195 60 15 ile yakıt ve performans farkeder mi?
bir de şöyle bir açılım getirmek stiyorum. bmw arkadan itişli araçlarında arka lastıkler geniş tabanlı önlastikler dar tabanlı.
biz de ön 195 arka 185 yapsak nasıl olur? 
Aracımız arkadan itişli ise arka lastik geniş tabanlı tercih edilir ki patinaja düşmesin, gücü yola aktarsın. Ön lastikler daha ince tercih edilir ki yuvarlanma direnci az olsun, hızlanmaya direnç göstermesin. Tabi bu söylediklerim profesyonel drag araçları için geçerli. Evet tam olarak paraşüt açarak duran araçlar. Neden? Çünkü onlar düz yolda (pistte) gidiyor. Sürüş mesafeleri kısa. Fren gücüne, viraj stabilitesine ihtiyaçları yok.
Tek amaç belirli bir mesafeyi en hızlı katetmek.
Bizim durumumuz ne? Önden çekişli, trafiğe giren, viraj dönen, duruma göre frenle can kurtarılan, yakıt tüketiminin önemli olduğu aracımıza çizme alcaz biz.

Önler ince arkalar kalın aracın dengesini bozmaktan başka bir işleve sahip olmayacaktır. Görsel olarak siz beğeniyorsanız orası ayrı.
Bizde maalesef (sizi kastetmiyorum, genel bir savunumdur bu) herkes modifiyeci. Herkes arabasını modifiye ediyor. Bakıyorum, aracın kamber-kaster ayarları ile öyle oynanmış ki, lastiğin iç yanağının üzerinde gidiyor araç. 205 lastik takmış, maksimum 15'i yere değiyor. Kalan 190'ı israf.

Bu işin bir mühendisliği var hocam özetle. Siz tavsiye edildiği üzere 185/65R15, 195/60R15 ve 195/65R15 arasından (mümkünse ilk ikisinden) tercih yapın. Hem güvenlik hem yakıt anlamında ilk ikisi iyidir.
Bu arada 195/60R15 ile 185/65R15 arasındaki yakıt farkını hesaplayamazsınız. O yüzden sorun oluşturmaz.