*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea active plus
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 95500
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Linea'ya Sonradan Hız Sabitleyici Takılır MI ? TAKDIRDIM OLDU
« Yanıtla #1560 : Temmuz 01, 2015, 12:47:37 ÖÖ »
Ahmet beyin aku zayif tezi dogru ise  bir baska aractan akuyu sokmeden takviiye kablolari ile paralel bir aku baglayip veya takviye bir aku ile basitce denenebilir ,  araci yurutmeye gerek yok cunku buradaki sorun on yaptiktan sonra of olmuyor, akla gelen her seyi denemis saten erol bey, ama ben yinede beyin yazilimi sorunu diye dusunuyorum, benimde aku hem eski  50 ah hemde zayif her marsa basmamda sacma sapan abs, airbag, kilit vs sacma sapan ariza gosterip duruyor,  2 dakika sonra aku biraz toparliyor stop edeip calistirinca  hersey normal kisin degustiririm artik neyse, 156 kolda ise 660 ohm direnc var ve cc yi sorunsuz kullaniyorum ama benzinlide durum farkli olabilirmi bilemiycem
bir gün herkes insan olmayı ögrenecek

*

Çevrimdışı ahmetkkaya

• 72
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Active
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #1561 : Temmuz 01, 2015, 01:24:22 ÖÖ »
Erol beyin "Hareket halindeyken (60 km/h) kontağı kapatıp geri açtığımda CC ile ilgili (+ , - , Res , On , Off ) her türlü komutu kabul ediyor. " demesi öncelikli problemin Akünün zayıf olmasından kaynaklanabileceği fikrine götürdü. Araç belirli bir akım şiddetine kavuştuğunda CC çalışmaya başladığını düşündüm. Ali bey zayıf akülü aracında CC de problem yaşamadığını söylüyor. Bu da Alibeyin 60 amper, Erol beyin 40 amper akü kullanmasından olabilir. Tabi bunları Erol beyin kullandığı direnç değerlerinde bir sapma ve bağlantılarında problem olmadığını varsayarak söylüyorum.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1562 : Temmuz 01, 2015, 01:32:33 ÖÖ »
 Ahmet beyin tezini varsayim olarak kabuletmekle birlikte , Benim akude 50 ah ve aracin orijinal akusu bu kis degisim gerkecek . aku tamamen olude olsa ilk marsta sorun cikar mars basmaz tik tuk eder kalir arac calistigi andan itibaren ise gerekli ve yeterli voltaji alternator saglicaktir diye dusunuyorum, tabi bunlar sadece benim amatorce varsayimlarim
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2015, 01:44:44 ÖÖ Gönderen: alialiço »

*

Çevrimdışı abdullah_arıcı

• 4039
  • +32/-16
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Km: 136700
« Yanıtla #1563 : Temmuz 01, 2015, 04:02:21 ÖS »
Elinde 3 kollu için uygun soketi olan var mı
FORUMUN ACİL DESTEK EKİBİ

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
  • Araç Marka ve Modeli: fiat
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh -
  • Km: 135000
« Yanıtla #1564 : Temmuz 01, 2015, 07:08:17 ÖS »
Arkadaslar erol beyle telefonda uzun uzun bu konu hakkinda konustuk foruma surekli giremedigini mesleğinin elektrik olduğunu anlatti aktivasyonu multiecuscan 1.7 kullanarak idea 1.4  ten yaptigini ecu soketinde pin bulamadigi icin kablo uclarini ecu soketine lehimliyerek girdigini anlatti
Ahmet bey sizin lineanizda 1.4 77 hp acaba siz aktivasyonu erol bey gibi idea 1.4 tenmi yaptiniz?
Erol beyin lineasindaki problem aktivasyonla ilgili olabilirmi?
Benim sadık yarim kara topraktır

