre %99 budur... değilse
atık sigorta olabilir

Geçmiş olsun. ama keşke yazdığım zaman kulak arkası etmeyip kontrol etseydiniz. bu kadar uğraşmaz ve masraf etmezdiniz. Bir de inşallah akünüzü değiştirmişsinizdir. Çünkü yarı yolda bırakır sizi!!!

*

Çevrimdışı sertaga

• 26
  • +0/-0
« Yanıtla #25 : Ocak 18, 2013, 09:35:01 ÖÖ »
atık sigorta olabilir

Geçmiş olsun. ama keşke yazdığım zaman kulak arkası etmeyip kontrol etseydiniz. bu kadar uğraşmaz ve masraf etmezdiniz. Bir de inşallah akünüzü değiştirmişsinizdir. Çünkü yarı yolda bırakır sizi!!!

valla tanıdık bir oto elektrikçi arkadaşım bakmıştı sigortalara. sigortadan biri atmış ben düzelttim ama sorun devam ediyor dedi. tabi ben işte olduğum için araç başında değildim. Servisinde bana söylediği oksitlenme de yaptığı ve temizlendiği idi. yani önceden sigortayada bakılmıştı. Gelen ustalarda sorunu tam anlayamayınca maalesef servis yolu gözüktü. İnanın ben anlasam her bir köşesini en azından bir tak çıkar yapardım. Yardımcı olan herkese teşekkürler..

*

Çevrimdışı -YağmurAdam-

• 142
  • +1/-1
« Yanıtla #26 : Ocak 18, 2013, 09:39:16 ÖS »
Çok geçmiş olsun. Sorun hallolmuş asıl önemli olan o. Zaten araçta bir sorun çıkınca 200 tl sıkışmış oluyor maalesef. Daha büyük birşey çıkmaz inşallah bundan sonra.