*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 136700
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Volkswagen'in Yeni 2.0 Litrelik Dizeli 10 vites
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2014, 09:33:45 ÖS »
Aracın çok vites olmasının faydası nedir. 6 veya 7 vitesten sonrası sanki bak ben 9 vites yaptım 10 vites yaptım diye hava atmaktan başka birşey değil bence. Manuel olsa vites değiştirmekten araç kullanamayız.

*

Çevrimdışı Berhan_

• 172
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 101547
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2014, 09:45:29 ÖS »
Haberdekı bılgılere gore motor bayabi güçlü olacak tüketimi düşürmek için 10 vites dsg cıkarmıslar heralde zaten manuele 10 vıtes hayal heralde sımdılık :)
1 3 5
├┼┼
2 4 R

*

Çevrimdışı halils2

• 478
  • +2/-0
  • Araç Modeli: active plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 50000
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2014, 11:04:34 ÖS »
Aracın çok vites olmasının faydası nedir. 6 veya 7 vitesten sonrası sanki bak ben 9 vites yaptım 10 vites yaptım diye hava atmaktan başka birşey değil bence. Manuel olsa vites değiştirmekten araç kullanamayız.
Yakıt tüketimini azaltır, son hızı artırır, ara hızlanmalar kısalır, motor hep canlı kalır, ve hava atar :). Zamanın 4 vites araçları nasıl 100 120 lerde motor sesini çok fazla olup daha sonra ları 5 vitesle hem yakıt hem de gürültüyü azalmaya sebep olduysa bu da benzer bir durum sergiliyor. Aslında bu durum bana cvt şanzımanı andırıyor daha doğrusu cvt ye karşı rakip olarak çıkartılmış gibi geliyor.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2014, 03:00:21 ÖÖ »
Yakıt tüketimini azaltır, son hızı artırır, ara hızlanmalar kısalır, motor hep canlı kalır, ve hava atar :). Zamanın 4 vites araçları nasıl 100 120 lerde motor sesini çok fazla olup daha sonra ları 5 vitesle hem yakıt hem de gürültüyü azalmaya sebep olduysa bu da benzer bir durum sergiliyor. Aslında bu durum bana cvt şanzımanı andırıyor daha doğrusu cvt ye karşı rakip olarak çıkartılmış gibi geliyor.
Dediklerinizde haklısınız. Ancak benim demek istediğim 6. Vites hadi 7. Vites tamam araç rahatladı 9, 10 ne olacak bunun sonu tırlar gibi 15 vitese mi gidecek.

Vites aralıkları az olduğu için sistem sürekli vites büyütüp küçültmek zorunda kalıp daha çabuk arıza vermesine neden olmayacak mı

*

Çevrimdışı halils2

• 478
  • +2/-0
  • Araç Modeli: active plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 50000
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2014, 08:21:55 ÖÖ »
Vites +- programla alakalı olduğundan ne tbir şey diyemem. Düzgün bir yazılımla vites seçme sorunu olmaz.
Otomatik viteslerde 15 de olsa sorun olmaz ki alt segment araçlar için bu 7 8 anca olur manuelde 6da kalır. Hali hazırda bile şuan markasını hatırlamadığı  1 2 markanın 6. Vitesi için gereksiz diye kullanıcılardan yorum duymuştum. Düşük beygir torkta vites çok da olsa bir faydası olmuyor motor çeviremiyor zaten.