*

Çevrimdışı TA5AWE

• 421
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Easy
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #1565 : Temmuz 02, 2015, 12:59:36 ÖÖ »
Arkadaşlar  ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim.  Ayrı ayrı değilde son yazılanların hepsine birden cevap  yada yorum yazmaya çalışacağım. Öncelikle Engin bey ile telefon görüşmemizde ve daha önceki sayfalarda söylediğim bir konu var. Sabah ilk arabayı çalıştırıp yola çıktığımda aktif olmuyor, kontağı kapatıp açınca herşey normal çalışıyor. ilerleyen 1 kaç saat sonra tekrar arabayı çalıştırıp yola çıktığımda çoğunlukla aktif oluyor çok nadiren pasifte kalıyor ve hareket halindeyken tekrar kontağı kapatıp açmam gerekiyor. Bu harekette ahmetkkaya beyi doğrulamış oluyor. Ancak aküden bende şüphelenerek şöyle bir şey denedim. O gün akşam 23 gibi eve geldim aracı stop ettim. Sabah yola çıktım 50 km mesafeli Adana'ya gideceğim. Yaklaşık yarı yolda (Misis) 25 km gittiğime göre akü kendini toparlamıştır deyip off konumunda olan anahtarı on yaptım ve + ya bastım. Nafile yine çalışmadı. Biraz yavaşlayıp kontağı kapatıp açtım ve aktif oldu.   Daha önce söylemediğim akü ile ilgili bir konu daha var aslında. Özellikle  klimayı 2-3 ve 4. kademelerde çalıştırdığımda  akünün zayıf geldiğini lpg seviside söyledi. Şehir içinde klima açıkken ışıklarda durmak için yavaşlayıp debriyaja ve frene  bastığımda araç stop ediyor. Aslında çok tehlikeli bir durum çünkü aynı şartlarda ilerlerken bir defa tren raylarının üzerinde stop etti ama erken fark edip anında tekrar marşa bastım.
Laptop daki kasma nedeniyle şuan yazılımsal olarak  arabaya bağlanamıyorum. Daha doğrusu bağlanmak istemiyorum. İşlemi yarıda falan kesmesini istemiyorum. Format attıktan sonra bağlanmayı düşünüyorum.
Arabayı sıfır aldım ve yaklaşık 5 ay sonra CC montajı yaptım, yani o zaman  40 Amperlik akü yeniydi. Benim sorunum ilk montajı yaptığım günden bu yana devam ediyor. İlk yaptığımda normal, şu an anormal olsa aküye kabahat bulacağım, akü zayıfladı diyeceğim ama şuan onu söyleyemiyorum. Sağolsunlar yardımcı olmaya çalışan arkadaşların söylediklerini ve mesleki tecrübeyle kendi düşündüklerimi uyguladım bir türlü sorunu gideremedim. Ben böyle kullanmaya alıştım aslında ama doğru bir sistem mi hayır değil. Küçük de olsa sorunlu bir durum.
Ahmet bey verdiğiniz linki biraz daha alıcı gözle inceledim. İlk müsait zamanda şöyle bir şey yapıp denemeyi düşündüm. 147 kolunu komple  iptal edeceğim. Yerine dışardan geçici olarak sadece 330 ohm direnç bağlı on-off anahtarının çıkışını 33 nolu pine gireceğim. Diğer tuşlar çalışmasada olur. Benim sorunum zaten ilk marşda aktif olmayışı. İstediğim zaman ve saatte on ve off hareketini sağlaya bilirsem ondan sonra 147 kolu ile ilgili çalışma yaparım. 
Konuştukların, karşındakinin anlaya bildiği kadardır.

*

Çevrimdışı TA5AWE

• 421
  • +2/-0
« Yanıtla #1566 : Temmuz 02, 2015, 01:16:58 ÖÖ »
Erol abi kablo direnç oluşturuyor olabilir belki ondan kaynaklanıyordur o sebeple kabloyu benmi gönderdim diye sordum. Kablo direnç oluşturuyorsa diye sormuştum.

Berkant usta, gerekirse boş bir zamanda kabloyuda değişirim. O konuda sorun yok. Ama ışık yandığında aktif olmadığında soketin üzerinden kabloları komple söküp elime alıyorum ışık yinede sönmüyor. Ben buna anlam veremiyorum. O zamanda yazılımda yada aktifleştirmede sıkıntı var gibi görünüyor.
Benim ecu uzun süre elektriksiz kalınca (geceden sabaha kadar) CC nin varlığını unutuyor sabah bir defa kontağı kapatıp açınca aklı başına geliyor ve gün içinde normal çalışıyor. :))
Dün akşam 20.00 da çıktım Şanlıurfa'ya gittim. İşim bitti yola çıktım Sabah 05.30 gibi eve geri döndüm. 3,5 saat uykudan sonra kalktım Adana'ya gidip geldim. Yaklaşık 800 km yol katettim. Yolda ihtiyaç molasında ve çalıştığım yerlerde aracı stop ettim. Tekrar çalıştırdığımda sorunsuz aktif oldu çalıştı. 

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1567 : Temmuz 02, 2015, 09:38:52 ÖÖ »
acaba  bir servise ugrayip yazilim guncellemesi istenebilirmi yada multiecuscan 2.2 ile yeniden aktiflestirme yapilsa fark edermi ki ,  zamanin olursa bi dene istersen , bu arada elektirikci oldunuzu soylediniz acaba oto elektirikmi elektronik mi her halikarda bilginizden yararlanmak isterim gerekli olan hallerde ,  benim meslek duvar sivaciligi simdide emekliyim ve sagliksorunlari vs calisamiyorum artik,, isini gercekten hakkiyla yapan ustalarimizi bir kenarda ayri tutarak , ,, ben bazi ustalarin ukala ve lakayt tavirlari yuzunden becerebildigim kadariyla kendi isimi kendim yapmaya calisiyorum zaman zaman olusan bazi arizalari  kendim gidermeye calisirken de  deneme yanilma yontemini kullandigim icin anlamsiz zararlarda verip iyice bozdugumda oluyor gereksiz masraflar  da cikartiyorum, (aslinda ogrenmenin yoluda bir nevi bozmaktan  geciyor gibi sanki) :) gereksiz masraftan kurtulmak icin yardimlariniza ihtiyacim olucaktir bu anlamda, bu forumdan da  bir cok konuda pek cok seyler ogrendim bilgilerinden yaralandigim herkese ccok cook tesekkurler ediyorum , probleminizi giderdiginizde burdan paylasirsaniz bir cok yorumlar yaptik   ama asil nedenini ogrenmis oluruz sayenizde

*

• 4039
  • +32/-16
« Yanıtla #1568 : Temmuz 02, 2015, 12:57:13 ÖS »
Hız sabitleme koluna ihtiyacı olan varmı 3 kollu orjinal sıfır kol var elimde

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı ahmetkkaya

• 72
  • +0/-0
« Yanıtla #1569 : Temmuz 02, 2015, 04:00:19 ÖS »
Arkadaslar erol beyle telefonda uzun uzun bu konu hakkinda konustuk foruma surekli giremedigini mesleğinin elektrik olduğunu anlatti aktivasyonu multiecuscan 1.7 kullanarak idea 1.4  ten yaptigini ecu soketinde pin bulamadigi icin kablo uclarini ecu soketine lehimliyerek girdigini anlatti
Ahmet bey sizin lineanizda 1.4 77 hp acaba siz aktivasyonu erol bey gibi idea 1.4 tenmi yaptiniz?
Erol beyin lineasindaki problem aktivasyonla ilgili olabilirmi?
Ben aktivasyon yapmadım. CC nin çalışması için aktivasyon olayına gerek yok. Tesisatı kurdumu CC çalışıyor. Aktivasyon olayı sadece görsel bir olay. On tuşuna bastığında gösterge panelinde CC aktif ışığının yanması sağlanıyor.  Ben gösterge panelimde CC aktif ışığı görmüyorum ama, CC kullanmakta sıkıntı yaşamıyorum. Hatta gaz pedalını kullanmak bana amalelik gibi gelmeye başladı. Ne büyük kolaylıkmış.

*

Çevrimdışı ahmetkkaya

• 72
  • +0/-0
« Yanıtla #1570 : Temmuz 02, 2015, 04:19:54 ÖS »
Arkadaşlar  ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim.  Ayrı ayrı değilde son yazılanların hepsine birden cevap  yada yorum yazmaya çalışacağım. Öncelikle Engin bey ile telefon görüşmemizde ve daha önceki sayfalarda söylediğim bir konu var. Sabah ilk arabayı çalıştırıp yola çıktığımda aktif olmuyor, kontağı kapatıp açınca herşey normal çalışıyor. ilerleyen 1 kaç saat sonra tekrar arabayı çalıştırıp yola çıktığımda çoğunlukla aktif oluyor çok nadiren pasifte kalıyor ve hareket halindeyken tekrar kontağı kapatıp açmam gerekiyor. Bu harekette ahmetkkaya beyi doğrulamış oluyor. Ancak aküden bende şüphelenerek şöyle bir şey denedim. O gün akşam 23 gibi eve geldim aracı stop ettim. Sabah yola çıktım 50 km mesafeli Adana'ya gideceğim. Yaklaşık yarı yolda (Misis) 25 km gittiğime göre akü kendini toparlamıştır deyip off konumunda olan anahtarı on yaptım ve + ya bastım. Nafile yine çalışmadı. Biraz yavaşlayıp kontağı kapatıp açtım ve aktif oldu.   Daha önce söylemediğim akü ile ilgili bir konu daha var aslında. Özellikle  klimayı 2-3 ve 4. kademelerde çalıştırdığımda  akünün zayıf geldiğini lpg seviside söyledi. Şehir içinde klima açıkken ışıklarda durmak için yavaşlayıp debriyaja ve frene  bastığımda araç stop ediyor. Aslında çok tehlikeli bir durum çünkü aynı şartlarda ilerlerken bir defa tren raylarının üzerinde stop etti ama erken fark edip anında tekrar marşa bastım.
Laptop daki kasma nedeniyle şuan yazılımsal olarak  arabaya bağlanamıyorum. Daha doğrusu bağlanmak istemiyorum. İşlemi yarıda falan kesmesini istemiyorum. Format attıktan sonra bağlanmayı düşünüyorum.
Arabayı sıfır aldım ve yaklaşık 5 ay sonra CC montajı yaptım, yani o zaman  40 Amperlik akü yeniydi. Benim sorunum ilk montajı yaptığım günden bu yana devam ediyor. İlk yaptığımda normal, şu an anormal olsa aküye kabahat bulacağım, akü zayıfladı diyeceğim ama şuan onu söyleyemiyorum. Sağolsunlar yardımcı olmaya çalışan arkadaşların söylediklerini ve mesleki tecrübeyle kendi düşündüklerimi uyguladım bir türlü sorunu gideremedim. Ben böyle kullanmaya alıştım aslında ama doğru bir sistem mi hayır değil. Küçük de olsa sorunlu bir durum.
Ahmet bey verdiğiniz linki biraz daha alıcı gözle inceledim. İlk müsait zamanda şöyle bir şey yapıp denemeyi düşündüm. 147 kolunu komple  iptal edeceğim. Yerine dışardan geçici olarak sadece 330 ohm direnç bağlı on-off anahtarının çıkışını 33 nolu pine gireceğim. Diğer tuşlar çalışmasada olur. Benim sorunum zaten ilk marşda aktif olmayışı. İstediğim zaman ve saatte on ve off hareketini sağlaya bilirsem ondan sonra 147 kolu ile ilgili çalışma yaparım.
Başlangıçta ECU ya beklentisinin altında bir enerji geliyor ise Ecu CC yi kısadevre düşüncesi ile kilitleye bilir. Bu aküden veya kol üzerindeki dirençlerin birbirine temas ediyor ise atlama yapıp geçerek off konumunda olsa bile devreyi tamamlayan fazdan da olabilir. Bunlar sadece bizim akıl yürütmelerimiz.
Yapacağın şey linkini verdiğim şemayı dirençleri de kullanmayarak uygula. Ecu girişlerinde sıkıntı yok ise sorunun çözüleceğinden eminim.

*

Çevrimdışı halils2

• 478
  • +2/-0
  • Araç Modeli: active plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 50000
« Yanıtla #1571 : Temmuz 02, 2015, 06:11:33 ÖS »
@Ta5awe abi, mes ile aracın ecusuna bağlanıp cc kısmına  baktınız mı hiç? Oradaki cc satırlarında yazan size net bir fikir verecektir. Bu şekilde sorunu bulmanız zor. Satırlarda
Cc on tuşu : devrede
+ :  devrede değil
- :   devrede değil
Resume tuşu karşısı boş olması lazım ama bunu da seyir esnasında kontrol etmelisiniz.
Siz pin kullanmadığınız için sanırım kablolardan bir atlama vs mevcut diye düşünüyorum.

*

Çevrimdışı TA5AWE

• 421
  • +2/-0
« Yanıtla #1572 : Temmuz 02, 2015, 11:23:59 ÖS »
Alıntı yapmadan cevap vermeye çalışacağım.
Ali abi özellikle servisden yeniden yazılım yüklemesini istemedim. Ben CC yaptıktan yaklaşık 2 kadar sonra emniyet kemeri takılı değilken kemer ışığı yanıyor ama buzzer ses vermiyordu. Servise söyledim yaptılar. Yeniden güncelleme yaptıklarını söylediler. Ne yaptıklarını bilmiyorum. Öncede sonrada aynı arızam devam etti. Maalesef oto elektrikçi değilim. Bende aynı sizler gibi merakımdan ve elimden geldiğini düşündüğüm için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Şuan petrol istasyonlarındaki otogaz sistemlerinin montajı ve arızası işlerine bakıyorum. Yeni sistemlerde ister istemez az da olsa işin içine elektronik girdiğinden bazı tamiratlar yapmak zorunda kalıyorum. Elimden geldiğince bilgim dahilinde ister telefonda, ister yazarak herkese yardımcı olmaya çalıştım ve çalışırım. Herkesten Allah razı olsun amacımız sorunu bulmak, nerede yanlış yapıldığını ortaya çıkarmak. İnşallah sorunum düzelirse tabiki de burada paylaşırım. Bu gün benim başıma gelen yarın başka bir arkadaşın da başına gelebilir. İmkanlar dahilinde el birliği ile sorunu çözmek hepimizin başarısı olacaktır.

Ahmet bey şuan laptop sorunlu olduğundan el atamadım. Bende yeşil ışığı devreden çıkarıp normal eski haline getirip denemek istiyorum.
Yanlış okumadım sanırım. Şemadaki dirençleri KULLANMADAN denememi istiyorsun. Yani direnç olmadan on-off anahtarının üzerinden 12 voltu, 33 nolu pine girmem gerekiyor. Dirençsiz olarak bir sıkıntı vermiyorsa tabiki denerim.

Halil kardeşim yazdığın satırları gördüm ama araç duruyordu ve şuan ne yazdıklarını hatırlamıyorum. İnşallah dediğin gibi sorun kabloda çıkar. Laptopda sorunum olduğu için ve bugünlerde de müsait olamadığımdan deneme yapamıyorum. Ancak hepinizin yazdıklarını not alıyorum inşallah sorunu çözeceğiz. Tekrar hepinize teşekkür ederim. Olumlu yada olumsuz sonucu paylaşacağım.

*

Çevrimdışı ahmetkkaya

• 72
  • +0/-0
« Yanıtla #1573 : Temmuz 03, 2015, 12:02:35 ÖÖ »
Yanlış okumadım sanırım. Şemadaki dirençleri KULLANMADAN denememi istiyorsun. Yani direnç olmadan on-off anahtarının üzerinden 12 voltu, 33 nolu pine girmem gerekiyor. Dirençsiz olarak bir sıkıntı vermiyorsa tabiki denerim.
Evet direnç kullanmadan. Hiç bir sıkıntı olmaz. Yine de tedbir düşünürsen daha düşük ölçekli (100 ohm gibi) bir direnç kullanabilirsin. Elektrik işlerinden anlıyorsun. Deneme amaçlı, Kolu devre dışı bırakarak F51 sigortasından aldığın 12 voltu ecu 12 volt girişine dirençli veya direk ver. Ayrıca ecu girişine giden kablodan aldığın 12 voltu (+) kablosuna veren tek bir buton yap. Bu şekilde bir dene. Umarım probleminin kalktığını görür ve paylaşırsın.

*

Çevrimdışı TA5AWE

• 421
  • +2/-0
« Yanıtla #1574 : Temmuz 03, 2015, 12:09:14 ÖÖ »
Evet direnç kullanmadan. Hiç bir sıkıntı olmaz. Yine de tedbir düşünürsen daha düşük ölçekli (100 ohm gibi) bir direnç kullanabilirsin. Elektrik işlerinden anlıyorsun. Deneme amaçlı, Kolu devre dışı bırakarak F51 sigortasından aldığın 12 voltu ecu 12 volt girişine dirençli veya direk ver. Ayrıca ecu girişine giden kablodan aldığın 12 voltu (+) kablosuna veren tek bir buton yap. Bu şekilde bir dene. Umarım probleminin kalktığını görür ve paylaşırsın.

Teşekkür ederim, doğru anlamışım. Direnç var elimde ilk fırsatta montaj yapıp 1-2 gün deneme  yaptıktan sonra sonucu paylaşırım.

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 8000km :)
« Yanıtla #1575 : Temmuz 03, 2015, 03:33:01 ÖÖ »
Ustalar size birşey sorayım bir kardeşimin 2013 ix 35 hyundaisi var 1.6 benzinli bizim cc kollarından haberi oldu acaba onun araca montaj yapılabilirmi?
.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1576 : Temmuz 03, 2015, 05:22:08 ÖS »
Arkadaslar orjinal punto crouse control semasi dikkat ederseniz H005 ten bady computere 2 kablo gidiyor ve H005 cc kolu içinde 3 adet direnç var. Aranizda orjinal punto crouse control (H005 ) kolu icindeki direnç degerlerini bilen varmi

*

Çevrimdışı legendboxer

• *
  • 1
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Doblo
  • Donanım: Urban
« Yanıtla #1577 : Temmuz 07, 2015, 11:12:29 ÖÖ »
Arkadaşlar Doblo ya taktıran varmı ?  Forumdan bikaç kişiyle görüştüm dobloya takılmaz dedi. Mustafa uysal beyle dobloya takılır ben taktım diyor.  Tuşlu sistem varmış fotografı olan varmı hiç.  Taa Bursa'ya gidicem bu iş için ama net bi cevap bulamıyorum.

*

• 4039
  • +32/-16
« Yanıtla #1578 : Temmuz 07, 2015, 07:49:12 ÖS »
Arkadaşlar Doblo ya taktıran varmı ?  Forumdan bikaç kişiyle görüştüm dobloya takılmaz dedi. Mustafa uysal beyle dobloya takılır ben taktım diyor.  Tuşlu sistem varmış fotografı olan varmı hiç.  Taa Bursa'ya gidicem bu iş için ama net bi cevap bulamıyorum.
Hocam linea kolu var eğer istersen tuşlu çok kötü duruyor haberiniz olsun hiç kullanışlı değil

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı erol3034

• 234
  • +0/-0
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #1579 : Temmuz 09, 2015, 04:13:43 ÖÖ »
punto forumunda gördüm linea icin çalışmalar suruyormus guzele benziyor kolluda yapabiliyorlarmis

tapa talk pudra kullanılarak gonderildi :)

😄😄 linea😄😄

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1580 : Temmuz 09, 2015, 08:14:45 ÖÖ »
punto forumunda gördüm linea icin çalışmalar suruyormus guzele benziyor kolluda yapabiliyorlarmis

Erol bey link atarmisiniz

*

Çevrimdışı erol3034

• 234
  • +0/-0
« Yanıtla #1581 : Temmuz 09, 2015, 09:16:46 ÖÖ »
http://forum.grandepuntotr.com/showthread.php?t=56917
Cruise Control Hız Sabitleyici Grande Punto Evo KEMALOTO

:) takla atarak gonderildi :)

😄😄 linea😄😄

*

Çevrimdışı erol3034

• 234
  • +0/-0
« Yanıtla #1582 : Temmuz 09, 2015, 09:18:18 ÖÖ »

😄😄 linea😄😄

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1583 : Temmuz 09, 2015, 10:32:48 ÖÖ »
Erol bey teşekkür ederim telefonunu buldum konustum. punto için tesisat hazir olarak 160 tl fiyat verdiler. montaji biz yaparsak 200 tl oluyormuş.

*

Çevrimdışı erol3034

• 234
  • +0/-0
« Yanıtla #1584 : Temmuz 09, 2015, 12:54:00 ÖS »
Cok iyi fiyatları acaba linea ya ne zaman baslicaklar

😄😄 linea😄😄

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1585 : Temmuz 09, 2015, 02:50:24 ÖS »
Arkadaslar bu tuş takimi hakkında olumlu dusunmuyorum. Elektrik tekbisyeni olarak gecmis yillarda espresso italyan kahvesi makinalari teknik servis sorumlusu olarak calistim. Bu tus takimlarinin ici karbon madde kullanilarak yapilmistir butonlarinin basma ömürleri cok kisadir. 160 tl tus takimina vermektense kola bu para verilir cunki koldaki tuş larin basna omurleri daha uzundur.

*

Çevrimdışı engin34hj6863

• 313
  • +3/-1
« Yanıtla #1586 : Temmuz 09, 2015, 02:51:50 ÖS »
Arkadaslar bu tuş takimi hakkında olumlu dusunmuyorum. Elektrik tekbisyeni olarak gecmis yillarda espresso italyan kahvesi makinalari teknik servis sorumlusu olarak calistim. Bu tus takimlarinin ici karbon madde kullanilarak yapilmistir butonlarinin basma ömürleri cok kisadir. 160 tl tus takimina vermektense kola bu para verilir cunki koldaki tuş larin basna omurleri daha uzundur.

*

Çevrimdışı erol3034

• 234
  • +0/-0
« Yanıtla #1587 : Temmuz 09, 2015, 06:22:14 ÖS »
Ben butonlu istemiyorum zaten kollu alacagim yapsınlar hele bi linea icin bekliyorum

😄😄 linea😄😄

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
« Yanıtla #1588 : Temmuz 09, 2015, 09:40:48 ÖS »
.

bu dugmeler cok uyduruk duruyor fiyati nekadar bilmiyorum ama ben kendi aracima yaptigim buton 10 tl mal olmustu fakat butonla cc nin hic bir anlami yok araci satarken uyduruk bir sey gibi olucak ve arti deger katmiycakti, berkant beyden kol alip taktim,orijinal gibioldu hic ugrasma butonla filan al bi kol tak

*

Çevrimdışı erol3034

• 234
  • +0/-0
« Yanıtla #1589 : Temmuz 09, 2015, 11:57:11 ÖS »
Kol alicagim da aktivasyon sıkıntım var hic bir bilgim yok nasil yapacağım hakkinda fikrim yok aletim yok elm cihazim yok kol aldim diyelim uygulayacak vaktim yok oyle bir iste çalışıyorum ki 9 11 haftanin 7 gunu off off kolluda yapiyorlarmis linea icin bekleyeyim diyorum

« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2015, 12:01:41 ÖÖ Gönderen: erol3034 »
😄😄 linea😄😄